Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

САЩ атакува Венецуела

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Астрологията е изключителна наука, но тия "изчисления" за мен са доста смешни и жалки, понеже за да се изчисли подобно нещо (бъдеща война), въпросната астроложка, трябва да е напълно наясно с точните дата, час на създаване ("раждане"), на въпросните държави, а тя няма как да го знае това нещо. Говорим за истинска астрология, а не за астрология тип - "Алена" от Босфор ТВ.

Според Бога тези безбожни гадания клонят към магия, и са в кръга на забранените дейности.
Но има отделни прояви (спомням си 2) в Новия завет, в които се получава някакво съвпадение,
главно защото дори и сатанските духове знаят Божия план за времената и познават Божиите хора.
Едното събитие е "Витлеемската звезда", която следват тримата мъдреци (влъхви) дошли от "Изток"
и второто събитие е една обладана он бесове(демони) жена, която вървяла след двама проповедници,
(апостол и последовател)
и крещяла, че те са Божии хора, толкова, че им досадила и единият заповядал на бесовете и да млъкнат.
И, само заради втория случай, защото допускам,
че в отделни случаи, дори и бесовете казват част от истината
я цитирам, както и следващия пост за Волф Месинг

• Отговори 681
  • Прегледи 17k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега ЕС ще наложи ли незанмсиколко пакета санкции на кравите? МОК и ФИФА ще извадят ли краварските спортисти от състезанията?

• Ейййй,баси лицемерите....седнали и какво мислите правят сега "лидерите" в Еропа-следят ситуацията..Значи когато Русия скочи да си защитава хората-веднага скочиха,санкции ,манкции,въоръжени групи,военн

• Американците измират от наркотици, внесени от Колумбия и най-вече Мексико. Само че там няма петрол и не си струва да се инсценира борба срещу производството на наркотици, щото няма какво да се открадн

Публикувани изображения

Брато, те не клонят към магия. Говорим за една наука, която може да ти покаже "пътят" напред, а вече ти дали ще се възползваш от всичко това... е отделна тема. Повярвай ми... астрологията е изключителна наука, аз самият започнах доста да се интересувам от нея преди повече от 12-13 години, в момент, в който бях буквално на дъното. Отделна тема е, че аз самият си имам свои причини, да вярвам в Господ. Причини, които не смятам, да изтъквам, понеже ще ме помислите за тотално изчаткал тип. :) 

Да вярваш в Господ... означава, да бъдеш добър и душевно чист човек! :) 

Можеш ли да правиш хороскопи?

преди 42 минути, communismatic написа:

1. Брато, те не клонят към магия. Говорим за една наука, която може да ти покаже "пътят" напред, а вече ти дали ще се възползваш от всичко това... е отделна тема. Повярвай ми... астрологията е изключителна наука, аз самият започнах доста да се интересувам от нея преди повече от 12-13 години, в момент, в който бях буквално на дъното.
2. Отделна тема е, че аз самият си имам свои причини, да вярвам в Господ. Причини, които не смятам, да изтъквам, понеже ще ме помислите за тотално изчаткал тип. :) 
3 Да вярваш в Господ... означава, да бъдеш добър и душевно чист човек! :) 

За разлика от историята, която признавам, че ти е интересна и ясна, а аз съм лаик на ниво ТВ и ЮТюб
(попрочетох още за Съединението и Батенберг след дискусията в темата "руска пропаганда"),

та за точните науки като физика, астрономия, счетоводство, финанси, икономика
още не съм видял дали са ти ясни и толкова интересни и познати, колкото на мен.
Астрономия, "небесна механика", и всякакви полетни технологии, както и естествознание и физика са ми детски болести
и съм изчел и изгледал много "науч-поп" и продължавам да попивам и до днес.
Астрологията може да бъде приета от Божий последовател само за далечна справка,
ей-така "под внимание", но в никакъв случай да ти показва "пътя" !
Това издава тотално непознаване, невникване и отричане на базовата Истина в думите на Господ Йешуа/Исус :
"Аз съм Пътят и Истината и Животът"

