Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Волен написа:

Пет години по-късно обаче боксьорът-бабаит още не е смачкал малкия боксьор.

При което естествено се постава въпроса: боксьорът-бабаит наистина ли е тежка категория - или просто е един пикльо. Панимаеш?

Да бре, ама побоят е в къщата на малкия боксьор, а не в тази на бабаита. Защо? Ако малкият е по-силен, защо въпреки всичката помощ която получава не може изгони от дома си един пикльо?

преди 2 минути, Звяра! написа:

Знам, че си самотен и търсиш някой с който да си говориш. Не си познал човека! Намери си друг дето да ти обърне внимание!

Не бой се. Аз не съм и очаквал да отговориш. Ти такива въпроси заобикаляш отдалеч, щото нямаш логичен отговор, който да не те завира в под на кучето опашката )

Само че в случая липсата на отговор е красноречив отговор angry

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 153,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 36 минути, parmobil написа:

Е, защо има километрични опашки по бензиностанциите и лимит на зареждане?

Защото в Крим имат проблем с логистиката , ВСУ дебнат с дрони и ги бомбят.

преди 21 минути, ined написа:

images?q=tbn:ANd9GcS_6RNuUxeCEcr2uVjk-rB

Това в Москва ли е или в Киев?

Това небеше ли рафинерията която от руско ПВО гръмна? Имаше доста колажи.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Защото в Крим имат проблем с логистиката , ВСУ дебнат с дрони и ги бомбят.

Пак се правиш на луд. Аз те питам за опашките в самата РФ. Ти какво си се хванал за Крим като удавник за сламка?

преди 56 минути, AAUUXX написа:

Аха и те тези компании стоят и работят на загуба ли ?

Верно си неграмотен. Оди да си сипеш първак комунист неграмотен.

току-що, parmobil написа:

Пак се правиш на луд. Аз те питам за опашките в самата РФ. Ти какво си се хванал за Крим като удавник за сламка?

Немога да ти отговоря , защото не съм бил там , но можем да си пишем празни приказки. Пиша това което съм прочел за ситуацията в Крим , не вися по цял ден да чета из форуми как руснаците едва оцеляват защото останали без гориво, пък изпълняват всички договори с горива към партьорите си.

преди 2 минути, С-600 написа:

Верно си неграмотен. Оди да си сипеш първак комунист неграмотен.

Марусия одеве те търсеше, щяла да те води в Крим на замъка Лястовичето гнездо ако санитарите те пуснат ГСП.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Марусия одеве те търсеше, щяла да те води в Крим на замъка Лястовичето гнездо ако санитарите те пуснат ГСП.

Къде ше ходиш ма пенсио пак се разфантазира. Виж че оная другата бабата не може да ти помага срещу мене. Скоро ще има уво 26г.

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Да бре, ама побоят е в къщата на малкия боксьор, а не в тази на бабаита. Защо? Ако малкият е по-силен, защо въпреки всичката помощ която получава не може изгони от дома си един пикльо?

Малкият боксьор не е по-силен. Никой не казвал такова нещо. Вече уточнихме, че между перомога и пабеда има разлика.

За украинците е перемога да устоят на руZZката агресия. А ако руZZнаците не вземат Киев, пабеда няма.

И както е тръгнало, пабеда наистина няма да има. Пикльовците не са толкова силни, за колкото се мислят.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Немога да ти отговоря , защото не съм бил там , но можем да си пишем празни приказки. Пиша това което съм прочел за ситуацията в Крим , не вися по цял ден да чета из форуми как руснаците едва оцеляват защото останали без гориво, пък изпълняват всички договори с горива към партьорите си.

Това не са празни приказки. Има го написано и онагледено в руски сайтове. Но вече ти казах, че си ми в графа "запалянко". Ти не гледаш факти, ти просто си викаш за отбора.

преди 2 минути, parmobil написа:

Това не са празни приказки. Има го написано и онагледено в руски сайтове. Но вече ти казах, че си ми в графа "запалянко". Ти не гледаш факти, ти просто си викаш за отбора.

Не отричам , че има криза , но мисля че тя няма да създаде вътрешен конфликт в РФ.

• Автор

Докато се препирате губернатора на Крим оповести 122 бензоностанции в които вече има бензин.

Задавам въпроса на Козяк в източните територии сипват ли бензин? Май не.

Голямара криза продължи седмица. Че чак сателитни снимки извадиха )

Укрофилията нощес ще посърне - има буря, дроните не летят.

Второ - ракетите били заредени и вероятно след няколко дни в Лвовско ще има опашки.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Не отричам , че има криза , но мисля че тя няма да създаде вътрешен конфликт в РФ.

Как да не отричаш? Нали ми обясняваше, че било само в Крим. Иначе имало запаси. Стегни се малко и спри с демагогията!

преди 5 минути, kiro 2025 написа:

Докато се препирате губернатора на Крим оповести 122 бензоностанции в които вече има бензин.

