Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ми адвокат за консултация за фейсбук

Featured Replies

преди 10 часа, Anneliese написа:

Те излизат понякога, а аз съм с крехко здраве, глуха съм и телефон не използвам, скайп вече няма. трябва ми връзка с тях за спешни случаи.

Направих нов профил във фейса. Давам ти на лично съобщение мейл адреса, паролата за мейла, името на новият профил и паролата за него. 

Влизаш, сменяваш паролите на мейла и акаунта във фейса, както и името на самият акаунт, така че аз да нямам достъп до тях и ако стане номера - имаш нов фейс, ако не - не мога да помогна повече.

преди 51 минути, ivottoshev написа:

Направих нов профил във фейса. Давам ти на лично съобщение мейл адреса, паролата за мейла, името на новият профил и паролата за него. 

Влизаш, сменяваш паролите на мейла и акаунта във фейса, както и името на самият акаунт, така че аз да нямам достъп до тях и ако стане номера - имаш нов фейс, ако не - не мога да помогна повече.

Няма да мине номера освен ако не смени и компа

преди 25 минути, petie1 написа:

Няма да мине номера освен ако не смени и компа

Да си изчисти бисквитките.

А какво точно е станало с този акаунт? Не съм чула за бан да искат лична карта. Искат документ за самоличност, когато профила е хакнат, за да го върнат на правилния собственик.

преди 8 часа, "Саша" написа:

Същите хора и тук раздават въображение и измислици. Това води до разсърдени потребители, които напускат.... Те така..... Абе някой ден ще ме споменавате... 😉

Oчаквх да се разсърдиш и... сещаш се 😎

• Автор

Ще Ви го кажа така - снощи имаше зверски скандал, а аз трябва да се пазя от стрес и нерви, за да не ми се оплетат пак червата. Родителите ми са готови да ми жертват живота и здравето, но да не си загубят апартамента заради измама. Така са се наплашили от измами, че нямат вяра на нищо официално, като истинската страница на "Фейсбук", но имат абсурдна вяра на банките, при положение, че в банките могат да работят алчни и недобросъвестни хора  и всеки алчен банков чиновник може да продаде личните данни на хората за огромна сума пари и да духне на екскурзия до Дубай или Малдивите!!!!!

Вместо да ми кажете какви са актуалните начини за измами, седнали сте тука да ми се подигравате! Родителите ми са родени през 50 - те години на 20 век и те не разбират изобщо от компютри и интернет, от съвременни технологии. Но, защото сестра ми работи в банка, пък вярват на банковите институции. Докато не се окаже, че някой местен алчен чиновник не им е продал личните данни, барабар с тези на други хора за много пари. Разбира се, сигурно тогава аз пак ще изляза виновна...................

Огорчена съм как сме готови да защитаваме тарикатите и измамниците, но никой няма да се сети да направи нещо за хората с увреждания, за да се реагира при спешни случаи. 

преди 35 минути, Anneliese написа:

да не си загубят апартамента заради измама. Така са се наплашили от измами, че нямат вяра на нищо официално,

прави са 

повечето хора са станали измамници

а други  вярват на всичко което им се каже

а не трябва да се вярва на никого 

• Автор

Ама те на банките вярват и не щат да се откажат от банковите услуги. А там са най - големите измамници!!!!

преди 10 минути, Anneliese написа:

Ама те на банките вярват и не щат да се откажат от банковите услуги. А там са най - големите измамници!!!!

банките са по-малкото зло

а може да ги държат вкъщи парите кеш и да ви разбият апартамента 

или да ги хвърлиш през терасата 

ще кажат  бащати е пострадал хвърли парите  остави ги под еди коя си кола 

преди 1 час, Anneliese написа:

Вместо да ми кажете какви са актуалните начини за измами, седнали сте тука да ми се подигравате! Родителите ми са родени през 50 - те години на 20 век и те не разбират изобщо от компютри и интернет, от съвременни технологии. Но, защото сестра ми работи в банка, пък вярват на банковите институции. Докато не се окаже, че някой местен алчен чиновник не им е продал личните данни, барабар с тези на други хора за много пари. Разбира се, сигурно тогава аз пак ще изляза виновна...................