Не в изчисления, а в спазване на базови заповеди и принципи,
а също и познаване на вече дадените пророчества за бъдещето на политическото, военно и културно устройство на света
след Ново Вавилонското царство до връщането на Господ Йешуа(Исус)

2. Никак не си "изчаткал".
Ако си попрочел и послушал всичките теории за материята и Вселената
на физиците, от древните гърци, през Нютон, Хюйгенс, Юнг, Айнщайн, Максуел, Фарадей, Ръдърфорд и др.
и после множеството квантови теоретици като Планк, Дирак, Бор, и още и още ... та до Хокинг и Хигс,
щеше да знаеш, че в техните описания има теоретични постановки/обяснения/представи,
които напълно съвпадат с Писанията и описанията на Бога, Неговите дела, способности, качества, местоположение, мащаби и т.н.
(или има място в тях за допускане, или могат да опишат отделни явления от гореизброените)

3. Да бъдеш вярващ в Бог, означава да изпълняваш заповедите Му на дело, в живота си, това означава в наше време "да го следваш".
Един пример, който ми попада пред очите постоянно :
Едно е да ти е симпатичен Хабиб Нурмагомедов, защото кипна и прескочи загражденията на октагона и размаза Конан Макгрегър,
и съвсем друго поведение препоръчва Господ Йешуа. Спазване на правилата ! Беше мъжкарско, но беше саморазправа, която прегази правилата. Да не говорим, че участието на вярващ човек в бой, извън задължителна военна служба, е недопустимо и забранено, саморазголването по спортно облекло е в областта на езическите култове към "боговете" на Олимп (олимпийските игри)
или остатък от Римските гладиаторски зрелища и привързаността към подобни дейности не е в кръга на добродетелите на вярващия в Бога човек. 
И т.н.
Аз пък излязох от темата, и не бях в правилата на форума

преди 6 минути, Недко написа:

Астрологията може да бъде приета от Божий последовател само за далечна справка,
ей-така "под внимание", но в никакъв случай да ти показва "пътя" !

Под пътя, имам предвид, например, да ти покаже в следващите три месеца, какви възможности може да ти се открият, с какво да внимаваш и прочее. Аз пак ти повтарям... че хората като цяло имат изключително погрешно мнение за астрологията, понеже гледат телевизия, а там голяма част от "астроложките" са най-обикновени измамници. Специално за въпросната... аз я гледах при Карбовски, между другото... направи ми впечатление, че е доста интелигентна жена, начетена и прочее... но за да се изчисли някаква война между Изтока и Запада (например), това нещо може да се случи, само ако е наясно с точните дати на създаване на тия държави, барабар с точният час и минути. Нещо, което е абсурдно, да смятаме, че знае. Просто, астрологията е строго индивидуална за всеки човек. Няма как аз и ти, ако сме родени на 24-ти май 1993-та година и да очакваме, че ще имаме еднаква съдба, еднакви трудности в живота и прочее. Астрологията е преди всичко много числа, много смятания и т.н.

преди 10 минути, Недко написа:

Никак не си "изчаткал".

Имам пророчески сънища. И то почти всеки ден. Каквото сънувам се сбъдва или в същият ден, или на другият ден... Понякога са просто символични, но друг път са изключително буквални. Аз съм на 34 години, повярвай ми... още от тийнейджър ми беше направило впечатление, че доста от нещата, които сънувам, просто се сбъдват. Когато бях студент вече започнах живо, да се интересувам от всичко това и започнах да вадя и дивиденти от тая "дарба", понеже "от горе" ти се дават някакви подсказки. Как да действаш, какво те очаква... Имай предвид, че ако нещо лошо предстои, да ми се случи... почти винаги разбирам предварително. От астрологична гледна точка... предполагам, че е свързано с факта, че имам няколко планети в Козирог и в девети дом. Все тая, де... Но това е нещо, което много рядко съм споделял на хора (дори и на приятели не съм), понеже не смятам, че някой би повярвал.

Еха! Не е по темата, но дали можеш да ми направиш хороскоп? И, ако имаш някакви предчувствия или усещания, свързани с мен, нали ще ми кажеш? И не е тъп въпрос, но само да попитам дали според теб може да хапна две шоколадови пурички, или не? Виждаш ли проблем в това?

