Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За скандала с видеонаблюдението в училище

Featured Replies

Цитат

Снощи Ваня Кастрева беше при Цветанка Ризова и коментира случая. Освен стандартните приказки колко е незаконно и недопустимо това, как противоречи на конституцията и т.н., през цялото време очаквах Ризова да я попита кой го е назначил този, кой го е препоръчал и дали наистина е нямало по-добри кандидати. Не я попита.
А точно Кастрева е човекът, който го е назначил, тя е била началник на РУО тогава.
То е ясно, че ако е имало някакъв натиск да бъде избран точно той, тя няма да си признае. Ама малко така да я поизпотят нямаше да е лошо.

Цитат

В училището се коментира, че конкурсът се  е провел по скандален начин, като сегашният директор не се е явил изобщо на писмената част, а е цъфнал директно на интервюто.

Цитат

Целия Столичен инспекторат е един тумор, който трябва да се изреже до дъно, и да се изгради от нула - и като нормативна база, и като персонал.
Ако се разрови във възела "Директори на училища - Столичен инспекторат - Издатели на учебници - Организатори на екскурзии, обучения и семинари" , ще се размирише на корупция и зависимости дори повече, отколкото в съдебната система. Но родителите си мълчат и преглъщат "за да не се отрази на децата", и се успокояват, че ей сега ще минат 12 години; като междувременно си дават парите за частни уроци, и се чудят как да си дообучат децата.

Този директор е само симптом на гнилостните процесите, които текат в образованието, и за които всички предпочитаме широко да си затваряме очите.

Цитат

Абсолютно да! Темата с екскурзиите винаги е тихомълком но то се вижда че са 2, макс 3 фирмите.. цените, особено за чужбина са скандални!

Цитат
Изобщо не съм учудена. Медиите в България са такива продажни подлоги, обслужващи чужди интереси, а не тези на народа, че отдавна съм се отказала да гледам новини. Повръща ми се от всички тях.

Цитат

Мдааа, не им мина номерът "с горкия, натопен директор", на когото явно са му опрели пистолет в челото да записва деца в тоалетните, и заключиха дискусията.

Цитат

Така, не мога да потвърдя това с агитацията от зам.-директорката от първо лице, но каза, че са си говорили тет-а-тет с учители, които са ги посъветвали да не говорят много на висок глас по темата, за да не ги чуят учителите, които са привърженици на директора 🙄 то като в Държавна сигурност, или си с него, или си шушкаш тайно

Цитат

"Леко" недоумявам как може да си привърженик на... човек, който записва деца в тоалетни.

Цитат

Много лесно- като си негово назначение и заплатата ти зависи от това.

Цитат

Въпросът е не на коя партия са, а че моделът е проблематичен. Не се избира експерт с качества, а се спуска политически ангажиран човек.

Точно!!!!! Училищата трябва пак да се деполитизират. Нали помните, когато ГЕРБ дойдоха на власт, тениските, които раздадоха на децата "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по - силни!". И племенницата ми и нейните съученици бяха получили същите. Партийни униформи един вид!!!!!!!

Цитат

Фактът, че е назначен, когато те са били на власт, е достатъчен.
Обществена тайна е, че назначенията на директори (не само на училища, на каквото и да е) са политически.
Сменя се властта, сменят и директора. А той си върви с обръчите от фирми, облагодетелствани с обществените поръчки. Спускат му ги отгоре хората, които са го назначили.
Всички са навързани като свински черва...

А точно ПП - ДБ са големи фенове на шаренките. ГЕРБ - също. Помните ли насила наложените "Дни на розовата фланелка". Нещото, което не се казва е, че според мен това момче, което се е тръшкало за розови дрехи, е било някакво сбъркано. А сега налагат на децата откачените идеи за 100 - те пола. Случайност? Не се борят срещу насилието наистина. Борят се да сбъркат децата!!!!

Това НЕ е видеонаблюдение , а педофилски прийом. 

