Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Звяра! написа:

През последните 30 години, Русия колко средства отпусна на България?

Защо е трябвало Русия да ни отпуска средства през последните 30г? Това няма ли да бъде намеса във вътрешанта ни политика от друга държава - който плаща ,той поръчва музиката?

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 154,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Защо е трябвало Русия да ни отпуска средства през последните 30г? Това няма ли да бъде намеса във вътрешанта ни политика от друга държава - който плаща ,той поръчва музиката?

Не разбрах Русия колко средства е отпуснала на България през последните 30 години за възстановяване, за устойчивост, за развитие?

Отговори де, нали подкрепяш Русия и плюеш по ЕС?

преди 20 минути, Мери) написа:

Ако аз продавам оръжие на теб и на Атидже и вие двамата сте скарани, това означава ли, че вземам участие в конфликта ви? Купейка и логика, магаре и космодрум! От мен може да си купи оръжие всеки, който пожелае, Русия също, но ако са ми забранили да продавам оръжие на Русия, значи по свое или не по свое желание съм заел страната на онзи, който ми е забранил. Няма неутралитет в тези работи. Самата продажба на оръжие е чисто търговска дейност, целяща получаване на печалба, която няма нищо общо с вземане на страна.

А ако налагаш 21 пакета санкции, но само на единият от участниците в даден конфликт? Това как би го дефинирал?

преди 1 минута, Звяра! написа:

Не разбрах Русия колко средства е отпуснала на България през последните 30 години за възстановяване, за устойчивост, за развитие?

Защо Русия да ни отпука средства за да се развиваме и възстановяване ? Ти отговори. Ние сме в ЕС ,не в РФ ,защо РФ да ни отпуска пари? Ти искаш ли пари от съседа си за да живееш по добре и той отпуска ли ти средства за това? Русия ни помагаха до 1989г след това избрахме запада за партьор и сега ще очакваме от запада да ни помага.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Защо Русия да ни отпука средства за да се развиваме и възстановяване ? Ти отговори. Ние сме в ЕС ,не в РФ ,защо РФ да ни отпускя пари? Ти искаш ли пари от съседа си за да живееш по добре и той отпуска ли ти средства за това? Русия ни помагаха до 1989г след това избрахме запада за партьор и сега ще очакваме от запада да ни помага.

Ааааа, говориш за онази помощ от която ни отнемаха златния резерв и фалирахме три пъти!!!!! lol6

А ти защо плюеш по ЕС и подкрепяш Русия?

Сега ще ти напомня една хубава поговорка "храни куче да те лае", това представлявате копейките!

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Сигурно са отпуснали нещо, иначе не мога да си обясня как функционират такива като поглед инфо (200% руски насочен канал), или пък едни такива като Дачков и Карбовски които се скъсаха да хвалят Русия, руската войска и Путин.

преди 33 минути, Gencho 123 написа:

Аз за разлика от теб не обичам убийствата и насилията.

Така ли? Какво ти е тогава мнението за убийствата и насилията в Донбас в периода 2014-2022г? Трябваше ли да спрат? Трябваше ли да бъдат изпълнени Минските споразумения, които да сложат край на този геноцид?

преди 1 минута, Звяра! написа:

Ааааа, говориш за онази помощ от която ни отнемаха златния резерв и фалирахме три пъти!!!!! lol6

Не отново нищо не си разбрал ,говоря за армията ни и всичката военна техника и снаражение което имахме ,заводите над 300 които бяхме построили и инфраструктура. Не знам да са ни взели златния резерв или пък да сме били фалирали ,стари изтъркани опорки които вече се изтъркаха и нямат смисъл.

преди 6 минути, Звяра! написа:

А ти защо плюеш по ЕС и подкрепяш Русия?!

Това кога съм правил ohmy

За разлика от отбора на амебите аз съм добре сега и преди бях също добре ,на човек не му е нужно много че да бъде добре и да живее добре ,не съм алчен ,не съм и матереалист ,не изпитвам нужда да притежавам неща от които нямам нужда и в този смисъл съм си ОК сега с което имам и което получавам като пенсия. Имал съм и много доходи ,имал съм и много малко ,парите не ме правят щастлив ,има много други нематерални неща които ме карат да се чувствам добре и за тях не са ми нужни средства.

