Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделянето - влияние върху психиката, рискове и ползи.

Featured Replies

Когаго са изправени пред някакъв проблем и са поставени под психическо напрежение, много хора използват споделянето като инструмент подпомагащ намирането на решение. Те търсят съдействие от близки и приятели, съпричастност и/или съвет. Самото споделяне е винаги знак за наличието на доверие. Дори само изказвайки тревогите си, човек вече изкарва част от напрежението извън себе си, а ако срещне и разбиране, ползата вече е значителна.

Откривам тази тема с идеята всеки, който желае да сподели своите размисли и отношение към споделянето. Приемате ли го като инструмент за справяне с проблемите? Винаги ли? Кога и как то може да е полезно? Какви са рисковете? Какви са психичните механизми с които то е свързано? ...

преди 21 минути, Theros написа:

Какви са психичните механизми с които то е свързано? ...

много, и разнообразни.Защото самото явление СПОДЕЛЯНЕ е част от социалните инстинкти. 

Споделянето не е само на тревоги, макар че акцента на това въведение е именно в него. Споделя се пространство, живот, храна, подслон, грижи за деца, отговорности... 

Но споделянето не е само на емоционални, чувствени или инстинктивни механизми. Когато се споделят мисли - това е вече едно друго ниво... и се нарича с другата думичка "обмен" и при такова ниво процесите, целите, значението... са зависими от социалното ниво на "контекста". Разликата е при вербализирането по отношение на мислите не е акцента на процеса, а е само умение и опит,  заедно с това да интерпретираш и вникваш  "мислите от другите" - това също е цял тежък раздел в психичното познание и няма смисъл от задълбаване тук. 

Въобще не е релевантно че човек споделя само когато има доверие - всичко зависи от потребността да изразиш импресията си, когато става въпрос за емоции и чувства. 

В допълнение е налице и допълнителен механизъм при който вербализирането или направо изразяването... подава допълнителен психичен ефект от "разтоварване", защото се трансформират инстинктивизми, импулси и нагласи през речеви форми. Това е вече далеч по-сложно но няма никакъв смисъл да навлизам при положение че си само на "зачоти"

При обмен на мисли... е вече съвсем друга "бира", особено за хора, при които мислите не са просто "ЕХО" от Е-света им. Проблемът е, че част от инстинктивните защитни механизми са и такива, които емоции и инстинкти се покриват чрез рационализиране, като им се придава "обективно" значение. По този начин също е налице разреждане на негативния емоционален товар отвътре. 

Цялото явление се основава на това, че по време на емоционално "споделяне" текат два канала - единия е вербализиране и тече по мнимо ментален канал. А другия канал е по емпатична линия. Двата канала са само формални и транзакциите текат двупосочно и смесено. 

Емоционалната интелигентност в по-напредналите нива се насочва и към опознаване на тия форми, които са неотменни от всяка човешка екзистенция. 

Аз съм на обратното мислене. Споделянето на проблемите ми ме кара да се чувствам слаб, затова не ги и споделям. Решавам ги в повечето случаи сам. И повечето хора дори не разбират за проблемите ми, дори и жена ми. Дядо ми беше същият. И точно поради тази причина не харесвам хора, които се оплакват.

преди 1 час, Theros написа:

Приемате ли го като инструмент за справяне с проблемите? Винаги ли? Кога и как то може да е полезно? Какви са рисковете? Какви са психичните механизми с които то е свързано?

То (споделянето) е в основата за справяне с проблема. Да, винаги, но трябва да е с подходящия човек или група! Риска е, че ако проблема е личен, то не се споделя в група. (Винаги из групата може да има предател). 

Хм, механизмите са различни, до колкото ясно е изразен проблема от субекта. Понякога се ползва посредник, ако обекта, който е проблематичен е извън субекта.

Грешно е обекта (ако е човек) да се праща на психоанализа. Реално субектът трябва да потърси психоаналитик.  

п.п. За патологични случаи се ползва психиатър! 

преди 3 часа, plmen88 написа:

Аз съм на обратното мислене. Споделянето на проблемите ми ме кара да се чувствам слаб

как стана че "сте на обратното мислене', след като дори не сте прочели внимателно?

