Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ми адвокат за консултация за фейсбук

Featured Replies

Темата е сериозна! Моля Ви, ако можете, да ми помогнете. От "Фейсбук" искат лична карта за удостоверяване на самоличността, но с мама не смее да я дадем, заради страх от измами и възможност да останем без апартамента. Има ли тук специалист по право, който да обясни, дали може да стане кражба на апартамент или теглене на огромен заем чрез лични данни, изпратени на самите "Мета"? Аз съм човек с увреждания, абсолютно глуха съм и профилът ми трябва. За съжаление, нещото не приема дипломата, нито снимка от бележник. Как да процедираме, за да си върна профила? Имат ли право да изискват подобна лична информация и да я пазят 30 дни? Трябва ми отговор спешно. 

преди 20 минути, Anneliese написа:

Темата е сериозна! Моля Ви, ако можете, да ми помогнете. От "Фейсбук" искат лична карта за удостоверяване на самоличността, но с мама не смее да я дадем, заради страх от измами и възможност да останем без апартамента. Има ли тук специалист по право, който да обясни, дали може да стане кражба на апартамент или теглене на огромен заем чрез лични данни, изпратени на самите "Мета"? Аз съм човек с увреждания, абсолютно глуха съм и профилът ми трябва. За съжаление, нещото не приема дипломата, нито снимка от бележник. Как да процедираме, за да си върна профила? Имат ли право да изискват подобна лична информация и да я пазят 30 дни? Трябва ми отговор спешно. 

Е, ти апартамента, така ли инче трябва да го продадеш, за да можеш да платиш на адвоката.

Иначе - да ФБ има право да изисква скан на личната карта за установяване на самоличността ти. Забележи, че се изисква само снимката и трите имена. Останалата информация (ЕГН, No и т.н) можеш да я маскираш с подходящ софтуер.

Но, това не означав, че профила ти ще бъде отблокиран.

• Автор

Да, но мама пак се притеснява, че ще ни откраднат апартамента или ще изтеглят голям заем уж от мое име.

Пробвах, качих диплома, свидетелство за професионална квалификация, акт за раждане - не ги иска, иска лична карта. 

Какво да направя сега? Може ли насоки и контакти с адвокат, който разбира от такъв тип право и който може да обясни как да си предпазим имота? 

Обидно ми е, че за нашите един апартамент е по - важен от моя живот. Аз съм абсолютна глуха и телефон не използвам, трудноподвижна съм, с автоимунно заболяване. 

Има ли и някой, който да знае перфектно английски език и да се свърже с някого от тия от "Мета"? Уж приемат дипломи и актове за раждане, но системата не ги иска.  

Юрист не съм, но ако толкова държиш на фейсбука, прати им снимка на личната карта със скрити/замазани само Номер на документа и ЕГН. Туй става фасулски с Paint от Уиндоуса. Хиляди хора го правят и никакви кражби на апартаменти не произтичат от това. Цукерберг имоти не краде, други са имотните разбойници и са си наши местни.

• Автор

Искам и контакт с свестен и качествен журналист. Искам да разкажа историята и да стане скандал как тия от "Мета" със гаврят с човек с увреждания. 

преди 2 минути, aslan88 написа:

Юрист не съм, но ако толкова държиш на фейсбука, прати им снимка на личната карта със скрити/замазани само Номер на документа и ЕГН. Туй става фасулски с Paint от Уиндоуса. Хиляди хора го правят и никакви кражби на апартаменти не произтичат от това. Цукерберг имоти не краде, други са имотните разбойници и са си наши местни.

Знам, но мама няма да ми повярва, а тати няма да даде да снимаме личната карта. Искам подробно разяснение как точно стават кражбите на имоти или  тегленето на заеми със чужда самоличност чрез фейсбук.

