Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

НЕРЕАЛНАТА Демокрация и РЕАЛНАТА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ

Featured Replies

преди 1 час, Дж. Неру написа:

Бездушният ум е тъп и мръсен.

В смисъл - се предлагаш като ярък пример за това твърдение ли? :) Особено с изцепката че "обществото значи мнозинството - демек всички" :lol6:И то повторено няколко пъти и величаво "обяснено" със сценки за някакви малоумници и естествено за да изпъкне така ролята на разбирача и умника. 

От някои постове, с точно определени никове смърди остро  на комплексарщина. Ама яко смърди - тва инфантилните маниери и инерции с изфукването, раздувките и нахаканите изцепки направо все едно че от конвейра слизат - особено "Извънсистемния", а и тоя як "Блогов социолог" 

• Отговори 64
  • Прегледи 1,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ох боже!
    ох боже!

Ти си тоя дето не разбираш. Като първо, глупостите на лапландеца са и мои глупости. Ако искаш ще поровя в блога си да видя преди колко години съм казал точно това.  Става въпрос не за "такова общ

• Пробвай да обясниш на хората и тук, пусни и връзка към твоя блог.  Искам само да напомня, че Системата не съвпада, не е неразривна част от Генералния План-т.е. Дългосрочния план за Съществуване.

• Не бих се осмелил да се намеся в увлекателната дискусия... нямам необходимите за това познания, ерудиция, компетентност... експертиза (ебати кефа, винаги ми се е искало и аз да го изокам така не на мя

преди 1 час, Дж. Неру написа:

Ле Белчето е дърто педе-сче, де е научило много, но това не му е помогнало да не е п-сче.

...

Споменавал съм го - нявга, в една далечна галактика, в един друг форум, имаше един образ, който, като видеше някой неестествено (за виртуалната си възраст по регистрация) отворен, обикновено отсъждаше - тва е некой стар пeдaл, с нова регистрация. И обикновено се оказваше прав. Нищо чудно, по твоя единен  класификатор и от твоето минаре, и ти да си прав... Но ае, мен вълци ме яли. По-интересно е, че твоят случай, брат, ми се чини да е друг. Според скромното ми мнение, изглеждаш като живо доказателство, че "тримата тенори" (Хегел, а впоследствие и ония двамата фаготи... немчугите бе... шнел, шнел) са били прави. При теб наистина количествените натрупвания (примерно на ментаци - менте водка, менте напалм... и вероятно още куп други дразнещи вещества) водят до качествени изменения... в твоя случай - до качествен вагинален дискомфорт.  На 90% (стари 45). Бих казал - занемарил си се, брат... като гледам, как те не свърта.

Както и да е, жив и здрав.

преди 13 минути, _ramus_ написа:

В смисъл - се предлагаш като ярък пример за това твърдение ли? :) Особено с изцепката че "обществото значи мнозинството - демек всички" 

Твърдиш, че съм го казал аз, ли?

Може би несъзнателно и логически порочно си продължил (екстраполирал) твърдението (ми) "Демокрацията е власт на посредствеността по определение."?

Ако е така, съпикасай се, прибери си носа по-долу и си виж спаружените ташаци в огледалото!

• Автор
преди 4 минути, lebel написа:

Споменавал съм го - нявга, в една далечна галактика, в един друг форум, имаше един образ, който, като видеше някой неестествено (за виртуалната си възраст по регистрация) отворен, обикновено отсъждаше - тва е некой стар пeдaл, с нова регистрация. И обикновено се оказваше прав. Нищо чудно, по твоя единен  класификатор и от твоето минаре, и ти да си прав. Колко му е да съм некой стар пeдaл, но със стара регистрация... Но ае, мен вълци ме яли. По-интересно е, че твоят случай, брат, ми се чини да е друг. Според скромното ми мнение, изглеждаш като живо доказателство, че "тримата тенори" (Хегел, а впоследствие и ония двамата фаготи... немчугите бе... шнел, шнел) са били прави. При теб наистина количествените натрупвания (примерно на ментаци - менте водка, менте напалм... и вероятно още куп други дразнещи вещества) водят до качествени изменения... в твоя случай - до качествен вагинален дискомфорт.  На 90% (стари 45). Бих казал - занемарил си се, брат... като гледам, как те не свърта.

Както и да е, жив и здрав.