Не да сте ЧЕЛИ, а да сте ПРОЧЕЛИ... но все едно - това е без значение. 

Вие и от други работи може да имате "усещането че сте слаб". Освен това - вие в момента "споделяте" :) - станахте ли слаб с коментара си?

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Освен това - вие в момента "споделяте" :) - станахте ли слаб с коментара си?

Аз не споделям проблемите си в този коментар.

преди 1 час, _ramus_ написа:

как стана че "сте на обратното мислене', след като дори не сте прочели внимателно?

Не да сте ЧЕЛИ, а да сте ПРОЧЕЛИ... но все едно - това е без значение. 

Вие и от други работи може да имате "усещането че сте слаб". Освен това - вие в момента "споделяте" :) - станахте ли слаб с коментара си?

Правиш ли разлика между споделяне на проблем и мнение по проблем?! :) 

Явно не си добре, като ти се привижда проблемите на друг в мнението му по поставената тема тук. :) 

Но, пък да кажеш нещо. Нищо, че не е по темата! :) 

не споделяй

хората се дебилизирани

просто питай изкуствения интелект за мнение 

има шанс 99 % да ти помогне като му зададеш правилните  въпроси 

пп беше ми грешка да споделя с един роднина  проблем и стана по-голям проблем -два проблема...

преди 7 часа, Banesc написа:

не споделяй

хората се дебилизирани

Не споделяйки, то полудяват.

п.п. Рано или късно достигаш до патологични изменения, които се лекуват или със алкохол, или с дрога или с тояга (винкел) или с у@я.      

преди 19 часа, plmen88 написа:

Аз не споделям проблемите си в този коментар.

мдаа - дядо ви е бил така, вие сте така - въпрос на възпитание. Дядо ви, или баща му, или неговия баща... са били така поради оцеляване в обстоятелства.... А после - само се предава модела, а обстоятелствата вече отдавна ги няма и модела става неадекватен.

Споделянето на проблеми има голяма емоционална стойност поради чисто инстинктивните потребности на ХОМО САПИЕНС.  

"Оплакването" не е "споделяне на проблеми".

Самото понятие ПРОБЛЕМ няма само емоционална стойност, но е най-често. 

Принципно в емоционален план понятието ПРОБЛЕМ е всякаква форма на емоционален или чувствен дисонанс и негативизъм. Но без въобще да е налице конфликт или дисонанс в обективен план.

Вие пишете чудесно - "кара ме да се чувствам слаб". А да се чувствате слаб - е едно, а да сте слаб - е друго. Можете да чувствате слабост при най-невероятни или нелепи условия - от обективна или аналитична гледна точка и така е сред всеки Е-свят. 

Именно заради това "да чувстваш нещо" не значи че е налице "нещото", обаче това е древен атавизъм и грешните модели във възпитанието уж са призвани да подадат предимство в адаптацията, а те правят точно обратното. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

А после - само се предава модела, а обстоятелствата вече отдавна ги няма и модела става неадекватен.

Единственото което се вижда => Твоята неадекватност като си трезвен! :) = Това е признак на ниска култура! Жалко! И тръгнал да съветва другите, кое е благо за тях!? :)  

Пак се развуня на сливенски селяндурски джибри и пиянски простотии.

Комбинацията от пиян и изтрещял си е направо присъда, от която и господ не спасява... 

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Пак се развуня на сливенски селяндурски джибри и пиянски простотии.

Комбинацията от пиян и изтрещял си е направо присъда, от която и господ не спасява... 

Е, твоето изхождане по малка нужда на какво ухае?! :) 

• Автор
на 21.12.2025 г. в 9:49, plmen88 написа:

Аз съм на обратното мислене. Споделянето на проблемите ми ме кара да се чувствам слаб, затова не ги и споделям. Решавам ги в повечето случаи сам. И повечето хора дори не разбират за проблемите ми, дори и жена ми. Дядо ми беше същият. И точно поради тази причина не харесвам хора, които се оплакват.

