Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

СПИН - Информацията руши бариери и предразсъдъци!

Featured Replies

Правя тази тема тук, в този раздел, защото във "Всичко останало" никой не влиза и не чете. Смятам, че темата е важна и образователна. Слагам Ви един мой пост, дано да го прочетете и осмислите. И моля, без глупави спамове, подигравки и неуместни шеги.Ако обичате!!!

Цитат
1 декември мина, но покрай здравословните ми проблеми, чак сега сядам да напиша този пост. Надявам се да го прочетете внимателно и да го осмислите.
Аз имам болестта на Бехтерев, което е автоимунно заболяване. Диагнозата беше голям шок за мен, която ме депресира. Търсейки информация за нея в интернет, попаднах на една информация в "Уикипедия", която доста ме изненада. СПИН, която всички свързваме като болест, предавана по полов път, се оказа също и автоимунна. 😮😲😱 Не знаех това, не знаех честно казано абсолютно нищо за тази болест. Бях чела нещо по вестниците преди години, но беше доста отдавна, така че, реших, че понеже на този етап не мога да ходя, болестта ме парализира и имам куп свободно време, реших да науча повече за болестта. Най - вече, защото си спомних, че болните от СПИН страдат от нощни изпотявания, а аз имах същият, според мен мега маловажен проблем (не и за мама, която всекидневно ме проверява и се побърква, че трябва да пере). Спомних си за Фреди Меркюри и любимата ми песен "I want to break free". За моя изненада биографията на Фреди се оказа достъпна в читанката и започнах да я чета. Четях хем от интерес към един известен певец, за който не знаех абсолютно нищо, хем да науча нещо за болестта му. Прочетох книгата буквално за един ден! Покрай нея хем започнах да търся научнопопулярна информация за болестта, хем за Фреди, защото аз съм била малка, когато той е починал. Хем се образовах за болестта, убила Фреди, хем изгледах видеоклиповете на група "Куин" и самостоятелните на Фреди, разгледах и много негови снимки, тогава излязоха и снимки и на дома му "Гардън Лодж", изгледах документални филми за СПИН.............С видео архивите се пренесох буквално с машината на времето в моето детство, най - вече в годината, преди да тръгна на училище. Видях архивни кадри, които ме удариха като чук. Явно съм впечатлителна от малка и помня много. След като преди няколко години ахнах, когато видях познати кадри, давани по нашите новини (за откритите нацисти в Аржентина) сега с изумление видях кадри, явно давани покрай темата за СПИН и смъртта на Фреди. Разбрах най - сетне кой е бил болният известен възрастен мъж, когото бяха хоспитализирали със самолет - актьорът Рок Хъдсън, когото не познавам, защото кино кариерата му не е от моето време. Тогава, през 1991 имахме само една телевизия - Българската национална телевизия, "Ефир 2" май още го нямаше.
Хем неочаквано за мен се образовах за сериозна болест като СПИН, хем научих страшно много за Фреди Меркюри и група "Куин", но също така и научих, че нелечимите болести, каквато на този етап е и моята, тоест няма само пълно излекуване, а поддържаща терапия, са наистина страшни и депресивни в началото. Но си дадох сметка чрез историята на Фреди, че депресията не е решение и най - доброто нещо, което можеш да направиш, е да се вземеш в ръце, да се погрижиш за себе си и в същото време да живееш така, сякаш всеки ден ти е последен. Да не отлагаш за утре, защото може и да няма утре. Да живееш със страст, да се радваш на близките си, да прекарваш всяко свободно време с любимите си хора, да твориш, да оставиш следи, да не се оставяш на хорското мнение и предразсъдъците. Да си на принципа "Хорското мнение - след моето погребение"!Благодаря ти Фреди!😊 Благодаря, че твоята история ме измъкна от дупката, в която се намирах.
Всяка една болест е страшна, но страхът и предразсъдъците я правят още по - страшна. Информацията е тази, която убива невежеството. Дали бих се страхувала да седя до човек, болен от СПИН, ами не. Но си признавам, че покрай моята болест станах маниачка на тема хигиена. Дори ние, болните от Бехтерев не можем да бъдем кръводарители, например. Не се възприемам като опасна, нито другите, като опасни. Още малко се страхувам, но това е нормално. От СПИН не боледуват само хомосексуалистите. Голяма част от случаите, както и първите случаи на СПИН в България, са между хетеросексуални. СПИН застрашава наркоманите, болните от хемофилия, както и бебетата от болни майки. Това не е болест само на гейовете. За първите случаи на СПИН в Африка не открих много, смята се, че първите местни жители, заразили се с болестта са яли месо от болни маймуни. Да, правилно, хората в Африка са ловили, убивали и готвили маймуни! Гнусно и шокиращо, наистина. Като историята за ковид и всеядните китайци.😂🤣 СПИН не е точно гейска болест, а зооноза. Тоест СПИН е проблем на цялото общество, а не само на определена група хора. Дали има или няма нужда, но е хубаво всички хора да се поинтересувате от СПИН. Не от легендите и измислиците, не от старата, а от коректната, точна и ясна днешна информация. Защото истината е тази, която руши бариери.
А сега знаете ли по какво съм се запалила сега? Да открия кои са вдъхновенията от света на литературата, киното и музиката, пресъздадени във видеоклиповете на Фреди Меркюри. Запалих се по символизма покрай филма "Шифърът на Леонардо". Знаете ли, че Фреди Меркюри е обичал балета и самият той пресъздава балета "Следобедът на един фавън"? Изгледах го целия в изпълнение на прочутия балетист Рудолф Нуреев, също починал от СПИН. И знаете ли? "Следобедът на един фавън" не е хомосексуална пиеса, а съвсем нормална пиеса. Не всичко в света на Фреди Меркюри е секс и хомосексуализъм. Сами ще се изненадате колко висока обща култура за изкуството е имал той.😉