добро е, приема се.    тримата тенори🙂.....ти можеш да заместиш поне една трета от листите на кои да е партии - като равностоен ум.

п.п.  ьо вълците те яли............ кучки нема ли наоколо?😁

преди 53 минути, laplandetza написа:

като равностоен ум

ее, щом точно ти го твърдиш - мноо ясно.

преди 4 часа, Дж. Неру написа:

Твърдиш, че съм го казал аз, ли?

Няма нужда да твърдя - написано е от друг отворко.:) Вече го цитирах по-нагоре.

ТОй е толкова напудрен , че не може и да си чете дивотиите. Пък и що ли - важното е да се дуе и фантазира къв е анаЛизатор. В резултат - само глупости.

Тва КАЛДАТА е такава яка сбирщина от гениали, извънсистемници, мъдреци, академици, експерти и алтруисти... просто се просълзявам на комплексарските масовици из виртуала. :lol6:

преди 6 часа, Дж. Неру написа:

Бездушният ум е тъп и мръсен.

А искаш ли да потвърдиш точно ТАЯ твоя изцепка - че се отнася  към личния ти образ пред огледалото - :) да питам втори път, че ехото не може да си проправи път от надувки и раздувки. 

преди 7 часа, Дж. Неру написа:

Ма още ли дъфчете това народовластие, бе? Ми то къфто народът, такава и властта – това в чиста теория.

Прочее, народовластна Древна Атина не е допускала голема част от населението да гласува

Значи сега:

1. Както съм казвал много пъти, и както ще кажа много пъти - аз съм практик. Не дъвча нищо, понеже ми липсва бибероната от времето кога бях бебе. Не си говоря заради самото говорене. Съществува реален обществен проблем. Аз се занимавам с това да го решавам. На практика. Кой си мисли, че като си начешам крастата да дрънкам врели некипели и ще спра е сбъркал човекът с когото разговаря. 

2. Не става въпрос за народовластие. Разни думи означават разни неща. А всяко нещо може да бъде наречено с разни думи. Народовластие не съществува. Съществува нисходяща йерерхия от която никой човек не може да излезе, защото обществената организация е йерархическа. 

При нисходящото йерархическо движение, управлява елитът на власт. 

Но има и друго йерархическо движение - то е възходящо. Ако се задълбочиме в значението на думата, то не е демокрация, не и народовластие (т.е. при всеобщото избирателно право). 

Едно от най-правилните определения вероятно е конкурс за най-високото работно място в йерархията. Тъй като в движение надолу по йерархията никой не може да излезе от това движение, а в неговите условия всеки се подчинява елита на власт, това означава че всеки подкрепя елита на власт и срещу конкурентния елит който постоянно се поражда от мнозинството. 

И за да управлява правилният елит (т.е. най-кадърния), е нужно да бъде организиран и конкурс който да излъчи най-кадърните и да ги тури да управляват. 

Т.е. това може да се нарече и демокрация. Но не се има предвид древногръцката. Във всеки случай, конкурсът не народовластие. Народовластие би имало, ако нямаше върховни работни места, а управленските решения се взимаха със реферндуми. Такива опити обаче неизменно водят до отмяна на разделението на труда. Защото след като махнеш първо йерархическо ниво и го замениш с референдуми, второ йерархическо ниво остава като най-високото от нисходящото движение. Ако махнеш и него, остава третото и т.н. 

Същевременно ако всички се занимават с работата на върховното работно място, те нямат време за собствените си видове труд. Съответно народовластието ако се придържаме точно към значението на тая дума, води до унищожаване на разделението на труда. 

И тогава наистина имаме много вожд, малко индианец. При което всъщност няма какво да се управлява. Управляват се различните видове труд. И колкото са повече хората, толкова и повече са видовете труд. 

А хората не са станали изведнъж повече. Те са били малко в древни времена. Полулацията е растяла. Което означава, че е растял броя на видовете труд (степента на разделение на труда). Оттам се усложнява и упрвалението. И ако изведнъж го вкараш в народовластие, автоматически го свеждаш до нищото. Това е невъзможно. 

Аз не говоря за нищо което е невъзможно. А говоря за реални фундаментални обекти и процеси. Това което може да бъде наречено демокрация, но не е тая форма на атинската демокрация, а е всеобщо избирателно право, не е народовластие. А е конкурс за най-високото работно място. 

