Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сетъп на интернет/тв през Vivacom EON при налично вътрешно окабеляване

Featured Replies

Здравейте!

Имам прекарано вътрешно lan окабеляване в апартамент след ремонт, с кабели FTP 5E CU. Апартамента е на две нива по 60-70 кв. м. Кабелите са 12 и тръгват от входната врата до всички стаи, като във всяка стая ходят по два - за интернет и тв, има розетки и в двата коридора на двете нива.

И от тук почват въпросите ;) Искам във всяка стая интернет по кабел и тв по кабел. Допълнително, на двете нива да има и wifi, като за wifi-то нямам големи изисквания за високи скорости, важното е по кабелите да има бърз интернет и отлична телевизия, а wifi-то ще е за стандартно браузване.

За момента съм се спрял на Vivacom EON. Звънях им с идеята да си заплатя някаква техническа консултация и някой от тях да дойде на място да даде съвет какво да закупя и как да ги навържем нещата за целите ама нямат такава услуга.
Та въпросът е какво къде да сложа ?
Може ли съвет ? 

От Виваком не споделиха какво точно от тяхна страна слагат. Предполагам, че трябва да закупя от моя страна 16 портов суич, който да сложа след тяхното устройство и два wifi рутера за всеки от етажите ? Бихте ли потвърдили и препоръчате качествени устройства като цената е без значение - важно е да има качествена услуга. Нямам място за разни ракове/шкафове над входната врата (от където започват кабелите). Просто обмислям да сложа един отворен рафт/тава с размер 60х30см над входната врата до таблото с бушони и там да наредя основните устройства. Имам изкаран и контакт там. Имам контакти и навсякъде до самите розетки по стаите. И да сложа допълнително два wifi рутера в двата коридора, където има също оставени розетки и контакти.

Благодаря предварително!

• Отговори 50
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

И откога стана специалист по Вивакомски въпроси На ЕОН приемниците им трябва интернет ( не е като при старата IPTV) така, че няма да имаш проблеми. Колкото до WiFi покритето рутер на Виваком, д

• Привет! Щом има кабели до всяка стая, то най-разумното решение е да бъдат инсталирани 2 безжични точки за достъп - по една в геометричния център на всеки етаж, доколкото е възможно. За скоростта

• Да, чиста мед без алуминий - FTP Cat5E, CU, 24 AWG

Публикувани изображения

преди 10 часа, m-stefanov написа:

От Виваком не споделиха какво точно от тяхна страна слагат.

А1 ти пускат оптичен кабел до тяхно устройство, което е всичко в едно /предполагам и с ЕОН е същото/. Устройството има изходи за lan и директно излъчва WiFi. Сам си прецени как да процедираш след устройството на оператора.

преди 11 часа, m-stefanov написа:

Искам във всяка стая интернет по кабел и тв по кабел

и нета и тв на еон минава през лан кабел

отвън до рутер и оттам към устройства за тв и комп пак по лан 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

А1 ти пускат оптичен кабел до тяхно устройство, което е всичко в едно /предполагам и с ЕОН е същото/. Устройството има изходи за lan и директно излъчва WiFi. Сам си прецени как да процедираш след устройството на оператора.

Не само А1 - всички доставчици ти „докарват“ Мрежа да ивмота, а вътре ... се оправяй както искаш!

Може да е по оптика и ONT устройството да комбо или просто, може по ЛАН, може през мобилната мрежа ... все същото е.

преди 22 минути, mr. 5r0ff написа:

и нета и тв на еон минава през лан кабел

отвън до рутер и оттам към устройства за тв и комп пак по лан 

Този пост само за бройка ли е?

преди 6 минути, jhoro написа:

Този пост само за бройка ли е?

питаш или са интересуваш ???

умен както винаги ... бройките ти ли ще ми ги смяташ ? счетоводител-не мерси ...

