Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

В боя за прерязването на влакното се включиха Тор, С-400, Панцир и една антена. Естествено успешно се справиха и героично защитиха тази пустиня без гориво, ток и вода )

Замислих, се камили нямали да помогнат в тази пустиня. Значи помня за един брой която бяха писали че била трофей, но се замислете )

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 154,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

току-що, attj написа:

Днес Макрон е заявил в Париж, че Русия води война против народа на Украйна. Сякаш Франция не е била гарант за споразумения от Минск. Френският президент предстои да бъде сменен.

т.е. нямате идея за какво е тази война, така ли да разбирам ? Опитвам съвсем базов въпрос към експертите тук (поне така си мисля) :

Screenshot 2026-07-13 163210.jpg

преди 10 минути, Gencho 123 написа:

т.е. нямате идея за какво е тази война, така ли да разбирам ?

Това прилича на въпрос към Макрон, който скоро няма да бъде преизбран. Франция ще си има нормален държавен глава.

преди 5 минути, attj написа:

Това прилича на въпрос към Макрон, който скоро няма да бъде преизбран. Франция ще си има нормален държавен глава.

Не знам толкова ли е ненормален Макрон, или по-скоро кой се смята за нормален - някой може би като Тръмп 😄Хора всякакви, щом американците избраха такъв президент, всичко може да се очаква...Представям си ако румънците бяха избрали Джорджеско който пък имаше апетити към Добруджа.. Някои в България смятат такъв за нормален.

Но въпроса ми е тук към разбирачите, защото всеки втори обяснява как Русия ще си постигне целите, а какви са те, защо води война.. няма отговор.

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

По-скоро след като Москва за пореден път се намеси във вътрешните дела на бивша република от СССР (както го прави и с останалите които са в нейна орбита, начело с Беларус).

Няма такова нещо. Фактите са следните:

Укрия още през 2008 изяви желание да влиза в НАТО. Това е в разрез със собствената ѝ Декларация за независимост, където в т.9 пише черно на бяло че ще са неутрални и с извънблоков статут. Режим, който нарушава собствената си Декларация е престъпен. Според Международното право, всеки може да наказва такива режими както и когато пожелае!

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Няма такова нещо. Фактите са следните:

Укрия още през 2008 изяви желание да влиза в НАТО. Това е в разрез със собствената ѝ Декларация за независимост, където в т.9 пише черно на бяло че ще са неутрални и с извънблоков статут. Режим, който нарушава собствената си Декларация е престъпен. Според Международното право, всеки може да наказва такива режими както и когато пожелае!

като гледам фактите, то Украйна още през 2005 година изявила желание да влезе в състава на НАТО (с план да се случи през 2008). Явно докато Янукович беше президент (2010-2014), за Путин друго нямаше значение и всичко беше в нормите, дори и желанието за НАТО, но след като Янукович избяга в Русия, веднага Крим беше завзет от Русия. Разбира се, защото Украйна наруши декларацията си и всеки от там насетне може да я бомбандира както си иска. Много търпелив този Путин, чака от 2005 до 2014 за да ги почне украинците. И видно няма никаква намеса на Москва. Милостив човек и мъдър държавник излезе Путин. Интересна гледна точка. Все пак, мислех, че българите сме по миролюбив народ, но фактите са такива както казват по-мъдрите.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2005/10/24/94135_ukraina_poiska_chlenstvo_v_nato_prez_2008_g/

Може би при тази укрия за която говориш нещата са различни, но тук въпроса ми беше относно Украйна вас пак :)

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Един надявам се елементарен въпрос - за какво точно воюва Русия

По абсолютно същата причина, поради която кравите тръгнаха да правят ТСВ през 1962-ра

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 1 час, Gencho 123 написа:

какво е това 404 дето постоянно го споменавате ?

Още през 2023-та търсих "държавата Украйна" и Гугъл ми върна този резултат:

ГОТОВО.png

--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 5 минути, Gencho 123 написа:

като гледам фактите, то Украйна още през 2005 година изявила желание да влезе в състава на НАТО (с план да се случи през 2008).

Браво. Значи все пак зацепи че режимът в Киев е престъпен и всеки има право да го накаже както и когато пожелае.

преди 7 минути, ivottoshev написа:

По абсолютно същата причина, поради която кравите тръгнаха да правят ТСВ през 1962-ра

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

Още през 2023-та търсих "държавата Украйна" и Гугъл ми върна този резултат:

ГОТОВО.png

--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

Браво. Значи все пак зацепи че режимът в Киев е престъпен и всеки има право да го накаже както и когато пожелае.

Това е доста смешно - да пишеш 404 вместо името на държавата. Разбирам явно някаква лична омраза и неприязън има тук 😄Щом дори си го запазил, сигурно повод за гордост. Аз пробвах и не ми излиза такова нещо.

Кравите, овцете и другите домашни животни не мисля, че са правили нещо съществено през 1962 година, че да го имаш в предвид, но при тебе всичко можем да очакваме както се видя вече. Това, че имаш афинитет към домашните животни не е чак толкова лошо.

Дали режимът е престъпен аз не се наемам да кажа, но ти си в час и не схващам защо един от президентите на този престъпен режим избяга в Русия. Сигурно да го съдят там, че е нарушил декларацията. Решил е сам да отиде при Путин. Хубава логика и факти, кой съм аз да споря тук.

Като чета написаното явно си от тези военнолюбците които умират от удоволствие по-силния да напада по-слабия, след такова заключние :

всеки може да наказва такива режими както и когато пожелае!

Може би като някакъв наивен идеалист си мислех, че в 21 век такива войни са в миналото, но виждаме, че дали Путин или Тръмп.. и двамата действат от позиция на силния.

