Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за запис на диск от телевизор.

Featured Replies

Здравейте. Не съм се появявал от известно време, но сега отново имам въпроси, и се надявам ако не на отговори, то поне на ориентация как да си ги намеря.

За съжаление нямам много информация, но каквато имам - ще я напиша в няколко реда.

Приятелка иска да записва от телевизора на външен диск. Не зная какъв модел е телевизора, макар да съм бил там неотдавна - тогава още не беше станало на въпрос за това. Но се надявам да получа модела и марката на телевизора до ден два.

Накратко въпросите са следните. Има ли някакви особености при включване на външен диск към телевизор, за съхраняване на предаванията? Форматирането ще прецака ли нормалната употреба на диска след това? Има ли риск дискът да не може да бъде ползван от телевизора, и да не може след това да бъде ползван и от компютър? Ако предположим, че телевизорът е FULL HD, някакви ориентировъчни обеми на час запис? Примерно 2 терабайта външен диск колко часа (съвсем ориентировъчно) записи би могъл да съхрани?

Сетих се още нещо - каква скорост на запис-четене от диска е нужна за FULL HD картина?

Съвети приемам всякакви, но съм наясно, че изискванията са бюджетни, доколкото това е възможно.

Чиста загуба на време, ако може то обикновено е запис само на ефирна телевизия и записа най-вероятно ще може да се  гледа само на телевизора на който е записан. Разните китайски приемници за цифрова телевизия могат да правят запис на флашка дето да я гледаш и другаде, но едно спиране на тока по време на запис и може да забравиш за всичката информация на флашката.

• Автор

Самият аз не гледам телевизия от години, но щом на някои хора им харесва - кой съм аз да ги бия по главата и да им налагам своето мнение?
Телевизорът искал формат на диска със своя система. Нещо такова май разбрах. Утре ще питам за подробности.

В повечето случаи и телевизори може да се записва само от цифрова/аналогова кабелна телевизия. Ако се ползва HDMI сигнал записа най-вероятно няма да е възможен. За предпочитане е външен диск, съмнявам се да има опции за самия запис като резолюция и подобни неща. Ако включеното устройство не е съвместимо или има нужда да се форматира, телевизора ще изпише какво му трябва.

преди 1 час, Shreek написа:

Здравейте.

Приятелка иска да записва от телевизора на външен диск.

Съвети приемам всякакви, но съм наясно, че изискванията са бюджетни, доколкото това е възможно.

Е що па от телевизора и що па на външен диск ?
От един Енигма2 приемник се праща сигнала до компютър по ЛАН кабел и се записва на диска на компютъра и после се гледа записа на всичко каквото си иска.
Това да се разчита на телевизор си е доста голема тъпотия.

преди 1 час, Белгиеца написа:

От един Енигма2 приемник се праща сигнала до компютър по ЛАН кабел и се записва на диска на компютъра и после се гледа записа на всичко каквото си иска.

Вероятно няма такъв приемник и останалото оборудване!

По една седмица назад се връщат много от каналите и доста от предаванията се качват в тубата. 

преди 9 часа, jhoro написа:

Вероятно няма такъв приемник и останалото оборудване!

Като спре да плаща абонамент за гледането на телевизия, ще ѝ останат пари да си купи и приемник и другото и ще е на печалба следващите 20 години.
Аз абонаменти не плащам никога за телевизия, а имам 4 телевизора вкъщи и гледам на тях без пари по 999 тв канали, па нищо ми няма.

преди 4 часа, Zolin написа:

По една седмица назад се връщат много от каналите и доста от предаванията се качват в тубата. 

Някой телевизии си имат архив на предаванията- пример bTV Плюс.

преди 33 минути, Белгиеца написа:

Като спре да плаща абонамент за гледането на телевизия, ще ѝ останат пари да си купи и приемник и другото и ще е на печалба следващите 20 години.
Аз абонаменти не плащам никога за телевизия, а имам 4 телевизора вкъщи и гледам на тях без пари по 999 тв канали, па нищо ми няма.

Защо реши, че плаща за телевизия изобщо?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Кой ти ги дава тия канали да гледаш?

преди 2 часа, Клонинга написа:

Кой ти ги дава тия канали да гледаш?

Насадил е един двор с чинии на белгийката он е станал белгиец ма не е по плащането - белгийския Ганьо 

преди 2 минути, georgi6 написа:

Насадил е един двор с чинии на белгийката он е станал белгиец ма не е по плащането - белгийския Ганьо 

Развитието му е до 89г. затва е така.