преди 1 час, communismatic написа:

Но това е нещо, което много рядко съм споделял на хора (дори и на приятели не съм), понеже не смятам, че някой би повярвал.

Профилът на невярващия в твоите пророчески сънища е полу-образован, полу-невеж
Напълно необразованите вярват в такива неща, 
Дълбоко и разностранно-образованите - също знаят че такива сънища са се случвали и преди,
че част от тях са наблюдавани и описани от квалифицирани учени, изследователи и си имат повече от едно научни обяснения.
Поне една книга мога да ти посоча, а наскоро ЮТюб ми показа един подробен филм с обяснения на подобни случки
през квантовата физика (на суб-елементарните частици, които изграждат протона, разни видове полета, и хвърчат насам-натам)

преди 9 часа, parmobil написа:

Защо има такава тишина за корабите, които с венецуелски петрол и под руски флаг бяха взети на абордаж от САЩ?

@maxthon, @communismatic няма ли да вземат отношение? Защо РФ мълчи?

Чакам с трепет вашата експертиза.

Объркан съм. Всичкото не беше ли заради наркотици? Ся що танкери с венецуелски петрол се намесват?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Объркан съм. Всичкото не беше ли заради наркотици? Ся що танкери с венецуелски петрол се намесват?

Доналд Тръмп като Боко ще те лъжат до сабален.Сега чакам да каже , че и в Гренландия имало наркотици , които ги иска :D 

преди 18 минути, adersa написа:

Доналд Тръмп като Боко ще те лъжат до сабален.Сега чакам да каже , че и в Гренландия имало наркотици , които ги иска :D 

Това за Гренландия е поредната му партенка. Според мен няма никакво намерение да я превзема, само че ще я използва за разменна монета. Накрая ще каже: Добре, аз няма да я анексирам, ама вие се съгласете с едикаквоси.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Това за Гренландия е поредната му партенка. Според мен няма никакво намерение да я превзема, само че ще я използва за разменна монета. Накрая ще каже: Добре, аз няма да я анексирам, ама вие се съгласете с едикаквоси.

Той  и Канада искаше ама какво стана там млъкна нещо 

Съветски танкер, прекръстен на чужда държава, за да избегне санкциите (от така наречения сенчест флот), е бил охраняван от съветска подводница и още някакъв кораб, но въпреки това е спрян от кораб на бреговата охрана на САЩ и конфискуван, след което е закаран в американско пристанище. Голям майтап, а? Подводницата не е посмяла да шукне, защото е знаела колко минути след това ще е на дъното...

22.PNG

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Съветски танкер, прекръстен на чужда държава, за да избегне санкциите (от така наречения сенчест флот), е бил охраняван от съветска подводница и още някакъв кораб, но въпреки това е спрян от кораб на бреговата охрана на САЩ и конфискуван, след което е закаран в американско пристанище. Голям майтап, а? Подводницата не е посмяла да шукне, защото е знаела колко минути след това ще е на дъното...

22.PNG

Пак си се назобал с дезинформация!

Танкерът "Бела 1", конфискуван от САЩ, е бил чартиран от частен търговец под флага на Гвиана. Той е променил името си на "Маринера" и знамето си на "руско" в Атлантическия океан, докато бреговата охрана на САЩ вече го е преследвала край бреговете на Венецуела, след като не е получила потвърждение от властите на Гвиана, че корабът плава под техен флаг.
▪️Американските военни поискали екипажът да се отправи към американско пристанище, но те не се подчинили и насочили кораба към Атлантическия океан. По пътя корабособственикът поискал временна регистрация под руски флаг от пристанището в Сочи и законно я получил.
▪️Повечето от членовете на екипажа на кораба са украинци – 20 души, други 6 са грузински граждани и 2 са руснаци.