преди 11 минути, Звяра! написа:

Сега ще ти напомня една хубава поговорка "храни куче да те лае", това представлявате копейките!

Ако имаш такова куче си е твой проблема ,аз когато храня куче или котка не очаквам нищо в замяна ,дори лай. Ако куче те лае то проблема не е в кучето ,а в теб.

преди 10 минути, Gencho 123 написа:

Сигурно са отпуснали нещо, иначе не мога да си обясня как функционират такива като поглед инфо (200% руски насочен канал), или пък едни такива като Дачков и Карбовски които се скъсаха да хвалят Русия, руската войска и Путин.

Защо мислиш ,че трябва всички да бъдат на едно мнение ,през соца дори имаше различно мнение от общоприетото ? Трябва ли да ти плаща някой за да имаш мнение ? Ако наистина мислиш така това е много жалко.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Защо мислиш ,че трябва всички да бъдат на едно мнение ,през соца дори имаше различно мнение от общоприетото ? Трябва ли да ти плаща някой за да имаш мнение ? Ако наистина мислиш така това е много жалко.

Хората не сме еднакви и имаме различно мнение което е съвсем в реда не нещата. Това обаче са медии и хора претендиращи, че едва ли не са журналисти. Те живеят от това, значи някой ги финансира евентуално 😄Тяхната позиция неизменно е една и съща. Мисля, че и на децата е видно в каква посока говорят и ако тука сме форум на любители където можем всякакви глупости да кажем, би трябвало те като хора с претенции поне да си проверяват информацията, а не в един глас да си повтарят спуснатото от някъде...

Между другото дадох този пример с ирония, защото ставаше дума, че Русия не ни е подпомагала финансово през последните 30 години (явно не всеки е схванал иронията ми).

преди 35 минути, Звяра! написа:

Ама ние заради ЕС сме загубили много повече пари отколкото са ни дали. Загубихме земеделие, атомна централа, заводи, а но дадоха пари да правим спортни площадки в села с 2-3 старци.

преди 10 часа, livret написа:

Ох,умната глупачка

Петият закон на глупостта

Глупакът е най-опасният човек

Глупакът е по-опасен от Бандита. Резултатът от действията на идеалния бандит е простото преминаване на блага от един човек към друг. Обществото като цяло не губи много от това. Ако всички членове на едно общество са бандити, то би било прогнило, но живо. На върха отново биха излизали най-талантливите. Когато на сцената излизат глупаци обаче, картинката се променя. Те носят вреда, без да извличат изгода от това. Така благата се унищожават и обществото обеднява.

Историята доказва, че обществата напредват тогава, когато на власт в тях има достатъчно умни хора, за да неутрализират активните глупаци и да не им позволяват да разрушат онова, което са създали умните. В регресиращите държави има същия брой глупци, но във властта се наблюдава ръст от глупави бандити, а сред останалото население – на наивни простаци. Това разпределение на силите неизменно засилва разрушителните действия на глупаците и цялата страна отива по дяволите.

Така и очаквах. Зададох ти въпрос на който не искаш да отговаряш, неудобно е, защото е глупост която пишеш и ти ми излизаш с определение на глупостта. Аз я зная какво е глупостта. Нали я виждам в твое лице.

Та кажи какъв % от населението на САЩ и Запада е на върха на пирамидата?

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Хората не сме еднакви и имаме различно мнение което е съвсем в реда не нещата. Това обаче са медии и хора претендиращи, че едва ли не са журналисти. Те живеят от това, значи някой ги финансира евентуално 😄Тяхната позиция неизменно е една и съща. Мисля, че и на децата е видно в каква посока говорят и ако тука сме форум на любители където можем всякакви глупости да кажем, би трябвало те като хора с претенции поне да си проверяват информацията, а не в един глас да си повтарят спуснатото от някъде...

