Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кои са електрическите мотори с най-дълъг пробег в България ? а в Европа ? А в Азия ?

Featured Replies

Уважаеми колеги и колежки , 
        имам ел. моторче ТЕЛСТАР ТАНК 2000 , който го дават с пробег 80-90 км  
 ноооооооооо нищо такова няма !!! 
 Искам да си купя ел.моторче с РЕАЛНИ поне 100 км , по възможност от България 
  Търся в Гоглето :) обаче аз ли не намирам или наистина няма !? 
 Гледах тази малко стара класация (линка по-долу) и гледам и не вярвам на очите си 
 колко красиви и мощни и най-важното издръжливи моторетки на ток има в Азия !! 
 Кога и как в Бълхария ??????????? ако не от Бълхария - от къде ? 
 Споделте вашето мнение И ОПИТ , какво що къде сте виждали             
 ( ПС : НЕ купувайте нищо от "ТЕЛСТАР - ХАСКОВО" !!!!!!!!!! ) 

https://electricvehicles.in/top-5-long-range-electric-scooters-that-india-has-to-offer-in-2024/

преди 1 час, bulljo написа:

Батерията сменяй с по-голяма и ще има повече километри.

Ти сериозно ли?

преди 2 часа, Dalaidido Lama написа:

Уважаеми колеги и колежки , 
        имам ел. моторче ТЕЛСТАР ТАНК 2000 , който го дават с пробег 80-90 км  
 ноооооооооо нищо такова няма !!! 
 Искам да си купя ел.моторче с РЕАЛНИ поне 100 км , по възможност от България 
  Търся в Гоглето :) обаче аз ли не намирам или наистина няма !? 
 Гледах тази малко стара класация (линка по-долу) и гледам и не вярвам на очите си 
 колко красиви и мощни и най-важното издръжливи моторетки на ток има в Азия !! 
 Кога и как в Бълхария ??????????? ако не от Бълхария - от къде ? 
 Споделте вашето мнение И ОПИТ , какво що къде сте виждали             
 ( ПС : НЕ купувайте нищо от "ТЕЛСТАР - ХАСКОВО" !!!!!!!!!! ) 

https://electricvehicles.in/top-5-long-range-electric-scooters-that-india-has-to-offer-in-2024/

Електрически мотори - Цени, Кросови и Градски модели | e-moto.bg

Light Bee X - OFFROAD

преди 2 часа, Belefor написа:

Ти сериозно ли?

С 23 Ah батерия колко км. ще измине.

Двигател безчетков, номинал 249W , max 2000W
Батерии батерии- гелови, необслужваеми, 72V/23AH
Максимална скорост 25 км/ч ; 50 км/ч+
Пробег 100км ( може да варира в зависимост от теглото и терена)
Гуми Големи балонни OFFROAD гуми
Товароносимост 300кг
Време за зареждане

6-8 часа

И от няма и хиляда евро за дръндолета, го метна на кросови за пет хилки и више.

За таз ел. табуретка и туй и е достатъчно, приложението и е да идеш да си напазаруваш и да не мъкнеш торбите пеш и да не разхождаш автомобил за дреболии, а не да покоряваш родните простори.

Въпросът ти е зададен неправилно, както и заглавието на темата. Електрическият мотор много може да работи, стига да има какво да го захранва. Проблемът е в батерийте и докато те са скъпи и слаби, ще е малък и пробегът! 

преди 4 часа, bulljo написа:

С 23 Ah батерия колко км. ще измине.

Двигател безчетков, номинал 249W , max 2000W
Батерии батерии- гелови, необслужваеми, 72V/23AH
Максимална скорост 25 км/ч ; 50 км/ч+
Пробег 100км ( може да варира в зависимост от теглото и терена)
Гуми Големи балонни OFFROAD гуми
Товароносимост 300кг
Време за зареждане

6-8 часа

И от няма и хиляда евро за дръндолета, го метна на кросови за пет хилки и више.

За таз ел. табуретка и туй и е достатъчно, приложението и е да идеш да си напазаруваш и да не мъкнеш торбите пеш и да не разхождаш автомобил за дреболии, а не да покоряваш родните простори.

По твойта логика що не тури 100ампер часа батерия ще мине 500 километра...

Тия батерии имат система за контролиране на заряда с точно определена мощност. Ако смениш батерията трябва да смениш и зарядното...

Малко встрани от темата, тая количка мотор ли я водят? Щото пред офиса спира една, но номера и не почва с ЕА,,, , а с ЕМ...

decouvrir-essayer-ami_fnac-darty-xl.jpg?

Aз джиткам (лятото) с едно скутерче, от тия с дебелите гуми, 3000 W. Със 120 Аh батерия изкарва около 40 км, в зависимост от терена. Сложил съм втора батерия - долу, под краката в кутията има достатъчно място. Превключването става с един пакетен 3 позиционен ключ. На "хартия" го дават 50-60 км пробег, но аз този пробег съм го правил само в "тестови" условия - на картинг писта :) 

преди 6 минути, ined написа:

Малко встрани от темата, тая количка мотор ли я водят? Щото пред офиса спира една, но номера и не почва с ЕА,,, , а с ЕМ...

decouvrir-essayer-ami_fnac-darty-xl.jpg?