преди 57 минути, Gencho 123 написа:

всеки втори обяснява как Русия ще си постигне целите, а какви са те, защо води война.. няма отговор.

Военните операции АТО и СВО продължават. В медии в Москва или в Донецк има много отговори. Минимум е връщане на цялата Новорусия.

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

Кравите, овцете и другите домашни животни не мисля, че са правили нещо съществено през 1962 година, че да го имаш в предвид, но при тебе всичко можем да очакваме както се видя вече.

Не можеш да обориш аргументите ми, и реши да се хванеш за изказа ми. Трябва да ти кажа, че това не е признак на особено висока интелигентност no-no

преди 2 минути, attj написа:

Военните операции АТО и СВО продължават. В медии в Москва или в Донецк има много отговори. Минимум е връщане на цялата Новорусия.

Е това обяснява нещата, Путин си коментира в неговите медии как трябва да завземе друга държава 😄И какво значи да връща чужда територия - нали имаме независима от СССР и Русия държава. По каква логика 4 години той ще води война с тях за да завземе още територия, това ли е целта в крайна сметка на всички тези жертви и разрушения. Да върне славата на СССР - както едно време са завземали по-малките държави край тях, сега се повтаря филма. Демек вълка (Русия) козината си мени, но нрава не. Изобщо не се наемам да питам пък какво е АТО и СВО.. пак някакви измислици на Путин вероятно, човека това може, това прави нали.

Явно, това е една от гледните точки, щом това е достатъчно добра причина за тази война.. Добре, че в Европа лидерите имат здрав разум и не мислят по този начин.

• Автор

Режима стана престъпен в 2014 след като разреши ревншистка фашистка организация (и ние си имаме) американците ги напомпаха с пари, европейците им дадоха визи.

Сега нещата вървят малко по друг начин.

Националистическата идеология (на Бандера) е обявена за национална светиня, визите ще отпаднат (трябва пушечно месо) а индустрията - и най вече АЕЦ (правени за мералургия) искани от ЕС ще бъдат спрени. Металургията също.

Целта на Путин след отказа от Стамбулския договор е Украйна да стане смешно, несъществено сателитче на Урсула тип Латвия - и благодарение на огромните усилия на Зелката - ще.го довърши плана.

Търсената в момента роля е Нова Палестина - държавица дразнеща (помпана отвън) могъщия си съсед.

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Добре, че в Европа лидерите имат здрав разум и не мислят по този начин.

Оглупели са. Донските и запорожските казаци не се интересуват от мнения в Киев и в Европа за своите родни райони. Тези казаци са руснаци. Май и ти си като Кокич и нищо не Ви е ясно.

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

но виждаме, че дали Путин или Тръмп.. и двамата действат от позиция на силния.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Не можеш да обориш аргументите ми, и реши да се хванеш за изказа ми. Трябва да ти кажа, че това не е признак на особено висока интелигентност no-no

Ентеугента пак ли се надигна изпод масата да заработиш за първака

преди 14 минути, kiro 2025 написа:

Режима стана престъпен в 2014 след като разреши ревншистка фашистка организация (и ние си имаме) американците ги напомпаха с пари, европейците им дадоха визи.

Сега нещата вървят малко по друг начин.

Националистическата идеология (на Бандера) е обявена за национална светиня, визите ще отпаднат (трябва пушечно месо) а индустрията - и най вече АЕЦ (правени за мералургия) искани от ЕС ще бъдат спрени. Металургията също.

Целта на Путин след отказа от Стамбулския договор е Украйна да стане смешно, несъществено сателитче на Урсула тип Латвия - и благодарение на огромните усилия на Зелката - ще.го довърши плана.

Търсената в момента роля е Нова Палестина - държавица дразнеща (помпана отвън) могъщия си съсед.

Кире, все се каня да те питам коя година сме?

Не смогват тия охлюви нещо )

Пряко попадение в РЕБ-а.Сигурно е бил китайски ;)

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва ще отговаря на украинските атаки срещу руска територия с удари, които ще бъдат "няколко пъти по-мощни", като предупреди, че мащабът на ответните действия ще продължи да се увеличава, съобщи Ройтерс. Луди хора са всичките замесени.

Определно е хуманитарна помощ ;)

Предатели такива, спрете да издавате на укро-нацистите нашите позиции

Telegram
No image preview

Romanov Лайт ]ࣩࣩࣩࣩ࣯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ

️ ВОЕННОСЛУЖАЩИМ, выполняющим задачи в Донецкой Народной Республике! Не сообщайте о местах (адресах) Вашего размещения в структуры гражданской Администрации ДНР! Вся информация сразу станов

Предателите са навсякъде !!! Другари бъдете бдителни, врагът може да е стои точно до вас в момента!

преди 4 часа, ivottoshev написа:

като гледам аргументите ти на които отговорих, направо не вярвам на очите си. Железен си както винаги с изключително висока интелигентност (404 и нагоре). Сам го каза, само правя комплименти 😁 :

image.png

преди 49 минути, kosyo написа:

Предатели такива, спрете да издавате на укро-нацистите нашите позиции

Подсказка за украинците :

Работайте, братя !

преди 15 минути, Gencho 123 написа:

като гледам аргументите ти на които отговорих, направо не вярвам на очите си. Железен си както винаги с изключително висока интелигентност (404 и нагоре). Сам го каза, само правя комплименти 😁 :

image.png

Виждаш ли какво си снимал, не особено умни ми приятелю? От ясно - по-ясно съм написал че съм търсил "държавата Украйна" а отговорът "404" е дошъл от Гугъл. ОТ ГУГЪЛ, не от Иво Тошев.

Въпреки това ти продължаваш да свързваш "404" с мен вместо с Гугъл.

270355933_10217605959934886_4099883814098445040_n.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.