Между другото дадох този пример с ирония, защото ставаше дума, че Русия не ни е подпомагала финансово през последните 30 години (явно не всеки е схванал иронията ми).

Мисля ,че медиите трябва да бъдат свободни и да изразяват свободно новините си такива каквито са, ако изразяваш само едната страна по дадена тема без другата гледна точка ( винаги има една или повече гледни точки) не е свобода на словото това. Кой от къде се финансира е добре да бъде регулирано съз закон за публичност за да няма спекулации ,но това се съмнявам че ще стане. И понеже сме в темата за войната в Украйна намираш ли да нормално медиино да се приветства едната страна ,а за другата да се мълчи това не ми изглежда никак демократично, нито свободно нито редно. Медиите трябва да предоставят всички страни безпристрастно пред зрителя или читателя и той да решава сам след това.

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Така ли? Какво ти е тогава мнението за убийствата и насилията в Донбас в периода 2014-2022г? Трябваше ли да спрат?

Естествено, че трябваше да спрат. Но за разлика от теб аз не намирам убийства на хора за нещо доблестно. Нормален човек не би подкрепил избиването на хора.

Ако про-руските ръководители си бяха свършили работата както трябва в Одеса, също нямаше да се стигне до този пожар и жертви. Любопитно покрай този известен случай с дома на профсъюзите и отговорните фактори (от които се очаква да реагират адекватно и спрат размириците) :

Дмитро Фучеджи заместник-началник на регионалното управление на полицията в Одеса => след това избягва и получава руско гражданство

Володимир Боделан началник на държавната служба за извънредни ситуации в Одеска област => също избягва и за награда заема длъжността "заместник-губернатор" на окупираната част от Херсонска област, а през януари 2024 г. е назначен за ръководител на "Постоянното представителство на Херсонска област към правителството на Руската федерация".

Както се казва Русия се погрижи за своите "герои" 😄

преди 35 минути, Gencho 123 написа:

Естествено, че трябваше да спрат. Но за разлика от теб аз не намирам убийства на хора за нещо доблестно. Нормален човек не би подкрепил избиването на хора.

А как да спрат, след като Запада призна че не това е била целта на "Минск"? Кой да ги спре, след като няма желание за това? Както беше тръгнало през януари и февруари '22-ра, от горките донбасци нищо нямаше да остане. Защо си против тези, които се намесиха за да спрат геноцида, а до ден днешен подкрепяш тези, които си признаха че целенасочено са бойкотирали мирните споразумения?

преди 43 минути, Gencho 123 написа:

Дмитро Фучеджи заместник-началник на регионалното управление на полицията в Одеса => след това избягва и получава руско гражданство

Володимир Боделан началник на държавната служба за извънредни ситуации в Одеска област => също избягва и за награда заема длъжността "заместник-губернатор" на окупираната част от Херсонска област, а през януари 2024 г. е назначен за ръководител на "Постоянното представителство на Херсонска област към правителството на Руската федерация".

Както се казва Русия се погрижи за своите "герои" 😄

Разбира се, че тези които не искат да изпълняват заповедите на ръководството в Киев да избиват невинни донбасци ще бъдат обявени за "врагове на народа" и ще бягат в Русия.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

А как да спрат, след като Запада призна че не това е била целта на "Минск"? Кой да ги спре, след като няма желание за това? Както беше тръгнало през януари и февруари '22-ра, от горките донбасци нищо нямаше да остане. Защо си против тези, които се намесиха за да спрат геноцида, а до ден днешен подкрепяш тези, които си признаха че целенасочено са бойкотирали мирните споразумения?

Разбира се, че тези които не искат да изпълняват заповедите на ръководството в Киев да избиват невинни донбасци ще бъдат обявени за "врагове на народа" и ще бягат в Русия.

Нали сам виждаш, че са наградени за бездействието си тогава. Изпълнили са заповеди, но от Москва, не от Киев. Заради тях изгоряха хора в този профсъюзен дом. Мислех, че си прочел по тази тема - тя се раздухва много през годините и умело се използва от Русия. Реално тези двама души умишлено не правят нищо, за да се стигне до ескалацията и смърта на много хора. За награда и двамата сега са на служба към Москва. Не е трудно човек да събере 2 и 2 в този конкретен случай.

