Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за избор на телефон

Featured Replies

на 28.08.2025 г. в 19:56, The Lone Star написа:

Да. Моя грешка.

За 300 лв. Redmi 15 не е лош избор.

...xiaomi вече невър...

...доволен съм...

...пушка е...

...но...не можеш да видиш,камо ли да спреш,фоновите процеси...

...това дразни...

...и не позволява на никое приложение да ти ги покаже...

...ни на трети ни на тридесет и трети страни...

...poco f5pro...

• Автор

Купих телефона и сега го оборудвам,протектор за дисплея и камерата,кейс.Носих го в сервиз,но нямат за този модел.Преди това,обаче ми каза,че на дисплея има поставено фабрично фолио(не протектор),което трябва да се свали.Гледах много клипове как се слагат протектори,но само на едн място видях да отлепват фолио и да слагат нов протектор.Потърсихофициална  информация,но нищо не намирам.Аз като гледам дисплея ми се вижда,че има фолио,но не мога да кажа това със сигурност.

Затова сега въпросът ми е-С фабрично фолио ли са тези телефони?

Според GSMArena - да, има фабрично фолио. 

Телефонът е в ръцете ти! Разгледай го внимателно, и ще видиш дали има фолио. Погледни по ръбовете, или около дупката за предната камера. Там си личи най-добре.

• Автор
преди 4 минути, Rudy M. написа:

Телефонът е в ръцете ти! Разгледай го внимателно, и ще видиш дали има фолио. Погледни по ръбовете, или около дупката за предната камера. Там си личи най-добре.

Точно там съм гледал и дори се чудя как безопасно да се подхване за да се свали ,затова питам да съм сигурен,защото в един друг форум притежатели на тези телефони са категорични,че нямат фолио, а идват с протектор.От клиповете които глдах ми се вижда,че не е много сложно поставянето и мисля сам да си го монтирам.

Моят телефон е вече на повече от година, и още е със заводския протектор. Ще изчакам да се надере, и тогава ще го сменя.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Къде го пише това, не го намирам? Да беше дал връзка и цитат? Освен стандартните Corning Gorilla Glass 5, Mohs level 5, никъде не пише да има сложен фабрично протектор, в кутията го дават, че има само калъф. А и за 300-400 лева телефон чак такива глезотии... Предполагам за някой от тези модели става въпрос:

Compare Xiaomi Redmi Note 14 5G vs. Xiaomi Redmi Note 14 4G - GSMArena.com

В долното видео се споменава, че има фабрично залепено фолио, то се вижда, ако се  вгледаш в предната камера на екрана - отстрани има ръбчета, или в краищата на самия екран - ако има фолио, също има малки ръбчета, които с нокът се усещат леко неравни.

KyYEDnZ.jpeg

преди 32 минути, Raze написа:

Къде го пише това, не го намирам? Да беше дал връзка и цитат?

След като прегледах темата, останах с впечатление, че е купен Xiaomi Redmi Note 14 4G. Ако греша, моля да бъда извинен.

Прочетох го в ревюто на модела в GSMArena - първа страница, най-долната картинка:

large.2025-08-30_220943.jpg.e08e92f8b883

• Автор
преди 17 минути, Rudy M. написа:

След като прегледах темата, останах с впечатление, че е купен Xiaomi Redmi Note 14 4G. Ако греша, моля да бъда извинен.

Прочетох го в ревюто на модела в GSMArena - първа страница, най-долната картинка:

large.2025-08-30_220943.jpg.e08e92f8b883

Да.Това е телефона за който става въпрос.Има поставен фабрично фолио протектор.Убедих се.Добре се виждат ръбовете.Даже прочетох,че при поставяне на стъклен протектор задължително трпбва да се свали,защото ако сложиш върху него няма да има добро сцепление и ще се разлепи.

преди 13 минути, Miro40 написа:

при поставяне на стъклен протектор задължително трпбва да се свали,защото ако сложиш върху него няма да има добро сцепление и ще се разлепи.

Това е вярно. Но ти решаваш дали да сложиш сега стъкления протектор, или след време.

преди 7 часа, Gregory House написа:

И двата не стават

и защо ? С бюджет от 350 лв. какво по-хубаво може да се вземе ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.