Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гугъл ще забрани инсталирането на приложения от непроверени източници от 2026та година

Featured Replies

преди 10 минути, baitexpo написа:

Те и буутлоудъра искат да не може да се отключва за ЕС.

Ей това ми интересно, как ще се осъществи. Не съм някакъв "гуру", но единственото, което ми идва на акъла е, това да стане на хардуерно ниво.... Но, тогава идва въпроса с ъпдейтите - как точно ще стават?

• Автор
преди 2 часа, teo-glavata написа:

Ей това ми интересно, как ще се осъществи. Не съм някакъв "гуру", но единственото, което ми идва на акъла е, това да стане на хардуерно ниво.... Но, тогава идва въпроса с ъпдейтите - как точно ще стават?

Ще има

OIP.VctgUiilpz50R9K2GkakWwHaEK?pid=Api&q

Да ви имам проблемите,моя телефон е с копчета . Сега е на  мода, Гугъл Мугъл не ме интересува.Телефона е само за разговори,не за изгъзици.

преди 4 часа, nusho73 написа:

Да ви имам проблемите,моя телефон е с копчета . Сега е на  мода, Гугъл Мугъл не ме интересува.Телефона е само за разговори,не за изгъзици.

Аз пък си нося лаптопа, щото новия Samsung S62 е хо-голям и хо-тежък!

• 2 седмици по-късно...

преди 12 минути, Докладчик написа:

Ти кога ще разбереш че съм по интелегентен от тъпото ти ии? Толкова е прост, че даже те задминава теб. Ти не разбираш и не знаеш как да го питаш и той ти отговаря, както си го попитал - тъпо, по - тъпо, най - тъпо, още по по най...

Прав е грегъри сдухал се е банеска

Иначе по темата  Да ли източника на а пе ка файла е доверен или не винаги ще има вируси

Туй си е маркетингови игрички на гуглето

на 6.09.2025 г. в 13:56, Gregory House написа:

Фалит за гуглето

А дано, ама надали. Иначе не са само тия, които заслужават фалит. Фашистбук, Микрошпек, нахапаната ябълка...

• Автор
преди 2 часа, Валсо написа:

А дано, ама надали. Иначе не са само тия, които заслужават фалит. Фашистбук, Микрошпек, нахапаната ябълка...

Рано или късно ще фалират и трите, не от друго а от лакомия.

• 3 седмици по-късно...
на 24.09.2025 г. в 16:41, piх3l написа:

Да, тъжна работа. Изглежда през 2027 ще купя първия си iPhone - като ще е затворена система, поне да е качествена.

На цената на 10-годишна кола втора употреба, ама с хардуер на минимум 20 години. :lol6:

преди 5 часа, Валсо написа:

На цената на 10-годишна кола втора употреба, ама с хардуер на минимум 20 години. :lol6:

Пълен кък си. 

Замълчи си по-добре и не се излагай

на 1.10.2025 г. в 23:14, АнонименАлкохолик написа:

Пълен кък си. 

Замълчи си по-добре и не се излагай

Ето ти нещо да ядеш!

BDG13081.thumb.jpg.2df7efc8f48569075c277d3c4362a3a4.jpg

• 2 седмици по-късно...
на 1.10.2025 г. в 14:42, Валсо написа:

20 години? Я дай спецификациите на хардуера, да сверим твърденията!

преди 13 часа, piх3l написа:

20 години? Я дай спецификациите на хардуера, да сверим твърденията!

Явно са започнали да си проектират собствен хардуер, защото гледам, че вече не използват Интел и енвидия за лаптопи. НО!!! Дори и с техен хардуер, пак изостават, а искат прекалено висока цена за недоклатения хардуер, който предлагат: https://ardes.bg/product/apple-macbook-air-13-2024-space-grey-mc8m4ze-a-444149

Аз: Apple M3 GPU на коя енвидия отговаря по пърформанс? И Apple M3 CPU на кой интелски процесор отговаря по пърформанс?
AI: Apple M3 GPU (10-core) се доближава до NVIDIA RTX 3050/3060 по производителност, а Apple M3 CPU (8-core) е сравним с Intel Core i9-12900K по едноядрена производителност, но изостава в многоядрената.

🎮 Apple M3 GPU vs NVIDIA

• Сравнение: M3 GPU (10-core) използва нова архитектура с mesh shading и ray tracing, и е с до 20% по-бърз от M2 GPU.

• Сравними NVIDIA модели:

• RTX 3050 (Desktop): По-добър в игри и 3D рендеринг, но с по-висока консумация на енергия

Аз: Ако сравним тези CPU & GPU с RTX 3070 Ti & i7-12700F (turbo @ 4.5 GHz), а към последните две прибавяш и 64 ГБ РАМ, коя от двете конфигурации ще победи при гейминг?
AI: Конфигурацията с RTX 3070 Ti + i7-12700F + 64 GB RAM категорично побеждава Apple M3 (CPU + GPU) при гейминг, особено в AAA заглавия, високи резолюции и настройки.