След като бъде назначен персоналът (сега да го наречем и така) работещ на най-високото работно място в йерархията, движението се трансформира преминавайки през иглени уши. До тоя момент е било нагоре. А след това започва надолу. И си е точно йерархия. В движение надолу няма народовластие вече - и помен няма. Има частна собственост. Частната собственост е частна собственост над работното място в йерархията. Като най-важната частна собственост е тая над най-високото работно място. 

Същевременно, както е обяснил и Йотор на Моисей, за всяко малко дело, по-нискостоящите лидери в йерархията решават сами. Това тяхно право над собственото работно място никога не може да им бъде отнето. Т.е. може да бъдат огрничени повече или по-малко. Но не и абсолютно. 

Тука има още нещо. Колкото по-елитен наистина е един елит на власт, толкова повече той може да удържа тия под него. Т.е. да ги ограничава в това да решават за всяко малко дело. 

И обратно - когато по-високите работни места са по-некадърни от по-ниските, те все по-малко могат да контролират тия под тях. И тогава неизбежно йерархията се разпада. 

И защо се получава това първо несъответствие между елит на власт и реален елит; а след това и разпад на йерархията, което е и на организацията? Защото липсва възходящото йерархическо движение - конкурсът, демокрацията (но не гръцката, а това което му се вика всеобщо избирателно право). 

Не е народовластие. НО може да бъде все пак наречено народовластие. И тогава, ще имаш дума която обозначава и друг обект, различен от това което би трябвало да се разбира. Две понятия - една дума. Ако не ме лъже паметта, това са омоними. Езикът се развива. 

Въпросът е, че докато се развива, постоянно не става ясно, коя думичка какъв обект, какво понятие обозначава. Освен това не е и ясно, самият обект дали съществува реално. Много е важно, когато изследваш фундаменталните процеси, да си видял реално съществуващите главни обекти, както и отношенията в които влизат по между си. 

Идеологията е тая, която ни занимава с несъществуващи обекти и процеси. Тя ги обозначава с нови думички. А когато тия думи и обекти вече бъдат усвоени от поне част от хората, поради което, маската на истинската наука, която е тайна вече има опасност да падне - тогава, агентите на елита на власт в науката, сменят новоговора, т.е. думичките с които обозначават нещата. А така също и обектите. Сменят идеологията. 

Това ни се случи и на нас, през 89та. А сега със сигурност ще извадят новите финтове. Най-важното е да не ги слушате. Защото ресурсите на "харда" и на "процесора" ви са ограничени. По-добре да ги ползвате за нещо полезно, а не за нещо безполезно. 

преди 40 минути, ох боже! написа:

Съществува реален обществен проблем. Аз се занимавам с това да го решавам.

:lol6:Решителят на "реалните обществени проблеми", ама сред виртуала, пред монитора, на раздумки и на ужким.

Пък що да не - кравите оправят водопровода, а тиквените семки се гримират, докато яките обществени практици се занимават да решават "реалните обществени проблеми". 

Кви проблеми ще решаваш бе джанъм, що първо не вземеш да пораснеш... поне малко. Ти си още в някъв си твой гейминг... и между екрана и  "главата си" не излизаш въобще. 

преди 1 час, _ramus_ написа:
преди 1 час, ох боже! написа:

Съществува реален обществен проблем. Аз се занимавам с това да го решавам.

:lol6:Решителят на "реалните обществени проблеми", ама сред виртуала, пред монитора, на раздумки и на ужким.

Ти не можеш, обаче аз мога. 

преди 8 часа, ох боже! написа:

Ти не можеш, обаче аз мога. 

ми да бе - можеш даже и дракон да станеш, капитан на ядрена подводница, пилот в космоса дето вече е стигнал до Андромеда... :)

Щуравите сладурчета с тия диагнози, както може да се забележи, могат да са и просветлени будисти, истинни християни, световни спасители, духовни алтруисти, посланици и посредници между велики вселенски йерархии и фантазната им публика. МОГАТ ДА СА - гениални физици, математици, вселенски революционери, социолози, геополитици, експерти в какво ли не.  Те могат... !!! 

