Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моето мнение за спорта

Featured Replies

Искам да споделя с вас едно мое мнение, написано във фейсбук. Причината да съм така гневна е, че отскоро  в българския небосклон се завърна сладникавото лице на СДС, което призоваваше родителите ни да гласуват за една нова България. Е, сега същото това лице се прави на загрижено за българския спор (а и за всичко в България) докато води охолен живот, пътува и пише книги. И, разбира се, същта не пропуска да мрънка срещу вероучението, но иначе гордо представи снимки от кръщенето на дъщеря си. Не съм преследвачка, но ми писна от хора нафталини от 90 - те, които подлъгаха родителите ми да гласуват за съсипването на държавата ни, а сега ронят крокодилски сълзи какво става в България. Ами, дразни ме! Дразни ме лицемерието, дразнят ме поученията и то от хора, които дълго и блажено си живяха в чужбина, докато ние тук се справяхме с нашите си проблеми! Не обичам такива хора! Изказва се така, все едно сме тъпи и не си знаем проблемите!  ЗНАЕМ СИ ГИ МНОГО ДОБРЕ! Но обикновените хора не можем нищо да направим! А на нея се чудя какъв и е проблема - тя нали точно беше ЗА всичко да е частно, включително и спорта? Нали така е в любимия и запад? Всичко е с връзки и пари!

Spoiler

Много хубаво казани думи, много.............👏 Много! Не, че не съм съгласна с тях! С една част не съм съгласна с тази госпожа. За останалото е права. Като изключим факта, че бившето сладникаво рекламно лице на СДС си живя най - спокойно години наред по чужбина, докато у нас спортът се съсипваше! Сега ди дойде у нас и започна да ни обсъжда проблемите! Все едно не ги знаем! О, знаем си ги чудесно, госпожо Панделиева! Знаем си ги!
Сега ще Ви кажа какъв точно е проблемът. Проблемът е, е мутрите завзеха първо спорта и го съсипаха. Спортът вече не е на народа. Обикновените деца не спортуват и знаете ли защо? Защото родителите им нямат пари! Защото спортът се превърна в платено удоволствие: такси, сам си купуваш и осигуряваш разни неща............Много от днешните, а и малко по - старите спортисти не са обикновени семейства! Не, те са от семейства на богаташи, на на мутри, на политици. Случайни деца в спорта НЯМА! Всичко е с връзки, всичко е с връзкарство. Само не се оплаквайте, моля, Вие нали точно това искахте, госпожо, нали за това се борехте? Всичко да стане частно и недостъпно, включително и спорта.
Искате децата да спортуват. Как, като нямат пари и връзки? Как, като виждат, че за големите отбори се влиза само в връзки, а талантът няма никакво значение? Как при това положение да се мотивират да спортуват? Как, когато се обръща внимание не на талантливите деца, а на тези с богати родители и дебели връзки? Какъв пример, какво послание според Вас изпраща факта, че имаме волейболна династия? Как да спортуват обикновените деца? Да спортуват напразно, като знаят, че няма да бъдат забелязани, защото нямат пари и връзки ли?
Толкова добре си живеете и толкова пари имате, че не виждате каква е реалността в България! Аз, която не съм ходила в чужбина, съм по - наясно от Вас с проблемите ни в спорта! И не запрочвайте да ми величаете и да ми давате такъв скандален човек за пример като Христо Стоичков! Не всички сме късопаметни! Някои помним полицейският буркан на цивилният му автомобил, ловните му истории и псувните! Някои помним как Григор Димитров отиде на олимпийските игри в Бразилия (беше спечелил квота за там) и как нито даде най - доброто от себе си, нито обърна внимание на децата там, които го чакаха напразно за автографи! Този човек живее в Монако, обожава скъпите часовници "Ролекс" и ходи с чужденки, защото обикновените български жени са му под нивото!
Не на нас за проблемите в спорта, знаем си ги отлично!