🎮 Гейминг производителност: Apple M3 vs RTX 3070 Ti

• Apple M3 GPU (10-core):

• Поддържа mesh shading и ray tracing, но е интегрирана графика с ограничена мощ

• В бенчмарки като A Plague Tale: Requiem, M3 достига ~13 fps, докато RTX 3070 Ti достига ~50 fps при QHD

Така че въпреки собствения хардуер, продължават да са си на вечното трето място след линукс и уиндоус. Но пък искат същата цифра като за моя комп и дефакто нищо не се е променило! :lol6:
Излиза, че аз с (уж) бюджетен (колко е бюджетен е друг въпрос, защото не щадих пари, за да го билдна) компютър за общо 3500 лв закопавам нахапаната ябълка при гейминг, докато ония си кретат с едноядрен пъформанс. Със същия успех можеха да сложат едноядрен Пентиум 4, та поне хората да знаят откъде им идва едноядреният пърформанс. :D :D
И при видеокартата са зле - ако приемем, че AI не бърка. 3050 е 1050-ка с 50% тунинг отгоре на вече наличната 1050-ка. Мойта RTX 3070 Ti e със 173% (усреднена стойност) по-бърза от RTX 3050. Пък в същото време компът ми струваше едва 3500 лв.

Ако се хвана да ровя, 100% ще намеря лаптоп с подобни характеристики на домашния ми компютър, който отново ще е по-добър (вкл. и при гейминг) от недоядената ябълка. Да дадеш 3500 лв. за смотаната ябълка е като да хвърлиш 100 000 лв за Лада 2107. 🤦🏻‍♂️

А преди години - laptop.bg тепърва бяха стартирали - разглеждах едни лаптопи на макинтрош (нови, не втора употреба), които тогава струваха 6000+ лв, а идваха с Core 2 Duo (мисля, че беше Е5500) и видеокарта енвидия 7600 (много преди GT и GTX сериите). Видеокарта, която беше топ пърформанс 2007-2009 г. Излишно е да казвам каква подигравка е такъв лаптоп...

Apple не е за гейминг набий си го в тъпата тиква!

Ама ти си толко'проз че не проумяваш нищо ламерчо дори не знаеш за какво живееш

на 20.10.2025 г. в 2:42, Валсо написа:

Явно са започнали да си проектират собствен хардуер, защото гледам, че вече не използват Интел и енвидия за лаптопи. НО!!! Дори и с техен хардуер, пак изостават, а искат прекалено висока цена за недоклатения хардуер, който предлагат: https://ardes.bg/product/apple-macbook-air-13-2024-space-grey-mc8m4ze-a-444149

Аз: Apple M3 GPU на коя енвидия отговаря по пърформанс? И Apple M3 CPU на кой интелски процесор отговаря по пърформанс?
AI: Apple M3 GPU (10-core) се доближава до NVIDIA RTX 3050/3060 по производителност, а Apple M3 CPU (8-core) е сравним с Intel Core i9-12900K по едноядрена производителност, но изостава в многоядрената.

🎮 Apple M3 GPU vs NVIDIA

• Сравнение: M3 GPU (10-core) използва нова архитектура с mesh shading и ray tracing, и е с до 20% по-бърз от M2 GPU.

• Сравними NVIDIA модели:

• RTX 3050 (Desktop): По-добър в игри и 3D рендеринг, но с по-висока консумация на енергия

Аз: Ако сравним тези CPU & GPU с RTX 3070 Ti & i7-12700F (turbo @ 4.5 GHz), а към последните две прибавяш и 64 ГБ РАМ, коя от двете конфигурации ще победи при гейминг?
AI: Конфигурацията с RTX 3070 Ti + i7-12700F + 64 GB RAM категорично побеждава Apple M3 (CPU + GPU) при гейминг, особено в AAA заглавия, високи резолюции и настройки.

🎮 Гейминг производителност: Apple M3 vs RTX 3070 Ti

• Apple M3 GPU (10-core):

• Поддържа mesh shading и ray tracing, но е интегрирана графика с ограничена мощ

• В бенчмарки като A Plague Tale: Requiem, M3 достига ~13 fps, докато RTX 3070 Ti достига ~50 fps при QHD

Така че въпреки собствения хардуер, продължават да са си на вечното трето място след линукс и уиндоус. Но пък искат същата цифра като за моя комп и дефакто нищо не се е променило! :lol6:
Излиза, че аз с (уж) бюджетен (колко е бюджетен е друг въпрос, защото не щадих пари, за да го билдна) компютър за общо 3500 лв закопавам нахапаната ябълка при гейминг, докато ония си кретат с едноядрен пъформанс. Със същия успех можеха да сложат едноядрен Пентиум 4, та поне хората да знаят откъде им идва едноядреният пърформанс. :D :D
И при видеокартата са зле - ако приемем, че AI не бърка. 3050 е 1050-ка с 50% тунинг отгоре на вече наличната 1050-ка. Мойта RTX 3070 Ti e със 173% (усреднена стойност) по-бърза от RTX 3050. Пък в същото време компът ми струваше едва 3500 лв.