Стават ако имаш глупостта да упълномощиш разбойника да се разпорежда с имота ти или директно да му го припишеш приживе. Разбери, че такива мизерии не идват от Фейсбука, а от лична глупост и неадекватност или от нашенски схеми за злоупотреба на единици безскрупулни адвокати и нотариуси в комбина с имотната мафия. Също и от такива разни съдържатели на хосписи и старчески домове с дементни питомци, но и там са по-скоро редки изключения. За теглене на кредит от твое име ако се случи, няма да е заради пратената снимка на лична карта до фейсбука, а по съвсем други начини.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Офф направи си нов профил бре, след сериала с Пешо мислех че по-голяма драма не може да има.

Пак се занимаваш с безмислени неща

Аз съм човек с увреждания, абсолютно глуха съм и профилът ми трябва - За какво по точно трябва този профил?

• Автор

Нервите ми не издържат вече, не съм добре със здравето, трябва да се пазя от стрес, за да не ми се оплетат пак червата. Родителите ми са възрастни и не разбират от модерни технологии, аз нямам истинска компютърна грамотност. Питах мама, нищо не е на мое име - нито апартамента, нито автомобила. С увреждания съм, абсолютно глуха и трудноподвижна. Майка ми е с деменция и оттам идва силният и страх за измами и апартамента, баща ми - също.  Те излизат понякога, а аз съм с крехко здраве, глуха съм и телефон не използвам, скайп вече няма. трябва ми връзка с тях за спешни случаи. Днес бяха навън, а вкъщи имаше дим и се уплаших от пожар. Нямаме съседи, аз нямам приятели. Самата аз не използвам банки, нямам пари в себе си, не мога и да смятам и да се оправям сама. Не ползвам нито банкомати, нито плащам някъде с карта, нито имам такава на мое име.  Имам само лични документи, диплома, свидетелство за професионална квалификация, акт за раждане, кръщелно свидетелство и една камара здравни документи. От банки, икономика и финанси грам не разбирам. Нямам портмоне и в себе си не нося никога пари. Не отварям на непознати имейли и не цъкам там, където не трябва. Аз и не искам да имам абсолютно нищо на мое име.  Профилът ми не е хакнат, сестра ми, която ме познава, както  и племенницата ми и братовчед ми, не са забелязали някой да е писал от мое име и да е искал пари. Високомнителна съм, лични данни не давам лесно, даже за игрите на "Фолкмаратон" за наградите, си пишех имената и адреса на лично съобщение а не в пост и съм обяснявала защо. Получавала съм си наградите безпроблемно. В интернет имам профили само в социални мрежи, форуми и "Уикипедия". Не пазарувам сама онлайн а с мама и с профил и телефон на нейно име, не на мен. Близките ми ме познават и знаят, че участвам само в игри на "Кока - Кола" и "Милка". Не приемам приятелства от непознати хора. Не пия, не пуша, не взимам наркотици и не водя сексуален живот. Интересувам се и съм в час със всички измами и престъпления, за които казват по телевизията. Личната карта не е у мен, а у мама.  Аз не пазарувам лично в магазин, а нашите. Сама не пътувам никога и не приемам нищо от непознати, притеснителна съм много и се плаша, като ме заговорят в болницата например, непознати. Защото хем не чувам, хем не ги знам какви са тези хора и какво искат. Не общувам с криминални елементи. Близките ми хора знаят какви възгледи имам, какво харесвам и какво не, какво подкрепям и какво не подкрепям. Не живея сама, никога не съм вдигала сама стационарния телефон, когато съм била вкъщи и никога не отключвам на никого. 

Са, хем пишеш, че си глуха, хем не вдигаш домашния телефон(значи все пак го чуваш)... сама се оплете в лъжите. Па и телезията гледаш, а там нема субтитри. Под аватара си написала, че обичаш да слушаш музика. Как стават тия филми, А???  Е*аваш се с нас и това си е. Освен у фейса, нема да е лошо и тук да те баннат.