Думата "педофил" удобно никъде не се споменава в никакъв случай. 

Само го вижте как изглежда - повечето педофили имат вид на леко умствено изостанали. Аз ги разпознавам, имала към досег с такива, когато бях дете. 

За съжаление по родните ширини директорите на детски заведения и училища често са самозабравили се абсолютни кретени, въобразяват си, че са недосегаеми, тормозят деца и родители, привилегироват тия чийто родители си плащат за това, точно заради такъв кретен напуснах първото българско училище в което така да се каже дебютирах в професията.
Проблема е, че над тях няма никакъв контрол и ако някой не вдигне пушилка та да се разчуе си карат така с години.
Естествено има и много добри професионалисти с които съм имал щастието да работя.

И понеже си хванала темата : Публична тайна е, че всяка община си "Наши хора" за подобни постове, ето защо в повечето случаи и да подадеш сигнал в община е глас в пустиня.

Конретния случай : Долкото четох тоя боклук не просто е сложил камери в тоалетните ами ръгнал такива и в самите писоари. Това говори че си пада по момченца а нищо чудно и по двата пола, всъщност това е без значение, важното е, че е снимал деца и кой знае колко от тия материали е разпродал и се въртят в средите на болните мозъци.

преди 1 час, The Lone Star написа:

Всяко чудо за три дни. Не бих се занимавал с такива дребнотемия...

Не е дребнотемия, а масово явление.

Явор Колев очерта тревожна картина за сексуалното насилие над деца в България, като разкри, че само Дирекция „Киберпрестъпност” в ГДБОП годишно задържа между 100 и 120 сексуални насилници. „95% от тях са мъже, често самотно живеещи. Те целенасочено търсят професии като възпитатели, учители и треньори, за да имат лесен достъп до деца”, поясни той.

Рисковете в интернет и онлайн игрите

Експертът обърна специално внимание на методите, по които педофилите „зарибяват“ жертвите си в мрежата. Често това става през онлайн игри, където насилниците печелят доверието на децата, като им подаряват виртуални „артефакти“, оръжия или дрехи за техните герои. Крайната цел на тези манипулатори винаги е да изведат детето от дигиталното в реалното пространство, за да злоупотребят с него.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/704320-yavor-kolev-za-kamerite-v-138-o-uchilishte-100-zlonamereni-ima-yasen-umisal

преди 1 час, The Lone Star написа:

Всяко чудо за три дни. Не бих се занимавал с такива дребнотемия...

Докато не видиш гола снимка на детето си в сайт за възрастни. Тогава друга песен ще запееш? 

преди 1 час, ostavime написа:

Докато не видиш гола снимка на детето си в сайт за възрастни. Тогава друга песен ще запееш? 

наистина е така ... имаш дъщеря , и я видиш някъде качена ...:angry:

не знам човек , ако ми е пред очите тоя боклук - ще му скачам на главата ей ...:angry22:

преди 58 минути, mr. 5r0ff написа:

наистина е така ... имаш дъщеря , и я видиш някъде качена ...:angry:

не знам човек , ако ми е пред очите тоя боклук - ще му скачам на главата ей ...:angry22:

Както е тръгнало скоро с пръст няма да може да ги пипнем, преди да питаш защо - Защото ЛГБТ+ се готвят да ги приемат и обявят за НОРМАЛНА сексуалност, холандците имат най голям опит с тия неща, там и лобито е най силно. Още преди две-три години един приятел (полицай) ми обърна вниманието към една организация която активно работи точно в тая посока, ако съм разбрал правилно организацията е американска но в нея членуват уроди от цял свят и то съвсем открито.
Изтръпвам само при мисълта че утре тия може да ни ги натресат като някви нормални хора, някак не си представям как ще се сдържа да видя някъв чичак да лигави хлапе и да не му счупя зъбите, да не говорим ако такъв не дай си Боже некой се пробва на моите деца, тогава гаранция ще го лежа като за човек.