няма спин

измислено е от бялата мафия и кукловодите

за да слагат хората гуми и да нямат  деца защото е пренаселено

гони се планът за златния милиард 

От години нищо не се говори по мисирските ни телевизии за тази болест, дори на 1 декември по новините нищо не казаха. Само по бтв носеха закачен символа от картонче на дрехите си.

Офра Хаза и Фреди Меркюри са крили диагнозата си. В България няма статистика колко души са реално заразени с ХИВ и колко имат СПИН. Всичко се крие и се твърди, че са много малко, по-малко от средния процент за света, което е абсурдно.

преди 47 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Всичко се крие и се твърди

не може да се скрие нещо което не съществува 

• Автор
преди 3 часа, Муца Дебелогъзова написа:

От години нищо не се говори по мисирските ни телевизии за тази болест, дори на 1 декември по новините нищо не казаха. Само по бтв носеха закачен символа от картонче на дрехите си.

Офра Хаза и Фреди Меркюри са крили диагнозата си. В България няма статистика колко души са реално заразени с ХИВ и колко имат СПИН. Всичко се крие и се твърди, че са много малко, по-малко от средния процент за света, което е абсурдно.

БНТ са се изложили зверски. Само погледни. Били живи още първите двама заразени............. Имало и български щам на болестта............... думи нямам за неграмотността на този репортаж!

https://bntnews.bg/news/40-godini-ot-parviya-sluchai-na-spin-u-nas-kak-se-e-promenil-hiv-i-ima-li-unikalen-balgarski-virus-1367698news.html

Имам чувството, че от глупава солидарност с украинците  и всичките нелегални "мигранти" журналистите започнаха да говорят на неправилен български език. Срам! Деградацията е пълна срамота!:angry: Нито текстът е написан грамотно, нито водещите говорят грамотно.

преди 5 часа, Anneliese написа:

БНТ са се изложили зверски. Само погледни. Били живи още първите двама заразени............. Имало и български щам на болестта............... думи нямам за неграмотността на този репортаж!

https://bntnews.bg/news/40-godini-ot-parviya-sluchai-na-spin-u-nas-kak-se-e-promenil-hiv-i-ima-li-unikalen-balgarski-virus-1367698news.html

Имам чувството, че от глупава солидарност с украинците  и всичките нелегални "мигранти" журналистите започнаха да говорят на неправилен български език. Срам! Деградацията е пълна срамота!:angry: Нито текстът е написан грамотно, нито водещите говорят грамотно.

Ти вече пуска такава тема. Не знам защо пускаш нова. И правиш ли разлика между болен и вирусоносител?

преди 9 часа, Banesc написа:

няма спин

измислено е от бялата мафия и кукловодите

за да слагат хората гуми и да нямат  деца защото е пренаселено

гони се планът за златния милиард 

Това,което написал е товална глупост. НЕ знам как ти ги ражда главата. 