Да - с категория АМ се кара (16+ години). От почти 2 години я карама (води се служебна). Но и тук пробега от 75 км го постигнах само на пистата. Повече от 60 км не изкарва. Чакам да ѝ изтече гаранцията и тя ще бъде "побългарена" :) 

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Aз джиткам (лятото) с едно скутерче, от тия с дебелите гуми, 3000 W. Със 120 Аh батерия изкарва около 40 км, в зависимост от терена. Сложил съм втора батерия - долу, под краката в кутията има достатъчно място. Превключването става с един пакетен 3 позиционен ключ. На "хартия" го дават 50-60 км пробег, но аз този пробег съм го правил само в "тестови" условия - на картинг писта :) 

Да - с категория АМ се кара (16+ години). От почти 2 години я карама (води се служебна). Но и тук пробега от 75 км го постигнах само на пистата. Повече от 60 км не изкарва. Чакам да ѝ изтече гаранцията и тя ще бъде "побългарена" :) 

Е ти не си честен! Помагаш си с червените драконови крила! :)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Е ти не си честен! Помагаш си с червените драконови крила! :)

Като "свърши тока", и крилата не помагат. :) М/у другото, "Ami"-то е уникално маневрено.....и доста смешно.... Ако се загледаш, напрактика предната и задна част са абсолютно еднакви. Дори вратите се отварят в различни посоки, защото са еднакви :lol6:

преди 26 минути, Belefor написа:

По твойта логика що не тури 100ампер часа батерия ще мине 500 километра...

Тия батерии имат система за контролиране на заряда с точно определена мощност. Ако смениш батерията трябва да смениш и зарядното...

Не споря, единия тунинг води до друг, ся "Делай Дидо" не казва притежател ли е на ел. табуретката или просто си пита, както обикновено.

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Като "свърши тока", и крилата не помагат. :) М/у другото, "Ami"-то е уникално маневрено.....и доста смешно.... Ако се загледаш, напрактика предната и задна част са абсолютно еднакви. Дори вратите се отварят в различни посоки, защото са еднакви :lol6:

Не знам защо, сигур съм сбъркан, но много ме кефят нелепо изглеждащи автомобили, мултипла примерно и прочие.:lol6:

преди 4 минути, bulljo написа:

Не знам защо, сигур съм сбъркан, но много ме кефят нелепо изглеждащи автомобили, мултипла примерно и прочие.:lol6:

Абе, защо да си сбъркан????? Ако говорим за ситроенчето, то там всичко е подчинено на една идея - евтио производство и ниска цена. А мултипла-та....там не знам - определено дизайнера е бил на някакви хапчета :) Но пък, товарния му отсек е много читав. Имам познат, дето товари в мултипла-та картинга на сина си (в сглобен вид) без ядове и остава място за компресорчето и съндъците с инструменти.

Но външния му вид, определено е нелеп :) 

Но.......явно има по надрусани дизайнери :) 

image.jpeg.45449fdfae21edc6a831d6e683d1deac.jpeg

преди 2 часа, Dalaidido Lama написа:

eй тая моторетка 
много добри показатели има   
 обаче ..................
само във Виетнам ги продават 
 Ко прайм ся ??????????????????????? 

image.png.8f4313c21a40d59eb443b3a8e029d09c.png

Ако си уговориш среща с жена и ѝ кажеш, че ще дойдеш с електрическа моторетка, тя няма да дойде.

• Автор

@bulljo Аз съм собственик

на този TELSTAR TANK 2000 
(докараха ми го 06:30 сутринта)   
  но не е това за което го дават 
 и сега ми се иска да си купя неееееееещо такова "TVS"  

IMG_20240905_071644.jpg

image.png.c3260a29b6c712254c174521cbd0eaaf.png

преди 11 минути, Dalaidido Lama написа:

Аз съм собственик

на този TELSTAR TANK 2000 
(докараха ми го 06:30 сутринта)   
  но не е това за което го дават 
 и сега ми се иска да си купя неееееееещо такова "TVS"  

Честит да ти е, повози се малко с него, тамам ще придобиеш представа, какво точно искаш и евентуално поръчаш.

TVS нямат официален дилър в България, но имат в Турция, Италия, Германия и Украйна, у нас въпросната марка намирам само триколки 

https://autoline.bg/-/motori-trikolki/TVS--c1987tm10996

Разгледай и тук https://maxmotors.bg/product-category/elektricheski-skuteri/

• Автор
преди 1 час, bulljo написа:

Честит да ти е, повози се малко с него, тамам ще придобиеш представа, какво точно искаш и евентуално поръчаш.