Те могат, знаят, опитни са, сигурни са, уверени и нахакани са... само дето е наужким, на виртуалните пясъчници за незрели дечица и това са им фантазните компенсационни игри. Важното е че си играят и всеки от "сладурчетата" си е нарамил торбичка със заготовки от лични героични сценарии и е яко ангажиран с битката да се покаже "колко е велик" - даже и с чудесната огледална помощ от ИИ-ботовете им. 

С образът "колко ги знае работите" и с решителна готовност и дори жертва, да разкрие на Неведомите и Несретните, Скърбящите и Страдащите, на Неуките и Неуверените... от публиката в главата им, за да могат именно сред такъв контекст техният велик, уверен, силен и мъдър герой да блесне и да изиграе героичната си роля. 

Толкова сте повторяеми в тия игрови напъни... толкова банални, толкова предсказуеми... И се опитвате да си вярвате дори и помежду си - щото разпознавате "сродните сладурчета" и се натискате в отстоявания един на друг. Пък и щото за някои от тях това се превръща в единствената им "сламка" да не потънат в "нищото". 

Няма ли да пораснете бе... ? Кога - колко години на виртуално дрънкане на тия инфантилни игри са нужни - 1, 10, 100, милиарди ли? 

преди 1 час, _ramus_ написа:

ми да бе - можеш даже и дракон да станеш, капитан на ядрена подводница, пилот в космоса дето вече е стигнал до Андромеда... :)

Щуравите сладурчета с тия диагнози, както може да се забележи, могат да са и просветлени будисти, истинни християни, световни спасители, духовни алтруисти, посланици и посредници между велики вселенски йерархии и фантазната им публика. МОГАТ ДА СА - гениални физици, математици, вселенски революционери, социолози, геополитици, експерти в какво ли не.  Те могат... !!! 

Те могат, знаят, опитни са, сигурни са, уверени и нахакани са... само дето е наужким, на виртуалните пясъчници за незрели дечица и това са им фантазните компенсационни игри. Важното е че си играят и всеки от "сладурчетата" си е нарамил торбичка със заготовки от лични героични сценарии и е яко ангажиран с битката да се покаже "колко е велик" - даже и с чудесната огледална помощ от ИИ-ботовете им. 

С образът "колко ги знае работите" и с решителна готовност и дори жертва, да разкрие на Неведомите и Несретните, Скърбящите и Страдащите, на Неуките и Неуверените... от публиката в главата им, за да могат именно сред такъв контекст техният велик, уверен, силен и мъдър герой да блесне и да изиграе героичната си роля. 

Толкова сте повторяеми в тия игрови напъни... толкова банални, толкова предсказуеми... И се опитвате да си вярвате дори и помежду си - щото разпознавате "сродните сладурчета" и се натискате в отстоявания един на друг. Пък и щото за някои от тях това се превръща в единствената им "сламка" да не потънат в "нищото". 

Няма ли да пораснете бе... ? Кога - колко години на виртуално дрънкане на тия инфантилни игри са нужни - 1, 10, 100, милиарди ли? 

Що имам чуСтвото, че не си казал нищо същесвено по темата ни един път? А темата не е за моята особа - ти ме вкарваш в нея, защото постоянно я пренасочваш натам с някакви глуповато-заядливи лафчета, които вече се изтъркват без да произведат никакъв ефект - по-скоро са вече досадни. Ето и сега, в последното ти изречение гледам, тоя напън да ми казваш ти на мене, че трябвало да порасна. 

П.П. Та да резюмирам репликата си към последния индивид. Темата е сложна. И освен това тя е свързана с най-наболелия обществен проблем (терминът прочее не е мой - той е на Хенри Форд и е част от заглавието на негова книга). Та най-наболелия обществен проблем наистина няма да бъде решен от инфантилчета, които освен да се заяждат нямат други цели в интернет. 

Абе нямате ли си патка да си играете с нея. Тука не е за недорасляци. 

преди 2 минути, ох боже! написа:

Що имам чуСтвото,

Кога ще пораснеш бе - кое ти е толкова интересно така... че с 'чувствания" можеш да си докараш каквото ти скимне само и само да си поиграваш на филма ти. 

Тая "тема" цялата е фейк. Цялата - още от автора й започва. Цялото антре е пълната му поредна боза, заради неговия си филм какъв е вселенски и световен революционер и велик идеолог. Той само такъв филм сънува, само това може, само това и прави вече над 20 години. Обикаля по форуми и виртуални клюкарници и си търси мегдан да пасторства великите си фантазии... 

