Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Не знам доколко е отразено в медиите, но миналата седмица е унищожен един от най-големите фарма складове в Киев, което означава, че държавата остава почти без лекарства. Наличностите са унищожени, а нови доставки не са възможни (поне не по този начин). Много впечатляваща "победа" за Путин и Русия. Това е склад използван от най-големите дистрибутори на лекарства. Но разбира се, след като целта е да се унищожи държавата Украйна, това са дребни подробности за всички човечета подкрепящи тази агресия.

LIGA.net
No image preview

Ukraine's largest pharmaceutical warehouse suspends opera...

Russian occupiers destroyed the "Biokon" logistics warehouse near Kyiv

.

• Отговори 10k
  • Прегледи 151,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 36 минути, AAUUXX написа:

@kosyo през последните 3 дни не са освобождавали селища ,последните са Никаноровка и Грузское от преди дните за преговори с американците.

Institute for the Study of War
No image preview

Russian Offensive Campaign Assessment, September 7, 2026

The Ukrainian military demonstrated the falsity of one of Vladimir Putin's more outrageous claims of fictitious Russian gains in Donetsk.

"The pervasive culture of lying within the Russian armed forces paradoxically both damages Russian forces’ ability to fight effectively and supports exaggerated Kremlin claims that Putin weaponizes to enhance Russia’s negotiation position."

Защо така пишат за тези хора? Че и за някакви военкор-и се говори ? Не знам вече на кой да вярвам и на кой да се подигравам ;)Затова ще се подигравам на ливадите които вярват на тия тотални НЕМОЖАЧИ!!!

ЕС предвижда до края на 2027 година общо 60 млрд. евро — за военни нужди на режима в Киев. Дали това е кредит или е пореден безвъзмезден подарък ? А ВСУ докога ще успеят да държат фронта и да воюват ?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

DW ? Остави това. Разбира се ,че тези които губят електорат и подкрепа ще търсят начини за дискредитация на тези които печелят вота на народа. Едва ли германците са толкова глупави ,че да изберат нацисти предвид историята си ,но националистите им обещавт повече национална политика и търсене на отговорност за северен поток ,който беше важен за тяхната икономика. Те си знаят ,те си решават ,те си избират ,всичко останало което ще се изпише из медиите ще бъде бля ,бля пропаганда.

Този линк е от 2018, далеч преди AfD да придобият тази популярност на която се радват сега. Със сигурност който се интересува може да открие и други източници (определено не е само DW). Общото между такива подобни крайно дясни партии (още наричани популисти) е обикновенно относно засилване на граничния контрол, ограничаване на миграцията, националните интереси над всичко и прочие такива приказки. Впечатлението е, че с такива фрази по-скоро искат да натрупат електорат, което и се случва, друг е въпроса какво правят напрактика (примерно затварят ли си границите с други държави от ЕС ?). Има много фактори извън тези партии които допринасят в тази посока, като войната в Украйна определено действа в тази посока (приказката - защо да помагаме на Украйна, като ние не сме се оправили е доста популярна и у нас).

image.png

преди 16 минути, kosyo написа:
Institute for the Study of War
No image preview

Russian Offensive Campaign Assessment, September 7, 2026

The Ukrainian military demonstrated the falsity of one of Vladimir Putin's more outrageous claims of fictitious Russian gains in Donetsk.

"The pervasive culture of lying within the Russian armed forces paradoxically both damages Russian forces’ ability to fight effectively and supports exaggerated Kremlin claims that Putin weaponizes to enhance Russia’s negotiation position."

Защо така пишат за тези хора? Че и за някакви военкор-и се говори ? Не знам вече на кой да вярвам и на кой да се подигравам ;)Затова ще се подигравам на ливадите които вярват на тия тотални НЕМОЖАЧИ!!!

Не знам аз също съм в тази дилема едните казват напредваме в Донбас ,другите казват това не е вярно те губят в Донбас, едно е сигурно и двете страни трябва да се стегнат и покажат най доброто пък накрая само един ще победи на фронта.

преди 7 минути, Gencho 123 написа:

Този линк е от 2018, далеч преди AfD да придобият тази популярност на която се радват сега. Със сигурност който се интересува може да открие и други източници (определено не е само DW). Общото между такива подобни крайно дясни партии (още наричани популисти) е обикновенно относно засилване на граничния контрол, ограничаване на миграцията, националните интереси над всичко и прочие такива приказки. Впечатлението е, че с такива фрази по-скоро искат да натрупат електорат, което и се случва, друг е въпроса какво правят напрактика (примерно затварят ли си границите с други държави от ЕС ?). Има много фактори извън тези партии които допринасят в тази посока, като войната в Украйна определено действа в тази посока (приказката - защо да помагаме на Украйна, като ние не сме се оправили е доста популярна и у нас).

image.png

Ако това иска народът им ще изберат тези които да го направят.