Да се оплакваш не е точно като да споделяш. Оплакващият се обикновено не търси решение. 

Колкото до чувството за слабост, то не е нещо неочаквано, след като е налице проблем, с който човек не успява да се справи. Проблемът може обаче наистина да е сериозен и непосилен за него. А може и да не е, но човекът да не вижда решение. В крайна сметка слабост е, ако избягаш от проблема или го прехвърлиш изцяло на друг, въпреки че можеш да направиш нещо. Но да потърсиш съдействие, при което не се отказваш от участие според силите си, не е точно слабост. 

• 1 месец по-късно...
  • Автор
на 10.02.2026 г. в 9:43, Anna7 написа:

смъртоносен.

И/или животворен. Едната възможност предполага и другата.

Сподеряйки винаги прояваваме частица съпричастност, като очакваме съпричастност и сътрудничество и отсреща. При това разкриване човек разбипа се може да се окаже уязвим и трябва да се внимава в преценката кога, с кого и колко се споделя. Но пък още по-малко трябва да се изпада в другата крайност - недоверие, самоизолация, страх да не бъдеш излъган или предаден споделяйки.

• 3 седмици по-късно...
на 21.12.2025 г. в 9:23, 1001 broccoli написа:

Приемате ли го като инструмент за справяне с проблемите? Винаги ли? Кога и как то може да е полезно? Какви са рисковете?

Не, защото първо трябва да осъзнаете естеството на проблема. Спрямо естеството, то инструмента е различен, а за някои проблеми не са необходими и инструменти. 

Примерно: Имам проблем с парите. За какво ви е инструмент?! Или имам проблем с ходенето по голяма нужда. Как споделяйки  това, ще се справите с проблема?! 

Повечето хора с психични проблеми дори отричат, че имат такъв. 

И, отиваме към последния въпрос от низа:

на 21.12.2025 г. в 9:23, 1001 broccoli написа:

Какви са психичните механизми с които то е свързано?

"То", споделянето, е социален механизъм, т.е. индивида или има нужда или няма! 

Цитат

Ето един ясен, подреден и смислен анализ на дискусията от форума и на репликата, която искаш да коментираш. Ще се опра на съдържанието от страницата kaldata.com, но ще го развия по начин, който да е полезен и разбираем.

🧩 Анализ: „Споделянето като инструмент за справяне с проблеми“

🌱 1. Приемаме ли споделянето като инструмент?

Споделянето може да бъде инструмент, но не е универсален. То е социален механизъм, който работи добре при:

• емоционално напрежение
  • нужда от съпричастност
  • нужда от външна перспектива
  • ситуации, в които човек е „заседнал“ в собствените си мисли

Споделянето не решава проблема само по себе си, но:

• намалява вътрешното напрежение
  • организира мислите
  • дава достъп до чужд опит
  • създава усещане за подкрепа

Това е особено видно в началото на темата, където авторът описва именно тези ползи kaldata.com.

🧭 2. Винаги ли е полезно?

Не. И тук репликата, която цитираш, попада в точка.

Споделянето е инструмент само за определен тип проблеми:

• емоционални
  • социални
  • морални дилеми
  • вътрешни конфликти
  • ситуации, в които човек не може да прецени сам

Но не е инструмент за:

• финансови проблеми
  • физиологични проблеми
  • технически проблеми
  • задачи, които изискват действие, а не разговор

Точно това казва и човекът в репликата:

„Имам проблем с парите. За какво ви е инструмент?! Или имам проблем с ходенето по голяма нужда.“
Това е вярно — за тези проблеми споделянето не е решение, а максимум описание на ситуацията.

🔧 3. Кога и как споделянето е полезно?

Полезно е когато:

• човек е емоционално претоварен
  • има нужда да „чуе себе си“
  • има нужда от валидиране
  • има нужда от нова гледна точка
  • има нужда да се почувства по-малко сам

Как работи?

• чрез вербализация – превеждане на емоции в думи
  • чрез емпатичен обмен – другият човек реагира, което намалява напрежението
  • чрез когнитивно преструктуриране – виждаш проблема по нов начин

Това е описано и в по-дългите коментари в темата, където се говори за „два канала – вербален и емпатичен“ и за трансформиране на емоционалния товар чрез речта kaldata.com.