TVS нямат официален дилър в България, но имат в Турция, Италия, Германия и Украйна, у нас въпросната марка намирам само триколки 

https://autoline.bg/-/motori-trikolki/TVS--c1987tm10996

Разгледай и тук https://maxmotors.bg/product-category/elektricheski-skuteri/

@bulljo виж пак снимката :)) 
  може би ще ме разбереш 
 колко много опит вече имам 
 Щом за гърба ми останаха 20,000 км 
с това маторЧи 
 НЯМАМ НИТО 1 ден пропуск 
и на минус 20 , и на сняг го карам !!! 
  Нямаме МАРКОВИ такива мотори в БълХария 
  "Selex" и "TVS" са много добри 
 и доооолу-горе достъпни като цени 
  само че ние нали сме много назад с еволюцията 

IMG_20240905_071644.jpg

преди 19 часа, bulljo написа:

мултипла примерно

Като дойдох в ЮАР един искаше да ми продаде много изгодно такава 'кола' . Като я видях , даже не питах за цена и т.н. - направо се завъртях и си тръгнах . Баси квадратната глупост!

преди 13 часа, Dalaidido Lama написа:

може би ще ме разбереш 
с това маторЧи 
 НЯМАМ НИТО 1 ден пропуск 

IMG_20240905_071644.jpg

Няма лошо! И още дълго да го караш. Въпросът е в батерията. Рано или късно умира и замяната с друга е скъпо. Като пример давам разговор слушан в кафето, което ходя. Идва един и се хвали, че му подарили електрическо мотор хонда, който струвал 8000 долара. Подарила му го една богата рускиня, дето ходил с нея. Хвалеше се как на километър му излизало 20 стотинки и ние колко сме зле с тия ДВГ-та. След 2 месеца идва в кафето тъжен и се оплаква, как батерията умряла и искат за нова 3000 долара. Та до тук с евтинията. (ако някой мисли, че си измислям човекът е жив и здрав и ако той лъже, аз ви лъже, само че съм виждал моторчето.)

За да се наложат електричките, първо батерията трябва да стане много по-евтина ( затова трябват съвсем други материали, а не коблат злато и платина) и второ, трябва да се увеличи производството на ел.енергия както и да се построят доста трафопостове, за да се издържи на натоварването като всеки си включи колата в ел, мрежата. 

А като гледам това никъде не се прави.

Няма и да влизам в спорове за електричките. При мен в блока има двама, които имат електрички. Да, за града може би са перфектни, но за дълъг път се вадят старите коли с ДВГ. А като гледам зимата при тези минусови температури не ги и изкарват. За хибридите даже няма и да споменавам. Никога не съм им бил фен.

преди 13 часа, Dalaidido Lama написа:

може би ще ме разбереш 
с това маторЧи 
 НЯМАМ НИТО 1 ден пропуск 

IMG_20240905_071644.jpg

В предишния пост така прозвуча, сякаш вчера сабале са ти го доставили, кой да ти гледа дати на снимката.

• Автор
преди 5 часа, Емил Костов написа:

Няма лошо! И още дълго да го караш. Въпросът е в батерията. Рано или късно умира и замяната с друга е скъпо. Като пример давам разговор слушан в кафето, което ходя. Идва един и се хвали, че му подарили електрическо мотор хонда, който струвал 8000 долара. Подарила му го една богата рускиня, дето ходил с нея. Хвалеше се как на километър му излизало 20 стотинки и ние колко сме зле с тия ДВГ-та. След 2 месеца идва в кафето тъжен и се оплаква, как батерията умряла и искат за нова 3000 долара. Та до тук с евтинията. (ако някой мисли, че си измислям човекът е жив и здрав и ако той лъже, аз ви лъже, само че съм виждал моторчето.)

За да се наложат електричките, първо батерията трябва да стане много по-евтина ( затова трябват съвсем други материали, а не коблат злато и платина) и второ, трябва да се увеличи производството на ел.енергия както и да се построят доста трафопостове, за да се издържи на натоварването като всеки си включи колата в ел, мрежата. 

А като гледам това никъде не се прави.

Няма и да влизам в спорове за електричките. При мен в блока има двама, които имат електрички. Да, за града може би са перфектни, но за дълъг път се вадят старите коли с ДВГ. А като гледам зимата при тези минусови температури не ги и изкарват. За хибридите даже няма и да споменавам. Никога не съм им бил фен.

1. СПОР НЯМА !!! 
2. електрическото ме кефи ЗАЩОТО Е БЕЗШУМНО и няма почти нищо за обслужване 
3. а темата е ОТ КЪДЕ В БЪЛхАРИЯ или как от извън Бълхария мотор с голям RANGE (пробег) ?

• Автор
преди 6 часа, bulljo написа:

В предишния пост така прозвуча, сякаш вчера сабале са ти го доставили, кой да ти гледа дати на снимката.

@bulljo година и половина вече бръмчи маторчиту 
  над 20,000 км общо 
 обаче нали ти казвам - искам с по-голям пробег 
 тези 50-60 км ............ фъсссс работа  
 в Азия всички са по ПОНЕ 100 км пробег 

преди 31 минути, Dalaidido Lama написа:

@bulljo година и половина вече бръмчи маторчиту 
  над 20,000 км общо 
 обаче нали ти казвам - искам с по-голям пробег 
 тези 50-60 км ............ фъсссс работа  
 в Азия всички са по ПОНЕ 100 км пробег 

Добре де.....нищо не ти пречи да вземеш втора батерия за скутерчето (оригинална) и да увеличиш двойно /почти/ пробега.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.