Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Xiaomi - нотификационен спам, търсене решение

Featured Replies

Има ли някакъв нормален начин да се изключат нотификациите на Game Center на Xiaomi?
Самото приложение Game Center не може да се деинсталира.
Побърква ме от реклами през нотификации, които не мога да потисна.
Батерията ми пада за ден заради непрекъснатите нотификации и последващото светене на екрана.
Не искам да изключвам тотално нотифкациите заради други важни които ми трябват.
Вече ми идва да ударя Xiaomi-то у плочките.

Разрешен от Оми

В настройките на телефона за приложения, като го избереш, трябва да има опция да му забраниш нотификациите. Също и като излезе нотификация от приложението задръж върху нея и трябва да ти излязат опции да я забраниш.

Толкова пък с елементарни неща да не може да се оправяте или да потърсите как стават?!? Не е по-различно от на всяко устройство с андроид.

• Автор
  • Решение
преди 22 минути, Raze написа:

Толкова пък с елементарни неща да не може да се оправяте или да потърсите как стават?!? Не е по-различно от на всяко устройство с андроид.

Винаги си бил посредствен, СпецЯлисте!
Да беше поне прочел поста ми, СпецЯлисте!

TiYri8F.png

Въобще какво ли ви питам.
Смартфона у боклука, купува се нов!
Никога повече лайняни Xiaomi-та!

преди 57 минути, MZ/X написа:

Ти като си много голям спецЯлист и с такова отношение оправяй се! Отиваш в блок и няма да се занимавам с теб. Като имаш много пари, хвърляй телефони да ти дойде акъла!

• Автор

Решението!
Ако някой попадне в същата ситуация.

1. Инсталиране Android Platform-Tools
2. Включване USB-Debugging на Xiaomi.
3. Деинсталиране на Game Center:

$ adb shell pm uninstall --user 0 com.miui.gameCenter.overlay
$ adb shell pm uninstall --user 0 com.xiaomi.glgm

Решението е персистентно до следваща версия на ОТА Android Upgrade.

преди 1 час, MZ/X написа:

TiYri8F.png

Че защо на боклука!? Може да ми го подариш...

преди 2 часа, MZ/X написа:

Има ли някакъв нормален начин да се изключат нотификациите на Game Center на Xiaomi?
Самото приложение Game Center не може да се деинсталира.
Побърква ме от реклами през нотификации, които не мога да потисна.
Батерията ми пада за ден заради непрекъснатите нотификации и последващото светене на екрана.
Не искам да изключвам тотално нотифкациите заради други важни които ми трябват.
Вече ми идва да ударя Xiaomi-то у плочките.

Adguard убива всяка идея за реклами в телефона

Решението!
Ако някой попадне в същата ситуация.

1. Инсталиране Android Platform-Tools
2. Включване USB-Debugging на Xiaomi.
3. Деинсталиране на Game Center:

$ adb shell pm uninstall --user 0 com.miui.gameCenter.overlay
$ adb shell pm uninstall --user 0 com.xiaomi.glgm

Решението е персистентно до следваща версия на ОТА Android Upgrade.

Между другото мернах и едно приложение (по-скоро скрипт) в GitHub:

https://github.com/intelQong/Android_System_App_Remover

От тази тема:

https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/12vwovs/anyone_knows_how_to_permanently_disableuninstall/

Мисля и аз да го тествам на моя POCO F5 Pro. Досега все от мързел не ми се е занимавало или от липса на време. Но наистина имат дразнещи известия. Особено този с модула за оптимизация (не го знам дали е част от Game Center-a), но е досаден...ако се излъжеш да пуснеш почистване през него после изкача реклама със звук (аз, както го държа на максимален звук) и вечерта е весело като гръмне някакъв AD. Че в новия update вкараха и някакво автоматично дефрагментиране, което не може да се спре по никакъв начин.

https://www.reddit.com/r/PocoPhones/comments/1m2qc7d/disable_defragmentation/

Ама става ясно, че не може да се изключи уж.

https://www.mi.com/global/support/faq/details/KA-564506/

Eто още два инструмента ако ви се занимава. Но трябва да се внимава, какво се изключва/изтрива!!!

https://adbappcontrol.com/en/

https://github.com/Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater-next-generation

На тоя китаец не му ли се инсталираше xiaomi.eu ROM за да няма реклами ?

На моя  Poco F7 Pro съм изключил всичкия спам само чрез различните настройки на системата. Предвидено е това да може да се направи от потребителя но просто настройките са забутани така, че да бъдат трудно намирани. 
Освен това като се пипнат и някои допълнителни настройки устройството започва да работи много пъргаво, батерията държи по дълго а загряването драстично намалява.  Просто когато купиш нов телефон всичко му е включено по подразбиране. Първото, което се прави е да се спре 5G, това товари страшно много телефона и батерията пада много бързо. 5G използвам само ако наистина има реална нужда.
В Ютуб има много клипове за оптимизация на Xiaomi.