А що се отнася до вероучението и добродетелите, които така ненавиждате, да Ви попитам, какъв ви е проблемът с религията? На мен ми е проблем, че много деца и тийнейджъри не знаят как да се държат в църква, ходят на великденската служба само заради обикалянето, не знаят как да се молят, дори не знаят библейските истории и сигурно знаят за Възкресението толкова, колкото и Бойко Борисов! И не, нашата религия не отрича науката, нито еволюционната теория на Дарвин. Не ни бъркайте със съседите турци, които отрекоха Дарвин преди няколко години, нито с католиците! Ние не сме имали нито инквизиция, нито лов на вещици! Не ни пришивайте католическите грехове! Благодаря!

Не може да не оплюем всичко и всички. Типчино по нашенски. Ей, тая завис и тая алчност за пари ще ви изядат. Нищо градивно, само критика и критика. Решения, идеи, варианти... няма! 

• Автор

Да, на тази госпожа и завиждам, защото може да пътува и има пари. Но само за това. Хич не и завиждам по какъв начин се е сдобила с пари, нито пък за това, че практикува опасно хоби - скалното катерене! С такова нещо се занимават, с извинение, само адреналинови идиоти без грам мозък и чувство за самосъхранение.

На спортистите ни няма какво да завиждам. Какво да му завиждам на старчето с нецензурния език, рекламиращ "Кауфланд"? За полицейският буркан? Да, как пък не! За лова? За мен лично няма нищо по - отвратително от това да убиваш животни за удоволствие. Да убиваш агресивни и опасни мечки, вълци, бесни лисици, змии, разни гадинки и влечуги, разбирам, но никога няма да разбера садистичният кеф, с които някои убиват невинните мили зайчета, сърни и елени, отстрелват гълъби. За мега неприличия му език ли да завиждам? Никой, ама никой културен човек не използва неприлични думи и изрази. Предпочитам да съм възпитана, културна и скучна, отколкото с език на уличните превъзходни по магистралите!

За какво да му завиждам на Григор Димитров? За това, че се е наврял да живее в тъпото, скучно и тясно Монако ли? За пълната му загуба на връзка с реалността? За грозните ролекси? Или за това, че ходи с жени, които приличат на надуваеми секс кукли и са пълни с психични проблеми и комплекси?

И на волейболната династия няма какво да им завиждам. Хора с възможности, ама самозабравили се! А, мерси!

преди 6 минути, Anneliese написа:

Предпочитам да съм възпитана, културна и скучна, отколкото с език на уличните превъзходни по магистралите!

И аз предпочитам да си възпитана, културна и скучна, но се радвам да те видя в обичайното приповдигнато настроение. 

За коя госпожа става дума?

Има едно нещо което масово хората не само в България не желаят или пък не могат да разберат : Тия дето управялват, мутрите и всичко останало нм с власт и/или популярност е представителна извадка на обществото.
Помисли си - Още по турско време е имало нашенци които са слугували на пашата и високата порта, след освобождението тия които а се главили за големци са се юрнали на запад сякаш някой е размитал за тях там, домъкнали са и немец за цар, по селата е било пълна мизерия както е и днес и отново както и днес едва няколко по-големи града са били донякъде развивани и т.н., след войната другия отбор се е юрнал на изток да прави комунизъм, ама се е позабравил и вместо комунизъм е постигнал недоносчето(Както гое нарекал бай Тошо) социализъм, пак с далавери но и много ограничения, пак големците са били добре, тук единствената разлика е че са се опитали и до голяма степен са успели да развият селското стопанство и селата но пък градовете са претърпели застой, след 89та по-голямата част от тия щу са били по виското през социализъма се пребоядисват и мощно плюят по това що са били преди, бият се в гърдите че са демократи, крякат "Кой не скача е червен" и прчее тъпотии и така до днес когато вече повече от тия са одъртяли или гушнали цветята и на ред идват техните наследници. 
извън властта, обикновеното население не е по-различно и в ония години преди 44та и в годините по време а и след промените, достатъчно е просто да се огледаш

