Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

400 Евро за ъпгрейд на процесор+дъно+рам+захранване+куулър

Featured Replies

Така-а-а,подред . Щом ще си купуваш и захранване , вземи си това , ако цената му дойде малко висока , то тогава и това ще ти свърши перфектна работа .

За охлаждане на процесора можеш да разчиташ на това ( при цена от 28 евро напълно влиза в условието ) . По-евтиният вариант ,който също не е лош е този ( ето ти и друг линк за него ).

Що се отнася до Рам паметта , G.Skill е по-добрата памет ( от тези дето си ги посочил ), или бих разчитал на Super Talent .

• Автор
Така-а-а,подред . Щом ще си купуваш и захранване , вземи си това , ако цената му дойде малко висока , то тогава и това ще ти свърши перфектна работа .

За охлаждане на процесора можеш да разчиташ на това ( при цена от 28 евро напълно влиза в условието ) . По-евтиният вариант ,който също не е лош е този ( ето ти и друг линк за него ).

Що се отнася до Рам паметта , G.Skill е по-добрата памет ( от тези дето си ги посочил ), или бих разчитал на Super Talent .

За паметта както виждам имам два варианта:

1. Corsair XMS TWIN2X1024-5400C4

http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...d=RAMCORSD25400

2. MDT 1GB Twinpack

http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...d=RAM10D2671420

като и на двата пише, че са за двуканално използване. Разликата в цената не е малка(40 евра), а MDT които не са много известни в БГ, са немска фирма излязла на пазара преди 3-4 години, и продаваща никак не-лоши памети.

Охладителя който си ми предложил е много готин, но за съжаление е с 3-пинов конектор за вентилатор, а това дъно е с 4 пинов... sad.gif иначе цената е перфектна!

http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...d=COOL-ARTIC425

Как ти се струва това?: http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...d=COOL-ASUS0010

За захранването, как ти се струват тези? Кой е най-добре? Извинявай, че е на немски, но техническите данни са си еднакви. В прочем от тук смятам да взимам всичко.

http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...d=CASPSATX480XP

http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...d=CASPSATX450SP

http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...Id=CASPSATX400P

http://www.1deins.de/index.php?kategorieId...d=CASPSATX420TR

Знам за памет MDT , но нямам преки наблюдения върху нея .Иначе определено Corsair е по-добрата памет .

Охлаждането на Асус , което си показал е съсвсем ново и би трябвало да свърши работа .Тук във форума има информация за него

От захранванията смятам , че това ще е напълно достатъчно (втория ти линк ) - въпреки че Фортроните от моя пост са по-добри . Но , като няма Фортрон и това е добре . Ето ги характеристиките му .

• Автор
Знам за памет MDT , но нямам преки наблюдения върху нея .Иначе определено Corsair е по-добрата памет .

Охлаждането на Асус , което си показал е съсвсем ново и би трябвало да свърши работа .Тук във форума има информация за него

От захранванията смятам , че това ще е напълно достатъчно (втория ти линк ) - въпреки че Фортроните от моя пост са по-добри . Но , като няма Фортрон и това е добре . Ето ги характеристиките му .

Благодаря ти много, както и на всички, които се опитаха да помогнат!!!

Поръчах чаркалъците, до ден два трябва да дойдат. Поръчах всичко както "се договорихме" :wors: с изключение на рама - дебелко ми ляга Корсара(към 150 евро). Взимам MDT(със същите показатели, но само 100 евра), па каквото сабя покаже cool.gif. Реших да взема и друг процесор - Х2 3800(разликата в цената не е много голяма, та се подлъгах).

Като заключение, ще спомена само, че стана обикновено - тръгнах от 250 евро, стигнах 410 !!! biggrin.gif В прочем промених и темата - да сме коректни все пак biggrin.gif

П.С. Предполагам, че тепърва ще имам още доста проблеми с новата конфигурация, и вероятно пак ще пиша - за съвети biggrin.gif.