1. Много е хубаво да се използват предпазни средства. Освен спин има доста други коварни болести като сифилис, трипер и т.н. Освен това пазят и от нежелана бременост.

2.Една двойка или човек спокойно може да си направи HIV тест.

3. Опасни са вирусоносителите, а бе болните. Вирусоносителят може да зарази друг човек и да не знае, че носи този вирус.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Ти вече пуска такава тема. ...

Всъщност, тая година за трети път (освен ако не пропускам нещо). Според Швейк ше и е на късмет.

В История - Загадката СПИН
Във Всичко останало - А, бе, може ли да сте чак толкова необразовани?
И третата - те тук.

Ама нищо де, нека се занимава. И без това останаха само 2-3 раздела без тема за спина. А и втората може да се премести... не, не може. Не може, щото за образованите си има раздел (Образование...), а нас необразуваните, вълци ни яли.
От друга страна... ако перифразираме Фридрих Незнански (може би) - "Добрите момчета отиват при Бога, лошите си ходят навсякъде.", ш'се получи "Добрите момчета (и вероятно момичета) пишат в "Образование...", лошите си пишат навсякъде".

• Автор

Първата тема я пуснах, защото ми беше интересно Вие какво мислите за болестта и откъде според вас е дошла. Като знам колко много болести са познати на човечеството от античността, като рак, диабет, оказва се, че египтяните първи дават идеята за автоимунните заболявания и са ги разпознавали, но не са можели да ги лекуват, включително анкилозиращия спондилит. На човечеството от древни времена са познати още туберкулозата, маларията, бубонната чума, тифа, грипа............. Стана ми странно, че СПИН не е бил познат в древността, предвид, че античните цивилизации са държали на робството, имали са роби, включително са имали сексуални роби от Африка. Хората в античността не са били тъпи, а доста интелигентни и наблюдателни, пишели са за всичко, и ми е интересно как така няма описани случаи на пневмония+саркома на Капоши. Няма информация и за Средновековието, но пък за тогава е разбираемо: цялата власт е в църквата, и особено на запад в католическата църква. Хората са водели по - разумен и по - спокоен живот. Е, през Ренесанса отново се възражда идеята за удоволствията, хората тогава са имали още повече знания и са били още по - наблюдателни и ми е чудно, че няма нищо за тази болест. Още повече, че робството си е продължавало. И за САЩ ми е странно - при колониалния период и после до Ейбрахам Лиенкълн, са се докарвали страшно много чернокожи роби точно от най - дивите и непознати части на Африка. Освен за работа, са били използвани и за удоволствия от господарите си. Направо е чудно, предвид многото знания към онази епоха, как не са забелязали нещо, а не вярвам да не е имало болни.

Още по - интересното е, че се говори, че първите случаи са възникнали в Белгийско Конго и около тогавашната столица Леополдвил. Като знам, че в началото и средата на 20 век са били на мода расистките идеи, не вярвам бели и черни да са се смесвали. Но пък странното е, че в интернет няма нищо за това, а пък аз английски език не знам и не мога да търся, за да разбера нещо. Говори се, че е имало белгийски медицински лаборатории там, които са търсели лечение на пневмонията или на туберкулозата, забравих точно. Странното е, че правят изследвания там, а не в Европа а още по - странното е, че са правили опити с маймуни. Никой не знае какво е ставало там. 

Според официалната литература маймуните имат маймунска версия на СПИН, както и котките - котешка. Твърде се, че СПИН е зооноза, възникнала при консумация на заразено маймунско месо. 

Не знам на кое да вярвам, исках да направим една сериозна дискусия, но вие не сте по тези неща. За съжаление, българите масово предпочитат да изпростяват, вместо да се учат и развиват и да се интересуват от наука. Тъжно е.

