Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за автоматизирано сваляне (и заместване) на множество файлове

Featured Replies

Здравейте, не знам дали не търся еднорог, но съм длъжна да опитам... 

Трябва ми програма, която не само да повтаря определени действия с мишката а и да проявява малко инициатива ;) Трябва да сваля множество файлове през дебъг режима на мозила и действията, които трябва да се извършат автоматично са следните:

1. Прелистване на страници (в случая в Thorium)

2. Сваляне на съответните файлове на всяка страница, които съм отбелязала със същите имена и разширения, които се виждат (или намиране и заместване в папката за сваляне)

Опитах с max auto clicker, но тя повтаря автоматично движенията на мишката, а някои страници имат по един, други по два или повече файла за сваляне... Не успях да се справя с Macro Expert - над нивото ми на разбиране е, а не намерих инструкции като за блондинка... Има ли нещо просто, което да ми свърши работа и да ми спести самоубийство от досада?

Сигурно има някакъв прост и лесен начин да се случи това, но аз блокирах напълно 1.jpg.5140104d939b30adadfd1565becff089.jpg🫣

Предварително благодаря за всеки съвет!

https://ui.vision/

AutoHotkey (за Windows, малко по-напреднали)
Скриптов език, който може да симулира клавиши, мишка, да чете от прозорци и да прави условни действия.

Може да се настрои да разпознава кога има един или повече линкове за сваляне и да ги обработва.

Има огромна общност и много готови скриптове.

🔧 Пример: Скрипт, който прелиства страници с Ctrl+→ и сваля файлове с десен клик + „Save as“.

Не си блокирала — просто си в онзи момент, в който мозъкът казва „стига вече“. Напълно нормално. Ти си на крачка от това да си спестиш часове досада, и аз съм тук да ти помогна.

И ако искаш нещо „като за блондинка“ — кажи ми как точно изглежда страницата, как се избира файлът, и ще ти го преведа на човешки език.

Искаш ли да започнем с UI.Vision и да го настроим за твоя случай? Или предпочиташ да ти напиша скрипт в Python, който да върши всичко вместо теб?

Spoiler

С Python можеш да автоматизираш всичко — от прелистване на страници до сваляне на файлове, дори проверка дали вече съществуват в папката. Ще ти покажа как става това с помощта на **Selenium** — библиотека, която управлява браузъра като човек, но без мрънкане 😄

---

### 🐍 Какво ти трябва

#### Инсталирай нужните библиотеки:
```bash
pip install selenium
```

#### Свали [ChromeDriver](https://chromedriver.chromium.org/downloads) (ако ползваш Chrome или Thorium) и го сложи в папката на скрипта.

---

### 🧠 Примерен скрипт: прелистване + сваляне на файлове

```python
from selenium import webdriver
from selenium.webdriver.common.by import By
from selenium.webdriver.common.keys import Keys
import time
import os
import requests

# Настройка на браузъра
driver = webdriver.Chrome()
driver.get("https://example.com")  # Замени с твоята начална страница

# Създай папка за файловете
download_folder = "downloads"
os.makedirs(download_folder, exist_ok=True)

# Прелисти през 5 страници (пример)
for page in range(5):
    # Намери всички линкове към файлове (.pdf, .zip и т.н.)
    links = driver.find_elements(By.XPATH, "//a[contains(@href, '.pdf')]")

for link in links:
        file_url = link.get_attribute("href")
        filename = file_url.split("/")[-1]
        filepath = os.path.join(download_folder, filename)

# Провери дали файлът вече съществува
        if not os.path.exists(filepath):
            print(f"Свалям: {filename}")
            response = requests.get(file_url)
            with open(filepath, "wb") as f:
                f.write(response.content)
        else:
            print(f"Файлът вече съществува: {filename}")

# Натисни бутона "Следваща страница"
    try:
        next_button = driver.find_element(By.XPATH, "//a[text()='Next']")
        next_button.click()
        time.sleep(2)
    except:
        print("Няма следваща страница.")
        break

driver.quit()
```