не знам как е на а1 не съм бил , но съм с еон и знам как е при мене ... та поясних на човека , НЕ НА ТЕБ !

пиши още една бройка заядливко...

• Автор

Има ли смисъл да ги карам да ми сложат чисто ONT и след него да сложа мой рутер и суич ? или да ги оставя да сложат тяхното комбинирано устройство и на него да навържа мой рутер и суич или директно суича към тяхното комбо ?

по вивакомски въпроси - Емил Костов

• Автор
преди 2 минути, mr. 5r0ff написа:

Тогава ще съм благодарен ако @Емил Костов се включи в дискусията и даде съвети 😉

преди 11 минути, m-stefanov написа:

Тогава ще съм благодарен ако @Емил Костов се включи в дискусията и даде съвети 😉

Той ще ти отговори по въпроси ИЗВЪН дома - в тяхната мрежа.

преди 17 минути, m-stefanov написа:

Има ли смисъл да ги карам да ми сложат чисто ONT и след него да сложа мой рутер и суич ? или да ги оставя да сложат тяхното комбинирано устройство и на него да навържа мой рутер и суич или директно суича към тяхното комбо ?

Няма смисъл, да кичиш устройство след устройство!

Това „чисто ONT“ е само преходник - преобразува оптичния сигнал в ЛАН, нищо повече. Ако сложат комбо - ще трябва те да го настройват, после и твоя рутер ще лагва ...

Може да погледнеш този рутер - https://mikrotik.com/product/rb4011igs_rm. Няма Wi-Fi, но пък има 10 Гигабитови порта.

Или CCR2004-16G-2S+ - 16 гигабитови Ethernet порта

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Какво е сетъп?!

По принцип

Цитат
Общ преглед, създаден от AI
„Сетъп" (setup) е английска дума с много значения, които зависят от контекста, но най-често се превеждат като структура, организация, инсталация, настройка или подготовка. Например, "computer setup" означава "инсталиране на компютър", докато "business set-up" може да означава "учредяване на фирма". 
Структура/Организация: 
  • Как са подредени нещата.
    • Пример: "The team's setup was very effective." (Структурата/организацията на екипа беше много ефективна.)
  • Инсталация/Настройка: 
    Процесът на инсталиране или конфигуриране на нещо, често компютърно оборудване или софтуер.
    • Пример: "The program setup took 20 minutes." (Инсталирането на програмата отне 20 минути.)
  • Подготовка: 
    Подготвяне на нещо предварително за употреба.
    • Пример: "It's time for the setup of the equipment." (Време е за подготовката/настройката на оборудването.)
  • Схема/План: 
    Начинът, по който нещо е подредено или планирано.
    • Пример: "The setup of the experiment was complicated." (Схемата на експеримента беше сложна.)

В случая - вижте ме и се почудете, че зная „модерни“ думички!

преди 4 часа, m-stefanov написа:

Да, има смисъл. Няма да се занимаваш с тях за всяка настройка на граничния рутер. Аз бих заложил на следната топология:

Граничен рутер/стена - RB960PGS. Разбира се, ако се притесняваш от малко шантавите настройки на латвиеца, може да ползваш друг читав, гигабитов рутер. Но на микротик-а можеш да ползваш два от PoE OUT портовете за захранване на AP-тата (безжичните точки за достъп).

AP - 2 бр. UAP-AC-LITE - по един за всеки етаж

Суич - Примерно TP-Link LS1016G

Всичко това, при условие, че няма да вдигаш VLAN-и и че не предвиждаш да преминаваш на 2,5 гигабита мрежа/интернет план.

ПС: Що се отнася до WiFi (АР-тата), не купувай 2 бр едновременно, защото, в зависимост от мястото на монтаж, стени и т.н (предложените от мен, могат да се монтират на таван и на стена) на едното АР на втория етаж/ниво, може да се окаже че покритието е задоволително

преди 52 минути, NewRedDragon написа:

Всичко това, при условие, че няма да вдигаш VLAN-и и че не предвиждаш да преминаваш на 2,5 гигабита мрежа/интернет план.