• Автор
преди 14 часа, АнонименАлкохолик написа:

... и да се инсталира Custom Rom като Lineage OS.
Чист дроид като Pixel без излишни глупости

Аз досега бях така.
Но 7г и 8м ми удобен компактен смартфон не доживя до планираната му подмяна след 5 месеца, умря с Llineage OS 22.2 (Android 15)
Затова и взех тоя Xiaomi burner - до планираната смяна, една Xiaomi лопата  6.9". Китайците въведоха тая идиотска мода на смарт-лопати.
През годините винаги съм имал таблети и смартфони с чист андроид - Nexus,  Motorola, Sony и шокът с Xiaomi беше голям за мен.
Xiaomi вярно може и да имат много добър хардуер, но софтуерът им надстройка над Андроида е пълен боклук - сбъркани логически менюта, търсиш последователно по менютата - няма го, търсиш го глобално - има го на 3-4 места!! Откъснати от всякакъв път до тези менюта настройки! А рекламите - нямах си представа колко е зле с Xiaomi.
След деинсталацията на идиотския им Game Center, гледам батерията е паднала 5% за 18 часа, значи ~8% за 24 часа екстраполирано, без употреба на смартфона. А с Game Center беше  ~ 40% за 24 часа, без употреба !! А като и ползваш смартфона и започваш да зареждаш всеки ден - безумие... Май започвам да разбирам защо толкова много се фукат с бързо зареждане на смартфоните си - за да компенсират смотания им МиУи.
Стария ми 7+ годишен и също толкова стара батерия, с LineageOS го зареждах на 3-4 дни според ползването. Чистият Андроид прави огромна разлика.

След деинсталацията на идиотския им Game Center, гледам батерията е паднала 5% за 18 часа, значи ~8% за 24 часа екстраполирано, без употреба на смартфона. А с Game Center беше  ~ 40% за 24 часа, без употреба !!

При мен приложението не консумира нищо. Важно е да отбележа, че трябва да бъде спряно от автоматично фоново стартиране. Затова говорех по горе, че има доста оптимизации, които трябва да се направят.

Зареждам само сутрин до 80 процента а до вечерта средно при нормална употреба без игри ми пада до около 40 процента но и батерията е яка LiPo - 6000 ah

• Автор

Няколко дни изтрая́  наглият Xiaomi и започна да ме залива с реклами да инсталирам приложения от AppMall/GetApps.
А всяка реклама - по 3 пъти наведнъж я пуска ...
Баси и наглеците са тези жълтури !!

AppMall/GetApps  'естествено по китайски' не може да се изключи от менюта.

Лекарството, ако някой също  се нерви от такива реклами за промоция и инсталация на програми:

$ adb shell pm uninstall --user 0 com.miui.msa.global
$ adb shell pm uninstall --user 0 com.miui.analytics.go
$ adb shell pm uninstall --user 0 com.xiaomi.mipicks
$ adb shell pm uninstall --user 0 com.xiaomi.discover
$ adb shell pm uninstall --user 0 com.miui.android.fashiongallery

Резултатът е: GetApps is not installed for this user.

Лечението е валидно до следващ ОТА ъпгрейд на Андроид версия.

П.С.
Моят Xiaomi за 2-ри път се отърва и се размина с челна среща с плочките. 🤣

Интересно но при мен нямам подобни проблеми и то без да съм правил каквото и да било през adb shell.

• Автор
преди 2 часа, nikolay7v написа:

Интересно но при мен нямам подобни проблеми и то без да съм правил каквото и да било през adb shell.

Ами моят Xiaomi Burner (XB) e един от най-евтините модели.
Xiaomi са мислили - "Дай да му продадем евтин смартфон, после ще си ги избием парите от спам, та ако ще да го уморим от спам!"
Но попаднали на девуанец...

Вчера, от сутринта почна:
XB:  нотификация/реклама - инсталирай си Revolut.
Аз: изтривам нотификацията

Няколко минути пауза.
XB: дрън-дрън нотификация, светва екранът
Аз: поглеждам - нема нищо

Още няколко минути пауза.
Аз: поглеждам - па нема нема нищо

Аз: поглеждам - па нема нищо. Почвам да се досещам - щом е празно - да не би някой друг процес да изпраща нотификация от името на ликвидирания Game Center процес ?!

XB: нотификация/реклама - инсталирай си Revolut. Три паралелни наведнъж!!!
Аз: почвам да се дразня вече значително. Тръгвам да проверявам коя програма ги генерира - оказва се AppMall/GetApps. Проверявам я и се оказва, че е досущ забранена за настройка като Game Center. Търся лек в Интернет. Там някакъв предлага лек - сменяш региона на  USA - заради регулациите - GetApps му е забранено да праща нотификации в тоя регион. Сменям - наистина GetApps даже изчезва от всякакви менюта в тела. Почти един час спокойствие, но се сещам че имам приложения които си искат BG време да работят нормално.  Връщам BG регион, щото не ми се променя часовника от USA време на BG време, a да стоя в USA регион - нещо пък от всичките ми останали програми може да не работи нормално за тоя регион.

10-на минути пауза, след което:
XB: дрън-дрън нотификация, екранът светва
Аз: докато се пресегна да видя - дрън-дрън втора - и двете празни. Започвам да търся лек пак из Интернетя. Намирам.

В това време:
XB: дрън-дрън нотификация, екранът светва - промокод за ТикТок, активирай в следващите 6 часа, с таймер !?
Аз: КЪДЕ МИ Е USB КАБЕЛА ?!?

Та така.
И оттогава до този момент няма спам нотификации.
Днес е прекрасен слънчев ден с Xiaomi откъм спам осакатен!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.