Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на подложка

Featured Replies

Добър вечер! Интересува ме дали има вариант за почистване на подложката понеже няма как да я изпера на чешмата, било то с препарат някакъв и тн. Аз съм от хората дето си хапват пред компютъра и ползвам подложката и като "покривка" и тук-там съм я накапал я с мазнина, я сос от дюнер и някакви такива. Опитвам само с мокра кърпичка обаче ефекта е никакъв, няма как да я изпера понеже е RGB и ще я съсипя..

Ps; Въпросната подложка
https://gplay.bg/corsair-mm700-rgb

Моята не е RGB, но я чистя с Meglio и пада абсолютно всичко с едно напръскване. При теб е малко по-сложно, нямаш много варианти, но можеш да пробваш само върху петната, като разтъркваш с мека четка и после забърсваш със суха кърпа.

Моята не е RGB и затова я пера. Изпробвано с A4Tech X7-500MP и SteelSeries - QcK+, но при някои по-калпави брандове направо се разпадат:

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1q1m0aa/psa_dont_throw_mouse_pads_in_the_washer/

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1c7283x/so_i_just_put_my_washable_mousepad_in_a_washing/

Твоята определено няма да е за пералнята. Иначе тук има инструкции за почистване на твоята:

https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/14793794622221-How-to-Clean-your-MM700-mousepad

С малко препарат за пране, разтворен във вода и с гъба за чинии или памучна кърпа, която топиш в препарата периодично и търкаш, може да оставиш няколко минути да постои с препарата, после търкаш пак и накрая само с чиста вода повтаряш процедурата, докато се изчисти. Може да пробваш и с препарат за петна. Накрая търкаш със суха кърпа и оставяш да изсъхне.

Пустия шуменски ии...

Такова замазване се получава че, става неизползваема. 

Има един препарат Leke + микрофибърна кърпа.

преди 2 часа, Raze написа:

С малко препарат за пране, разтворен във вода и с гъба за чинии или памучна кърпа, която топиш в препарата периодично и търкаш, може да оставиш няколко минути да постои с препарата, после търкаш пак и накрая само с чиста вода повтаряш процедурата, докато се изчисти. Може да пробваш и с препарат за петна. Накрая търкаш със суха кърпа и оставяш да изсъхне.

Не е добра идея според инструкциите в сайта за тази подложка.

Note: Do not use any harsh chemicals, abrasive cleaning pads, or submerge the mousepad in water. These can damage the surface of the mousepad and its electronics.

преди 10 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Добър вечер! Интересува ме дали има вариант за почистване на подложката понеже няма как да я изпера на чешмата, било то с препарат някакъв и тн. Аз съм от хората дето си хапват пред компютъра и ползвам подложката и като "покривка" и тук-там съм я накапал я с мазнина, я сос от дюнер и някакви такива. Опитвам само с мокра кърпичка обаче ефекта е никакъв, няма как да я изпера понеже е RGB и ще я съсипя..

Ps; Въпросната подложка

Виж тези видеа. Не знам колко са релани, но тук дават как се чисти

тук и тук

Ами и аз това предложих - не да се мокри, а с влажна кърпа или гъба и с малко препарат и вода да се чисти, не съм предлагал да се пере, въпреки че дават и такъв вариант във видеото, като се махне електрониката.

преди 1 час, Raze написа:

Ами и аз това предложих - не да се мокри, а с влажна кърпа или гъба и с малко препарат и вода да се чисти, не съм предлагал да се пере, въпреки че дават и такъв вариант във видеото, като се махне електрониката.

Никъде не съм казвал, че не е вярно или неправилно сър. Да не говорим, че никога няма да ям или да пия над подобна подложка :)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Никъде не съм казвал, че не е вярно или неправилно сър. Да не говорим, че никога няма да ям или да пия над подобна подложка :)

Що, знаеш ко е хубаво. И аз го правя чат-пат. :lol6: Ама моята е лесна. Не е RGB и после директно в пералнята и така. /s

Добре че неползвам такива подложки. Последно ползвах една беше отдавна де една квадратна най обикновенна подложка ама нещо взе много да се огъва и я разкарах след това си сложих гидорийка от тези за съдовете.

Абе с нея уш бива ама много, бързо се цапа и един ден какво, се бях разхвърлял бях си метнал една тениска на масата блузи и то май щото трябваше да излизам и ме домързя да си ги прибера в гардероба и викам абе кво ще се разправям с подложки и глупости.

За блузите ми дожаля ама тениската и без това рядко я обличах викам айде или ша та хвърлям или ще влизаш в употреба цопнах я на масата и пробвам мишока как ша са движи. Ами честно да си кажа движи се екстра е да видях сметката на тениската и бързо се цапа наистина а и нали съм си пушач и си пуша в стаята и я малко пепел падне от цигарата или като си пия и съм се заплеснал взема че окъпя малко тениската.

Ама то не само на нея видях сметката де.:yanim:

преди 55 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Що, знаеш ко е хубаво. И аз го правя чат-пат. :lol6: Ама моята е лесна. Не е RGB и после директно в пералнята и така. /s

Неприкосновена зона. Почистването - строго забранено !