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

Нали сам виждаш, че са наградени за бездействието си тогава. Изпълнили са заповеди, но от Москва, не от Киев. Заради тях изгоряха хора в този профсъюзен дом. Мислех, че си прочел по тази тема - тя се раздухва много през годините и умело се използва от Русия. Реално тези двама души умишлено не правят нищо, за да се стигне до ескалацията и смърта на много хора. За награда и двамата сега са на служба към Москва. Не е трудно човек да събере 2 и 2 в този конкретен случай.

Не са изпълнили заповедите на Киев да убиват невинни донбасци и са били принудени да бягат в Русия за да спасят живота си, който е бил застрашен заради това неподчинение. ТИ КОЕ НЕ РАЗБРА?!?

Путин нахлу в Украйна, когато терорът на ПЛАНдемията, вече беше предизвикал мощно съпротивително движение в цял свят. “Световните Походи на Свободата”, тръгнали от Германия се разпространиха в целия западен свят и ставаха все по-многочислени и мощни. Освен това те изградиха международна мрежа на съпротивителното движение. Заговорът ПЛАНдемия започна да се пропуква и поради силната информационно кампания в социалните мрежи, въпреки жестоката цензура там. Телеграм каналите обединиха съпротивата от цял свят и освен обменът на разобличаваща информация, там се съгласуваха и мероприятията.

Ж-сатанистите отлично разбраха, че въпреки големите си първоначални успехи, ще загубят битката, тъй като милиарди хора се осъзнаваха по-бързо, отколкото заговорниците предвиждаха. А когато и в деспотичен Китай избухнаха демонстрации, прерастнали в метежи и граждански въстания, за които нищо не видяхте по официалните медии, ж-сатанистите се изплашиха не на шега, че там може да се случи взрив, който да помете техния Си Дзинпин и шайката му.

Световният глобал-сатанистки “елит” не можеше да си позволи да загуби образцовия си електронен концлагер – Китай, изграждан, като типов модел за бъдещето на света. Всъщност такъв се внедрява успешно и от дубльорчето Владимир Путин в Русия и в Казахстан от президента Касим Токаев с китайски технологии разбира се. Затова заговорниците прекратиха внезапно пландемичната диктатура в цял свят и отпуснаха натрупаното напрежение. А на техния човек – Путин, завършил през 1997 г., Школата за Млади Световни Лидери към Световния Икономически Форум, му беше наредено да започне войната, като отвличаща вниманието маневра, с цел да запазят постигнатото.

Разпалената от Путин война е ключов елемент от плана на Клаус Шваб, за “великия рестарт” или “голямото зануляване” постигащ няколко цели:

1.Взаимно изтребление на бели, православни европейци. Намаляват така световното население, което е основната им цел. Затова и разтягат войната, като внимават нито една от двете страни да не постигне рязка и бърза победа, та унищожението да продължи колкото се може по-дълго. А и Путин инжектира повечето мобилизирани руснаци, с отровата “Спутник”, пълна с графен оксид и разработена на запад в сътрудничество с “Астра-Зенека”, която причинява същото кръвосъсирване, миокардити, инвалидизиране и смърт, както другите им “ваксинин”. Така някой войник и да оцелее във войната, графен оксидът ще го довърши един ден.

2.Стопанска разруха в Европа, Русия и Украйна, поради санкциите и войната. Поскъпване на енергията, суровините, разкъсване на веригите за доставки, помпане на инфлация, масово обедняване и разоряване на така омразния на глобалистите малък и среден бизнес в Европа и в Русия. По официални данни в Руската Федерация 6 600 000 руснаци имат дългове и не ги пускат да излизат от страната, а сега ще им отнемат и международните паспорти.

3.Унищожаване на житницата на Европа – украинските и руски черноземни плодородни землища и предизвикване на изкуствен глад в Африка и Азия, което да подтикне ново нахлуване на араби и негри в Европа, както през 2015 г., когато го организира Ангела Меркел и това окончателно да заличи бялата раса.