Редактирано от Axel (преглед на промените)

Aз бих ти препоръчал това захранване, щом държиш на тишината. Достатъчно мощно и с високо КПД. Eто 2 ревюта на въпросното захранване - тук и тук.

Edit:

хмм.. нещо линка води към Ez Cool с цена някакви си 20? вместо към Seasonic-a :hush: ?!

Edit2:

Oправих го... :grimace:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор
Aз бих ти препоръчал това захранване, щом държиш на тишината. Достатъчно мощно и с високо КПД. Eто 2 ревюта на въпросното захранване - тук и тук.

Edit:

хмм.. нещо линка води към Ez Cool с цена някакви си 20? вместо към Seasonic-a :bye1: ?!

Edit2:

Oправих го... :ph34r:

Късно е - нещата вече дойдоха :P

Обаче каква беля съм направил!!! Не е истина - този модел на Асус M2NPV-MX е само с ТВ-аут конектор!!!

Т. е. планката със самия ТВ АУТ не влиза в пакета! Разликата между него и M2NPV-VM е само в това и в 6 евро!!! Сега от къде да я намеря тази простотия?!?!?! А ми трябва ТВ АУТ! В книжката си пише - копува се отделно! Не мога да го намеря никъде мамка му!!! ХЕЛП! ХИЛФЕ! Помощ!

Късно е - нещата вече дойдоха :ph34r:

Обаче каква беля съм направил!!! Не е истина - този модел на Асус M2NPV-MX е само с ТВ-аут конектор!!!

Т. е. планката със самия ТВ АУТ не влиза в пакета! Разликата между него и M2NPV-VM е само в това и в 6 евро!!! Сега от къде да я намеря тази простотия?!?!?! А ми трябва ТВ АУТ! В книжката си пише - копува се отделно! Не мога да го намеря никъде мамка му!!! ХЕЛП! ХИЛФЕ! Помощ!

До колкото разбрах си в Германия. Във всеки магазин и при всеки търговец имаш 14 дена Rückgaberecht, тоест имаш право да подмениш или върнеш продукта, без да е нужно да обясняваш защо. Единственото изискване е да го върнеш с оригиналната опаковка и всички джунджории, които са били в кутията. От тук мисля е ясно - отиваш и подменяш за дъното, което е 6 ? по-скъпо! :bye1:

• Автор
До колкото разбрах си в Германия. Във всеки магазин и при всеки търговец имаш 14 дена Rückgaberecht, тоест имаш право да подмениш или върнеш продукта, без да е нужно да обясняваш защо. Единственото изискване е да го върнеш с оригиналната опаковка и всички джунджории, които са били в кутията. От тук мисля е ясно - отиваш и подменяш за дъното, което е 6 ? по-скъпо! :ph34r:

Правилно, така е. Обаче го поръчах по интернет - http://www.1deins.de/

Проблема е, че поръчах накуп няколко неща. и не знам дали става да върна само едното?

Имаш ли идея, дали има начин да се замени с доплащане по този начин?

Правилно, така е. Обаче го поръчах по интернет - http://www.1deins.de/

Проблема е, че поръчах накуп няколко неща. и не знам дали става да върна само едното?

Имаш ли идея, дали има начин да се замени с доплащане по този начин?

Tова, че е интернет-шоп няма никакво значение. Както казах, трябва ти оригиналната опаковка и фактурата, от там нататък не могат да ти откажат, това е по закон така и няма значение колко продукта си купил. Ако се направят на луди, върви при най-близкия адвокат и го помоли да им отвее задниците. Имам приятел, който така си сменя постоянно нещата, ако нещо не му допаднат. Последно си смени един TV-ресайвър само защото не го кефило дистанционното biggrin.gif

• Автор
Tова, че е интернет-шоп няма никакво значение. Както казах, трябва ти оригиналната опаковка и фактурата, от там нататък не могат да ти откажат, това е по закон така и няма значение колко продукта си купил. Ако се направят на луди, върви при най-близкия адвокат и го помоли да им отвее задниците. Имам приятел, който така си сменя постоянно нещата, ако нещо не му допаднат. Последно си смени един TV-ресайвър само защото не го кефило дистанционното biggrin.gif