Какво значи какви са начините за измами?
Начини бол.
Най разпространените поне според мен са тези при които се използват възрастни болни хора които по един или друг начин се убеждават да се подпишат някъде уж за нещо незначително и накрая се оказва, че са подписали генерално пълномощно което заверява от замесен в схемата нотариус. Други направо ги друсат до козирката с лекарства и Бог знае какво и ги карат да прехвърлят имоти докато са в състояние в което изобщо не знаят къде се намират отново в присъствието на замесен нотариус.
Третия вариант за който се сещам са идиоти които дават достъп по една или друга причина на сульо и пульо до документи за собственост и подобни, последните се възползват и отново чрез замесени в схемите нотариуси прехвърлят имота/те. Този тип измама обаче е тъп защото това прехвърляне би паднало във всеки съд ако се оспори и докаже че собственика не се е подписал.

Има и други видове като например онзи случай дето нашумя миналата година с някаква "фирма" която уж щяла да купи апартамента на някакъв болен човек, който по-късно починал, а те нащракали някакъв измислен договор според който тоя човек им дължи 800 ))) лева ли евро ли не помня та ги търсеха от майка му и жената се беше видяла в чудо, но се намеси държавата и май я спасиха тая женица.

А колкото до фейсбук : И да си пратиш личната карта тя няма да е да е публично достъпно, а не вярвам Зукърбърг да се е засилил да краде партамент в Берковица.

Колкото до вашите : Разбирам ги хората, всеки ден се говори за тоя огромен проблем и те са се наплашили, така че вместо да им повишаваш тон и да вдигаш скандали заради един тъп акаунт, просто си направи нов както вече ти казах не знам колко пъти. Не нарушаваш нищо, просто продължаваш да ползваш един тъп сайт толкова.

И Фейсбук не е никаква официална институция.

• Автор

Оооооооооооооооооооо, аз тия измами ги знам и няма начин да им се вържа. Да хвърля пари през терасата? Да не съм луда. Чела съм за много такива случаи. Няма начин да ме излъжат в това отношение защото:

1. Аз съм напълно глуха, нямам и не използвам мобилен телефон. Не използвам и стационарния.

2. В момента нямам фейсбук профил, скайп нямам вече, на непознати имейли не отварям и чета, директно ги трия. 

3. Ако наистина има нещо с близките ми, ще науча от сестра ми и племенниците ми.

4. У нас не държим пари, аз лично нямам пари в себе си.

5. Чета за всякакви измами и престъпления, информирам се и си имам няколко наум.

6. На непознати никога не бих отворила, на приятели и познати на нашите, които аз лично не познавам - също.

преди 3 минути, Bubbles написа:

А колкото до фейсбук : И да си пратиш личната карта тя няма да е да е публично достъпно, а не вярвам Зукърбърг да се е засилил да краде партамент в Берковица.

Така е, но нашите не вярват. Колкото и да им кажеш, че си проверил и 100 пъти и това си е официалната фейсбук страница, не фалшива.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Така е, но нашите не вярват. Колкото и да им кажеш, че си проверил и 100 пъти и това си е официалната фейсбук страница, не фалшива.

Цитат

Колкото до вашите : Разбирам ги хората, всеки ден се говори за тоя огромен проблем и те са се наплашили, така че вместо да им повишаваш тон и да вдигаш скандали заради един тъп акаунт, просто си направи нов както вече ти казах не знам колко пъти. Не нарушаваш нищо, просто продължаваш да ползваш един тъп сайт толкова.

И Фейсбук не е никаква официална институция.

• Автор

Опитахме и ето го резултата, копирам си и тук мнението:

Цитат

Тия са се побъркали окончателно!!! Сложихме цветна самозалепваща хартия на чувствителната информация, сто пъти снимахме личната карта на тъмен фон, подравнена, без отблясъци, още 100 фотографски глупости и нищо. НИЩО!!! Не я приемат, а уж има право да крием чувствителната информация. Чат ботът ли не превежда правилно от английски език, какво ли, не знам, но вече се побърквам. Тва нещо е по - капризно и от Мадона!!!! Уж подравнено, линия ползваме, тъмен фон, в рамката на жълтото и НИЩО!!!!

Такива глупости няма и за вадене на лична карта!

Тия са наложили системи за сигурност все едно като за сейф. Уж профил да си връщаш, а сякаш правиш опит да откраднеш диамант.

Тия от "Фейсбук" трябва да се прегледат при психиатър!!!!

А баща ми заплашил майка ми, че, ако си изгубим апартамента, ще ни изгони на улицата. Сякаш аз съм виновна да има престъпници и измамници, а не човешките алчност и лакомия без край!

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ама странното е, че не се плашат от банки. А точно преди години имаше скандал с една банка, която беше продала личните данни на хората. Не помня коя беше. 

Сестра ми пък така си обича работата, че явно от криворазбрано чувство за колегиалност си мълчи какви хора работят по банките или какви номера и схеми въртят банките.

