Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

V8 пружинен двигател

Featured Replies

• Автор
преди 17 часа, plamen_petrov_80 написа:

Мислиш ли, че качеството на живота се запази?

Питай ChatGPT или Gemini

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Да питам не жив обект за живота ... това е като браузъра да ме проверява дали съм робот ...

Имай поне малко уважение към ИИ

Преди време като си написах курсовата работа с ChatGPT преподавателя ме запита кои ми е помогнал. И да си призная кои ми е помогнал. В крайна сметка излъгах че братовчед ми е помогнал. Тогава осъзнах че ИИ наистина може да е нещо повече от чат бот. Пък да не говорим че рано или късно ще се появи AGI.

Нищо чудно AGI да каже  как се прави вечен двигател. 

AI понякога може да е много полезен - казваш му един филм с една луда червена кола - и веднага ти казва всичко за филма, понякога и повече от необходимото - защото не се сеща, че ти искаш да ти е интересен филма когато го гледаш. Така, че дори в това може още много да се желае.

И на база какво AI ще ми отговори дали качеството на живота се е подобрило, запазило или т.н. - ще отвори статистикаи ще каже .. при Хан Крум - крадеш - режат ти ръцете > лошо .. днес - крадеш - хранят де, обличат те, покрив имаш над главата и след като излезеш има няма 4 години и можеш да станеш дори и ... - значи добро - е те това ще ми каже AI .. или там кой колко бил живял бла бла ... ама то това дали е било живот е тема на друг разговор, нали?

преди 26 минути, plamen_petrov_80 написа:

AI понякога може да е много полезен - казваш му един филм с една луда червена кола - и веднага ти казва всичко за филма, понякога и повече от необходимото - защото не се сеща, че ти искаш да ти е интересен филма когато го гледаш. Така, че дори в това може още много да се желае.

И на база какво AI ще ми отговори дали качеството на живота се е подобрило, запазило или т.н. - ще отвори статистикаи ще каже .. при Хан Крум - крадеш - режат ти ръцете > лошо .. днес - крадеш - хранят де, обличат те, покрив имаш над главата и след като излезеш има няма 4 години и можеш да станеш дори и ... - значи добро - е те това ще ми каже AI .. или там кой колко бил живял бла бла ... ама то това дали е било живот е тема на друг разговор, нали?

и много хубави анализи и прогнози за мачове прави особено Gemini 

преди 8 минути, adersa написа:

и много хубави анализи и прогнози за мачове прави особено Gemini 

Виждал ли си прогнозите които аз правя и събирам преди всяко световно и европейско първенство в последните, знам ли 10+ години?

Коментаторите могат само да си мечтаят ..

• Автор

Всеки чат бот базиран на ИИ има предимства и недостатъци

Аз ползвам поне 10 чат бота. Имам QwinChat, Mistral AI , Deepseek, Copilot  ит.н.

Но Gemini специално като му се даде някои клип от YouTube на което някои твърди че е открил вечен двигател ( менте вечен двигател ) веднага ми казва какво всъщност е. 

преди 2 минути, Triple M написа:

Всеки чат бот базиран на ИИ има предимства и недостатъци

Аз ползвам поне 10 чат бота. Имам QwinChat, Mistral AI , Deepseek, Copilot  ит.н.

Но Gemini специално като му се даде някои клип от YouTube на което някои твърди че е открил вечен двигател ( менте вечен двигател ) веднага ми казва какво всъщност е. 

Черпи го бира ... а вярно, не можеш ...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ето една идея за генериране на ток от Copilot.  

Цитат

Можеш да генерираш ток от разлика в температурата с т.нар. термоелектрически генератор, базиран на Seebeck ефекта. Това са плоски модули (изглеждат като малки керамични плочки), които дават напрежение, когато едната им страна е топла, а другата – студена.

Идеята в най-прост вариант:

Имаш топла страна – например печка, комин, гореща тръба, слънчево нагрята метална плоча.

Имаш студена страна – голям алуминиев радиатор, въздух, течаща вода, метал в река/басейн.

Между тях поставяш термоелектрически модули с термопаста за добър топлинен контакт.

От модулите излиза ниско напрежение (DC), което минава през DC–DC конвертор, за да го вдигнеш и стабилизираш (например до 5 V за USB).

Практически пример: Върху печката слагаш метална плоча → върху нея термоелектричните модули → отгоре голям радиатор, който се охлажда от въздуха. Модулите ги свързваш към малка платка (DC–DC конвертор), а изхода – към USB порт. Така, докато печката гори и има разлика в температурата, можеш да зареждаш телефон, да захранваш LED осветление или малък power bank.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.