И преди 1989г. си гледахме от София сръбска телевизия, тези които знаехме как, без да плащаме. Две дълги антени над покрива на къщата със усилвател и телевизор Сони и Лепа Брена друсаше цици яко.

А вие си плащайте де, не ми пречите.

на 9.09.2025 г. в 12:40, georgi6 написа:

И през Интернет има безплатно бе, с безплатен ВНП си гледаш кво ти душа сака. Направо от сайтовете на телевизиите или през Молотов например.
Ама на вас нали кабеларките са ви промили успешно и безвъзвратно мозъците , та си плащате.

А па руснаците се надпреварват кой сайт да ти предложи да зяпаш безплатно, без никакви уловки.

• Автор
на 8.09.2025 г. в 22:11, Белгиеца написа:

Към теб и към Жоро - бях там преди 2-3 седмици, но тогава не стана на въпрос за записите, и не съм и поглеждал телевизора.

SONY KD-32W800P

За момента там има един механичен диск 1 терабайт, да видим телевизора ще го разпознае ли, а освен това натам пътува и една четворка ССД. И двата са външни.

Не е на Виваком, така че няма опцията за връщане, но не помня на кой оператор е.

преди 1 час, Shreek написа:

SONY KD-32W800P

За момента там има един механичен диск 1 терабайт, да видим телевизора ще го разпознае ли, а освен това натам пътува и една четворка ССД. И двата са външни.

Не е на Виваком, така че няма опцията за връщане, но не помня на кой оператор е.

Ако е този Sony KD-32W800 - не те интересуват възможностите от оператора.

Цитат

USB HDD REC

Съхранявайте любимите си телевизионни предавания на външен твърд диск с USB, за да им се наслаждавате, когато пожелаете. USB HDD REC позволява запис с едно докосване и с таймер на цифрово излъчване върху всяко устройство с твърд диск и USB с капацитет до 2 TB. Докато гледате предаването, просто натиснете REC, за да започнете да записвате, като записът автоматично ще спре в края на програмата.

• Автор

А това, че натам пътува диск 4 терабайта ще бъде ли проблем за телевизора? Ако трябва ще им намеря и двойка.

преди 1 минута, Shreek написа:

А това, че натам пътува диск 4 терабайта ще бъде ли проблем за телевизора? Ако трябва ще им намеря и двойка.

Пише „до 2 TB“, ама не знам защо. Сега не ми се мисли.

Както казах, ако е с външен приемник няма да може да записва. Запис е възможен единствено през кабелна, евентуално сателитна телевизия с коаксиален кабел, закачен към телевизора и намерени програми през менюто на телевизора.

KD-32W800 - Sony

Друг вариант е ако ползва приемник самия приемник да има опция за включване на USB устройство и запис. 

• Автор

Доколкото разбрах ще се връзва към самия телевизор, но до 2-3 дни ще зная какво е станало с наличния там диск.

преди 19 минути, Shreek написа:

Доколкото разбрах ще се връзва към самия телевизор, но до 2-3 дни ще зная какво е станало с наличния там диск.

Ама тя ако иска да си ги пази дълго време разни видеа, ако се скапе Сонито после с какво ще ги прочете от тези дискове ?

На 9 септември записвахме обяснения на английски по Webex на компютър с Уиндоус 11 и отделно на лаптоп пак с Уиндоус 11 от уеб камерата му и микрофоните, същото видео пратено към 43 инчов Самсунг и звук от колони до него. Лаптопа записа всичко, ама ако има музика не става добре, само когато са разговори става. Та по-добре да записва по начин позволяващ после да ги гледа видеата от компютър или произволен телевизор, а не само от точно определена марка с някакъв си негов стандарт на видеофайла, който не може да бъде четен от друга марка телевизор.

преди 20 минути, Белгиеца написа:

Ама тя ако иска да си ги пази дълго време разни видеа, ако се скапе Сонито после с какво ще ги прочете от тези дискове ?

Ако поясниш малко, щото не се сещам за видеа от телевизията - дето ще искам да ги гледам след дълго време.

А после да финансираш мероприятието!

Ами например да си записва концерти на гъркинята от Кипър Anna Vissi от гръцките телевизии, които са безплатни от сателит. После може да си ги гледа и след години.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Ами например да си записва концерти на гъркинята от Кипър Anna Vissi от гръцките телевизии, които са безплатни от сателит. После може да си ги гледа и след години.

В Тубата няма ли ги?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.