Ако се хвана да ровя, 100% ще намеря лаптоп с подобни характеристики на домашния ми компютър, който отново ще е по-добър (вкл. и при гейминг) от недоядената ябълка. Да дадеш 3500 лв. за смотаната ябълка е като да хвърлиш 100 000 лв за Лада 2107. 🤦🏻‍♂️

А преди години - laptop.bg тепърва бяха стартирали - разглеждах едни лаптопи на макинтрош (нови, не втора употреба), които тогава струваха 6000+ лв, а идваха с Core 2 Duo (мисля, че беше Е5500) и видеокарта енвидия 7600 (много преди GT и GTX сериите). Видеокарта, която беше топ пърформанс 2007-2009 г. Излишно е да казвам каква подигравка е такъв лаптоп...

Ще те разочаровам - 3500лв е нисък клас или стар MacBook. Моя е 11k, от началото на тази година. Миналия ми беше 9k, от преди 2 години.

Сега, вярно е, че не е направен за игри. Но, щом взимаш MacBook, значи нямаш абсолютно никакво време за игри. Когато батерията на твоя лаптоп започне да издържа цял ден на високо натоварване, без никакъв performance drop, ела ми се обади... на Windows оправиха ли му hibernate-а, или още си събужда процесора за щяло и нещяло?

преди 8 часа, piх3l написа:

Ще те разочаровам - 3500лв е нисък клас или стар MacBook. Моя е 11k, от началото на тази година. Миналия ми беше 9k, от преди 2 години.

Сега, вярно е, че не е направен за игри. Но, щом взимаш MacBook, значи нямаш абсолютно никакво време за игри. Когато батерията на твоя лаптоп започне да издържа цял ден на високо натоварване, без никакъв performance drop, ела ми се обади... на Windows оправиха ли му hibernate-а, или още си събужда процесора за щяло и нещяло?

Нещо си се объркал. Нахапана ябълка не бих си взел никога, просто цъкнах на една на случаен принцип в магазина на Ардес, само за сравнението - че ти пробутват некадърен хардуер на цената на запазена кола втора употреба.

Хромбуците никога не съм ги пробвал, даже не съм им виждал "очите", дето се вика и дори не съм сигурен с каква ОС са.

За уиндоус не знам. Първо, че преди 3 години генерално спрях да го ползвам, дори и дюъл буути вече не ми трябват. A докато го ползвах, първите неща, които правех след инсталация бяха забрана на chkdsk да стартира + powercfg -h off, което пък изключваше хибернацията и освобождаваше 32 ГБ място на C:\. :D

преди 2 часа, Валсо написа:

Нещо си се объркал. Нахапана ябълка не бих си взел никога, просто цъкнах на една на случаен принцип в магазина на Ардес, само за сравнението - че ти пробутват некадърен хардуер на цената на запазена кола втора употреба.

Хромбуците никога не съм ги пробвал, даже не съм им виждал "очите", дето се вика и дори не съм сигурен с каква ОС са.

За уиндоус не знам. Първо, че преди 3 години генерално спрях да го ползвам, дори и дюъл буути вече не ми трябват. A докато го ползвах, първите неща, които правех след инсталация бяха забрана на chkdsk да стартира + powercfg -h off, което пък изключваше хибернацията и освобождаваше 32 ГБ място на C:\. :D

Некадърен хардуер??

Ти някога пробвал ли си MacBook с M4 Pro или Max чип??

преди 8 часа, piх3l написа:

Некадърен хардуер??

Ти някога пробвал ли си MacBook с M4 Pro или Max чип??

Не се занимавай с глупаци като него. Него ли виждаш какъв е жалък и само хейти наляво и надясно. 

Грам познания няма за нищо.

на 22.10.2025 г. в 19:06, АнонименАлкохолик написа:

Не се занимавай с глупаци като него. Него ли виждаш какъв е жалък и само хейти наляво и надясно. 

Грам познания няма за нищо.

Да, очевидно е, че няма. Само някой невежа, който никога не е работил с процесорите на Apple, би твърдял подобно нещо.

преди 21 часа, piх3l написа:

Да, очевидно е, че няма. Само някой невежа, който никога не е работил с процесорите на Apple, би твърдял подобно нещо.

Няма как да работи с продукти, които струват над 5 хиляди лева, нали се сещаш? И не само той...

Не е задължително да се е докосвал до тях, а да ги е разучавал. За да има някакви познания откъм дадения продукт...

• 4 месеца по-късно...

...за някои апове-да...вАжи...

...но за някои ,,излекувани"-не важи...

...в смисъл-води се платено,няколко торент клиента,в плейстора ми излиза само ,,актуализация"...

...и след актуализацията си работят:

utorrent pro

bitlord

bittorrent

torrdroid

webbie

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.