току-що, AAUUXX написа:

Не знам аз също съм в тази дилема едните казват напредваме в Донбас ,другите казват това не е вярно те губят в Донбас, едно е сигурно и двете страни трябва да се стегнат и покажат най доброто пък накрая само един ще победи на фронта.

Ти не вярваш на другаря Poo-tin? Сибир ще ти се види тесен тебе !!! Вярата в другаря Poo-tin и победното настъпление вече колко години в тази 3-дневна война трябва да те топли там ;)

Възпитаника на московките гей-клубове, минал спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск, Екатеринбург, Нижни Новгород и Минск се подготвя за среща с ГОЛЕМИЯ размер помощ от Червения кръст

Разбира се че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка, липсата на сигнал от Старлинка, френските GPS-и и китайския РЕБ и на обяд няма бодра дробонарезка

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Ако това иска народът им ще изберат тези които да го направят.

Народа в Германия не са само източните провинции, а такива популисти имат сила основно там. Така, че трудно е да се заключи, че това иска Германия като цяло, а по-скоро има такива крайни хора като навсякъде, които географски са позиционирани в определени региони специално в тази държава. Не може да не прави впечатления, че семената на национализма покълват точно в тази част. Все пак в бившата западна Германия, имаме около 65 милиона души спрямо 12-13 милиона в източната част.

Подобна на нашата соц носталгия, те си имат подобна и там (тези 45 години не прощават никъде 🤣) :

“A bit of freedom, a bit of East Germany, so that we can live again according to the norms and values we knew back then.”

https://www.politico.eu/article/germany-far-right-taps-nostalgia-communist-east-election-campaign/

преди 1 час, kosyo написа:

Ти не вярваш на другаря Poo-tin? Сибир ще ти се види тесен тебе !!!

Разбира се ,че му вярвам. Но бива ли това ,прятели сме пък искаш да ме пратиш при белите мечки?

Кремъл настоява, за капитулация на Украйна и оттеглянето ѝ от Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска области, включително големи и гъсто населени райони, които руските сили никога не са окупирали.

Крепостните не искат да мрат за имперските мераци на Путьото

По данни на RFE/RL, в руския град Башмаково в област Пенза, жителите се самоорганизират, за да предотвратяват мобилизирането от страна на властите на момчета и мъже от района.

Опитите за насилствена мобилизация се увеличават, като има все повече случаи на хора, които са вкарвани в бусове директно от улицата или са заплашвани, за да подпишат договори с армията.

В момента около 250 жители на градчето са се включили в патрули, които се координират онлайн, разпределени са на смени и наблюдават улиците. Според техните данни, вече са предотвратили мобилизирането на 6 души.

Според данните, има сигнали за формирането на подобни патрули и в други части на Руската федерация.

Telegram
No image preview

De Re Militari

🇷🇺 По данни на RFE/RL, в руския град Башмаково в област Пенза, жителите се самоорганизират, за да предотвратяват мобилизирането от страна на властите на момчета и мъже от района. Опитите за наси
преди 2 часа, attj написа:

Кремъл настоява, за капитулация на Украйна и оттеглянето ѝ от Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска области, включително големи и гъсто населени райони, които руските сили никога не са окупирали.

"Русия продължава да настоява Украйна да се откаже от стремежа си за членство в НАТО и да приеме териториалните претенции на Москва. Киев отхвърля подобни условия."

Демек, Русия ще прави каквото си иска със съседните държави (докато не станат членове на НАТО), най-вече както се вижда цялата война е около териториалните претенции на руснаците. Ако не слушаш, ще дойдат ракетите и рано или късно ще се откажеш от каквото и да е. Това е истинският лидер, истински защитник на традиционните християнски ценности, изписани на върха на руските ракети. Колко жалък трябва да е човек да се възхищава на русия днес.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/429571-kremal-pozitsiyata-na-putin-za-ukrayna-ostava-nepokolebima-i-sled-pregovorite-sas-sasht

ЕС разреши на Киев да купува ракети от САЩ с пари от общ европейски дълг. Заемът ще се връща с бъдещи репарации от Русия

Ето защо това управление е пагубно за ЕС...Репарации няма да има ...Победителите не плащат репарации...плащат ги победените...
Гласове

п.с. Забравих поздравите към "създателя" на редактора на мнения.....🤮Време е да върнеш парите за това л@йно,което си иср@л...или да върнеш нещата поне както бяха..