4.Отвличайки вниманието на хората с войната и зверствата в нея, зад завесата тихичко си прокарват електронизацията, “храната” от насекоми, “зелената сделка и въглеродния отпечатък” и т.н. При това не само в Европа и САЩ,но и в Русия.

5.Използвайки аргумента – “във война сме”, затягат гайките и си внедряват официално цензура, ограничения на правата и свободите и полицейски мерки, водещи към електронен концлагер. В Русия въвеждат “патриотична цензура” и всеки обявил се против войната влиза в затвора, а на запад въвеждат цензура за “борба с фалшивите новини и проруската пропаганда”.

6.Трябва да се осъзнае, че “Путин” е ученик на К.Шваб, агент и част от сатанинския глобален кабал, работещ за мащабна депопулация на земите на южна Украйна за бъдещи цели чрез контролираната война(по-точно месомелачка) .

Допълнително се работи за съсипване на самата Русия, чрез атаки с дронове и взривове, извършвани от вътрешни диверсионни групи,но се преписват на ВСУ.

Тези атаки имат за цел сплашване на населението в РФ и оправдаване на по-мащабна мобилизация и ескалация на войната.

Сатанинските злодеи работят непрестанно, света да бъде разделен на няколко електронни концлагери, които ще бъдат едни и същи по своята същност и управлявани от единен център – тъй наречения НСР(NWO).

Трябва да си съвсем оглупял и малоумен за да бъдеш гарант на кредити на режима в Киев. А в ЕС доста държави дори продължават с това. Осъзнали са се досега само Чехия, Словакия и Унгария. В България едва сега вече се замисляме.

току-що, ivottoshev написа:

Не са изпълнили заповедите на Киев да убиват невинни донбасци и са били принудени да бягат в Русия за да спасят живота си, който е бил застрашен заради това неподчинение. ТИ КОЕ НЕ РАЗБРА?!?

Като пишеш с главни букви не си по-убедителен. Първо прочети какво се е случило и какво са направили (или по-скоро не са) тези двамата. Не случайно Москва си ги спаси след като изпълниха задачата. Благодарение на тях се стигна до тези убийства в профсъюзния дом. Сигурен съм, че може да се образоваш по-добре по темата. Това е една от основните опорки на Русия защо е трябвало да се намеси да защити рускоговорещото население в Украйна.

Но да, както ти казах и преди - аз не подкрепям убийствата за разлика от теб.

Героите от безсмъртния полк на обяд

Ето кой продавал американското оръжие на черния пазар ;), пък аз ви се подигравам за това. Извинявай @attj прав си бил. Усещаш иронията нали или трябва да го кажа директно ?

И като казах американска помощ се сетих за това

Telegram
No image preview

Соняшник🦅

А як вам таке на вечір?!🥰 Шановні пани і дорогі панянки, якщо бажаєте закиньте донат нашим побратимам, бо сьогодні зі збором дуже щось сумно🫡 https://send.monobank.ua/jar/6EK9HGbLCg Соняшник 🌻 |

Американците са отворили пак лендлиза към руZнаците , но има един нюанс ;) Кой си го е представял , някога американски бомби ще падат върху руZката земя? Явно са влезли и те във войната @AAUUXX ;).

В знак на съпричастност към Резанската рафинерия , гори и Пермската.

Това единствено ешалонирано ПВО да не е в отпуска днес? Пак ще вдигнат цената на горивата , където ги има ;)

Косич и Кокич не казват още колко време могат да издържат горките бандеровци. Тяхната агония продължава и времето им изтича. Оставете какво говорят западната пропаганда и радио Киев. Много жалко е всичко това - милиони да умират заради златните тоалетни на кликата на Зеленски !?

@kosyo казват ,че ситуацията с недостиг на горива в РФ се е стабилизирал и вече отпадали ограниченията в количествата които бяха въвели. Казах ли ти ,че ще се оправят с този проблем и от него няма да произлезе нищо?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.