Задавам въпроса на Козяк в източните територии сипват ли бензин? Май не.

Голямара криза продължи седмица. Че чак сателитни снимки извадиха )

Укрофилията нощес ще посърне - има буря, дроните не летят.

Второ - ракетите били заредени и вероятно след няколко дни в Лвовско ще има опашки.

Кири троле пенсионер. Ади че други платени пенсионери ти взеха мястото

Ватенките отидоха при Кобзон

Украински авиоудар унищожава база на руски оператори на дронове в Покровск. Видео

https://daniivanov.blogspot.com/2026/07/blog-post_927.html…

Защо никъде нямало по-умен съвеЦки комсомолец от папагала Кокич?

преди 1 час, Волен написа:

За украинците е перемога да устоят на руZZката агресия. А ако руZZнаците не вземат Киев, пабеда няма.

Значи ако руснаците си вземат "само" Крим, Донбас и Запорожието, това ще е украинска победа, а не руска. Разбрах.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Значи ако руснаците си вземат "само" Крим, Донбас и Запорожието, това ще е украинска победа, а не руска.

Никой в Руспия няма да мисли, че Руспия е победител във войната, ако войната приключи по линията на съприкосновение - както тя ще приключи.

А нали разбираш, че в момента, в който войната свърши, в Руспия ще се попитат "заради Донбас ли ручахме жабетата"?

Същият този Донбас, който Руспия саморъчно срина със земята.

Кирчо, ама много си далече от истината с бензина.... Кризата скоро няма да отмине...

Парадоксът е, че Русия не е останала без петрол – тя има огромни количества суровина, която изпомпва от земята. Но тъй като заводите за преработка (рафинериите) са ударени, тя не може да го превърне в бензин.

Когато Европа – най-близкият, най-платежоспособният и логистично най-удобен пазар – затвори вратите си, Москва нямаше друг избор, освен да пренасочи целия този огромен обем към Азия.

Огромните отстъпки: За да компенсират риска от вторични западни санкции, азиатските купувачи изискват (и получават) сериозна отстъпка от пазарната цена на сорта Брент. Те диктуват условията на пазара.
Към момента този праг е свален до около $44 за барел – цена, която едва покрива разходите за добив и транспорт на някои руски находища.

преди 7 минути, Волен написа:

Никой в Руспия няма да мисли, че Руспия е победител във войната, ако войната приключи по линията на съприкосновение - както тя ще приключи.

Мдаа-а-а, аз това го казах още 2022-ра. Азовско и Черно море са гадни, а Донабс не си заслужава:

преди 3 часа, Звяра! написа:

Нещо по темата ще напишеш ли ли ще си губим времето?

Възхищавам се бре Дзверо. С такъв плам се пишат постовете,че онемявам. Ама той тебе не може да те бие - ти дори беше легенда. Легенда писач 😄

Урсула и Кая лъжат всички - Западът нямало да духа супата заради режима в Киев ??? Че кои ще изплащат техните дългове???

Китай трябва да му построят на Путин паметник, не на земята, а в космоса...

1. Петролният и газов дисконт

• Евтина енергия за китайската машина: Руският петрол (особено сортът Urals) се продава на Китай (и Индия) със сериозни отстъпки спрямо международния бенчмарк Brent. За Пекин това означаваше милиарди долари спестени разходи за гориво, което подхранва индустрията му и му позволява да пълни стратегическите си резерви на много ниски цени.

• Газовият капан: Цената на природния газ, който Русия доставя на Китай по тръбопровода „Силата на Сибир“, е значително по-ниска от цените, на които се продаваше в Европа преди 2022 г.

2. Златото и разплащанията в юани

След като руската централна банка беше отрязана от доларовите и евровите си резерви, а руските банки – изключени от системата SWIFT, търговията премина почти изцяло в китайски юани.

• Русия се превърна в една от най-„юанизираните“ икономики извън Китай.

• По отношение на златото – Русия е сред най-големите производители в света. След като западните пазари се затвориха за руското кюлче, голяма част от него започна да пътува към Азия (предимно през хъбове като ОАЕ и Хонконг), често използвано и като инструмент за ликвидност и разплащания извън контролираната от САЩ финансова система.

3. Еднопосочна зависимост

Китай печели двойно от тази ситуация:

1. Купува суровини (нефт, газ, въглища, дървесина) с огромна отстъпка.

2. Продава своите стоки на Русия без конкуренция. Китайските автомобилни производители, технологични гиганти и доставчици на индустриално оборудване изцяло заеха нишите, оставени от изтеглилите се западни компании, и то на цени, които те сами определят.

преди 27 минути, ivottoshev написа:

Мдаа-а-а, аз това го казах още 2022-ра. Азовско и Черно море са гадни, а Донабс не си заслужава:

Я, как можеш да ползваш търсачка! А сега потърси какви прокоби редеше за зимата, която очаква пенсионерите у нас. За боровите иглички. Ще се червите след време какви сте ги писали тук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.