Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Може да бъде изображение с текстово съобщение

• Отговори 10k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

От бригадирското движение чак до сега - за 74 години Кокич са го докарали до затъпяване и до пълно затъмняване. Пустите комунисти за всичко са виновни. Ленин и Сталин пък са най-виновни за войната в Украйна.

преди 30 минути, attj написа:

Кокич да ни обясни защо Зеленски иска за 9 години нови 800 милиарда Евро ? Още ли няма да са привършили бандеровците до 2035 година ???

Те не свършиха ли още преди 2 години ?

Героите от безсмъртния полк на обяд

преди 33 минути, Top-t написа:

Удри още 200 гр. и се върни дългокоске

Защо всеки те ебава, че си бавноразвиващ? На какво се дължи, според теб?

Разбира се че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка , липсата на сигнал от Старлинка и френските GPS-и и на обяд няма бодра дробонарезка

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Какво се случи? Нямаш аргументи да защитиш опорката си, а wub

Надумка се дългоска и търси баткото с мустаците. Нетърпелива е

Колко героично радарите поемат дрончета и подигравки за безаналоговостта си!

Ще помоля да го изтриете , защото е снимано на място пазено от дебели червени линии и новата ядрена доктрина! Бъдете внимателни другари - врагът не спи и не искам да бъдете изпепелени утре от някой случаен ядрен взрив ;). Ако не се събудите утре - вие сте виновни, да си знаете!

преди 11 минути, communismatic написа:

Защо всеки те ебава, че си бавноразвиващ? На какво се дължи, според теб?

Сигурен съм заради овчата шапка на идола ти

преди 21 минути, attj написа:

за 74 години Кокич са го докарали до затъпяване и до пълно затъмняване. Пустите комунисти за всичко са виновни.

Виновни са най-вече родата му от комунета-номенклатурчици, които са му отрязали достъпа до семейното имане и сега горкият Цоцко трябва да заработва жълти стотинки с безмислени постове по форумите. Да не мислиш че му е лесно?

преди 1 минута, Top-t написа:

От това ще е, да. А не от факта, че нямаш акъл и за пет стотинки.

преди 5 минути, Top-t написа:

Надумка се дългоска и търси баткото с мустаците. Нетърпелива е

А, добре че ме подсети. К'во станà с Дзверо? Ше ви играя ли на сватбата?

току-що, communismatic написа:

Намери ли северно-корейците или с @maxthon още ги търсите? Не ми отговаряй , прави се на ударен че ще ти припомня и други твоите "попадения" ). Ти нали беше най-умния тук, защо постоянно те хващам колко си наивен ? Едва ли е случайно :;)

Украйна: вярваме, че ще победим Русия · В петата година от войната Украйна определено е изтощена от руските нападения. Но е и пълна с нова увереност за победа. Много хора около Киев (като Кокич) вярват, че ще бъдат отвоювани Донбас и Крим. В реалния живот обаче могат да загубят и още територии.

И Рамбо вече не е същия...

Развалиха я тая държава. Този да не изял другарчето си?

преди 3 минути, attj написа:

Украйна: вярваме, че ще победим Русия · В петата година от войната Украйна определено е изтощена от руските нападения. Но е и пълна с нова увереност за победа. Много хора около Киев (като Кокич) вярват, че ще бъдат отвоювани Донбас и Крим. В реалния живот обаче могат да загубят и още територии.

Кажи кога свършиха хората бре човек, не виждаш ли че вече само за подигравки ставате? Това да се правиш на ударен за старите изказвания мислиш ли че работи в твоя полза? Я помисли още малко )

Да продължим със серията безаналоговост (

Сега вече ще вдигнат цената и на градинските мрежи . Само това им липсваше!

преди 45 минути, attj написа:

Я обясни как точно тези санкции от малка Европа влияят на огромната Евроазиатска федерация ?

По какъв критерий точно се определя, че Русия е огромна, а Европа малка - гледаме икономика, население или просто размера на територията ? Икономически е интересно да се сравни до колко Русия търгуваше с Европа преди да започне офанзивата срещу Украйна след 2014-та година. Няколко цифри за сравнение :

Общия износ на ЕС през 2012 е бил за 1,7 трилиона eur (Русия на четвърто място с 7,24% или 123 милиарда eur), докато това представлява около 40% от общия внос на Русия.

