Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за избор на телефон

Featured Replies

Здравейте.

Кой от тези двата телефонасмятате,че е по-добър-

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--XIAOMI-REDMI-NOTE-14-BLACK/p/506495

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--XIAOMI-REDMI-15-128-6-BLACK/p/508298

Бих погледнал и този - https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--XIAOMI-REDMI-15-256-8-BLACK/p/508301

Разликата в парите е малка.

Откъм хардуер и батерия определено REDMI 15. Но 14 е с камери с повече мегапиксели, потърси ревюта кой прави по-добри снимки и клипове, ако това те интересува - в ютуб има много, може и да потърсиш сравнения между двете устройства.

Compare Xiaomi Redmi Note 14 4G vs. Xiaomi Redmi 15 - GSMArena.com

преди 2 часа, Raze написа:

Откъм хардуер и батерия определено REDMI 15. Но 14 е с камери с повече мегапиксели

Тези мегапиксели - дали са реални или софтуерни? И дали са чак толкова важни, щото нищо не казват за сензора и лещата.

имам 14 при отключвате се получава нещо като замръзване на тъчскрийна нещо подобно на  зацикляне   и малко работата с камерата и с фенера  е направена неадекватно а аз главно за това го ползвам

файловата система нещо не е както трябва после като си търся снимките едвам ги намирам и преглеждам

за  15 не мога да кажа

прецени си за какво ще ползваш телефона и се  ориентирай към  модел с тия удобства

• Автор
преди 6 часа, Banesc54 написа:

прецени си за какво ще ползваш телефона и се  ориентирай към  модел с тия удобства

Нямам специални изисквания и критерии относно марката.Не съм геймър,нито пък фотограф.

В момента ползвам Redmi 9 32Gb ROM и 2Gb RAM(5 годишен),който съвсем се скапа.Замързва,за

цяла минута време не мога да отворя приложение,или да избера контакт за разговор.

Ползвам телефона си предимно за разговори,преглед на новини и слушане на музика.

За това се ориентирам към телефон с по-голяма RAM памет.

• Автор
преди 10 часа, Raze написа:

Откъм хардуер и батерия определено REDMI 15. Но 14 е с камери с повече мегапиксели, потърси ревюта кой прави по-добри снимки и клипове, ако това те интересува - в ютуб има много, може и да потърсиш сравнения между двете устройства.

Гледал съм тия и други сравнения.Мненията са много противоречиви.Повечето положителни са за Redmi note 14.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Пробвал ли си да минеш през фабрични настройки?

Не съм,но си мисля,че няма смисъл.За това търся и по-ниско бюджетен телефон.

Нормално мненията да са противоречиви, това са устройства на почти еднаква цена, няма как да имат кой знае какви разлики. Както казах, главните разлики са в камерите, батерията и процесора. Най-добре отиди в някой техно верига или магазин на оператор и ги разгледай на място.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Нормално мненията да са противоречиви, това са устройства на почти еднаква цена, няма как да имат кой знае какви разлики. Както казах, главните разлики са в камерите, батерията и процесора. Най-добре отиди в някой техно верига или магазин на оператор и ги разгледай на място.

До като съм тук във форума,постоянно ми излиза реклама на TEMU за телефони.Не разбирам какви са тези класни телефони на тази ниска цена.Играчки ли са това,или са телефони за употреба?Имаш ли някаква информация за тях?

https://www.temu.com/bg/cell-phones-o3-2641.html?opt_level=2&title=Мобилни телефони&_x_enter_scene_type=cate_tab&leaf_type=bro&show_search_type=3&opt1_id=-13&refer_page_el_sn=200055&_x_vst_scene=adg&_x_ads_channel=facebook&_x_ads_creative_id=120216808957590641&_x_ads_id=120216808954630641&_x_ads_set=120216808953140641&_x_ads_sub_channel=shopping&_x_ns_catalog_id=2422876244549120&_x_ns_gid=601099832513622&_x_ns_placement=Facebook_Desktop_Feed&_x_ns_product_id=17593499886447&_x_ns_site_id=141&_x_ns_source=fb&_x_ns_crt_id=120216808957590641&_x_bg_adid=1011057597&_x_from=fb_dpa&_x_ads_account=2105344983142884&refer_page_name=kuiper&refer_page_id=14021_1755502866563_d7xwvz47jv&refer_page_sn=14021&_x_sessn_id=pzb57svz6k&is_back=1

преди 2 часа, цър-вул написа:

Пробвал ли си да минеш през фабрични настройки?

Бих добавил и спиране на някои фабрично инсталирани приложения.

Не съм сигурен как точно е при Xiaomi.

преди 2 часа, Miro40 написа:

Повечето положителни са за Redmi note 14.

Ако има и pro отзад - е още по-добре, но цената е друга.

преди 15 минути, Miro40 написа:

До като съм тук във форума,постоянно ми излиза реклама на TEMU за телефони.

От тези бих си купил само нещо дребно - дето мога да го изхвърля на момента.

