Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имат ли право А1 да вдигнат цената на услуга с безсрочен договор без предупреждение и без никакъв смс дори.?

Featured Replies

всяка година ми вдигат без предупреждение поне два пъти, оправдават се, че са пратили смс. Едната спортна програма и били вдигнали цената, искам да я откажа, че не я гледам, а те се келешат, че трябва да е в пакета. И така постоянно.. Ако поискам да преподпиша договора, нарочно предлагат нещо много по-скъпо.Как да се противопоставш на номерата им.

преди 21 минути, Веси Филипова написа:

всяка година ми вдигат без предупреждение поне два пъти, оправдават се, че са пратили смс. Едната спортна програма и били вдигнали цената, искам да я откажа, че не я гледам, а те се келешат, че трябва да е в пакета. И така постоянно.. Ако поискам да преподпиша договора, нарочно предлагат нещо много по-скъпо.Как да се противопоставш на номерата им.

Има един начин, след което ще станете известна и ще ви дават по новините, но накрая ще ви вкарат вътре.

Телекомуникационните компании са легални крадци в България и са ги оставили да правят каквото си искат. В миналото от ЕС май се бяха намесили че да спрат да преподписват договори , нашите са им дали карт бланш за крадене.

преди 21 минути, The Lone Star написа:

Смени ги.

Те другите два понеже са цветя...

С Българските оператори се действа само по една система - Пускаш някъф телефон като по възможност правиш договора по интернет и бегаш далече, интернет и телевизия само от различни от трите големи оператора, иначе е страшно. 
Нема ги забравя теленор когато си спрях телефона, то не бяха оферти за роуминг, мегабайти, минути...
- Бе хора аз не живея в България ко да го правя тоя номер? 
- Ма вижте имате си роуминг може да ползвате максимална скорост... ужасни драки.

преди 7 часа, Bubbles написа:

Не само мобилните оператори предлагат услуга за кабелна телевизия. Аз съм от доста години на доставчик, който предлага интернет и телевизия и цената не ми е променяна.Ако не платя я изключват. когато платя я активират моментално.

Ако договорът е станал безсрочен, може да се откажете във всеки един момент.

Сега ако договоръте срочен там има опции като комбинирай и спести ( тоест ползвате няколко услуги и имате намаление). В момента, в който стане безсрочен тези опции отпадат. И съответно таксата се вдига.

Овсен това зависи какво предлага операторът. Ако каналът е в даден ТВ пакет няма как да се извади от там.

Също така вдигането не е от страна на интернет оператора, а от страна на ТВ оператора. Интернет операторът има правото да излъчва даден ТВ канал, за което плаща лицензи и такси.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Предполагам, че имат право да си актуализират цените.

Странно ми е, че ги вдигат.

Мобилните оператори не предлагат ли всяка година все по-изгодни договори - повече минути и дата за по-малко или за същите пари?

"Изгодни" за тях. Да повече минути и гигабайти, но винаги на по-високи цени, а по-евтините договори ги махат. Не знам как е при другите оператори, но при А1 повишението цената на втората година е вече записано в договора,  Вече не е омразната индексация, а по-договор.

преди 9 часа, Bubbles написа:

С Българските оператори се действа само по една система - Пускаш някъф телефон като по възможност правиш договора по интернет и бегаш далече, интернет и телевизия само от различни от трите големи оператора, иначе е страшно. 
Нема ги забравя теленор когато си спрях телефона, то не бяха оферти за роуминг, мегабайти, минути...
- Бе хора аз не живея в България ко да го правя тоя номер? 
- Ма вижте имате си роуминг може да ползвате максимална скорост... ужасни драки.

...любимото на българските оператори-пакет...

...ще ме Фанат за пакето-всичко отделно...

...телефон-виваком,интернет-гигамакс,iptv-tplay...

...оня ден преподписвах при оператора:

- Охооо,вика келеша,ще дойдем на гости!

- К'во гости бе?

- Еми гледам че нямате интернет и телевизия,та да ви пуснем!

- Ти за тез работи недей бра грижа.Имам си всичко!

преди 59 минути, Емил Костов написа:

Ако договорът е станал безсрочен, може да се откажете във всеки един момент.

Сега ако договоръте срочен там има опции като комбинирай и спести ( тоест ползвате няколко услуги и имате намаление). В момента, в който стане безсрочен тези опции отпадат. И съответно таксата се вдига.

Овсен това зависи какво предлага операторът. Ако каналът е в даден ТВ пакет няма как да се извади от там.

Също така вдигането не е от страна на интернет оператора, а от страна на ТВ оператора. Интернет операторът има правото да излъчва даден ТВ канал, за което плаща лицензи и такси.

...в другия апартамент, дето оставихме на дъщерята,договора е от старите-безсрочен-23 кинта...

...твойте хора не могат да мъцнат...

...само минават през година-две да сменят я рутер я машинката за телевизията...

Не знам кои са моите хора и не ми се започват пак безмислени спорове. Аз използвам интернет, телевизия и мобилни услуги на Виваком и нямам проблеми.