Втората тема я направих, защото съм възмутена как, в 21 век, на ХИВ/СПИН се гледа като на зараза, като на бубонна чума или проказа. Ами, възмутително е. Открили били заразени хора в нашата област, чудо голямо! Журналистите, вместо да се занимават с проблемите в страната, търсят жълти сензации и се занимават с простотии! Ами, вбесяващо си е!:angry:  Сега от Иво Димчев разбирам, че има заразени с ХИВ/СПИН  известни български журналисти, политици и хора от света на музиката, киното и театъра. Предполагам, че и в спорта има. Стана ми интересно кои ли са те? И какво толкова се крият, никой образован и разумен човек няма да тръгне да ги плюе, обижда или да им държи сметка. Не бих ги смятала за опасни. За безотговорни - да. Но те си знаят. Обаче е смешно и глупаво да се крият като Фреди Меркюри, защото сега не сме 1991 година а 2025, скоро ще посрещнем 2026 година. Да излязат и да си кажат. Да, не са длъжни, но, ако са известни и обичани от всички, кой знае, може подобна на Фреди, и те да променят мисленето на хората тук! Ще имат моето уважение за това!:yanim:

Зная, за антиретровурусната терапия и се радвам, че е безплатна и достъпна за всички. За съжаление, има информация, че поне един човек е отказал лечението, което му се полага по право, но никой не знае кой е той. Тъжно.:( Иначе благородно им завиждам, яд ме е, че за останалите автоимунни заболявания лечението се плаща. Не би трябвало да е така. Автоимунните заболявания като цяло са тежки, трудни, ту има успехи, ту се връщаш назад. Налага ти се да съобразяваш цялото си ежедневие с болестта. 

Сегашната тема я пускам просто, за да се замислите. Тъжно е, че тук сме десетилетия назад с мисленето относно ХИВ/СПИН.  

Иначе, сега се поинтересувах за първите случаи на болестта у нас. Меко казано съм възмутена какви са ни моряците като морал и поведение. Хубаво е, че е имало строг контрол и са ги тествали и хванали навреме. Но е възмутително как са лъгали своите съпруги, а някои са имали и любовници в други градове.:angry: Техните съпруги са били учителки, лекарки, юристки......Разбирате ли какви умове сме изгубили заради наивност и доверие? Сега май във БМФ май контрол изобщо няма. То май и търговски морски флот не знам дали имаме. Май нямаме търговски отношения с Африка. Само случаи на малария и зловещата нелечима ебола  ни трябват в България!:angry: Ниската здравна култура в България като цяло е отчайваща. Да ти се дореве просто!

Шофьорите на тирове хич не искам да ги мисля какви са като морал. Дано съпругите им имат ум в главите си!:help: Едното голо доверие е пълна глупост!

преди 1 час, Anneliese написа:

Меко казано съм възмутена какви са ни моряците като морал и поведение.

През комунизма беше така - като всичко в подобна полудържава

То май и търговски морски флот не знам дали имаме.

Има, има. БМФ е АД и е собственост на братя Домусчиеви. Корабите са над 30 и следвашите 3 години ще се пуснат на вода още 5, ако не се лъжа. Естествено, нито един кораб не плава под бг флаг.

Май нямаме търговски отношения с Африка.

Това няма никакво значение - кораба плава по дестинации за/от които има поръчки от чартьора. Контрола на екипажите, не е ангажимент на корабособственика!!!!!!!!!!

• Автор
преди 27 минути, NewRedDragon написа:

През комунизма беше така - като всичко в подобна полудържава

Има, има. БМФ е АД и е собственост на братя Домусчиеви. Корабите са над 30 и следвашите 3 години ще се пуснат на вода още 5, ако не се лъжа. Естествено, нито един кораб не плава под бг флаг.

Това няма никакво значение - кораба плава по дестинации за/от които има поръчки от чартьора. Контрола на екипажите, не е ангажимент на корабособственика!!!!!!!!!!

Аха, а сега страната не е полудържава, така ли?

Иначе съм впечатлена, как огромна държава като САЩ се сезира, че има нещо, след само 5 случая и то в 1 град - Лос Анджелис. Говоря за началото на СПИН епидемията. 

Нашето здравно министерство не би се трогнало от 5 случая на каквото и да е. За ковид паниката у нас стана май след като починаха към стотина души............. Е, във онзи форум паниката беше още от затварянето...............Такива грозни антикитайски изказвания не бях чела. Грозно, много грозно.

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Това,което написал е товална глупост.