PS: Тука нема кой да ти съдейства за фейсбука. Ще ти искат лична карта, а ти не си я даваш. Нищо не става от теб, така излиза.

• Автор
преди 14 минути, aslan88 написа:

Стават ако имаш глупостта да упълномощиш разбойника да се разпорежда с имота ти или директно да му го припишеш приживе. Разбери, че такива мизерии не идват от Фейсбука, а от лична глупост и неадекватност или от нашенски схеми за злоупотреба на единици безскрупулни адвокати и нотариуси в комбина с имотната мафия. Също и от такива разни съдържатели на хосписи и старчески домове с дементни питомци, но и там са по-скоро редки изключения. За теглене на кредит от твое име ако се случи, няма да е заради пратената снимка на лична карта до фейсбука, а по съвсем други начини.

Не упълномощавам никого, освен родителите ми. Но те са ми родители. Непознати никога не бих упълномощила, нито бих им направила каквато и да е услуга. Иначе като цяло имам негативно отношение към банките, банкоматите и плащанията с карта, супер подозрителна съм при пазаруване онлайн. 

Преди години и сестра ми и племенницата ми ме бяха помолили да са на мое име техните телефони и аз да ги плащам, в различни години беше де. От добро сърце го направих, все пак са ми близки. Само че сестра ми счупи първия телефон и тава във време, когато мобилните телефони още се водеха луксозна стока. Съгласих се да и купя и плащам нов, при условие, че го пази като зениците на очите си. Тя пак прояви небрежност и пак го счупи. Ядосах и се и отказах повече да и плащам телефоните, щом е такава несериозна към техниката. Оставих я сама да се оправя. Преди време същото се повтори с племенницата ми. На брат и отсега ясно ще му заявя, от мен такава щедрост да не очаква, като са такива небрежни с телефоните. 

Иначе мразя нашите да ме ползват, понеже закона позволява. Не ми харесваше никак да има кола на мое име, добре, че бяха други времена. Аз от автомобили не се и интересувам, не умея да шофирам, не съм ходила на курсове и нямам шофьорска книжка. Не ми е приятно, че тати е маниак на високите скорости и като получи глоба, винаги му се карам. Аз съм буквално буквалист за спазването на законите и правилата. От всички, без изключение. Ходя дяа гласувам редовно, за да не си изгубя избирателните права, а и така го чувствам. Винаги преминавам само на зеброви пътеки и вървя по тротоарите. Не харесвам високите скорости, не одобрявам шофирането в пияно или дрогирано състояние. Не обичам пререждането в магазини. Ако трябва да ходя нещо да си купувам сама, това преди, когато бях здрава, вестник например, предпочитах да имам точен брой пари, защото не мога да смятам и ме е страх от измами. Преди десетилетие например, ходих да си купя сама парче пица, но нямах точен брой пари, а повече. Дадох парите, взех пицата и офейках от притеснение. Момчето ме догони да ми върне, а аз обясних, че не мога да смятам и затова съм си тръгнала, понеже не знам дали ще ми върне.

Като трябва да подписвам нещо, чета всичко и задавам въпроси. Баща ми се изнервя много. Ама аз искам всичко да знам. Докато не прочета бавно и внимателно и не вникна в текста, не подписвам. И понякога задавам въпроси.

• Автор
преди 5 минути, *S197* написа:

Са, хем пишеш, че си глуха, хем не вдигаш домашния телефон.. сама се оплете в лъжите. Па и по телезията гледаш, а там нема субтитри. Е*аваш се с нас и това.

До 2016 бях тежко чуваща, но тогава си загубих целия слух. От 2016 съм напълно глуха.

Баба  знае за измамите и не вдига телефона на непознати хора, нито им се връзва. С акъла си е и познава всички.