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Дори, когато бях геймър не съм ял и пил над клавиатура, мишка или пад. Въпрос на навици! :) 

току-що, Емил Костов написа:

Дори, когато бях геймър не съм ял и пил над клавиатура, мишка или пад. Въпрос на навици! :) 

Кощунство....да няма чипс и бира/кола с HoMM3/D2 навремето! Който не си е залял по 1 път клавиатурата докато копчетата не почнат да "задират" значи въобще не може да се нарече геймър. /s :giggle1: 

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Кощунство....да няма чипс и бира/кола с HoMM3/D2 навремето! Който не си е залял по 1 път клавиатурата докато копчетата не почнат да "задират" значи въобще не може да се нарече геймър. /s :giggle1: 

При D2 не можеше, че играехме на хардкор и всяко едно невнимание се наказваше! А и ние постоянно чистихме, защото тогава беше разрешено да се пуши и ставаше мазаляк.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 5 минути, Емил Костов написа:

При D2 не можеше, че играехме на хардкор и всяко едно невнимание се наказваше! А и ние постоянно чистихме, защото тогава беше разрешено да се пуши и ставаше мазаляк.

Шегувам се. Ай и за да спра оспамването на темата само ще кажа, че и аз като сядах по залите навремето първата работа бе да си забърша периферията с някакви мокри кърпички, че не се знаеше кой ги е барал преди това. Ставаха черни направо кърпичките. После бях намерил вратичка през kaiowas-а и си пусках Spybot S&D, ad-aware и подобните да изчистят затлаченото преди да почна да играя, че иначе fps-а беше наполовина. То там админите не се занимаваха с поддръжка. Направо 1 път на седмица зануляваха с Norton Ghost-a и така. Ех спомени. :D

преди 1 час, Емил Костов написа:

никога не си бил геймър

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

и аз за на няколко месеца се случва  да си залея с нещо клавиатурата 

последния път беше преди седмица и я  обърнах на терасата да се изцеди 

след тва си работят

вземал съм си резервини от евтините 

у кафланда имаше на промоция сет мишка клавиатура слушалки  и си взех 2

обаче буквите се трият  лесно не е като едно врме  2005г с клавитура самсунг изкарах  10 години и още работи 

и мишките с топче  и тя работи  

та една интересна случка

влизам в магазина да си купя клавиатура

и продавачката има  но е бяла ....

тя е от поколението джен зи

не знае че клавиатурите първите са бели

лошото е че си личи  че за изпани

но бялото е от нова пластмаа 

а черното е от рециклирана пластмаса....

същото и с дограмата пвц

цветната дограма пвц се прави от  рециклирана бракувана бяла и след тва и лепят ламинат отгоре обикновено  дървен  стил 

преди 16 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Ps; Въпросната подложка

не ти трябва подложка

лепни друг плат  отгоре  същата плетка

и ползвай покриволо когато ядеш

преди 26 минути, Banesc написа:

никога не си бил геймър

Така ли бе всезнайко. Ти щото си ми светел и си работил с мен по компютърните зали , или си участвал на турнири! Хайде гледай си бидона със зелето да не се вкисне пак.

• Автор
преди 18 часа, arcovk написа:

Моята не е RGB, но я чистя с Meglio и пада абсолютно всичко с едно напръскване. При теб е малко по-сложно, нямаш много варианти, но можеш да пробваш само върху петната, като разтъркваш с мека четка и после забърсваш със суха кърпа.

С обезмаслителя ли? Ако да, ще опитам с него.

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Виж тези видеа. Не знам колко са релани, но тук дават как се чисти

тук и тук

Възможно е да пробвам като онзи от първия клип хаха, изглежда ми доста добра идея

преди 2 часа, Banesc написа:

но бялото е от нова пластмаа 

а черното е от рециклирана пластмаса....

същото и с дограмата пвц

цветната дограма пвц се прави от  рециклирана бракувана бяла и след тва и лепят ламинат отгоре обикновено  дървен  стил 

Не е така, работя в завод за производство на ПВЦ профили(Weiss Profil, намира се в София), цветната дограма я произвеждаме както бялата - просто я оцветяваме. Когато има брак, той се натрошава на ситно и се използва за профил тип "дъска"(ползва се отвън на прозорците а.к.а перваз, в хотели и тн.), на готово произведените профили(масово ламинират кафяв и сив, рядко бял) им слагат ламинат според зависи от поръчката. Самото производство на пласмасата се състои от pvc, креда, стабилизатори и още някакви глупости а.к.а всичко идва във биг бегове.

преди 18 часа, Teemo v. X написа:

Пустия шуменски ии...

Такова замазване се получава че, става неизползваема. 

Има един препарат Leke + микрофибърна кърпа.

Предполагам мога да го намеря във всеки магазин или? 
Какво за шуменски? 😆

преди 1 час, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

С обезмаслителя ли? Ако да, ще опитам с него.

Да, обезмаслителя с лимоновия цвят, винаги с това си чистя подложките, стават като нови.

преди 3 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Предполагам мога да го намеря във всеки магазин или? 

Сега питах жената - от някакви турски магазини...

преди 1 час, arcovk написа:

Да, обезмаслителя с лимоновия цвят, винаги с това си чистя подложките, стават като нови.

Аз с него климатика минавам (вътрешното тяло де). И за дрехи съм чувал, че стават, ама още не съм ги ползвал в стил "Вениш". Все пак ако го ползва ще е добре да разкачи електрониката, както е показано в клипа на Емо.

• Автор
преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Аз с него климатика минавам (вътрешното тяло де). И за дрехи съм чувал, че стават, ама още не съм ги ползвал в стил "Вениш". Все пак ако го ползва ще е добре да разкачи електрониката, както е показано в клипа на Емо.

Между другото, там при електрониката(оная хуйня) нямам никакви петна или нещо за чистене. Всичко е долу в левия ъгъл и от страна на мишката дето ми е падала пепел от цигарата докато играя :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.