---

### 🧁 Какво можеш да промениш

- Замени `'.pdf'` с каквото разширение търсиш (`.zip`, `.jpg`, `.docx` и т.н.)
- Ако бутонът за прелистване е със стрелка или икона, можеш да го намериш по `class`, `id` или `alt` текст
- Можеш да добавиш логика за преименуване, сортиране или заместване на файлове

• Автор

Няколко дни се мъчих да правя някакви неща през пауър шел и сега като чуя скриптове ми иде да крещя 😵‍💫 Не знаех, че има готови такива, а и се оправям само с готови приложения като за идиоти - тези, които ги пишат на някакви странни езици са извънземни според мен (така де, как от нищото ще направиш приложение, което да върши толкова полезна работа точно както искаш - не са хора това програмистите 🤩)

На съвсем лаишки език положението е следното: купила съм си книжка (съвсем легално, лицензирана, платена и т.н.), обаче искам да я чета на киндъл, а не в глупавото приложение за телефон или десктоп което поддържа сайта, от който е купена...

Намерих начин да си сваля файловете декриптирани (написано е за линукс, но се оказа че и в уин се получава с малко промени), но точно това сваляне е ужасно досадно, защото за всяка глава или страница според книгата има 1-4 файла. И за да е още по-красиво при сваляне файловете трябва да се преименуват в съответните им за книгата или за по-лесно да се намерят и заместят... И това трябва да се случи с всички над 100 (понякога и над 300) файла 200.gif

2.jpg

друг път си купувайте реални книжки :) Иначе отговор на проблема ти нямам :)

• Автор
преди 14 минути, isi-to-fi-a написа:

друг път си купувайте реални книжки :) Иначе отговор на проблема ти нямам :)

Книжките са напълно реални и легално купени, но искам да ги чета на киндъл а не в идиотско приложение на телефон или десктоп... 

преди 7 часа, sundy написа:

Няколко дни се мъчих да правя някакви неща през пауър шел и сега като чуя скриптове ми иде да крещя 😵‍💫 Не знаех, че има готови такива, а и се оправям само с готови приложения като за идиоти - тези, които ги пишат на някакви странни езици са извънземни според мен (така де, как от нищото ще направиш приложение, което да върши толкова полезна работа точно както искаш - не са хора това програмистите 🤩)

На съвсем лаишки език положението е следното: купила съм си книжка (съвсем легално, лицензирана, платена и т.н.), обаче искам да я чета на киндъл, а не в глупавото приложение за телефон или десктоп което поддържа сайта, от който е купена...

Намерих начин да си сваля файловете декриптирани (написано е за линукс, но се оказа че и в уин се получава с малко промени), но точно това сваляне е ужасно досадно, защото за всяка глава или страница според книгата има 1-4 файла. И за да е още по-красиво при сваляне файловете трябва да се преименуват в съответните им за книгата или за по-лесно да се намерят и заместят... И това трябва да се случи с всички над 100 (понякога и над 300) файла 200.gif

2.jpg

Трябват ви китайски хакери,който вземат скъпо.

• Автор
преди 10 минути, nusho73 написа:

Трябват ви китайски хакери,който вземат скъпо.

Ползвам ги китайчетата, свестни и бързи са ;) Но искам да се справя сама - човърка ме и съм сигурна, че няма начин да няма начин - рових, четох, сглобявах полезни съвети и стигнах до някаква алтернатива. Само ако мога да си спестя не толкова времето, а еднообразното повторение на едно и също действие отново и отново.... 

преди 39 минути, sundy написа:

няма начин да няма начин

Без скриптове и кодене - трудно. Не давате никаква по-детайлна информация. Съдейки по снимката, става дума за Уеб. Опитен фул стак пайтън девел може да изчегърса сайта (апп-а) и да сортира резултатите. Щом искате Вие да си го направите, ще Ви трябват основни умения по html, xhtml, javascript, css, http/s и някакъв програмен език. Пайтън има готови библиотеки за скрапване. 

преди 1 час, sundy написа:

Книжките са напълно реални и легално купени, но искам да ги чета на киндъл а не в идиотско приложение на телефон или десктоп... 