Общия внос на ЕС е бил около 1,8 трилиона eur, от които 213 от Русия (което представлява някъде около 50% от Руския износ), което е около 12% от целия внос.  

Изглежда много голяма част от външната търговия на Русия е била с ЕС преди 2014 година, като особенно впечатление прави, че около 50% от Руския износ е бил за ЕС, докато през 2025 спада до приблизително 28 милиарда евро (от общо 413 милиарда износ от Русия за 2025 т.е. делът на ЕС спада от 50 на около 7%).

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

По какъв критерий точно се определя, че Русия е огромна, а Европа малка - гледаме икономика, население или просто размера на територията ? Икономически е интересно да се сравни до колко Русия търгуваше с Европа преди да започне офанзивата срещу Украйна след 2014-та година. Няколко цифри за сравнение :

Общия износ на ЕС през 2012 е бил за 1,7 трилиона eur (Русия на четвърто място с 7,24% или 123 милиарда eur), докато това представлява около 40% от общия внос на Русия.

Общия внос на ЕС е бил около 1,8 трилиона eur, от които 213 от Русия (което представлява някъде около 50% от Руския износ), което е около 12% от целия внос.  

Изглежда много голяма част от външната търговия на Русия е била с ЕС преди 2014 година, като особенно впечатление прави, че около 50% от Руския износ е бил за ЕС, докато през 2025 спада до приблизително 28 милиарда евро (от общо 413 милиарда износ от Русия за 2025 т.е. делът на ЕС спада от 50 на около 7%).

еех, умници. Това какво продаваш-печелиш и колко вида боклуци произвеждаш и какви пазари имаш и какви са ти банките и валутното влияние и пр. е сам част от Силата. Основни Винаги са Били - Населени, Хора , Територия-големина, вид, география, Природни ресурсу, Енергийни Технологии и капацитет, Военни Технологии и капацитет, Науко-технологичен ресурс, капацитет, „запас“ и еволюция, и някои други. Може изобщо да не търгуваш, да нчмаш никакви печалби от Световен и на световен Пазар, да нямаш стабилна валута, дори изобщо да нямаш такава, но имаш ли развити горните в Някаква ДържавноНационална Ситема - ти си Голям и Силен.В днешно време, който е сред първите в Космос и Изкуствен Интелект, Военна Област - и има Сверинитет за Оцеляване -Той е Батйушка!, останалите са унисекс пудели!

преди 1 час, communismatic написа:

преди 1 час, ivottoshev написа:

А, добре че ме подсети. К'во станà с Дзверо? Ше ви играя ли на сватбата?

Болните от соц сектата в интерната се събраха

преди 8 минути, laplandetza написа:

еех, умници. Това какво продаваш-печелиш и колко вида боклуци произвеждаш и какви пазари имаш и какви са ти банките и валутното влияние и пр. е сам част от Силата. Основни Винаги са Били - Населени, Хора , Територия-големина, вид, география, Природни ресурсу, Енергийни Технологии и капацитет, Военни Технологии и капацитет, Науко-технологичен ресурс, капацитет, „запас“ и еволюция, и някои други. Може изобщо да не търгуваш, да нчмаш никакви печалби от Световен и на световен Пазар, да нямаш стабилна валута, дори изобщо да нямаш такава, но имаш ли развити горните в Някаква ДържавноНационална Ситема - ти си Голям и Силен.В днешно време, който е сред първите в Космос и Изкуствен Интелект, Военна Област - и има Сверинитет за Оцеляване -Той е Батйушка!, останалите са унисекс пудели!

Така ви го наляха на неграмотните бачкатори през соца, че това е икономиката.

Руската федерация се преориентира към азиатските пазари. Последствията са за Европа. България не е застрашена - заради договорите за доставка на петрол и природен газ от Азербайджан. Кокич най-много разбира ?

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Ама ти се радваш на този факт ли?!?

Вместо ние да купуваме евтините руски енергоресурси, те ги продават на държави като Индия, Китай и Турция, които ни ги препродават на нас с надценка. Петролът си е същият (руски), следователно и парите отиват на същото място (Русия), само че ние плащаме и на посредници. Найс, а?

