Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео Стабилизиране

Featured Replies

Коя програма препоръчвате за видео стабилизиране? Интересува ме два вида стабилизация. Едната съм виждал как обработеното видео е в хипер режим на преработката така, че отстрани плават черни ленти, а центъра не мърда. Черните ленти може да заемат, достигайки 35% от екрана за да се преодолее шока. Още не съм разгадал с какво се постига този ефект. Другата стабилизация е посредствена, но искам да е се застраховам, защото става дума за тържество в детска градина и ще се гледа като цяло. :lock:

Premiere Pro: Warp stabilizer

Davinci Resolve (има и безплатна версия)

Видеото, ако дълго много shake-и стабилизацията, няма да се получи. При голямо времетраене пак ще има проблем (машината трябва да е от среден клас нагоре) за да се стабилизира и да не се чака много или изобщо да не се стабилизира. Може да тестваш със изрязана част от видеото, как ще се получат нещата.

Истината е в стабилизациятапо време на заснемане на видеото,при материали с голямо времетраене.

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

Premiere Pro: Warp stabilizer

Това. Бих добавил и twixtor, който вече е част от Premiere Pro след като Adobe купиха плъгините FilmImpact.

https://revisionfx.com/products/twixtor/

Иначе да, Warp-a понякога прави чудеса, но понякога ако картината много "клати" на жаргон или е динамичен motion-a резултатите няма да са добри (пак ще си е рязко или ще се промени геометрията/дълбочината на кадъра). Понякога "бъгва" и анализира с часове до безкрай (т.е. някои кадри не му харесват) Иначе ефекта е CPU интензивен. а не GPU.

преди 1 час, Клонинга написа:

Спрях се над култовата Topaz Video. Ще обявя по-късно резултата.

За мен новите версии са зле. Иначе преди съм я ползвал за upscale и enhance на видеа. Но новите версии след StarLight са яко тромави, бъгави и честно казано безполезни. Дано да я оправят пак един ден, но на този етап и бих шута преди месеци. За стабилизация не съм я ползвал, но после ще се радвам да споделиш резултатите. Те и HitPaw прецакаха и отделно станаха безбожно скъпи...

• 2 седмици по-късно...

Не е за тази тема, но ще го пусна тук, защото може и @NewRedDragon, @Teemo v. X, @Mr. ?? и друг да си го харесат.

Скрипт за AE за Upscale (безплатен) и заменя нуждата от инструменти като Topaz. (който и @Клонинга спомена и без това):

Enjoy: (пресен): :)

https://github.com/gabrieledigiu-maker/ae-comfyui-SeedVR2?tab=readme-ov-file

• Автор
на 13.03.2026 г. в 8:55, B-boy/StyLe/ написа:

За мен новите версии са зле. Иначе преди съм я ползвал за upscale и enhance на видеа. Но новите версии след StarLight са яко тромави, бъгави и честно казано безполезни. Дано да я оправят пак един ден, но на този етап и бих шута преди месеци. За стабилизация не съм я ползвал, но после ще се радвам да споделиш резултатите.

Тествах единствено с AI модела по подразбиране Chronos Fast, защото не ми трябва модел Chronos, чийто приоритет е за бавни каданси. От 30 на 60 кадъра и Full Frame оптимизиране с Rolling shutter премахна вибрацията от трептенето на ръката на снимащия и видеото стана съвсем сносно за гледане с качество на оригинална картина, дори не забелязвам заличен екран или кроп на екрана! Jittery motion заличава обекти и се появяват замъглени блокове, така че този ефект трябва да се изолира непременно!

Не схванах какъв е проблемът с новите версии, руснак се беше оплакал за същото. При мен работят всичките. Наложи се да обновя видео драйвъра на NVIDIA до най-новият, защото програмата има претенции да е пресен от тази година, както и претенции, че без подготвено GPU процесът на обработката няма да мине успешно, независимо дали оказваш да не се ползва GPU. Също така инсталатора докладва за нужда от AVX2, който малко компютри имат. Ако нямаш, може грешката ви да идва и от него.

Вероятно ползвате допълнението StarLight и това не иска да ви работи? Останалото работи ли? Какви спънки ви притеснавят?

Дълго е за обяснение, но при мен най-стабилни са версиите преди 1x. Дори по-скоро от 2.x.x до 6.x.x. И 7.x.x стават горе-долу, но всичко след 1.0.x са мега нестабилни. С едни и същи настройки преди един трейлър от 2 мин. го правеше за 30 мин. - 1 час, сега иска над 6-7 часа.  Дори понякога не се вижда индикация за процеса. Превюто преди и след също бъгва. За мен я развалиха. Точно колкото и HitPaw. Но щом на теб ти върши работа - няма лошо. Различни нужди и конфигурации. Може при теб да се държи ок.

• Автор
на 26.03.2026 г. в 11:01, B-boy/StyLe/ написа:

Дълго е за обяснение, но при мен най-стабилни са версиите преди 1x. Дори по-скоро от 2.x.x до 6.x.x. И 7.x.x стават горе-долу, но всичко след 1.0.x са мега нестабилни. С едни и същи настройки преди един трейлър от 2 мин. го правеше за 30 мин. - 1 час, сега иска над 6-7 часа.  Дори понякога не се вижда индикация за процеса. Превюто преди и след също бъгва. За мен я развалиха.

Да не говориш за старата Topaz Video AI с перманентния лиценз? Защото сега е нов продукт, който заменя старият под името Topaz Video с абонамент. Topaz Video работи безупречно, от време на време може да спре да ти инициализира преглед на екранът за процес, има нови функции, които в Topaz Video AI няма. Старият продукт повече не се обновява с нови модули.

преди 8 часа, Клонинга написа:

Да не говориш за старата Topaz Video AI с перманентния лиценз? Защото сега е нов продукт, който заменя старият под името Topaz Video с абонамент. Topaz Video работи безупречно, от време на време може да спре да ти инициализира преглед на екранът за процес, има нови функции, които в Topaz Video AI няма. Старият продукт повече не се обновява с нови модули.

Знам го това. И да, точно за старата говоря. Новата не ми я хвали. :) Ползвах я с години и не може да ме изненадаш. Но ок щом ти върши работа. :)

• Автор
преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Знам го това. И да, точно за старата говоря. Новата не ми я хвали. :) Ползвах я с години и не може да ме изненадаш. Но ок щом ти върши работа. :)

Как така ползваш новата от години, като версия 1.0.0 е на 5 месеца? Излезе Октомври 2025.

преди 53 минути, Клонинга написа:

Как така ползваш новата от години, като версия 1.0.0 е на 5 месеца? Излезе Октомври 2025.

Ползвах Topaz от години и след излизането на новите и бих шута преди няколко месеца. Ползвах Topaz от ранните и версии от 2021-ва насам.

• 3 седмици по-късно...
на 22.03.2026 г. в 17:50, B-boy/StyLe/ написа:

Не е за тази тема, но ще го пусна тук, защото може и @NewRedDragon, @Teemo v. X, @Mr. ?? и друг да си го харесат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.