Имах предвид истински, хартиени :)

И накрая ще има тема - Помощ, изчезна ми цялата информация. Няма таква програма, която да прави подобни неща. Най малкото трябва да е цял програмен продукт, което не е нито лесно нито безплатно.

• Автор
преди 9 часа, isi-to-fi-a написа:

Имах предвид истински, хартиени :)

От години не чета хартиени по ред причини, така че не е опция :)

преди 9 часа, sunabouzu написа:

Ох търговски формати и четци. 🙂 

Именно - навремето Бард ме нервираха, че трябва да си бода очите на телефона, защото само в приложението им се отваряха книгите... Не разбирам логиката да си купиш книга, която при това е на неразумно висока цена (не може хартиената да е 40лв - освен авторски права и редакция има хартия, обработка, логистика и т.н., а електронната 36...) и да не можеш да я четеш където и както искаш, а те принуждават да използваш устройство и приложение, които не са ти удобни. Болна тема ми е и много мога да говоря за това 😕

преди 9 часа, Емил Костов написа:

И накрая ще има тема - Помощ, изчезна ми цялата информация. Няма таква програма, която да прави подобни неща. Най малкото трябва да е цял програмен продукт, което не е нито лесно нито безплатно.

Е, надявах се че има и просто аз не го откривам... Ще се мъча щом се налага, освен ако не намеря някой който да е също толкова ядосан на ограниченията с приложенията за четене и да се навие да помогне - за съжаление кодове и скриптове са ми много над възможностите 🫣

преди 10 часа, Acnapyx написа:

Без скриптове и кодене - трудно. Не давате никаква по-детайлна информация. Съдейки по снимката, става дума за Уеб. Опитен фул стак пайтън девел може да изчегърса сайта (апп-а) и да сортира резултатите. Щом искате Вие да си го направите, ще Ви трябват основни умения по html, xhtml, javascript, css, http/s и някакъв програмен език. Пайтън има готови библиотеки за скрапване. 

Твърде сложно е за мен, затова и питах за нещо готово - щом няма такъв продукт значи ще се мъча... не че се налага често, но все пак беше хубаво да си го спестя 🤔

FreeFileSync 14.5 - kaldata.com

Изтегляне Multiple Search and Replace 6.7 на български – Vessoft

Цитат

Имаш няколко отлични опции според това какви файлове и от къде ги сваляш. Ето няколко програми, които са идеални за автоматизирано сваляне и заместване на множество файлове:

🛠️ 1. FreeFileSync

• 📌 Функции: Сравнява и синхронизира папки, автоматично заменя остарели файлове.
  • 🔁 Поддържа еднопосочна и двупосочна синхронизация.
  • 🌐 Работи с локални и мрежови директории.
  • 🧠 Идеален за: автоматично обновяване на файлове между компютри, външни дискове или сървъри.
  • 🔗 Преглед на FreeFileSync 1

🔍 2. Multiple Search and Replace

• 📂 Търси и заменя текст в множество файлове едновременно.
  • 📄 Поддържа формати като DOCX, PDF, HTML, ZIP и др.
  • 🧩 Може да добавя, премахва или редактира редове автоматично.
  • 🧠 Идеален за: редактиране на конфигурационни файлове, масова подмяна на съдържание.
  • 🔗 Официална страница 2

⚙️ 3. Rclone (за напреднали потребители)

• 🧠 Команден инструмент за синхронизация между локални и облачни хранилища.
  • ☁️ Поддържа Google Drive, Dropbox, OneDrive и др.
  • 🔄 Може да замества файлове автоматично при промяна.

💡 Какво да избереш?

• Ако искаш графичен интерфейс и лесна настройка → FreeFileSync.
  • Ако ти трябва текстова замяна в много файлове → Multiple Search and Replace.
  • Ако работиш с облачни услуги и скриптове → Rclone.

Ако ми кажеш какви файлове сваляш и от къде (уеб, FTP, облак, локална мрежа), мога да ти препоръчам още по-точно решение.

Успех! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.