Таман се намерихте - двама велики теоретици и идеолози... социолози и яки анализатори... :) И това ми било "темата" и що някой си "не бил писал по нея".

Никой не пише по темата, дори нейният автор. Ти си намираш само нещо сходно за да се раздуеш и си направиш рекламата на блогчето си - поредния с реклама и обяснения колко е велик, какъв е анализатор и колко МОЖЕЛ. Същият автор просто слага каквото му роди огледалния на него бот, за да си налива от филмите си какъв велик идеолог и революционер е. Той дори сам не си ги чете - просто си ги налива, защото е самотен завръщенец, там на село в Южна България и си живурка от пенсията си.

Цял живот е сам, щото няма кой да го понася и компенсира сред виртуала с измислените от него си филми, под предлога че е отдаден на великата му вселенска кауза. Като няма друго с какво - това му остава и гледа някой да му се върже, да се закачи. 

Нали МОЖЕШ бе - що не пробваш нещо да направиш... нещо дето да има измерение, да има резултат, да излезе "на светло" и ти - с името, с отговорността си... Нали се сещаш че с тия ти глупости сред никоя социология няма как да минеш и дори няма да те погледнат. Ама що ти е - важното е че ти си велик сред филма си, и вярваш през него как ТИ МОЖЕШ. И ... дотам. 

• Автор
преди 15 минути, ох боже! написа:

Що имам чуСтвото, че не си казал нищо същесвено по темата ни един път? А темата не е за моята особа - ти ме вкарваш в нея, защото постоянно я пренасочваш натам с някакви глуповато-заядливи лафчета, които вече се изтъркват без да произведат никакъв ефект - по-скоро са вече досадни. Ето и сега, в последното ти изречение гледам, тоя напън да ми казваш ти на мене, че трябвало да порасна. 

П.П. Та да резюмирам репликата си към последния индивид. Темата е сложна. И освен това тя е свързана с най-наболелия обществен проблем (терминът прочее не е мой - той е на Хенри Форд и е част от заглавието на негова книга). Та най-наболелия обществен проблем наистина няма да бъде решен от инфантилчета, които освен да се заяждат нямат други цели в интернет. 

Абе нямате ли си патка да си играете с нея. Тука не е за недорасляци. 

този, когото не от този форум😁, известен като Калин Странски , е откровен нарцис със психопатично разстройство. има церебрален нарцисизъм. Ето ти и темата за неговите мозъчни проблеми и болест.

, като му отвръщаш , така засилваш нуждата му. Логичното е да не го отбелязваш, такава му е болеста, не е възможно да се откаже, не е възможно да признае пред себе си , че е „несъвършен интелектуално“ и пр. остави го да диша и живее в разтурената бългасрска здравна система.

преди 26 минути, ох боже! написа:

гледам, тоя напън да ми казваш ти на мене, че трябвало да порасна.

интересно - гледал го... :lol6:Все пак гледаш нещо - ама "ВИЖДАШ" ли го... че тия работи са много различни... 

И там - чета нещо си... ама какъв ми е прочита - го правиш вече твое... Иначе с общи народни битовизми се правиш на велик анализатор, ама тва са игри за предтийнейджърска възраст. 

Затва питам - кога ще пораснете бе - каква политика е това, че пишете в тоя раздел?

ПОЛИТИКАТА е наука - вие кви сте в нея точно? :) За старчето пенсионер - там няма шанс, за него има само една посока и само повторения.

Но другите - докога ще е тая луда работа? Дракате се по цял ден за пълни глупости, влачите си който квото намери от нета и се замеряте с него... Само за да върви запълването, някак си... само и само да се играе на конекции някакви, някак си внимание да се привлича... 

преди 4 минути, laplandetza написа:

известен като Калин Странски

на кого е "известен" - нали беше първо КАМЕН, сега е вече "Калин", после какъв ще е - Осрански, ли? :lol6:

Налудните вече и те раздавали диагнози и отново дори и там те много ги разбират работите... Пък и пак така - наужким ама да върви филма им, винаги и на всяка цена, защото те именно заради това са сред КАЛДАТА.