Досега не сме имали проблеми при поръчки онлайн освен стандартните като забавяне на поръчката. Всички, които ме познават, знаят, че нямам мобилен телефон. Адреса никога не си го давам. ЕГН - то също. Но си го помня наизуст и не ми трябва вадене на личната карта, за да го напиша. 

На два пъти покрай изборите за малко да бъда в нарушение, защото не си следя срока на личната карта, все забравям. Добре, че се сещам навреме, покрай напомнянията от медиите.  Старателно крия как гласувам. Но пък винаги проверявам писалките, защото не обичам измами и знам за фалшивото мастило. 

преди 1 минута, *S197* написа:

Айде още една издънка - пишеш, че подготвяш точни пари, пък не можеш да смяташ... Баща ти възрастен, пък кара на високи скорости...

Познавам числата, но не мога да смятам наум. Не зная таблиците за умножение и деление, не мога и да събирам и изваждам. А тати не е чак твърде възрастен, а скоростите ги заобича покрай тъпата "Формула". Която трябва да я забранят със закон.

преди 29 минути, Anneliese написа:

Нервите ми не издържат вече, не съм добре със здравето, трябва да се пазя от стрес, за да не ми се оплетат пак червата. Родителите ми са възрастни и не разбират от модерни технологии, аз нямам истинска компютърна грамотност. Питах мама, нищо не е на мое име - нито апартамента, нито автомобила. С увреждания съм, абсолютно глуха и трудноподвижна. Майка ми е с деменция и оттам идва силният и страх за измами и апартамента, баща ми - също.  Те излизат понякога, а аз съм с крехко здраве, глуха съм и телефон не използвам, скайп вече няма. трябва ми връзка с тях за спешни случаи. Днес бяха навън, а вкъщи имаше дим и се уплаших от пожар. Нямаме съседи, аз нямам приятели. Самата аз не използвам банки, нямам пари в себе си, не мога и да смятам и да се оправям сама. Не ползвам нито банкомати, нито плащам някъде с карта, нито имам такава на мое име.  Имам само лични документи, диплома, свидетелство за професионална квалификация, акт за раждане, кръщелно свидетелство и една камара здравни документи. От банки, икономика и финанси грам не разбирам. Нямам портмоне и в себе си не нося никога пари. Не отварям на непознати имейли и не цъкам там, където не трябва. Аз и не искам да имам абсолютно нищо на мое име.  Профилът ми не е хакнат, сестра ми, която ме познава, както  и племенницата ми и братовчед ми, не са забелязали някой да е писал от мое име и да е искал пари. Високомнителна съм, лични данни не давам лесно, даже за игрите на "Фолкмаратон" за наградите, си пишех имената и адреса на лично съобщение а не в пост и съм обяснявала защо. Получавала съм си наградите безпроблемно. В интернет имам профили само в социални мрежи, форуми и "Уикипедия". Не пазарувам сама онлайн а с мама и с профил и телефон на нейно име, не на мен. Близките ми ме познават и знаят, че участвам само в игри на "Кока - Кола" и "Милка". Не приемам приятелства от непознати хора. Не пия, не пуша, не взимам наркотици и не водя сексуален живот. Интересувам се и съм в час със всички измами и престъпления, за които казват по телевизията. Личната карта не е у мен, а у мама.  Аз не пазарувам лично в магазин, а нашите. Сама не пътувам никога и не приемам нищо от непознати, притеснителна съм много и се плаша, като ме заговорят в болницата например, непознати. Защото хем не чувам, хем не ги знам какви са тези хора и какво искат. Не общувам с криминални елементи. Близките ми хора знаят какви възгледи имам, какво харесвам и какво не, какво подкрепям и какво не подкрепям. Не живея сама, никога не съм вдигала сама стационарния телефон, когато съм била вкъщи и никога не отключвам на никого. 

Виж си личните и дано ти е полза.