преди 14 минути, Proshark написа:
ЕС разреши на Киев да купува ракети от САЩ с пари от общ европейски дълг. Заемът ще се връща с бъдещи репарации от Русия

Браво на Европа за подкрепата на Украйна. Европа не може да си позвили варварска Руспия да пабеди в тази война.

преди 15 минути, Волен написа:

Браво на Европа за подкрепата на Украйна.

Подкрепата на бандеровците е вредна за всички. Режимът в Киев са превратаджии - те не са предишната Украйна. Там е гражданска война от 12 години.

преди 24 минути, Волен написа:

Браво на Европа за подкрепата на Украйна. Европа не може да си позвили варварска Руспия да пабеди в тази война.

За твое съжаление ...избрал си грешната позиция...Някой народи си научиха урока...

преди 41 минути, Proshark написа:

Ето защо това управление е пагубно за ЕС...Репарации няма да има ...Победителите не плащат репарации...плащат ги победените...
Гласове

п.с. Забравих поздравите към "създателя" на редактора на мнения.....🤮Време е да върнеш парите за това л@йно,което си иср@л...или да върнеш нещата поне както бяха..

Аз съм песимист в това отношение с реапарации и връщане на заеми, и мисля че най прецакани от това ще бъде ЕС ,но ще видим.

Тръмп и Путин били говорили по телефона днес от медиите бил 1ч разговора в който обсъждали Украйна ,Зеленски казал пък че има надежда за нови преговори ,всичко започна да прилича на театрална пиеса.

Спрете геноцида над ЕДИНСТВЕНОТО в света ешалонирано ПВО!

Тия дрончета още малко ще се блъснат в него ;)

Разбира се че няма и вечерно издание на ТОТАЛНОТО китайско ембарго , въпреки китайския РЕБ, липсата на сигнал от Старлинка и френските GPS-и

Другари , знам че ви се подигравам много и не харесвате, но имам молба към вас. Може ли да ми кажете от къде може да си взема такива тактически бойни чехли?

Като човек ви моля- помогнете ) Бастун боен вече намерих , само чехлите ми липсват, за спешната раница ми трябват.

преди 26 минути, AAUUXX написа:

Аз съм песимист в това отношение с реапарации и връщане на заеми ...

Замразените руZZки активи едва ли ще бъдат върнати на Руспия. Най-вероятно те ще бъдат използвани като репарации.

Ето ти няколко сценария за завършване на войната.

1. Украинската отбрана се срива и Руспия анексира Украйна. При това положение Западните санкции остават, а замразените руZZки активи остават замразени. Руспия няма как да накара Запада да махне санкциите и да си върне активите, дори да тръгне да напада Европа.

2. Конфликтът се замразява без мирен договор. Западните санкции остават, а замразените руZZки активи остават замразени. Руспия няма как да накара Запада да махне санкциите и да си върне активите, дори да тръгне да напада Европа.

3. Постига се що-годе справедлив мир, при който Западните санкции се отменят, а замразените руZZки активи се използват за репатации.

Единственият начин Западните санкции срещу Руспия да бъдат вдигнати е справедлив мир. При това положение замразените руZZки активи отиват за репарации. При другите варианти санцкиите остават, а замразените руZZки активи остават замразени.

Ти си прецени кой вариант ще се случи на практика и дали има начин Руспия си върне замразените активи.

Кокаиновият фюрер отново се оплака за компромис при износа на зърно и енергия.
Това е част от колективно оплакване,опитват се да убедят Руската федерация и чичко Путин да приемат въздушно и морско примирие,и то да улесни нацисткия режим в Киев и неговите спонсори да преминат през зимата и да спечелят време за попълване на запасите от противовъздушна отбрана, да увеличат производството на реактивни дронове за удари срещу Русия. В същото време хохолът отказва да напусне Донбас. А това означава, че всяко примирие ще бъде само пауза, изгодна за нацистите, която те ще прекъснат веднага щом повярват, че е дошло времето.

Какъв Руският отговор по темата.Руски дронове летят свободно над Киев и рисуват пениси във въздуха, местните укро медии са възмутени.

преди 5 минути, glen написа:

Кокаиновият фюрер ...

Могъщите руZZки пикльовци вече пета година не могат да се справят с едно жалко кокаиново фюрерче.

Поклон пред могъществото на пилкльовците. 🤣😂

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.