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Да разбирам, че сте готови да извършите престъпление, за да задоволите своите желания?!

Ко?

преди 18 минути, Bubbles написа:

Както е тръгнало скоро с пръст няма да може да ги пипнем, преди да питаш защо - Защото ЛГБТ+ се готвят да ги приемат и обявят за НОРМАЛНА сексуалност, холандците имат най голям опит с тия неща, там и лобито е най силно. Още преди две-три години един приятел (полицай) ми обърна вниманието към една организация която активно работи точно в тая посока, ако съм разбрал правилно организацията е американска но в нея членуват уроди от цял свят и то съвсем открито.
Изтръпвам само при мисълта че утре тия може да ни ги натресат като някви нормални хора, някак не си представям как ще се сдържа да видя някъв чичак да лигави хлапе и да не му счупя зъбите, да не говорим ако такъв не дай си Боже некой се пробва на моите деца, тогава гаранция ще го лежа като за човек.

За съжаление вече са ни го натресли.

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Да разбирам, че сте готови да извършите престъпление, за да задоволите своите желания?!

да ти го преведа : ела и направи нещо подобно на детето ми и ша видиш отде си излязъл ... ся ща навра там ... 

как блъска 52г 180см 125кг товарен влак...

за децата се съм готов на всичко ...анадън му ??? 

мога и фокуси да правя е ... просто изчезваш ... и така ...

Излиза, че директорът е невинен като младенец пред такива като вас. Не сте по-добри от него. Даже сте много по-лоши, нали?! 

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Излиза, че директорът е невинен като младенец пред такива като вас.

за него говорех бе ...

преди 9 минути, The Lone Star написа:

Излиза, че директорът е невинен като младенец пред такива като вас. Не сте по-добри от него. Даже сте много по-лоши, нали?! 

Добре аз имам въпрос : Утре виждаш как няк'ъв чичка гушка 8 годишната ти дъщеря, какво ще направиш?

А) Ша черпиш едно зетя.
Б) Ша му четеш вестник.
В) Ще му счупиш тиквата.
Г) Дай идея...

За него ще решава съда. Саморазправата не е опция.

Съда викаш?

https://eurocom.bg/2025/11/19/neobjasnimo-uslovna-prisada-za-pedofil-bludstval-s-godini-s-malko-dete/

https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/uslovno-pravosadie-zashto-pedofilite-u-nas-minavat-metar-video

Каквото и да направи човек, всичко си има последствия.

Ако му счупиш главата, ще влезеш в затвора. И повече няма да видиш дъщеря си. При всички случаи не бих действал прибързано.

Каквото и да направи човек, всичко си има последствия.

Ако му счупиш главата, ще влезеш в затвора. И повече няма да видиш дъщеря си. При всички случаи не бих действал прибързано.

Абе и аз съм привърженик на обмислените действия ама се познавам и на такова нещо няма да издържа.

Да, човек ако не го засяга лично, не се трогва толкова. В България всекидневно се извършват стотици престъпления. Дали се възмущаваме толкова от това?!

Разбирам The Lone Star. Независимо от това, преди години овършах два етажа и едно междуетажие с некъф, вместо с диканя. По подозрение. Просто ми падна пердето. И досега не съм сигурен прав ли бях или не, но не загубих съня си заради това.

То директора че е за бой за бой е аз друго се  чудя - кой е монтирал камерите баш в тоалетната и с какъв акъл се е навил? И как години наред никой не ги видя а сега баш пред избори - МЯУ  има камери?

Камерите са от два месеца доколкото чух. И са знаели и повечето учители, а и ученици.

А Пеевски вече използва случая за предизборна пропаганда.

преди 35 минути, petie1 написа:

То директора че е за бой за бой е аз друго се  чудя - кой е монтирал камерите баш в тоалетната и с какъв акъл се е навил? И как години наред никой не ги видя а сега баш пред избори - МЯУ  има камери?

Това е добър въпрос. Ако има такъв то той е също толкова виновен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.