Я сега му обясни ти на тоя "велик социолог" за големия план - вселенския, дето там... развитието и колко е важна ролята ти в него, как ти си вселенски труженик, наследник на велики и тайни прадеди, с вселенска демонична мисия да направят хората богове - всеки един... :) 

Важното е винаги така да започваш всяка своя "тема" - да са наясно хората дето четат да не си губят времето с глупостите ти. 

мнееее - Малин Насрански е... :) 

Запиши си го, че деменцията е кофти работа... и ще става все по-кофти. Накрая ще останат само игричките на мисии... и ще забравиш даже и за какво са. Но това е вектора и ти си го знаеш - затова и е битката, тая люта битка. 

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Я сега му обясни ти на тоя "велик социолог" за големия план - вселенския, дето там... развитието и колко е важна ролята ти в него, как ти си вселенски труженик, наследник на велики и тайни прадеди, с вселенска демонична мисия да направят хората богове - всеки един... :) Познава се по "главните букви" на всяка велика дума - от вселенския план и вселенското послание на великия, но таен герой в него. 

Важното е винаги така да започваш всяка своя "тема" - да са наясно хората дето четат да не си губят времето с глупостите ти. 

преди 29 минути, _ramus_ написа:

Никой не пише по темата, дори нейният автор. Ти си намираш само нещо сходно за да се раздуеш и си направиш рекламата на блогчето си - поредния с реклама и обяснения колко е велик, какъв е анализатор и колко МОЖЕЛ.

По тая тема малко можат да пишат. Тва не материя за всеки глупчо,дето обича да прави пакости още от малък, щото не е прочел навремето кога е ходил на училище приказката за Макс и Мориц. 

Щото са го излъгали още от образователната система, имал е човекът нещастието да се роди през "демокрацията" в България. Малшанс, малшанс. 

Ма те питах, немаш ли си патка да си играеш с нея, за се натискаш в теми, по които не можеш да кажеш нищо. Само пречиш на възрастните. Глупаво заядливо пакостливо и недорасло инфантилче. 

Не можеш да попречиш на тия които могат да оправят държавата. Малък си жалък си. Самият ти си жертва на тая система - много по-голяма, макар и не много свидна. Тези те унищожиха още докато си расъл. Та не си си дорасъл и сега нищо не става от тебе. Друго не можеш освен да измисляш пакости. Да се занимаваш с това е особено вредно за психическото ти състояние. Лошото психическо състояние ще ти доведе и физически болести. А те са със сигурност на лице, защото докато си расъл, същите дето са те увредили ментално, са те увредили и физически. Те знаят как и даже са ти го причинили. 

преди 2 минути, ох боже! написа:

Не можеш да попречиш на тия които могат да оправят държавата. Малък си жалък си. Самият ти си жертва на тая система - много по-голяма, макар и не много свидна. Тези те унищожиха още докато си расъл. Та не си си дорасъл и сега нищо не става от тебе. Друго не можеш освен да измисляш пакости. Да се занимаваш с това е особено вредно за психическото ти състояние. Лошото психическо състояние ще ти доведе и физически болести. А те са със сигурност на лице, защото докато си расъл, същите дето са те увредили ментално, са те увредили и физически. Те знаят как и даже са ти го причинили. 

Малиии - ми ТЕ много знаели бе!!! :) Тия от "елита" също са мноооооого яки, унищожителни и от "големите хищници", дето си търсят жертвички да ги глозгат, крадат и ограбват... да ги лишават от велико бъдеще и да са вредни за 'психичното състояние на жертвичките". 

Много е важно да знам спасителната информация че има хора като теб - дето не са така... само дето малко "не са пораснали", но пък могат да "оправят държавата". Направо могат даже и да я изнасилят - щото те не са жертви на "тая система" и няма как да бъдат унищожени... 

Виртуалните битови политикани - от времето на селския хоримаг, през кръчмите, та до народните клюкарници по виртуала. Кой футбол, кой политика, кой от вредности и медицина, лекове и... даже "анализи". :) 

Сладурчетаааа! :lol6:

• Автор

В темата бях решил да развия тезата за Демократичната Диктатура на Властовите Елити, което директно означава Диктатура на някаква олигархия, или овластено малцинство-разбира се нееднородно но в сложни взаимоотношения и с няколко ключови Интереси на общи действия. Щях да предложа и доказателства от хора, които вече са разработили „проблема“ . Отказвам се , не виждам смисъл, за всички мислещи е ясно, че съвременните демокрации са всъщност демократични режими на някакви олигокрации, при които реалния Суверен е малка , тясна група хора-„олигархия“ или силните термини от дебелите книжки...............т.е. сборище , което прави едно малобройно сбиране на хора в които са съсредоточени власт и механизмите, машината за управление. За тези граждани, които не могат , не искат да се размислят. - те не е възможно да Разберат Проблема.

