Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Повредени файлове след прекъсната операция по оразмеряване на диск

Featured Replies

преди 12 часа, zulos написа:

Не разбирам това надясно и наляво. Идеята първо да върна празното място в D съм я написал. Ако там да е останала информация, нужна на файловете. Искаш да кажеш, че празното място няма да отиде там, където е било, и ще е безполезно? Има ли значение къде ще иде, ако съдържа нужна информация за повредените файлове и затова не се отварят? Пак казвам, може и глупости да пиша. Толкова ми стигат знанията. Карам по логика, без да мога да стъпя на достатъчно знания.

Наляво, надясно - пълни простотии. Всеки един файл си има място на диска. Това място се поддържа/помни от уина. Като започнеш да уголемяваш/намаляваш той просто им сменя местата. Като си прекъснал операцията, вече не помни кое къде е. Файловете ти са си там - живи и здрави, просто трябва да си поправиш файловата система, за да ги види пак и да им зададе място на диска. Преди това дори и да намериш нещо - няма да се отвори.

преди 1 час, Teemo v. X написа:

Наляво, надясно - пълни простотии. Всеки един файл си има място на диска. Това място се поддържа/помни от уина. Като започнеш да уголемяваш/намаляваш той просто им сменя местата. Като си прекъснал операцията, вече не помни кое къде е. Файловете ти са си там - живи и здрави, просто трябва да си поправиш файловата система, за да ги види пак и да им зададе място на диска. Преди това дори и да намериш нещо - няма да се отвори.

Не разбирам защо се присмивате на това "наляво и надясно". Не знаете ли за какво става въпрос? Не сте ли правили това? Сега трябва клип ли да правя та да показвам. 

преди 9 минути, В. Велев написа:

Не разбирам защо се присмивате на това "наляво и надясно". Не знаете ли за какво става въпрос? Не сте ли правили това? Сега трябва клип ли да правя та да показвам. 

Не се присмивам - чудно ми е откъде го измислихте това... При едното се пренаписват секторите, а не се местят файловете, при другото - файловете си сменят местата, в същите сектори. И в двата случая при спряна операция - повредена файлова система. Като си я поправи (отнема време) ще му изгреят всички файлове. По - нагоре съм дал решение - да пробва. Като не може сам - има сервизи. Да плати там 30-50 кинта, щом са му толкова важни.

преди 34 минути, В. Велев написа:

За работа с кой инструмент говориш ти?

току-що, plamen_petrov_80 написа:

За работа с кой инструмент говориш ти?

Ето това е въпроса. И аз се замислих като се смеехте за ляво и дясно. Пиша така защото ползвам базовите инструменти в Windows и Gparted например в Linux. Явно има програми които прескачат всички тия отделни операции и ги прават вместо вас. Преди малко попаднах на един такъв клип. Щях да го пускам, но видях че програмата е някаква по-специална и наистина прави всичките операции автоматично. И тогава вече при прекъсване не се знае точно коя операция се извършва в момента.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Ето това е въпроса. И аз се замислих като се смеехте за ляво и дясно. Пиша така защото ползвам базовите инструменти в Windows и Gparted например в Linux. Явно има програми които прескачат всички тия отделни операции и ги прават вместо вас. Преди малко попаднах на един такъв клип. Щях да го пускам, но видях че програмата е някаква по-специална и наистина прави всичките операции автоматично. И тогава вече при прекъсване не се знае точно коя операция се извършва в момента.

Именно - различни инструменти могат да правят едно и също нещо по различен начин и визуално и технически и т.н. Ти си прав в това което казваш, но просто е за друг инстримент (няма значение, че е вградения в OS).

Години наред съм живял със заблудата как се копират файлове или как се създава "скрап" файл ...  а то било така елементарно .. ама докато попаднеш на правилния човек да те открехне ... а ние глупаците си ползване ctrl+c ..мъка, мъка ...

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Години наред съм живял със заблудата как се копират файлове или как се създава "скрап" файл ...  а то било така елементарно .. ама докато попаднеш на правилния човек да те открехне ... а ние глупаците си ползване ctrl+c ..мъка, мъка ...

Да. Същото е и с изтриването на файловете.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.