Общо взето ти лично няма за какво да се притесняваш от имотна измама. Ако това ще те успокои донякъде, ще ти кажа. Преди над 20 години ходих да работя в САЩ на студентска бригада и освен всичките му там документи, от консулството изискваха и документ за собственост на мое име. Един вид гаранция, че има за какво да се прибера в БГ, а не да остана там като нелегален имигрант. Та преведох и им предоставих легализирано копие от нотариалния ми акт за наследствената дядова къща. И нищо лошо не последва от това.

• Автор

Благодаря, но не мисля, че ще ми е от полза, а и не искам да нарушавам правилата.

Просто ми трябва информация дали може чрез данни към "Мета" да ти откраднат апартамента или да изтеглят голям заем от твое име.

Нашите нямат вяра на властите,  даже за екскурзията до Плевен се въртяхме като в кръг на пътя на едно място, защото нашите мнооого отдавна не са ходили там, а всичко е ремонтирано и разширено от времето на тяхната младост. Имаше пътни полицаи там, но нашите не посмяха веднага да ги пътят за пътя.

Но властите сами са си виновни за неверието на гражданите към тях.

преди 1 минута, aslan88 написа:

Общо взето ти лично няма за какво да се притесняваш от имотна измама. Ако това ще те успокои донякъде, ще ти кажа. Преди над 20 години ходих да работя в САЩ на студентска бригада и освен всичките му там документи, от консулството изискваха и документ за собственост на мое име. Един вид гаранция, че има за какво да се прибера в БГ, а не да остана там като нелегален имигрант. Та преведох и им предоставих легализирано копие от нотариалния ми акт за наследствената дядова къща. И нищо лошо не последва от това.

Да, но това не е интернет. А нашите ги е много страх от измами точно в интернет. 

Хубу в такъв случай

https://dostapdopravo.com/bezplatna-pravna-konsultacia/

Виж и другите резултати https://www.qwant.com/?q=безплатна+правна+консултация&origin=suggest&t=web

И това също https://www.pravatami.bg/s/2614

За всичко останало трябват пари.

преди 1 час, *S197* написа:

Са, хем пишеш, че си глуха, хем не вдигаш домашния телефон(значи все пак го чуваш)... сама се оплете в лъжите. Па и телезията гледаш, а там нема субтитри. Под аватара си написала, че обичаш да слушаш музика. Как стават тия филми, А???  Е*аваш се с нас и това си е. Освен у фейса, нема да е лошо и тук да те баннат.

PS: Тука нема кой да ти съдейства за фейсбука. Ще ти искат лична карта, а ти не си я даваш. Нищо не става от теб, така излиза.

Не се мъчи. Преди време написа, че се движи и че не води застоял начин на живот, сега пише обратното! 

току-що, ostavime написа:

И такива хора имат право да гласуват?! 

Ужас!

Същите хора и тук раздават въображение и измислици. Това води до разсърдени потребители, които напускат.... Те така..... Абе някой ден ще ме споменавате... 😉

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Ше гласувам за партията, която освидетелства това нещо :champagne1:

тя е освидетелствана, фейса никога не ми е искал ЛК, въпреки че си сменям често регистрацията

пуска само при нов рег - да завъртя главата , където сочи стревлката, пред камера и след 20 мин всичко пак работи - видео селфи му викат 

преди 9 часа, Емил Костов написа:

За какво по точно трябва този профил?

да си направя дограма 

преди 6 часа, ostavime написа:

И такива хора имат право да гласуват?! 

Ужас!

да нагледен пример си 

ваща партия кога ще изчисти  софия ?

и ицо хазарта кога ще намали цената на бензина ?

преди 10 часа, Anneliese написа:

Аз съм човек с увреждания, абсолютно глуха съм и профилът ми трябва.

няма да ти върнат профила 

тва им е новата политика да баламосват

направи си нов пров профил

скоро и интернет и ток  може да няма 

идват тежки времена за хората с увреждания

продайте апартамента  и си купете парцел където има вода и е близо до гората 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.