Интересно - къде предлагат по-големи скорости?

Вкъщи - А1

Цитат

На адрес: ... можем да предоставим A1 интернет по коаксиална свързаност (DOCSIS) до 300 Mbps и A1 Xplore TV 

Yettel

Цитат

За съжаление в момента нямаме възможност да предложим домашен интернет на този адрес

Виваком

image.png.3a433531dfbeb15d2b8d271db5c8c61f.png

преди 9 минути, jhoro написа:

Интересно - къде предлагат по-големи скорости?

Първо: Дори и ISP да предлага до 1 Gbs, това не пречи, LAN мрежата ти да е на 2,5 Gbs. /или повече/ - стига NIC на устройствата ти да поддържат тези скорости. Ако ти се налага /като при мен/ през 2 дена да архивираш по NAS-овете огромни по обем файлове, ще разбереш каква е ползата. Да не говорим за локален стрийм на FHD/4к видео до няколко клиенат едновременно в LAN сегмент

Второ: А1 имат план 10 000 Mbs (10 000 D/2 000 U) за домашни потребители

Трето: Има локални ISP, които предлагат за коорпоративни клиени или по договаряне, подобни планове над 1 000 Mbs. Аз съм на такъв, дори с гарантирани, симетрични скорости в двете посоки. Естествено имам и втори ISP за failover

преди 6 часа, mr. 5r0ff написа:

:beer: И откога стана специалист по Вивакомски въпроси :)

преди 6 часа, m-stefanov написа:

На ЕОН приемниците им трябва интернет ( не е като при старата IPTV) така, че няма да имаш проблеми. Колкото до WiFi покритето рутер на Виваком, дори и твой рутер няма как да го покрие. Особено ако е в градски условия. 

Варинатите са или WiFi усилватели или поне 2 рутера, които да покрият навсякъде.

преди 32 минути, NewRedDragon написа:

Първо: Дори и ISP да предлага до 1 Gbs, това не пречи, LAN мрежата ти да е на 2,5 Gbs. /или повече/ - стига NIC на устройствата ти да поддържат тези скорости. Ако ти се налага /като при мен/ през 2 дена да архивираш по NAS-овете огромни по обем файлове, ще разбереш каква е ползата. Да не говорим за локален стрийм на FHD/4к видео до няколко клиенат едновременно в LAN сегмент

Второ: А1 имат план 10 000 Mbs (10 000 D/2 000 U) за домашни потребители

Трето: Има локални ISP, които предлагат за коорпоративни клиени или по договаряне, подобни планове над 1 000 Mbs. Аз съм на такъв, дори с гарантирани, симетрични скорости в двете посоки. Естествено имам и втори ISP за failover

Това са частни случаи и не са за всяка локация!

Показах какво ми предлагат А1 - коаксиална свързаност (DOCSIS) до 300 Mbps и A1 Xplore TV

преди 8 минути, Емил Костов написа:

На ЕОН приемниците им трябва интернет ( не е като при старата IPTV) така, че няма да имаш проблеми.

Все още, повечето потребители не правят разлика м/у услуга ОTT и IPTV.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Варинатите са или WiFi усилватели или поне 2 рутера, които да покрият навсякъде.

А защо не, при условие, че няма рестрикции в бюджета и има изградена инфраструктуре, да не ползва моя вариянат с качествени AP-ta

преди 3 минути, jhoro написа:

Показах какво ми предлагат А1 - коаксиална свързаност (DOCSIS) до 300 Mbps и A1 Xplore TV

E, тук няма какво да кажа. Да, не на всякъде има физическа възможност за по високи скорости. Ти явно с в локация, наследена от А1 от близалките......

M/у другото, тук ТИМ (МSAT) вече предлагат до 500 Mbps по DOCSIS 3.1 протокола.