Отказах се да разяснявам „демократичната диктатура“, но не се отказвам да търсим стратегия за предизвикване на социаликономополитическо сътресение- което да докара системата до екстремни граници, където ье бъде доста по-лесно да се реорганизира Обществото в „нова форма“. Двата въпроса  1. Как да предизвикаме Кризата на Кризите и 2. Каква „нова форма“ , а сетне и 3. въпрос - Как да наложим Новата Форма.

преди 44 минути, laplandetza написа:

Отказах се да разяснявам „демократичната диктатура“, но не се отказвам да търсим стратегия за предизвикване на социаликономополитическо сътресение- което да докара системата до екстремни граници, където ье бъде доста по-лесно да се реорганизира Обществото в „нова форма“. Двата въпроса  1. Как да предизвикаме Кризата на Кризите и 2. Каква „нова форма“ , а сетне и 3. въпрос - Как да наложим Новата Форма.

Демократичната дикттатура, или по-точно псевдодемократичната е ясна. Това сигурен факт, все по-ясен за все повече хора. А каква да бъде новата форма, по-точно, каква да бъде правилната форма, следва да се обясни посредством качествен анализ. Аз разбира се, имам претенцията, че вече съм го направил. Поради което не само че разсъждавам по въпроса тук и сега, ами от време на време пускам вече разбработени мои теми. 

И който смята, че някъде съм сгрешил, чакам конкретни логически разсъждения с които да бъде показана моят грешка. Т.е. и изправена. Защото аз, разбира се, не искам да предлагам поредната сбъркана система. 

Та това което съм предложил представлява от една страна анализ на фундаменталните процеси. А от друга страна "Что делать?" (класичекия въпрос за политиката). 

Т.е. казал съм вече и как да стане това. При всички случаи, трябва да стане отдолу нагоре. Не е възможно да бъде спуснато отгоре. Въпреки, че не изключвам при желание това да се случи. Но не ми се вярва да се случи. 

Но има начин да стане отдолу. Тоя начин съм го казал. И ще го пусна по-късно вероятно и под тая тема - щото е под другата, дето пита как да се пребориме а па се има предвид казионните избори, чрез които няма никакъв шанс да се преборим - само ще затвърдим за пореден път статуквото, което произтича и се легитимира точно чрез псевдодемократичната избирателна система. 

Искам също така да кажа, че природният закон винаги е един. Той диктува начините по които е възможно да се случват нещата. Съществува някъде някаква ниша, някаква възможност. Човешкият ум я открива и я заема. Ниша която не съществува не може да бъде заета. 

В случая нишата се открива с анализ. Анализира се това което съществува. А то е реалният обществен механизъм, който реално действа. Тъй като дава дефекти, при това нарастващи, анализът е тоя,който ще изясни, защо се случва това и как да бъде променено. 

Дето го е рекъл и поетът: У нас животът се обърка. Моторът не работеше добре. Започна подозрително да хърка. И спре. 

• Автор
преди 8 минути, ох боже! написа:

Демократичната дикттатура, или по-точно псевдодемократичната е ясна. Това сигурен факт, все по-ясен за все повече хора. А каква да бъде новата форма, по-точно, каква да бъде правилната форма, следва да се обясни посредством качествен анализ. Аз разбира се, имам претенцията, че вече съм го направил. Поради което не само че разсъждавам по въпроса тук и сега, ами от време на време пускам вече разбработени мои теми. 

И който смята, че някъде съм сгрешил, чакам конкретни логически разсъждения с които да бъде показана моят грешка. Т.е. и изправена. Защото аз, разбира се, не искам да предлагам поредната сбъркана система. 

Та това което съм предложил представлява от една страна анализ на фундаменталните процеси. А от друга страна "Что делать?" (класичекия въпрос за политиката). 

Т.е. казал съм вече и как да стане това. При всички случаи, трябва да стане отдолу нагоре. Не е възможно да бъде спуснато отгоре. Въпреки, че не изключвам при желание това да се случи. Но не ми се вярва да се случи. 