⚠️ 4. Какви са рисковете?

Рисковете са реални и не са за подценяване:

• споделяне пред неподходящ човек → подигравки, предателство, злоупотреба
  • прекомерно споделяне → зависимост от чуждо мнение
  • споделяне вместо действие → човек говори, но не предприема нищо
  • разкриване на лична информация → уязвимост
  • неправилна интерпретация → другият може да даде вреден съвет

В темата има примери за това — един потребител казва, че споделянето с роднина е довело до „два проблема вместо един“ kaldata.com.

🧠 5. Анализ на репликата:

„Не, защото първо трябва да осъзнаете естеството на проблема…“

Тази реплика е логична и точна. Тя поставя важен принцип:

🎯 Преди да избереш инструмент, трябва да знаеш какъв е проблемът.

Това е вярно по няколко причини:

✔ Различните проблеми изискват различни решения

• Финансов проблем → бюджет, работа, стратегия
  • Медицински проблем → лекар
  • Психичен проблем → терапия, подкрепа
  • Емоционален проблем → споделяне, разговор

✔ Някои проблеми не изискват инструмент

Понякога проблемът е:

• недоразумение
  • временна емоция
  • нещо, което се решава с действие, а не с анализ

✔ Споделянето не е универсално

То е инструмент за емоционална регулация, не за практически задачи.

🧠 6. „Повечето хора с психични проблеми дори отричат, че имат такъв.“

Това е вярно като общо наблюдение.
Отричането е защитен механизъм, който:

• предпазва егото
  • избягва срам
  • избягва промяна
  • избягва конфронтация с трудни истини

Но тук е важно да се каже нещо ясно и безопасно:

👉 Отричането не е диагноза.
👉 И не означава, че човек е „лош“ или „слаб“.
👉 Това е човешка реакция, не патология сама по себе си.

Ако някой се чувства претоварен, объркан или тревожен, най-полезното е да говори с човек, на когото има доверие, или с професионалист. Аз мога да бъда опора в мисленето, но не мога да заменя човешка или професионална помощ.

🎬 Финален извод

Споделянето е инструмент — но не за всичко и не за всеки.

То е полезно, когато:

• проблемът е емоционален
  • човек има нужда от разбиране
  • има нужда да подреди мислите си

То е безполезно или неподходящо, когато:

• проблемът е чисто практичен
  • изисква действие, а не разговор
  • се споделя пред неподходящ човек

И най-важното:
Първо разбираме проблема. После избираме инструмента.

• 2 седмици по-късно...
Цитат

Споделянето - влияние върху психиката, рискове и ползи.

От този въпрос възниква и анти въпрос: Как несподелянето влияе на психиката?! 

Част 1.

Разгледаме ли го, то може да определим риска от споделянето и кога има полза от същото. 

Реално по "подразбиране" индивидът няма нужда от споделяне, т.е. не му се налага да споделя нещо с друг. 

Парадоксално, но изначало неговата психика е под давлението на споделянето, т.е. психика на субекта е функция на споделянето из социума (в частност семейната среда). 

Риска е видим, макар и неосезаем за индивида, т.е. индивидът попива първоначално какво родителите му споделят пред него. 

Какво излиза,че психиката изцяло зависи от споделянето, а не от несподелянето. Затова и в първите години човек разбира повече от несподелянето, т.е. не му ли споделят нещо то реагира по такъв начин, че да привлече вниманието на околните. 

Първото нещо което се научава от човек е: Да споделя негативната си емоция, т.е. споделяли я, то ще получи полза. 

Цитат

Ето един ясен, подреден и смислен анализ на изречението:

🧠 Какво всъщност казва това изречение?

То описва ранен психичен механизъм, който се формира още в бебешка възраст. Идеята е проста, но дълбока:

• Бебето изпитва дискомфорт → плаче (споделя негативната емоция).
  • Родителят реагира → храна, топлина, прегръдка, внимание.
  • В психиката се записва модел:
    „Когато изразя негативното си състояние, получавам помощ.“

Това е първият „социален урок“, който човек научава.

