Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Редирект към съмнителен сайт след сваляне на mp3 от Youtube чрез сайт

Featured Replies

Здравейте,

Забеклязах, че бях редиректнат към съмнителен домейн и сайт след като свалих една mp3-ка. Може ли някой да помогне и да каже дали е опасен този сайт? Сафари блокира всичко и не се появиха никакви попъпи или нещо такова, но все пак се притесних леко.

Screenshot 2025-10-21 at 16.01.36.png

И как искаш да ти се помогне? Не се вижда да си изпълнил инструкциите за заразена система, нито нищо. Файла с разширение ".mp3" ли беше или друго? Пробва ли да отвориш сваления файл? Освен това, от тази картинка дори не се вижда точно кой е въпросния сайт.

• Автор

Сайтът е obqj2.com и се вижда на снимката. Те са два всъщност.

До колкото помня инструкциите бяха за Windows, а аз съм на MacOS.

Файлът беше mp3, не съм го отварял на лаптопа, а го качих в сайт за mp3 споделяне и там си работеше коректно.

Screenshot 2025-10-21 at 16.32.28.png

За съжаление инструментите ни работят само за Windows. 

Виж дали нещо не се е записало в Hosts файла. Mac също ползват такъв:

https://kinsta.com/blog/edit-mac-hosts-file/

https://discussions.apple.com/thread/255187738

Видях и някаква алтернатива на AutoRuns за Mac с името knockknock. Ако си достатъчно наясно какво да правиш с нея може да я пробваш.

https://objective-see.org/products/knockknock.html

Ако ли не, по-добре пусни някой автоматизиран антивирусен скенер. Има достатъчно такива и за MAC от известните брандове. После може да го деинсталираш.

Ако е само в Safari проблема, защо не пробваш с нулиране на настройките му?

https://discussions.apple.com/thread/255126257

Тук има някакво упътване за премахване на други редиректи в браузъра на Mac-a:

https://discussions.apple.com/docs/DOC-250005242

• Автор

Всъщност едно уточнение забравих да направя: нямам проблем с редиректа на браузъра в момента, просто след като натиснах бутона за сваляне на mp3 файла, тогава бях изпратен на този сайт с /afu.php/zoneid=3123123123 и т.н. Но сега нямам никакви проблеми.

Просто исках да попитам дали според по-запознатите и разбиращи това би могло да е някакъв проблем. Пак казвам, че не съм отварял файла, проверих го, че работи в сайт за музика и всичко е ОК с него. Просто бях препратен на тези 2 сайта и Safari моментално каза, че няма нищи на тях. 

Благодаря предварително!

Ето съдържанието на hosts файла:

127.0.0.1       localhost
255.255.255.255 broadcasthost
::1             localhost

Най-вероятно няма проблеми. Просто почисти кеша на браузъра тогава. Може от самия сайт да е било (като някакъв ad) или просто да не е проработило заразяването под Mac.

Иначе за почистване на кеш под Mac съм срещал това на главната страница, но нямам идея колко е добро:

https://www.kaldata.com/софтуер/onyx-60919.html

• Автор

Благодаря ти много!
Да, вече изчистих браузъра с изтриването на кеша и историята. 

А във файла дали мога да очаквам, че има нещо? Тъй като го прехвърлих на уиндоуса с цел да го използвам там.Не съм го отварял там все още, само го заредих във virtualDJ.

Едва ли (стига да си пуснал показването на разширенията и това да не е файл с двойно разширение, от които втория да е изпълним). Но дори да е exe, той няма да работи на MAC. Там май бяха dmg. Все пак можеш да го провериш на VirusTotal. Имало е статии през годините с примерно скриване на зловреден софтуер в картинка или музикален файл, но се броят на пръсти и не са широко разпространени. И обикновено трябва да се задейства някакъв експлойт за да работят.

• Автор

Пожелавам цялото щастие и здраве на света на теб и на семейството ти! Благодаря!