Но има начин да стане отдолу. Тоя начин съм го казал. И ще го пусна по-късно вероятно и под тая тема - щото е под другата, дето пита как да се пребориме а па се има предвид казионните избори, чрез които няма никакъв шанс да се преборим - само ще затвърдим за пореден път статуквото, което произтича и се легитимира точно чрез псевдодемократичната избирателна система. 

Искам също така да кажа, че природният закон винаги е един. Той диктува начините по които е възможно да се случват нещата. Съществува някъде някаква ниша, някаква възможност. Човешкият ум я открива и я заема. Ниша която не съществува не може да бъде заета. 

В случая нишата се открива с анализ. Анализира се това което съществува. А то е реалният обществен механизъм, който реално действа. Тъй като дава дефекти, при това нарастващи, анализът е тоя,който ще изясни, защо се случва това и как да бъде променено. 

Дето го е рекъл и поетът: У нас животът се обърка. Моторът не работеше добре. Започна подозрително да хърка. И спре. 

Трябва да бъде чсно и добре представено.

Нека Първо се Разберем, За Какво се Борим. Какво Българите биха желали да Направят за Себе си и България? План за близките поне 50 години.Да изкажат своите мисли хората.

• Автор

Хайде де , какво искате да Бъде. Първо, трябва да знаем имаме ли Обединение, а това става с ето такъв план - Вековен план за България и Народа Български.  Какво искате от Съдбата? икакво сте готови да дадете в Жертва за да се запази „равновесието“ . Живота иска Смърт, Смъртта дава Живот , живота не идва от нищото и смъртта нед води към нищото - Нали така ви учат Мъдрите хора и ви пеят тази „песен“ преди Дълбок сън🙂

Искате ли българите да бъдат 10 милиона предимно с местен произход на територията на България? Как да стане-комплексно е решението, не с едно или две решения, а много и постоянно, Но Приемате ли , че това е Водещ Интерес и всички по -долни от Водещ Интерес Трябва да се съобразяват за сега само с този Водещ Интерес- Българите ГТрябва да се стремят да бъдат около 10 милиона на своята територия и Държава България.

Приема ли се?

• Автор

Отново - Най-напред от всичко се почва с процеса на Обединение , сбиране на „народна армия„ на Народно Опълчение, на Народен Зговор, Народна Завера и пр., както си пожелаете си го представете, няма значение, Важно е в Тая Работа да сме Заедно!

Вековен План за България и Народа Български. - в процеса на изготвяне, който нще е продължителен в някакъв момент чрез механизмите на народната психология-„психология на масите„ както и чрез „психоза на масите“ изниква „видение“ и за следващите стъпки и в някакви други моменти всичко се развива паралелно, ускорява се и желанията се радикализират и усилват-достига се до истинска революция под някаква форма. Това ми е идеята разбира се, все пак съм „революционер“ и то „космически“😁

:) Ехото замлъкна - кофти майна. 

Няма ли пак 'Отново' - ти просто нямаш мярка, за нищо. Като потънеш в делириума и се губиш, губят те и всички, щото няма кой да те последва там, в нищото и личните ти фантазии. 

Жалко - кви вековни планове, :lol6:популизмът крещи с всичка сила - масите, народа... ама чак и "психология"... пак до революция - щото....

преди 1 час, laplandetza написа:

все пак съм „революционер“ и то „космически“😁

Ми не - обикновеното ти кукуруку. :) Нямаш нито едно участие, дето да не стигаш до тва кукуруку и до маниите си стигащи до обикновеното несбъднато копие на изтрещяло подобие на Ленин. Те дедите ти, горките, ако можеха да видят падението ти... 

Като махнем делириума, остава един застаряващ самотник, вкопчен в геройските си филми. 

Що така се отнесе и другия политикан - може би щото и двамата не търпите конкуренция. Пък и в рамките на филма героичният герой може да е само един. :) Много ти здраве от Малинчо Насрански!

===================

Проблемът е, че налудното съдържание продължава да заема основната активност сред виртуала и особено народните клюкарници и т.н. "свободни форуми". В това съдържание се гази всичко, само и единствено в името на това някой от налудните му автори да се почувства по-добре, да се облекчи, да разиграе вечните си импулси чрез описателни сценки и популярни клишета. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.