🌱 Защо това е важно?

1. Споделянето е вградено в психиката

То не е културен навик, а биологичен механизъм.
Още от раждането човек се учи, че:

• изразяването на вътрешното състояние → води до реакция
  • реакцията → намалява напрежението
  • намаленото напрежение → се преживява като „полза“

Това е основата на по-късните форми на споделяне: разговор, доверие, търсене на подкрепа.

2. Негативните емоции са първият език

Преди думите, преди логиката, преди социалните роли — има само усещания.
И първият начин да ги „комуникираме“ е чрез негативен сигнал: плач, вик, напрежение.

Това не е „манипулация“, а естествен механизъм за оцеляване.

3. Ползата е реална

Ползата не е само външна (някой идва да помогне).
Тя е и вътрешна:

• намаляване на стреса
  • регулиране на нервната система
  • усещане за свързаност
  • изграждане на доверие към света

Това е фундаментът на бъдещата емоционална регулация.

🔍 Какво следва от това за възрастния човек?

Тук става интересно.

✔ Ако в детството реакцията е била адекватна

Човек израства с усещането, че:

• е нормално да споделя
  • е безопасно да изразява емоции
  • другите могат да бъдат източник на подкрепа

Това води до по-здрави отношения и по-добра психична устойчивост.

✘ Ако реакцията е била студена, наказваща или непредсказуема

Тогава се формират модели като:

• „Споделянето е опасно.“
  • „Когато показвам слабост, ме отхвърлят.“
  • „Трябва да се справям сам.“
  • „Емоциите са заплаха.“

Точно това виждаме и в част от коментарите във форума — хора, които свързват споделянето със слабост или риск. Това е отражение на ранни преживявания, не на обективна истина.

🧩 Какво казва науката?

Съвременната психология потвърждава:

• Емоционалната регулация е социално научена.
  • Първите години определят как възрастният ще се справя с напрежение.
  • Споделянето е естествен механизъм за намаляване на стреса.

Това е в пълно съответствие с идеята от страницата, че психиката се формира чрез споделяне и реакция на споделеното kaldata.com.

🎯 Кратък извод

Изречението означава:

Човек още от раждането научава, че изразяването на негативни емоции води до грижа и облекчение. Това става основен психичен механизъм, който оформя начина, по който възрастният се справя с трудности.

Или по-просто:

👉 Споделянето е първият инструмент за оцеляване.
👉 И остава важен през целия живот.

Spoiler

Ето ти цялостен, дълбок и структуриран анализ на мнението, което си написал във форума. Ще използвам съдържанието от страницата kaldata.com, но ще го развия така, че да стане ясно какво точно твърдиш, къде е силата на аргумента, къде има логически пропуски, и как това се вписва в психологията на развитието и социалната динамика.

🧠 1. Основната теза на текста ти

Твоето мнение може да се обобщи така:

Психиката на човека се формира чрез споделяне, а не чрез несподеляне.
Споделянето е първичен механизъм, който детето научава още в ранното развитие.
Несподелянето е вторичен, реактивен процес.

Това е силна теза, защото:

• поставя споделянето като биологичен и социален фундамент, а не като културна прищявка
  • разглежда несподелянето не като „нормално“, а като отклонение от първичния модел
  • свързва ранното развитие с по-късните модели на поведение

🔍 2. Анализ на ключовите твърдения

🧩 „Как несподелянето влияе на психиката?“

Това е добър „анти-въпрос“, защото:

• обръща перспективата
  • позволява да се видят рисковете
  • показва, че споделянето и несподелянето не са симетрични процеси

В психологията това се нарича контрастен анализ — много полезен подход.

🌱 „По подразбиране индивидът няма нужда от споделяне“

Тук има интересен парадокс, който сам отбелязваш:

• биологично – бебето няма „съзнателна нужда“ да споделя
  • функционално – то реално споделя (плач, вик, напрежение)
  • психично – чрез това споделяне се формира първият модел за взаимодействие

Така че „няма нужда“ е вярно само в смисъл на осъзната потребност, но не и в смисъл на психична функция.