преди 3 часа, nujnika написа:

Сафари

преди 2 часа, nujnika написа:

аз съм на MacOS

Да, това първото не го видях, трябваше по него да се ориентирам за ОС. Според мен няма как, особено при macos, да се заразиш от mp3 файл. Най-вероятно самия сайт, от който си свалил въпросния файл, прави някакви пренасочвания, което си е нормално. И аз имам хакинтош, но там ползвам chrome браузър с adguard добавка, която блокира подобни неща.

• Автор
преди 6 часа, Raze написа:

Да, това първото не го видях, трябваше по него да се ориентирам за ОС. Според мен няма как, особено при macos, да се заразиш от mp3 файл. Най-вероятно самия сайт, от който си свалил въпросния файл, прави някакви пренасочвания, което си е нормално. И аз имам хакинтош, но там ползвам chrome браузър с adguard добавка, която блокира подобни неща.

Мисля, че и аз имам късмет и Safari ги блокира. По принцип не го харесвам много като браузър, но не може да се отрече, че блокира много неща.

Благодаря за включването! Всичко най-добро!

Кво гледаш разширението? То се подправя като поставиш right to left override символ в името и местата на буквите се объркват. Така гледаш *.mp3 , а пък стартираш някое exe или скрипт кат първия пич!  :giggle1:

• Автор
преди 15 часа, Клонинга написа:

Кво гледаш разширението? То се подправя като поставиш right to left override символ в името и местата на буквите се объркват. Така гледаш *.mp3 , а пък стартираш някое exe или скрипт кат първия пич!  :giggle1:

Е нали казах, че като го качих на платформа за mp3 споделяне си беше mp3-ката която свалих? Какви exe-та с обратни символи...

преди 18 часа, Клонинга написа:

някое exe

на 21.10.2025 г. в 16:33, nujnika написа:

на MacOS

Сериозно ли?

преди 3 часа, nujnika написа:

Е нали казах, че като го качих на платформа за mp3 споделяне си беше mp3-ката която свалих? Какви exe-та с обратни символи...

И кой ти каза, че няма да се стартира заедно със скрипта и MP3 или пък и JPG? Всичко в SFX и лягаш да спиш. Ти си слушай МП тройката. :D  

ПП: Щом си го споделил за онлайн слушане и свири от сайта - ОК. :) 

• 10 месеца по-късно...

Оптимизиращи програми за MacOS не се препоръчват.

За пълно деинсталиране на програма от Mac ползвам тази App Cleaner

Антивирусна също не препоръчвам да инсталираш.

Тъй като за Mac почти няма вируси.

Сайтове за изтегляне на *mp3 е нормално да те пренасочва към друг сайт като вид реклама и при мене е така независимо дали тегля от Windows или от MacOS.

После не може да се деинсталира и трябва да връщаш фабрични настройки. (поне аз първоначално инсталирах антивирусна да видя как изглежда и не можеше да се деинсталира и върнах фабричните настройки)

преди 5 часа, exHUMR написа:

Тъй като за Mac почти няма вируси.

Почти не означава никакви за съжаление. Има доста stealer-и в момента за MacOSX. Ама доста. Например Atomic Stealer (известен още като AMOS). И куп други:

https://www.trendmicro.com/en_gb/research/25/i/an-mdr-analysis-of-the-amos-stealer-campaign.html

преди 15 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Почти не означава никакви за съжаление. Има доста stealer-и в момента за MacOSX. Ама доста. Например Atomic Stealer (известен още като AMOS). И куп други:

https://www.trendmicro.com/en_gb/research/25/i/an-mdr-analysis-of-the-amos-stealer-campaign.html

Не зная какво прави с този Mac.

Ако е за работа със сигурност няма да хване вирус.

Ако влиза и тегли каквото му падне като малко дете шанса да се зарази е може би на половина :Д, заразлика от Win където всяка програма/сайт може да бъда вирусче.

Не съм много на ТИ с тези вируси отколкото ти си много по-напред в този бранш и съм ти го казвал (:

Но да не се притеснява за redirect сайта когато тегли *mp3

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.