преди 37 минути, NewRedDragon написа:

E, тук няма какво да кажа. Да, не на всякъде има физическа възможност за по високи скорости. Ти явно с в локация, наследена от А1 от близалките......

Има една приказка - „Каква ми е ползата, че имало само един убит - ако убития съм аз?“

Регионалния доставчик предлага само 60 Mbps и 100 Mbps, по оптика. Алтернативата доскоро, Булсатком  - предлагаха същото, но по мед.

Не е въпрос за спор, а за реалност.

• Автор
преди 2 часа, NewRedDragon написа:

Да, има смисъл. Няма да се занимаваш с тях за всяка настройка на граничния рутер. Аз бих заложил на следната топология:

Граничен рутер/стена - RB960PGS. Разбира се, ако се притесняваш от малко шантавите настройки на латвиеца, може да ползваш друг читав, гигабитов рутер. Но на микротик-а можеш да ползваш два от PoE OUT портовете за захранване на AP-тата (безжичните точки за достъп).

AP - 2 бр. UAP-AC-LITE - по един за всеки етаж

Суич - Примерно TP-Link LS1016G

ПС: Що се отнася до WiFi (АР-тата), не купувай 2 бр едновременно, защото, в зависимост от мястото на монтаж, стени и т.н (предложените от мен, могат да се монтират на таван и на стена) на едното АР на втория етаж/ниво, може да се окаже че покритието е задоволително

Благодаря.

А има ли смисъл от PoE предвид, че имам достатъчно контакти до всяка розетка/кабел. Иначе да, бюджета е без ограничение, просто се чудя дали тази PoE функционалност изобщо ще ми трябва...

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Все още, повечето потребители не правят разлика м/у услуга ОTT и IPTV.

А защо не, при условие, че няма рестрикции в бюджета и има изградена инфраструктуре, да не ползва моя вариянат с качествени AP-ta

1.При нас ОТТ телевизия е тази, която може да се ползва от всяка мрежа. За нея не се праща техник.

2.Разбира се. Има доста варианти. 

преди 1 час, jhoro написа:

3.Аз съм бил на DOCSIC( беше на ЕВроком, после стана Близу и накрая я взеха А1). Не е лоша свързаността стига да не направена както трябва ( при мен беше добре, защото бяха сменени всички коаксиални кабели и бяха сложени нови усилвтели на сигнала). Но А1 не искам да ги виждам даже и на хартия. Умишлено държах договора безрочен и когато се преместих им казах чао без да могат да си покажат магарийте.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

3.Аз съм бил на DOCSIC( беше на ЕВроком, после стана Близу и накрая я взеха А1). Не е лоша свързаността стига да не направена както трябва ( при мен беше добре, защото бяха сменени всички коаксиални кабели и бяха сложени нови усилвтели на сигнала). Но А1 не искам да ги виждам даже и на хартия. Умишлено държах договора безрочен и когато се преместих им казах чао без да могат да си покажат магарийте.

Всичко е добре, освен когато ... не е добре!

Няколко пъти идваха техници на Булсатком - ръчкаха, сменяха, докато последните не видяха, че коаксиалния кабел е дал фира! Договора още си стои, но варианта PAYG - нали се сещаш какво значи?

преди 2 часа, m-stefanov написа:

Благодаря.

А има ли смисъл от PoE предвид, че имам достатъчно контакти до всяка розетка/кабел. Иначе да, бюджета е без ограничение, просто се чудя дали тази PoE функционалност изобщо ще ми трябва...

Дали има смисъл PoE.... просто спестяваш малко видими кабели. Имай в предвид, че някои устросава, нямат друга опция за захранване

на 16.10.2025 г. в 0:15, m-stefanov написа:

Здравейте!