Всеки един който предлага услуга срещу комисионна я иска на ръка.
Над 90% от частните работодатели осигуряват върху МРЗ
При сделки за по-големи суми се прилагат всякакви трикове за да се намали официалната сума по сделката и с това да се намалят данъците към държавата.
По селата и по-малките населени места всеки с някой лев е великия чорбаджия и коли и беси наред
Дори и най обикновените граждани се чудят къде каква далавера да завъртят.
Завистта и злобата сред населението е повсеместна.
Никой не се интересува да направи нещо за общото благо ей така без да очаква нещо в замяна, дори срещу заплащане трудно ще намериш кандидати за тая работа.
Всеки е "Ти знайш ли кой съм аз?" 

Ся ми кажи как да има просперитет? Коя партия или кой управник при това положение ще направи нещо?

Такива сме, това е, имаме си и положителни черти, но тия горните ни е**ват майката.

преди 19 минути, Anneliese написа:

Да, на тази госпожа и завиждам, защото може да пътува и има пари.

Защо трябва да завиждаш?
Дедо Господ ти е дал глава и ръце, използвай ги, изкарай пари и пътувай.

Ся ще кажеш "Ма аз съм инвалид".

Инвалид си да ама що инвалиди има дето си работят и си учат и успяват, ще ти дам и пример https://www.amazon.fr/travers-mes-mots-confidences-silences/dp/B0FMS91DFC?crid=36D92XZZBYTLD&dib=eyJ2IjoiMSJ9.AEWJKUhsVvdmE7j2PBCme-jSSswUMToPs1WhMmlDjTCwIFxRBKmsw_9ocg765hs9cVs8dZAWLzw4eNIrJjx1wXSCxoVd1s7hQbrzE4Z0CQJZZLZcp-Nhx996KKlZXmie_KhO3VgD_1pRTBTlnTjSMw.PyIHYlgyUhfeB12hHuoid1v8FciqhRu10x1JRUwslTY&dib_tag=se&keywords=marie+vermeulen&qid=1759155499&sprefix=Marie+Ver%2Caps%2C169&sr=8-1

Виждаш ли я тая книга?
Момичето което я е написало е наборка на жена ми, познавам я лично защото са приятелки, тя цял живот е инвалид в количка, но завърши, бори се и постига целите си.

Виж видеото и разгледай добре профила й https://vm.tiktok.com/ZNdGren7G/

Така се прави, не се завижда.

преди 24 минути, Anneliese написа:

Да, на тази госпожа и завиждам, защото може да пътува и има пари. Но само за това. Хич не и завиждам по какъв начин се е сдобила с пари, нито пък за това, че практикува опасно хоби - скалното катерене! С такова нещо се занимават, с извинение, само адреналинови идиоти без грам мозък и чувство за самосъхранение.

На спортистите ни няма какво да завиждам. Какво да му завиждам на старчето с нецензурния език, рекламиращ "Кауфланд"? За полицейският буркан? Да, как пък не! За лова? За мен лично няма нищо по - отвратително от това да убиваш животни за удоволствие. Да убиваш агресивни и опасни мечки, вълци, бесни лисици, змии, разни гадинки и влечуги, разбирам, но никога няма да разбера садистичният кеф, с които някои убиват невинните мили зайчета, сърни и елени, отстрелват гълъби. За мега неприличия му език ли да завиждам? Никой, ама никой културен човек не използва неприлични думи и изрази. Предпочитам да съм възпитана, културна и скучна, отколкото с език на уличните превъзходни по магистралите!

За какво да му завиждам на Григор Димитров? За това, че се е наврял да живее в тъпото, скучно и тясно Монако ли? За пълната му загуба на връзка с реалността? За грозните ролекси? Или за това, че ходи с жени, които приличат на надуваеми секс кукли и са пълни с психични проблеми и комплекси?