преди 32 минути, Miro40 написа:

Лично аз избягвам да гледам такива рекламки на платненкени магазини 

• Автор
преди 3 часа, jhoro написа:

От тези бих си купил само нещо дребно - дето мога да го изхвърля на момента.

Никога не бих купил нещо от подобен магазин,особено пък телефон.Не давам предварително пари за нещо,което не съм видял.За първи път чувам за TEMU,и затова попитах за него. 

Искам да те попитам още нещо.Ще мога ли да използвам зарядното устройство на Redmi 9 на Redmi note 14?

защо държите да е Xiaomi?

имам Redmi 10, и сега само след 5 години стана бавен и батерията за 3 дена без да го ползвам умира на няколко пъти

аз съм метнал око на тия телефони за в бъдеще

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--HONOR-MAGIC-6-LITE-5G-BLACK/p/503233?tab=featuresTab

https://www.emag.bg/smartfon-revo-you-plus-5-5-osemjadren-4g-2gb-ram-16gb-revo-you-plus/pd/DGB2YNBBM/?ref=ps&emag_click_id=fe233dc81c75fe380b91a60830e6cb23&utm_source=arenabg.com_affiliate_Q3B&utm_medium=profitshare&utm_campaign=profitshare_Q3B&utm_content=widget

преди 48 минути, buldak написа:

имам Redmi 10, и сега само след 5 години стана бавен и батерията за 3 дена без да го ползвам умира на няколко пъти

https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--HONOR-MAGIC-6-LITE-5G-BLACK/p/503233?tab=featuresTab

https://www.emag.bg/smartfon-revo-you-plus-5-5-osemjadren-4g-2gb-ram-16gb-revo-you-plus/pd/DGB2YNBBM/?ref=ps&emag_click_id=fe233dc81c75fe380b91a60830e6cb23&utm_source=arenabg.com_affiliate_Q3B&utm_medium=profitshare&utm_campaign=profitshare_Q3B&utm_content=widget

Нисък клас и бюджетни телефони колко искаш да изкарат? Аз имам Sony Xperia 5 II, който вече се 'задъхва' при по-тежки задачи, въпреки че си работи доста бързо и адекватно за 5 годишен модел. Дори батерията му изкарва при малко ползване по около 2 дни. Единствено като се ползва 5G интернет батерията заминава бързо и доста загрява, но пак изкарва по 4+ часа.

на 17.08.2025 г. в 21:32, Raze написа:

Мегапикселите са за резолюцията и нямат нищо общо с качеството на снимката.

на 18.08.2025 г. в 9:47, Raze написа:

И екрана не забравяй

преди 17 часа, Raze написа:

Нисък клас и бюджетни телефони колко искаш да изкарат? Аз имам Sony Xperia 5 II, който вече се 'задъхва' при по-тежки задачи, въпреки че си работи доста бързо и адекватно за 5 годишен модел. Дори батерията му изкарва при малко ползване по около 2 дни. Единствено като се ползва 5G интернет батерията заминава бързо и доста загрява, но пак изкарва по 4+ часа.

Това "аз имам" никой не го интересува по принцип (във всяка тема обсъждаш какво ползваш ти) не се обиждай :D

преди 18 часа, buldak написа:

Защото са евтини, но не са качествени.

Колко бюджет си отделил за един смартфон е най-важния въпрос. Без бюджет е много трудно да се ориентира човек. За тебе 500лв може да са много, но за някой да са нищо и обратно. Затова винаги се започва с "търся до..." "мога да отделя еди си колко...."

Този или Този

преди 53 минути, АнонименАлкохолик написа:

Колко бюджет си отделил за един смартфон е най-важния въпрос. Без бюджет е много трудно да се ориентира човек. За тебе 500лв може да са много, но за някой да са нищо и обратно. Затова винаги се започва с "търся до..." "мога да отделя еди си колко...."

Добра идея, но ... на друго място гледам следното - човека казва „търся до 500 лева“ и започват да му предлагат по 1000.

В случая авторът гледа два апарата за 320 и 330 лева - значи таванът е 400 грубо! Ако не му стигат 50-60 лева - аз ще му дам!

• 2 седмици по-късно...

За същите пари не е ли по-добре да се вземе от официалният сайт?! Там е с една година повече гаранцията.

преди 1 час, The Lone Star написа:

За същите пари не е ли по-добре да се вземе от официалният сайт?! Там е с една година повече гаранцията.

А дали се предлага в официалния сайт?

Я виж, че когато кликнеш на „Купи сега“ и те прехвърля към някой търговец.

преди 27 минути, The Lone Star написа:

Възможно е. Излезе ми на телефона, но не съм разглеждал подробно.

Повечето производители имат на сайтовете си страници за България, но нямат директни продажби.

Миналата година дъщеря ми си купиха пералня LG. Когато питах - „От кой магазин“, ми каза - „От сайта на LG“. Но на Острова - не тук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.