не е глупост а действителност

болести не съществуват

всичко е сбълсък с околната среда едни животинки изяждат други по закона на джунглата

как пък  спин не се появи преди  2000 години а точно  преди разпада на комунизма когато от 1 милиард хора станаха 2 милиарда 

и сега са 10 милиарда 

от така наречения  спин са болни основно наркомани на инжекции

вкарват си някаква некачествена дрога и ваксини с тежки метали и няма как да се изкарат от там без кръвопускане 

и докторчето ги пише спин болни да си взима надницата  и  постоянно болни 

пп кво стана с озоновата дупка 

• Автор
преди 1 минута, Banesc написа:

болести не съществуват

всичко е сбълсък с околната среда едни животинки изяждат други по закона на джунглата

как пък  спин не се появи преди  2000 години а точно  преди разпада на комунизма когато от 1 милиард хора станаха 2 милиарда 

и сега са 10 милиарда 

вкарват си някаква некачествена дрога и ваксини с тежки метали и няма как да се изкарат от там без кръвопускане 

Я да взема да те питам нещо. Да би пък точно ти да си глупакът, болен от СПИН и отказал лечение, които му се полага по право и е абсолютно безплатно? Друго обяснение за идиотията ти нямам, честно!

Само човек с пълен шок и едновременно с това абсолютен невежа, би отричал така яростно, че има СПИН.

току-що, Anneliese написа:

Я да взема да те питам нещо. Да би пък точно ти да си глупакът, болен от СПИН и отказал лечение, които му се полага по право и е абсолютно безплатно? Друго обяснение за идиотията ти нямам, честно!

Само човек с пълен шок и едновременно с това абсолютен невежа, би отричал така яростно, че има СПИН.

всички  дето казвате че има спин сте с промит мозък от телевизията белите якички и говорещи вратовръзки

котилото е  ясно-  банки-политици-министерство на пропагандата(мисирки телевизия)-бяла мафия-енергетика-образование-милиционери

няма как да съм болен от спин щото не съществува а там дето пишат че имало много спин искат да сплашат хората да не се размножават защото  ще станат неуправляеми като животни и кукловодите немогат  да въведат ред и ще трябва да правят геноцид

няма абсолютно безплатно в крайна сметка  се плаща от данъците на всички или с инфлация 

преди 9 часа, Емил Костов написа:

Освен това пазят и от нежелана бременост.

пазят и от желана

тва е гума няйлон канцероген

като се вкара тая гума 100 пъти имикрочастици влизат вътре  и там си остават завинаги

и после се раждат  даца с увреждания или въобще не се раждат 

и ходят за инвитро 

гумата е вечена

около  парченцата гума стават дом за бактерии ( животинки)

с вкус на банан на ягоди на кисело  зеле тинтири минтири 

• Автор

Сериозно те питам, ти болен ли си? Като такъв звучиш, а мисленето и поведението ти е на дете. Не можеш ли да бъдеш отговорен към себе си? Правиш секс без предпазни средства, това е ясно, ама не се ли сещаш, че е безотговорно? В САЩ знаеш ли, че подобно безотговорно поведение като твоето е криминализирано? И съвсем правилно, бих казала.  И говориш пълни глупости за Африка. Болни може и  да има, но населението продължава да си расте. Там не знаят какво е това семейно планиране.

Не ги пиши горните глупости, че някой тъп тийн ще вземе да ти повярва! Бъди отговорен, ако обичаш! Не живееш сам, а в общество!:angry:

преди 50 минути, Anneliese написа:

Баш той е, няма какво да го питаш щото ще те излъже.

• Автор

Изумена съм колко хора не приемат СПИН насериозно. Това не е добре. Същото нещо беше и с ковид. Това са си истински, реални болести, което не значи, че не е възможно да са изкуствено създадени. САЩ по друг начин не биха могли да нападнат Китай, не смеят, защото знаят какво ще им се случи. Но СПИН ми е загадка и до днес. Дали белгийците са били като шимпанзета в лаборатория и са направили нещо, без да искат, или е било с цел да избият местното население и да заграбят всички природни богатства на Конго, не се знае. 

Според "Уикипедия", най - ранният случай на човек със симптомите на СПИН е  американски ветеран от ВСВ. Не се знае дали е бил в Африка. А първият европейски случай на СПИН е на норвежкото семейство Ное. 

Да попитам умника - Фреди от какво е умрял, щом не е бил болен от СПИН?

И точно на пластмасата на приписваме всички вреди и злини, мисля че е абсолютно тъпо.

преди 2 часа, Anneliese написа:

Сериозно те питам, ти болен ли си?

ти можеш ли да четеш и да разбираш

болести не съществуват

няма как да съм болен 

преди 2 часа, ined написа:

Баш той е, няма какво да го питаш щото ще те излъже.

