Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся си нов монитор

Featured Replies

Човек, до 300 лв. мониторите са един дол дренки, независимо от марката. 

Аз, ако трябва да купувам за себе си монитор до тази цена, бих гледал HP, Dell, LG, в този ред. Нищо, че най-вероятно матриците и на трите са LG :) . Но ще отида някъде да ги видя на живо, и по възможност ще си нося флашка със снимки. 

А понеже аз подхвърлих идеята за 27"-ов, да направя едно уточнение. Аз съм с такъв вече 4 години, обаче е 4К. Не съм виждал на живо как е 27" с FullHD, възможно е картината да изглежда зърнеста. Затова ти казвам, че трябва да се види как работи, преди да купиш.

А иначе по отношение на втората употреба - в предната фирма се бяхме обзавели с такива на EIZO, 24", 1920/1200. И хич не бяха лоши. Не знам Колев за колко ги е гледал в Пловдив и Варна, но ако смяташ да го сложиш на стена - във Варна ги има за по 90 лв. 

• Автор
преди 32 минути, Rudy M. написа:

Човек, до 300 лв. мониторите са един дол дренки, независимо от марката. 

Аз, ако трябва да купувам за себе си монитор до тази цена, бих гледал HP, Dell, LG, в този ред. Нищо че най-вероятно матриците и на трите са LG :) . Но ще отида някъде да ги видя на живо, и по възможност ще си нося флашка със снимки. 

А понеже аз подхвърлих идеята за 27"-ов, да направя едно уточнение. Аз съм с такъв вече 4 години, обаче е 4К. Не съм виждал на живо как е 27" с FullHD, възможно е картината да изглежда зърнеста. Затова ти казвам, че трябва да се види как работи, преди да купиш.

А иначе по отношение на втората употреба - в предната фирма се бяхме обзавели с такива на EIZO, 24", 1920/1200. И хич не бяха лоши. Не знам Колев за колко ги е гледал в Пловдив и Варна, но ако смяташ да го сложиш на стена - във Варна ги има за по 90 лв. 

На този етап нямам повече пари. Аз работя на бюро и не бих си поставил монитора на стената. Търся нов монитор и втора ръка дори като подарък не ме интересува. Първата ми компютърна конфигуация беше на старо подарък от заможен приятел. Ами за 2-3 години направих път до близкия сервиз и вероятно си платих двойно за подаръка. Май само кутията не се наложи да сменям.  

преди 1 час, Rudy M. написа:

27inch на 1080p пиксела е страшно голям. За някой пенсионер може и да добре, при слабо зрение. .

24inch на 1080p, стига да не ти е пак голям пиксела там.

По принцип за оптималния диагонал при мониторите:

27inch (), 32+ inch().

Към Автора: 

Хубаво е да отидеш и да видиш няколко различни модела и прецениш, Tогава, да решиш кой е оптималния размер за теб вземеш.

Щом харесаш, няколко модела пусни ги тук да видим и коментираме, да не вземеш някой "неподходящ" монитор.

В този сайт може да сравняваш спецификациите на мониторите.

преди 1 час, Res Pect написа:

Ето това мисля да си поръчам

https://www.jarcomputers.com/acer-sh242yebmihux-umqs2eee13-prod-mnlcacerumqs2eee13.html

Ако си решил Ейсър, гледай Nitro или Aopen. Този е от ден до пладне.

Фотографа има 27" на 4к хахахаахаааха голем разбирач

преди 1 час, Res Pect написа:

Ето това мисля да си поръчам

https://www.jarcomputers.com/acer-sh242yebmihux-umqs2eee13-prod-mnlcacerumqs2eee13.html

Моделчето твърдо не.. Като, марка Acer, не бих избрал за монитор. 

Матрицата е само 6bit+2. Трябва да е "чиста" 8bit:

Acer SH242YEbmihux

П.П. По-горе бях в темата бях пуснал няколко по-добри моделчета, от въпросния Acer.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Имам, да, какъв е проблемът?

Че нищо не разбираш и все се напъваш.

Навсякъде се натискаш да даваш мнения и съвети, даже питаш защо не са ти обърнали внимание хахахахах а си се набил като пълен профан - сам самичък на 27" 4к хахахахааха

• Автор

Като сте такива разбирачи и  смятате, че 300 лева са малко за хубав монитор и ако искате да помогнете изненадайте ме приятно. :computer8:

преди 21 минути, Res Pect написа:

Като сте такива разбирачи и  смятате, че 300 лева са малко за хубав монитор и ако искате да помогнете изненадайте ме приятно. :computer8:

MSI MAG 32CQ6F | Desktop.bg - Мощни PC Гейминг конфигурации, Персонални компютри на изплащане за игри и работа

преди 2 часа, АнонименАлкохолик написа:

Иска да каже, че за 27" оптималната резолюция е 1440p нагоре не е много ок

Кое не е ОК?

Понеже аз имам такъв монитор от 4 години, гледам го почти всеки ден, и не виждам нещо да не е ОК.

преди 7 часа, Res Pect написа:

От практиката, за приложения с много прозорци - 34" 21:9 извит. Нещо като 550 - 600 кинта ФюСоник или Ейсър, за 150 - 200 отгоре Делл... Който си избереш. Няма голяма разлика.

• 4 месеца по-късно...

Да използвам темата. За този някакви мнения или някой до 400лв. с повечко херци. С "Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6 192bit" и "I7-14700KF" съм.

Гейминг монитор ASRock - PG27QFT2A, 27'', QHD, 180Hz, 1ms, IPS, FreeSync, черен ТОП цена | Ozone.bg

• 2 седмици по-късно...

Честито! Не е лош, имам го същия, само че цената му не е топ - това си му е стандартната цена :D Моят го взех за 599 лв.

Ако играеш, особено нови игри, имай предвид, че с тази карта ще е трудно на 4К да вадиш много кадри, по-вероятно е да го ползваш на 1080р.

Не случайно монитора подържа два режима - 4К@160 Хц и 1080р@360 Хц.

Като пускаш монитор на различна резолюция, от тази на матрицата, образът е размазан. Изключение в случая е 1080р, тъй като 4К са точно 4 пъти повече пиксели от 1080р и скалирането ще е 4 пълни пиксела към 1.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.