Аз също ползвам Виваком за интернет, ТВ и телефон и цените са смешно ниски на фона на услугата, която получавам, броя приемници, телефони и най-вече качество. Имам оптика до вратата, имам рутер от тях, имам приемници от тях, дистанционни... общо взето от мен нищо. За две години договор плащам средно по 70 лв. на месец и имам всичко. Спорт, филми, 4 приемника, високоскоростен интернет, телефон на детето, изключително редки проблеми, които се отстраняват много бързо, съпорт по телефона 24/7... абе нямам оплакване. Винаги при преподписване искам да знам точно колко ще плащам, за какво и за какъв срок. Деля срока на договора на общата сума и получавам средно за целия период на договора. В последния договор, имах интернет от 100 гигабита за първите 15 месеца от договора ми за 0.33 ст. на месец. Само дето не ми го дадоха без пари. И т.н. и т.н. 

Иначе трябва да се чете какво пише в договорите, защото си има търговски трикове и трябва да се внимава. Сигурен съм, че за да е вдигната цената, то си има причина и обяснение, което е най-вече юридически издържано. 

В момента на вивата в офиса за 100 мегабитов наследствено от булсат плащам 8 евро :D 

Имам договор с вивата да видим дали поне до лятото ще е така цената 

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Не знам кои са моите хора и не ми се започват пак безмислени спорове. Аз използвам интернет, телевизия и мобилни услуги на Виваком и нямам проблеми.

Ама ти пиеш мляко директно от кравата, а това винаги има значение. :)   

преди 17 часа, Bubbles написа:

...

... интернет и телевизия само от различни от трите големи оператора, иначе е страшно. 
...

Да бе да.

Избрах Мегалан и бех щастлив. Докато не ги купиха МТел.

Избегах и избрах НЕТ 1. И бех щастлив. Докато не ги купиха Виваком.

Са... нема ви кажа к'во прая, че Емо слуша.

Но ако имате интернет и тв фирма (или мразите некой, дето има) и искате да я шитнете, обадете се. Срещу разумна цена (вие ще ми платите), ще се включа при вас (тях) и сте готови.

преди 24 минути, lebel написа:

Да бе да.

Избрах Мегалан и бех щастлив. Докато не ги купиха МТел.

Избегах и избрах НЕТ 1. И бех щастлив. Докато не ги купиха Виваком.

Са... нема ви кажа к'во прая, че Емо слуша.

Но ако имате интернет и тв фирма (или мразите некой, дето има) и искате да я шитнете, обадете се. Срещу разумна цена (вие ще ми платите), ще се включа при вас (тях) и сте готови.

Еееех хубави години беха с мегалан студентски...
...отивам един ден до касата да си платя интернета и си заявих и телевизия, минавам на гърба на касата и тъкмо влизам в магазина, ония звънят - На адреса сме за телевизията, викам чакайте бре, ей ся след десет минути се прибирам.
И единствения случай когато съм имал проблем и то се оказа при мене дойдоха нощеска в 12 часа пак за нула време.
Най добрия оператор чийто услуги съм ползвал, ама дето викаш като ги взеха ментелците за неколко месеца сичко туш.

преди 9 часа, Greta Simmer написа:

Предполагам, че имат право да си актуализират цените.

Странно ми е, че ги вдигат.

Мобилните оператори не предлагат ли всяка година все по-изгодни договори - повече минути и дата за по-малко или за същите пари?

Всъшност.....мобилните оператори не вдигат цените, а ги актуализират, по определен от закона ред. Но в случая става дума за друго - в пакета тв канали има такъв, чийто собственик е повишил лицензната такса за излъчване. Съответно, доставчика, за да запази маржа си, трябва да повиши таксата за крайния потребител.

Авторката не казва за кой спортен канал става дума, но и тук има една тънкост. Дори да става дума за MAXSport каналите (те са собствени профилирани канали на А1), то пак се налагат актуализации, поради повишените такси на собствениците на съответните спортни събития

преди 1 час, Bubbles написа:

Ама ти пиеш мляко директно от кравата, а това винаги има значение. :)   

Не пия нищо директно. Ползвам услугите така, както ги ползва всеки един потребител. Просто знам как стоят нещата. Но вие можете да мислите каквото пожелаете.

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Не пия нищо директно. Ползвам услугите така, както ги ползва всеки един потребител. Просто знам как стоят нещата. Но вие можете да мислите каквото пожелаете.

Емо, малко встрани - мога ли да си подновя дистанционните на ЕОН ? Че и двете полеко си заминават.

преди 2 часа, Teemo v. X написа:

Емо, малко встрани - мога ли да си подновя дистанционните на ЕОН ? Че и двете полеко си заминават.

Извини ама какво значи дистанционни ЕОН. Искаш да си смениш дистанционните на приемниците ли? Ако да защо?

преди 51 минути, Емил Костов написа:

Извини ама какво значи дистанционни ЕОН. Искаш да си смениш дистанционните на приемниците ли? Ако да защо?

Да, дистанционните на приемниците. И на двете кръглото за навигация се е прецакало и отиват на по - зле.

В случая трябва да заявиш на място, че ще прекратиш договора  с тях, ако не ти махнат спортния канал, който не гледаш. 
Могат да го направят, но не искат в момента понеже, така ще плащаш по-ниска месечна такса.

преди 17 часа, Teemo v. X написа:

Да, дистанционните на приемниците. И на двете кръглото за навигация се е прецакало и отиват на по - зле.

Обаждаш се на 123 и си пускаш заявка. ЩЕ ти ги сменят.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.