няма как да излъжа защото следвам кодекса на вулканците

никога не лъжа

Изумена съм колко хора не приемат СПИН насериозно. Това не е добре. Същото нещо беше и с ковид. Това са си истински, реални болести, което не значи

ти не си излизала  от вас 

за спин си чула само по телевизията и радиото

няма ковит

тва е  белодробно неразположение  от мръсния въздух

понеже се горят дърва и въглища и се гърмят пиратки и заря  в която има алуминиеви частици и други метали 

и се забиват в белите дробове на хората

Иво Димчев май е единствения в историята на България известен българин, който е обявил, че е ХИВ позитивен. Щом е казал, че има и политици, журналисти и певци, значи знае и явно ги е виждал в центъра, където им правят терапия. Той е един в София, доколкото знам.

Не обявяват, защото най-вероятно продължават с безразборния секс, уж безопасен. И не искат никой да знае, че заразяват други хора. Отвратително.

Може много да спекулираме кои са, но има толкова много известни гейове, които въпреки възможността за деца инвитро и сурогатни майки в Украйна, не са си направили деца. За разлика от Азис.

Световноизвестни певци, певици и актьори също има със сигурност. Има няколко, който ми изглеждат болни. Но и там е пълна тайна. 

• Автор

Че защо да не говори за нашия хай - лайф? Аз искам да ги видя кои са тия, които се крият и наистина ли продължават с безразборния секс и сеят СПИН? Искам да видя дали сред тях има мои любимци. За Азис не знам какво да мисля, много ми е объркан той. Но се надявам любимките ми Деси Слава, Анелия и Магда да не са сред безотговорните, за Гергана съм сигурна, че не е. За Глория също.  За журналистите и политиците ми е най - интересно обаче.

преди 16 часа, Banesc написа:

всички  дето казвате че има спин сте с промит мозък от телевизията белите якички и говорещи вратовръзки

котилото е  ясно-  банки-политици-министерство на пропагандата(мисирки телевизия)-бяла мафия-енергетика-образование-милиционери

няма как да съм болен от спин щото не съществува а там дето пишат че имало много спин искат да сплашат хората да не се размножават защото  ще станат неуправляеми като животни и кукловодите немогат  да въведат ред и ще трябва да правят геноцид

няма абсолютно безплатно в крайна сметка  се плаща от данъците на всички или с инфлация 

пазят и от желана

тва е гума няйлон канцероген

като се вкара тая гума 100 пъти имикрочастици влизат вътре  и там си остават завинаги

и после се раждат  даца с увреждания или въобще не се раждат 

и ходят за инвитро 

гумата е вечена

около  парченцата гума стават дом за бактерии ( животинки)

с вкус на банан на ягоди на кисело  зеле тинтири минтири 

От презерватива влизат микрочастици и увреждат децата. :lol6: Сега разбирам, защо медицината е безсилна!

преди 16 часа, Banesc написа:

болести не съществуват

и сега са 10 милиарда 

пп кво стана с озоновата дупка 

Дали не съществуват?! Хубаво е да прочетеш малко биология ако имаш желание.

Колкото до преди 2000 години хората са мрели от елементарни порязвания, ожулвания и инфекции.

И да добавя, че не съм вирусоносител. Изледвал съм се, защото се налага да давам кръв поради ред причини. Нямам произволни сексуални контакти и не съм наркоман, че даи мешам иглите с други такива.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 6 минути, Емил Костов написа:

От презерватива влизат микрочастици и увреждат децата. :lol6: Сега разбирам, защо медицината е безсилна!

точно така  по тия микрочастици се полепват бактерии и си остават там завинаги и се развъждат и правят кисти в яйчниците и докторите казват рак било някакъв вирос  и карат жените да се ваксинират против рак  на яйчниците 

с ваксина с орово  и живак

и после казват

репродуктивни  проблеми нужно ви  е инвитро за еди колко си хиляди лева 

и раждане с цесарово сечение 

главата  му била голяма на детето

а въсщност е дебил  от раждането

и в момента зяпат по цял ден  в телефона

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Дали не съществуват?! Хубаво е да прочетеш малко биология ако имаш желание.

Колкото до преди 2000 години хората са мрели от елементарни порязвания, ожулвания и инфекции.

човекът животно ли е ?

хората са измирали от войни и експлотация на човешки труд за да живеят един добре

нямало е евтина енергия

от което следва че са нямали зъболекари които да оправят зъбите

живота на 100 роба са стрували колкото да се направи зъб 

и сега ще стане така 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.