Имам прекарано вътрешно lan окабеляване в апартамент след ремонт, с кабели FTP 5E CU. Апартамента е на две нива по 60-70 кв. м. Кабелите са 12 и тръгват от входната врата до всички стаи, като във всяка стая ходят по два - за интернет и тв, има розетки и в двата коридора на двете нива.

И от тук почват въпросите ;) Искам във всяка стая интернет по кабел и тв по кабел. Допълнително, на двете нива да има и wifi, като за wifi-то нямам големи изисквания за високи скорости, важното е по кабелите да има бърз интернет и отлична телевизия, а wifi-то ще е за стандартно браузване.

За момента съм се спрял на Vivacom EON. Звънях им с идеята да си заплатя някаква техническа консултация и някой от тях да дойде на място да даде съвет какво да закупя и как да ги навържем нещата за целите ама нямат такава услуга.
Та въпросът е какво къде да сложа ?
Може ли съвет ? 

От Виваком не споделиха какво точно от тяхна страна слагат. Предполагам, че трябва да закупя от моя страна 16 портов суич, който да сложа след тяхното устройство и два wifi рутера за всеки от етажите ? Бихте ли потвърдили и препоръчате качествени устройства като цената е без значение - важно е да има качествена услуга. Нямам място за разни ракове/шкафове над входната врата (от където започват кабелите). Просто обмислям да сложа един отворен рафт/тава с размер 60х30см над входната врата до таблото с бушони и там да наредя основните устройства. Имам изкаран и контакт там. Имам контакти и навсякъде до самите розетки по стаите. И да сложа допълнително два wifi рутера в двата коридора, където има също оставени розетки и контакти.

Благодаря предварително!

Привет!

Щом има кабели до всяка стая, то най-разумното решение е да бъдат инсталирани 2 безжични точки за достъп - по една в геометричния център на всеки етаж, доколкото е възможно. За скоростта на WiFi нямате големи изисквания, както казвате, но предвид факта, че вече и операторите започнаха да раздават безплатно рутери с WiFi 6, в края на 2025-та година въобще не е разумно да си купите нещо с WiFi 4 или 5, тъй като вече не сте конкурентноспособен в ефира и рутерите покрай вас, работещи на по-новите стандарти, ще започнат да подтискат вашия да си мълчи, ако сте на стандарт под 802.11ax (WiFi 6). В резултат, може да имате, не бавен, а направо никакъв WiFi. Особено в спектъра 2,4GHz, който от над десетилетие е претоварен с какво ли не - WiFi, Bluetooth, безжични клавиатури и мишки, устройства на USB3.0, микровълнови фурни и т.н. Разбира се, за да се ползвате от качествата на WiFi 6, задължително условие е устройствата Ви също да поддържат този стандарт. Устройства, които работят на по-стар стандарт, просто ще принудят безжичната точка да работи в режим на обратна съвместимост и все едно нищо не сме направили. Всичко това зависи изцяло от натовареността на ефира покрай Вас, разбира се, но аз няма как да знам каква е тя, като не живея у Вас. :)

Така, от практиката ми, като читави точки за достъп препоръчвам:

- IP-COM (корпоративния клас на Tenda), конкретно Pro-6-Lite (https://www.ip-com.com.cn/en/product/pro-6-lite.html) и, може би, Pro-6-LR, която е огромна и стои грозно в апартамент, затова не Ви съветвам да я вземате, ако можете да купите Lite

- MikroTik (латвийски производител с много стабилна репутация), конкретно моделите wAP ax и cAP ax

- Ubiquiti (нямат нужда от представяне, компанията е основана от бивши служители на Apple и е заграбила някои от най-кадърните инженери, работили още по прототипа на WiFi за Motorola - всичко се прави, както трябва), конкретно U6+ и U6-In-Wall

Като най-непретенциозни откъм настройка, но работещи наистина добре, Pro-6-Lite на IP-COM са се доказали с времетоНяма особен смисъл да се хвърляме отсега на WiFi 7, причината лежи в няколко равнини, обяснението е доста дълго. :) WiFi 6 е достатъчно добра база за следващите няколко години.