Корабът, част от така наречения „Флот в сянка“, е обект на медийни скандали вече пет години.
▪️През 2020 г. беше съобщено, че САЩ са задържали четири ирански танкера - Bella 1, Bering, Pandi и Luna - от деветте, изпратени от Техеран във Венецуела, за да помогнат на Каракас да преодолее енергийната криза.
▪️По-късно медиите съобщиха, че "Bella 1" принадлежи на иранския "флот в сянка" и е обект на американски санкции.
▪️21 декември 2025 г. NBC News : Корабът, известен като Bella 1, беше добавен към нов списък със санкции на САЩ за борба с тероризма през юни 2024 г. заради участието му в мрежата на финансовия посредник на хусите Саид ал-Джамал, съобщи служител, запознат със списъка.
▪️Сега американските власти обвиниха танкера, че е кораб на венецуелския "флот в сянка", който постоянно сменя флаговете си, за да транспортира санкциониран петрол от Каракас.
▪️В обобщение: танкерът не е руски, но е получил временно разрешение да плава под руски флаг.
▪️Въпреки това Русия вече заяви, че ще разгледа всички въпроси, свързани със защитата на двамата руски граждани на борда на кораба.

преди 8 минути, Flashback написа:

флот в сянка", който постоянно сменя флаговете си, за да транспортира санкциониран петрол от Каракас

Това би трябвало да ти е достатъчно, макар, че ти много добре знаеш как стоят нещата (всичко комунистическо е фалшиво и не е това, което изглежда-нали помниш вица, дето питали аго Мръчо какво е социализъм и той отговорил-ке ядеш говната и ке викаш убава е баклавата)

преди 12 минути, Flashback написа:

танкерът не е руски

но кой-знае защо е тръгнал да се прибира там...

току-що, Panzer 4 написа:

Това би трябвало да ти е достатъчно, макар, че ти много добре знаеш как стоят нещата (всичко комунистическо е фалшиво и не е това, което изглежда-нали помниш вица, дето питали аго Мръчо какво е социализъм и той отговорил-ке ядеш говната и ке викаш убава е баклавата)

но кой-знае защо е тръгнал да се прибира там...

Ти малоумен ли си?!

Ако не умееш да четеш с разбиране - проблемът си е лично твой!

И от 28 души екипаж, 20 са украинци и само двама са руснаци.

преди 5 часа, Flashback написа:

Ти малоумен ли си?!

Ако не умееш да четеш с разбиране - проблемът си е лично твой!

И от 28 души екипаж, 20 са украинци и само двама са руснаци.

Екипажът не решава какво да се прави, може и патагонци да има, отговорни са съветските таваришчи някъде в Мурманск или в Масква...

преди 12 часа, M.Николов написа:

Бях задал въпрос на Костов, ама той даже няма понятие, с какво реално разполагат във Венецуела. Иначе много е наясно с нещата, и той... 😆

Иде времето и на мексиканските картели.

Автор: Петър Кичашки

Какво направиха реално Щатите във Венецуела? Те не са „отвлекли“ президента и не са „нападнали“ страната. Америка арестува един обвиняем наркобарон. Нито повече, нито по-малко. Мадуро не е легитимен президент, той и затова не е признат за такъв от цивилизования свят. Той загуби последните избори с резултат 70 на 30 в полза на опонента му, но неговата тамошна ЦИК каза, че е спечелил с 60 на 40. Очевидна, опашата, рунтава лъжа. Това е диктатор, не легитимен президент. Не само това, но и той е един от най-големите наркотрафиканти в тази част на света. Един съвременен Пабло Ескобар, който обаче не просто контролира свой картел, а е превърнал цяла една държава в наркокартел.

Унижението на Русия във Венецуела е ясно демонстрирано от искането на САЩ, правителството на Венецуела незабавно да изгони военни съветници от Русия, Иран, Куба и дори Китай. Това е директен дипломатически шамар в лицето, и Венецуела със сигурност не може да откаже.

:popcorn2:

Тръмп за действията си като президент на САЩ: Ръководя се от морала си, не от международното право

"Думите му идват след военната операция на САЩ във Венецуела, вследствие на която бе пленен президента на страната Николас Мадуро, в нарушение на всички международни протоколи и наредби, поддържащи правовия ред в света."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.