Т.е. съвета ти е да го върна, и в същия момент да поръчам веднага пак другото? А парите как ще ми върнат? Беше с Nachnahme... sad.gif

Т.е. съвета ти е да го върна, и в същия момент да поръчам веднага пак другото? А парите как ще ми върнат? Беше с Nachnahme... sad.gif

Мисля, че това е оптималният вариант. Аз доколкото разбрах трябва ти да доплатиш 6?. Ако не е така, като им се обадиш ги попитай, или ще ти ги преведат или ще ги ползват за доставката.

• Автор

Вчера сглобих частите. Много ядове имаше - след като сложих борда, установих, че този

Куулър не е е за моето дъно... sad.gif Внимавайте да не се случи и с вас. Още като го разопаковах преди няколко дена, ми се стори страннен - ОГРОМЕН Е. Като голямо паве(12х12х20!!!!!), и почти толкова тежък cool.gif. Навсякъде по сайтовете пише, че е за К8 процесори, но при мен (АМ2) не пасна. Малко по-късно открих, че НЕ СТАВА за АМ2!!! Дори на сайта на АСУС не го пише...

Сложих BOX охлаждането и продължих...

След като накачих всичко, го пускам сефте... захранването тръгна, фана на процесора тръгна и ... до там! Нищо не стана след това - нямаше "биип" от спийкъра, нищо и на екрана - побърках се! Винаги съм знаел, че ако има проблем компа бипка, или нищо не тръгва! А тук ефекта беше - все едно досега е работил, а аз съм изключил монитора. Хардовете не тръгваха, но всички вентилатори си бучаха!

След сума ти четене на книжката и цигара след цигара - открих проблема случайно - освен стандартния (24!!! пинов) конектор, е трябвало да боцна в друга "дупка" и малкия 4 пинов! Това не го разбрах... нали точно за да му стига "тока" от 20 минахме на 24 пинов конектор?!! А то за да тръгне му трябва 24+4 пинов = 28!!! biggrin.gif

Следващия проблем дойде с ТВ Аута. Е не тръгва и това си е! Ако някой има идеи - с радост ги приемам!

Още в биоса има избор - Тв аут или РГБ (двете не могат да работят заедно). Аз използвам DVI, така че не мие проблем. Но на ТВ не излезе нищо! Сложил съм най-новите драйвъри, ъпдеитнах биоса до последна версия също - никакъв резултат! Винаги съм имал проблеми с TV Out на NVidia...

Редактирано от Axel (преглед на промените)

Дали няма да е по-добре да открия нова тема с този въпрос?

Няма нужда да пускаш нова тема за сега, пусни търсачката и ще видиш колко много такива теми има в раздел видеи и аудио. Ако не откриеш проблема, пиши в някоя от темите там :hush:

• 1 година по-късно...

Като става дума точно за това дъно ASUS M2N PV-VM някой може ли да ми каже с колко IDE слота е, че смятам да си взема такова. Трябват ми поне два за харда и DVD-то

благодаря предварително

Като става дума точно за това дъно ASUS M2N PV-VM някой може ли да ми каже с колко IDE слота е, че смятам да си взема такова. Трябват ми поне два за харда и DVD-то

благодаря предварително

Ако не се лъжа подържа два АТА/133 и четири Сата 2.Стига и двата ти харда да не са ата/133 без проблем ще ти свърши работа дъното. cool.gif

South bridge: NVIDIA nForce 430

*2 x UltraDMA 133/100/66/33

*4 x Serial ATA 3Gb/s with RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5 & JBOD

NVIDIA MediaShield™ RAID 0, 1, 0+1, 5 and JBOD span cross Serial ATA drives

Tрудно ли е да се провери на сайта на производителя?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.