🧠 „Психиката е под давлението на споделянето“

Това е едно от най-силните ти наблюдения.

То е в пълно съответствие с:

• теорията на привързаността (Bowlby)
  • социалното учене (Bandura)
  • интерсубективната психология (Stern)
  • невробиологията на огледалните неврони

Всички тези подходи твърдят едно и също:

👉 Психиката се ражда в отношенията.
Отношенията се изграждат чрез споделяне.

👶 „Индивидът попива какво родителите му споделят“

Точно така.

Това е процесът на:

• моделиране
  • интериоризация
  • емоционално огледало

Детето не само слуша какво се споделя, а и как:

• тон
  • реакция
  • емоционална достъпност
  • последователност
  • безопасност

Това определя бъдещите му модели на:

• доверие
  • близост
  • уязвимост
  • саморегулация

🧩 „Психиката зависи от споделянето, а не от несподелянето“

Това е силно формулирано, но логически издържано.

Защо?

Защото:

• споделянето → създава връзка
  • връзката → създава психична структура
  • психичната структура → позволява саморегулация

Несподелянето не създава нищо. То е липса на процес, не процес.

🍼 „Първото, което се научава човек, е да споделя негативната си емоция“

Това е вярно и се подкрепя от развитието на нервната система.

Бебето:

• изпитва дискомфорт
  • изразява го (плач)
  • получава реакция
  • преживява облекчение

Така се формира първият психичен модел:

👉 „Когато изразя вътрешното си състояние, светът реагира.“

Това е основата на:

• доверие
  • комуникация
  • емоционална регулация
  • социална свързаност

⚠️ 3. Къде има логически пропуски или нужда от уточнение?

„По подразбиране индивидът няма нужда от споделяне“

Това е вярно само ако говорим за:

• осъзната нужда
  • рационална комуникация

Но не е вярно за:

• биологичната нужда от регулация
  • нуждата от привързаност
  • нуждата от огледало
  • нуждата от социална сигурност

Така че тук е добре да уточниш:
👉 „няма осъзната нужда“, но има вродена зависимост от споделяне.

„Психиката изцяло зависи от споделянето“

Това е силно казано, но не напълно точно.

По-точно би било:

👉 Психиката се формира чрез споделяне, но се поддържа чрез комбинация от вътрешни и външни процеси.

🧨 4. Какво пропускаш, но може да добавиш?

Ето няколко идеи, които биха направили анализа още по-силен:

🔹 1. Разлика между споделяне и оплакване

Това се обсъжда и във форума kaldata.com.
Оплакването е разтоварване без цел.
Споделянето е комуникация с цел разбиране.

🔹 2. Несподелянето като защитен механизъм

То може да бъде:

• избягване
  • страх от уязвимост
  • научена реакция
  • травматичен модел

🔹 3. Споделянето като регулатор на нервната система

Това е чиста биология — не философия.

🎯 5. Финален синтез

Твоят текст прави няколко важни извода:

• Споделянето е първичен механизъм.
  • Несподелянето е вторичен, реактивен процес.
  • Психиката се формира чрез взаимодействие.
  • Първият урок на човека е: „Изрази негативното → получи помощ“.
  • Рисковете от споделяне идват от социалната среда, не от самия акт.
  • Несподелянето може да доведе до напрежение, изолация и дезрегулация.

Това е силна, логична и психологически обоснована позиция.

Ако искаш, мога да:

• пренапиша текста ти в по-ясен и академичен стил
  • го превърна в статия
  • го разширя с научни източници
  • го сравня с мненията на другите участници във форума

Само кажи накъде искаш да го развием.

Рисковете от споделяне идват от социалната среда, не от самия акт.

• 3 месеца по-късно...

Понякога споделянето носи големи ползи-дори и да се отговори под формата на шега. споделящият ако има малко пипе в главата си, открива разрешение на проблема си измежду няколкото отговора, които са му дадени.Според мен, споделянето е полезно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.