Милиони тонове руски петрол влизат в Европа през "задната врата"

Веднага след налагането на забраната за внос на руски нефт по море доставките от Китай, Индия, Турция, Обединените арабски емирства и Сингапур за страните, за които важи ценовият таван, рязко нараснаха. Тези пет държави се превърнаха в най-големите купувачи на руски петрол след нахлуването в Украйна, често на по-ниски цени заради западните санкции. През последните месеци петте страни заедно са купували 60-70% от общия износ на петрол на Русия, докато преди войната тези страни почти не са купували руски петрол.

преди 45 минути, attj написа:

Я обясни как точно тези санкции от малка Европа влияят на огромната Евроазиатска федерация ?

По какъв критерий точно се определя, че Русия е огромна, а Европа малка - гледаме икономика, население или просто размера на територията ? Икономически погледнатко е интересно да се сравни до колко Русия търгуваше с Европа преди да започне офанзивата срещу Украйна след 2014-та година. Няколко цифри за сравнение :

Изглежда много голяма част от външната търговия на Русия е била с ЕС преди 2014 година, като особенно впечатление прави, че около 50% от Руския износ е бил за ЕС, докато през 2025 спада до приблизително 28 милиарда евро (от общо 413 милиарда износ от Русия за 2025 т.е. делът на ЕС спада от 50 на около 7%.

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Ама ти се радваш на този факт ли?!?

Вместо ние да купуваме евтините руски енергоресурси, те ги продават на държави като Индия, Китай и Турция, които ни ги препродават на нас с надценка. Петролът си е същият (руски), следователно и парите отиват на същото място (Русия), само че ние плащаме и на посредници. Найс, а?

Въпроса беше, как малка Европа влияе на Русия - давам пример, преди да започне агресията 50% от руския износ е за ЕС (основно енергоизточници), днес е спаднал на около 7% т.е. явно влияе колкото и малка да е Европа :) Никъде не коментирам дали се радвам на този факт - заключаваш за нещо което не съм казал. Показвам, че определено Русия беше доста по-зависима от Европа, от колкото обратното (Европа от Русия).

Цената на бензина в Европа вече надхвърля 2 Евро за литър. Събитията при Ормузкия проток също влияят. В огромната РФ имат всичко и няма как да зависят критично от страните от ЕС. Това със санкциите си е като бумеранг. Кая Калас си е шматка и нищо не разбира.

преди 3 часа, Top-t написа:

Ей празноглавец ти що си обиждал племенника докато ме няма а!

преди 7 минути, Gencho 123 написа:

Въпроса беше, как малка Европа влияе на Русия - давам пример, преди да започне агресията 50% от руския износ е за ЕС (основно енергоизточници), днес е спаднал на около 7% т.е. явно влияе колкото и малка да е Европа

Ми и аз дадох пример. Индия, Турция и Китай купуват 60-70% от руският петрол, а преди войната почти не са купували. От друга страна пък ние не сме внасяли от тези страни преди войната, а сега внасяме огромни количества.

Можеш ли да вържеш две и две, или ще се направиш на луд, защото противоречи на тезата ти?

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Ми и аз дадох пример. Индия, Турция и Китай купуват 60-70% от руският петрол, а преди войната почти не са купували. От друга страна пък ние не сме внасяли от тези страни преди войната, а сега внасяме огромни количества.

Можеш ли да вържеш две и две, или ще се направиш на луд, защото противоречи на тезата ти?

Както ти писах и преди, интерпретираш по твой начин това което съм написал, че и заключение правиш каква ми е тезата 😁 Умишлено ли това целиш, не разбирам и няма нужда да продължаваш да ми преписваш неща които не съм казал. Написах го съвсем явно, износа на Русия за ЕС е спаднал драстично след 2014 година към днешна дата. Това е което се вижда и казвам аз и няма нужда да се правиш на луд как съм злорадствал или каква ми е тезата.

Доколкото виждам, през 2024 основно сме внасяли петрол от тези държави (няма Индия, Турция и Китай както смяташ) та не знам какви огромни количества виждаш. Може и да бъркам, но информацията е различна.

image.png

The Observatory of Economic Complexity
No image preview

The Observatory of Economic Complexity

The world's leading data visualization tool for international trade data.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.