Аз точно към банките съм страшно подозрителна. Преди време с мама ходихме до банката за нещо. Тъкмо беше излязло едно смотано правило документите да се надписват с печатни букви. Е, аз печатно не мога да пиша, само ръкописно и карах мама тя да попълва документите, защото като учителка може да пише и печатно, и то много красиво. Ама аз не мога. Пиша ръкописно и, за съжаление не много четливо, заради умора на ръката. В гимназията нямахме учебници и всичко сме писали на ръка в тетрадки, по всички учебни предмети. Това ми докара умора на ръката и ми загрози красивия почерк.:speak:

Разбирам, че им трябват ясно попълнени документи, ама печатно?:speak::speak::speak:

Още ли го мъчите тоя СуратТефтер бре?

преди 1 минута, petie1 написа:

Още ли го мъчите тоя СуратТефтер бре?

Спукана му е работата на Зукърбърг, вече се издирва с червена бюлетина.

преди 8 часа, Greta Simmer написа:

Да си изчисти бисквитките.

А какво точно е станало с този акаунт? Не съм чула за бан да искат лична карта. Искат документ за самоличност, когато профила е хакнат, за да го върнат на правилния собственик.

Май е зарад многото профили, според мен е правила нещо дет е изяла банана ама са я изпяли за хакната

преди 10 минути, Bubbles написа:

Спукана му е работата на Зукърбърг, вече се издирва с червена бюлетина.

По добре от моята

преди 6 часа, Anneliese написа:

А баща ми заплашил майка ми, че, ако си изгубим апартамента, ще ни изгони на улицата

хахаахахахаахахахаахахххахах, не бе ни моа

на 17.01.2026 г. в 20:05, Anneliese написа:

...

Преди години и сестра ми и племенницата ми ме бяха помолили да са на мое име техните телефони и аз да ги плащам, в различни години беше де. От добро сърце го направих, все пак са ми близки. Само че сестра ми счупи първия телефон и тава във време, когато мобилните телефони още се водеха луксозна стока. Съгласих се да и купя и плащам нов, при условие, че го пази като зениците на очите си. Тя пак прояви небрежност и пак го счупи. Ядосах и се и отказах повече да и плащам телефоните, щом е такава несериозна към техниката. Оставих я сама да се оправя. Преди време същото се повтори с племенницата ми. На брат и отсега ясно ще му заявя, от мен такава щедрост да не очаква, като са такива небрежни с телефоните. 

...

То бива, бива, ама... не знам. Аз не бих им купил нищо на тия... Теб ти се е запалила главата, на тях им дреме... да не казвам на какво.

Много си проста а майка ти учителка?

в Мета съм верифициран а адвоката ми е от Държавна Сигурност ако не можеш да се оправиш да те свържа с Цеца Алексиева!

на 18.01.2026 г. в 16:08, Anneliese написа:

А баща ми заплашил майка ми, че, ако си изгубим апартамента, ще ни изгони на улицата.

Тогава вече ще е късно, трябва още сега да ви изрита преди да сте профукали апартамента заради скапания фейсбук.

на 19.01.2026 г. в 14:49, lebel написа:

Откъде?

Zuckerberg и  наследниците на берковските евреи ги  дебнат да им вземат апартамента. Бил построен върху синагогата. 

Към авторката на темата: каква точно е личната драма с Фейсбук? Смущаващо е да се чете как в други теми плюеш по Фейсбук и агитираш хората да се откажат от Мета, а в тази тема пишеш, че пак искаш да си във Фейсбук. Гроздето е кисело, или драмата е свързана с някакво психическо разтройство? Вместо да търсиш юридическа помощ, защо не потърсиш психологическа помощ? 

Няма ли някакви други приложения, като алтернатива на Фейсбук с която да поддържаш връзка с близките си. Поддръжката на отделен телефонен номер с предплатена карта не е кой знае какъв разход годишно, ако искаш да използваш отделен номер, който да е само за регистрация на акаунти.

Ако гледаш позитивно на нещата, може би от Фейсбук ти правят услуга, като не те искат. Нали хем не искаш Фейсбук, хем не можеш сама да се откажеш? Така че каква е драмата в това да ти помогнат да се откажеш от зависимост от която искаш  да се освободиш, но нямаш волята да го направиш сама?

Вместо да се занимаш с Фейсбук и да си тровиш нервите, защо не се поинтересуваш за алтернативи?

Нямам представа защо горното ме сети за...

Тема на доверието. Измъчен консултант-психотерапевт на любителски начала,  вече пети ден общува с профил в тежка депресия.
- А за един по-добър свят мислили ли сте?
- Не...
- Помислете, помислете!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.