Относно суичовете ... това е една тема, която крие подоводен камък с енергоефективните мрежи. Търсете си управляем суич, не си купувайте модерен неуправляем, е съветът ми.

Spoiler

Светът се стреми към по-зелено това, по-зелено онова, всичко да ни е зелено. И мрежите станаха зелени, с въвеждане на стандарт 802.3az - енергоефективна мрежа, или Energy-Efficient Ethernet (EEE). Това отново е протокол, който се говори между устройствата в мрежата и целта му е да намали консумацията на енергия от мрежовите устройства. Дългата история накратко, има ситуации, в които технологията забавя осезаемо мрежата, докато ползата от енерго"спестяването" от всичко това варира между нищожна и никаква. Затова, в ранните ревизии на суичовете имахме хардуерно ключе, с което можехме да включим 802.3az, а по подразбиране си беше спряно, за да върви кадърно мрежата. Днес, под натиска на EU ли, не знам, тези ключета в актуалните ревизии все повече ги няма, изчезват от дизайна, а по подразбиране технологията вече е твърдо активирана на хардуерно ниво, директно в чипа. Станали сме зелени, зелени, чак тъмнозелени ... Това е потенциален вектор за главоболия с неуправляемите суичове от последно поколение, както и крайните устройства, свързани към тях, по тази причина Ви съветвам да се ориентирате към управляем, където тази настройка е достъпна в менюто на суича и там нямам притеснения. Те вече станаха адски достъпни, не като едно време. Сега ще има индивиди, дето ще скокнат, че с техните TP-LINK-ове нямали проблеми на 100-мегабитовата си мрежа у дома ... ОК, радвам се за тях. :)

В момента работя предимно със суичовете на ZyXEL. Промениха нещо в компанията, назначиха нов продуктов меиджър ли, нямам идея, но поеха рязко в една, доста интересна посока, като дълго време преди това тъпкаха на място. Разгледайте модела ZyXEL GS-1200-8HPV2, като основната идея тук е да си купите 2 от тях - по един за всеки етаж. Половината му портове са PoE, другата половина са без PoE. Интересно решение за хора, които искат PoE за няколко устройства, но не искат да разхищават пари за PoE суич, този хибриден модел е перфектно решение. Имайте предвид, че това са управляеми суичове, което означава, че PoE може да бъде и забранено на портовете, където не е нужно "подгряване" на крайното устройство. Говорят VLAN, поддържат IGMP, QoS, агрегиране на портове (!!!) и т.н. Въобще, адски много суич за смешно малко пари. :)

Накрая стигаме до светая светих - Негово Величество, Рутерът. Това е, може би, най-оспорваният компонент в една мрежа. Аз лично залагам на сигурността, преди всичко. Рутер, който спира да получава ъпдейти след втората си година живот, а пък ъпдейтите които все пак получава, са с някакси съмнително качество, за мен не е надеждно решение. Предвид факта, че ще ползвате отделни точки за WiFi, отпада нуждата от безжичен рутер. Като изцяло жични решение, фаворити са ми MikroTik hEX refresh (E50UG) и hEX S (E60iUGS) от 2025-та година.

Ако си поискате от оператора чисто ONT и телевизията, която Ви предлагат, върви по технология OTT (Over The Top - изисква просто връзка към Интернет, няма значние къде в мрежата си и зад колко рутери и суичове ще "скриете" устройството за телевизия), нямате никакъв проблем.

Дано съм бил разбираемо изчерпателен. :)

Успех!

преди 15 минути, Corvax написа:

Привет!

Дано съм бил разбираемо изчерпателен. :)

Успех!

Много добро и ... дълго обяснение.

Само не разбах - колко суича предвиждаш и защо? При положение, че самия рутер може да има 16 гигабитови порта?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.