И на волейболната династия няма какво да им завиждам. Хора с възможности, ама самозабравили се! А, мерси!

Пак са ти объркали хапчетата, ама то това не е изненада. Поне си проверявай твърденията, щото пишеш глупости.

Григор Димитров не живее в Монте Карло. Живее където си поиска. Просто е Просто е жител на Княжеството, като много от останалите големи тенисисти - Джокович, Тциципас, Сафин, Квитова и т.н

Второ грешка за Григор Димитров - няма как да носи "Rolex". На официални и публични събития, носи само "Bianchet"! Останалото (не само Rolex-и) е просто хоби, колекция. Ти събираш капачки от лимонада, а човека е решил да колекционира скъпи часовници.

ПС: Ти кога ходи последно в Монте Карло, за да твърдиш, че е скучно, тъпо, тясно и т.н? Аз бях там 4 дена, миналата година.

ПС2: За волейболната династия......аз нямам какво да кажа. Казват го специалистите, дето са в тази игра от деситилетия

• Автор

Щото пък е много евтино да колекционираш "Ролекс"............................. Да се правиш на българин, а да живееш в чужбина, да правиш врътки, за да не плащаш данъци. Я не ми го давай за пример тоя!:getout:

преди 8 минути, Anneliese написа:

Щото пък е много евтино да колекционираш "Ролекс".

Кой казва, че е евтино? Няма евтино хоби!

преди 9 минути, Anneliese написа:

Да се правиш на българин, а да живееш в чужбина, да правиш врътки, за да не плащаш данъци.

Защо да плащам данъци, като мога /съвсем законно/ да не плащам?

Аз пък мразя спорта и не го гледам.
В качеството ми на умен човек, си имам други различни интереси от това да гледам ритнитопковци с половин порция маймунски мозък у сплесканата им глава.

Полегналите каки по нежности са къде къде по-привлекателни за гледане, от рунтавите мъжки баджаци. 

преди 1 час, Bubbles написа:

Ся ще кажеш "Ма аз съм инвалид".

Тая през живота си 1 стинка не е изкарала, само реве, че е инвалид и искала кукла барби и тоблерон.... А живее на гърба на бизнеса в бг. 

Е, и Ружди е инвалид, ама......

преди 17 минути, Белгиеца написа:

Аз пък мразя спорта и не го гледам.
В качеството ми на умен човек, си имам други различни интереси от това да гледам ритнитопковци с половин порция маймунски мозък у сплесканата им глава.

Полегналите каки по нежности са къде къде по-привлекателни за гледане, от рунтавите мъжки баджаци. 

Така си се изумил от ум, че си под чехъл, цял живот при белгийската крава.

• Автор

И аз мразя спорт и не го гледам. Гледам само европейските и световните първенства по футбол. Вече даже и тях едва ги гледам, голяма част от футболистите не могат да се нарекат такива, не могат да играят логично, просто търчат след топката като мухи без глави. А най - гадно ми става, като почнат да плюят по терена. Бляк. :tease2: Или като почнат от радост да скачат и да се катерят някъде........ А пък като нанесат силни удари и ритници по невнимание............ На световното в Бразилия, на един мач някакъв май извади окото на друг с един ужасен ритник, брррррррррр!Агресията е превзела футбола, ужас!  А пък димките и бомбичките от феновете, хвърлянето на разни неща по терена............. Иначе на мен ми се ще да си имам една вувузела, защото се вбесявам всеки път, като видя грешки или отвратителна игра. Държа на спортменството изключително много. Подлите игри ми идват в повече и са поведение за деца, не за зрели мъже!:angry:

Дано само на следващите световно и европейско да няма подобни шоуто като за ненормалната олимпиада в Париж. Иначе световното в Катар го отсвирих, защото не вярвам в пропагандата за цилилизация там и не ми се гледаха чалмосани фенове и истерични забрадени жени. Май нищо не съм изпуснала.:speak:

преди 5 минути, Anneliese написа:

И аз мразя спорт и не го гледам. Гледам само европейските и световните първенства по футбол. Вече даже и тях едва ги гледам, голяма част от футболистите не могат да се нарекат такива, не могат да играят логично, просто търчат след топката като мухи без глави. А най - гадно ми става, като почнат да плюят по терена. Бляк. :tease2: Или като почнат от радост да скачат и да се катерят някъде........ А пък като нанесат силни удари и ритници по невнимание............ На световното в Бразилия, на един мач някакъв май извади окото на друг с един ужасен ритник, брррррррррр!Агресията е превзела футбола, ужас!  А пък димките и бомбичките от феновете, хвърлянето на разни неща по терена............. Иначе на мен ми се ще да си имам една вувузела, защото се вбесявам всеки път, като видя грешки или отвратителна игра. Държа на спортменството изключително много. подлите игри ми идват в повече и са поведение за деца, не за зрели мъже!:angry:

Дано само на следващите световно и европейско да няма подобни шоуто като за ненормалната олимпиада в Париж. Иначе световното в Катар го отсвирих, защото не вярвам в пропагандата за цилилизация там и не ми се гледаха чалмосани фенове и истерични забрадени жени. Май нищо не съм изпуснала.:speak:

Шо рева тогава за оная татарска, назобена к.ъветина Валиева?

преди 25 минути, Anneliese написа:

И аз мразя спорт и не го гледам. Гледам само европейските и световните първенства по футбол. Вече даже и тях едва ги гледам, голяма част от футболистите не могат да се нарекат такива, не могат да играят логично, просто търчат след топката като мухи без глави. А най - гадно ми става, като почнат да плюят по терена. Бляк. :tease2: Или като почнат от радост да скачат и да се катерят някъде........ А пък като нанесат силни удари и ритници по невнимание............ На световното в Бразилия, на един мач някакъв май извади окото на друг с един ужасен ритник, брррррррррр!Агресията е превзела футбола, ужас!  А пък димките и бомбичките от феновете, хвърлянето на разни неща по терена............. Иначе на мен ми се ще да си имам една вувузела, защото се вбесявам всеки път, като видя грешки или отвратителна игра. Държа на спортменството изключително много. Подлите игри ми идват в повече и са поведение за деца, не за зрели мъже!:angry:

Дай си адреса да ти изпратя една вувузела!

Како нещо много се вживяваш, никой не го интересува какво гледаш или не гледаш, или пък за кого са били гласували родители ти - били са прости излъгали са ги да гласуват за СДС - което не знам какво значи, Стани Да Седна, Служители на Държавна Сигурност, или нещо друго от сорта.

преди 6 минути, Belefor написа:

Дай си адреса да ти изпратя една вувузела!

Прати и една на Мацангуна. Тя поне може да я използва.

Ванката разглежда в момента темата

ще чакам неговото компетентно мнение преди да се изкажа

нещата са сложни

държавните чантажии и пенсионери са  зависими от политическата система  и финансовата и нищо няма да се случи докато не стане хипер инфлация и не се излезе от световната  финансова система

и след това младите хора ще си вземат  държавата в свой ръце и ще  наритат  белите якички и говорещите вратовръзки  и чичаците и  белокоскосковците  живеещи в 20ти век .

да ми се  маркира отговора като решил проблема 

преди 7 минути, Banesc написа:

да ми се  маркира отговора като решил проблема 

Орден Стара планина не искаш ли?

преди 1 час, Bubbles написа:

Орден Стара планина не искаш ли?

Няма повече такива ордени. Последната бройка бе дадена на Ахмед Доган от бившия президент - Петър Стоянов.

преди 14 минути, цър-вул написа:

Шахматът и той е борба с гравитацията

А за снукъра казват, че е шахмат с топки :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.