Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет на 2 компютъра - как?

Featured Replies

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

С това мога да се съглася ...

Жив и здрав бъди, другото не е важно!

Всичко е важно. Например торент 50 GB за колко време ще го изтегля си има значение. Ровя си във всякакви торенттракери.

• Отговори 63
  • Прегледи 1,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако имате рутер ,може да си купите Wi-Fi адаптер за единия компютър и не ви трябват кабели, суичови и др. Цък

• и какво е решението за интернет на 2 компютъра ?

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Айде .. нека твоето магаре да е мъжко ... и тъй като си голям мъж - вземи подари на питащия един пълен план пакет поне 1000 интернет - вземи му и 4K телевизия 200-300 канала - да има ... и поне 2 смар

преди 4 минути, attj написа:

Всичко е важно. Например торент 50 GB за колко време ще го изтегля си има значение. Ровя си във всякакви торенттракери.

И като ти е важно - не можеш да си направиш диагностика защо нямаш 1000 свързаност по LAN ... преди 15 години няма как да си вложил кабел само с 4 жички .. остава да си го прецакал при монтажа, да имаш лошо крипнат RJ-45, ползваш розетка и там не е свързано всичко или единия от двата ти порта от двете страни на тоз прословут кабел е 10/100 - хардуерно или софтуерно - ако кажеш какъв е модела на LAN картата ти и модела на рутера от другата страна ще е ясно, но ти разбира се сега ще ми обясниш как 95 са ти достатъчни по въздух, но 100 по жица те ограничават ...

А за колко време ще изтеглиш 50 GB не зависи само от теб, твоята техника и твоя интернет ... ама това е съвсем друга тема ...

Техниците от А1 ми предоставиха нови рутери и нов Нетбокс. Нося го на разни места. От половин година ползвам само безжични свързвания. Нормално -след като скоростта е тройно по-бърза. Като включа LAN - торентите се изтеглят по-бавно. Привиква се. Окабеляването вече не ми е необходимо.

преди 13 минути, attj написа:

Техниците от А1 ми предоставиха нови рутери и нов Нетбокс. Нося го на разни места. От половин година ползвам само безжични свързвания. Нормално -след като скоростта е тройно по-бърза. Като включа LAN - торентите се изтеглят по-бавно. Привиква се. Окабеляването вече не ми е необходимо.

Айде .. нека твоето магаре да е мъжко ... и тъй като си голям мъж - вземи подари на питащия един пълен план пакет поне 1000 интернет - вземи му и 4K телевизия 200-300 канала - да има ... и поне 2 смарт телевизора и 2 тилифона с Уф .. че да си джитка на ъмнайси устройства и да забрави за тез кабеляци тука ... само да се спъва в тях ...

Плюс задължително всичките платени ТВ канали. Да има там. Два компютъра, лаптоп, таблет и смартфони. Също и Нетбокс като отделен преносим рутер.

преди 27 минути, attj написа:

Плюс задължително всичките платени ТВ канали. Да има там. Два компютъра, лаптоп, таблет и смартфони. Също и Нетбокс като отделен преносим рутер.

Вземи му и един бус - да може да си ги разнася насам натам - все пак интернета идва по въздуха - няма кабел да го спира на едно място ...

• Автор

На А1 ползвам интернет - 600MBps пакет - от входа един тънък оптичен кабел влиза вкъщи - влиза в рутер. От рутера влиза кабел директно в компютъра. Иначе имам и Wi-Fi но го ползвам само на телефона. Искам да включа двата компютъра един до друг да работят - на единия да си пусна сървър на играта, която играя - и да влизам в сървъра от другия компютър. И в двата директно да влиза кабел за интернет

А с какво?

Безжично като със смартфона.

преди 29 минути, Relic_hunter написа:

От рутера влиза кабел директно в компютъра.

В рутера има ли втори порт за изход от рутер към друго устройство?

Колко е дължината на този кабел - приблизително и можеш ли да дублираш трасето с втори кабел?

За протокола: при упоменатата скорост на интернет плана, колко ти дава произволен тест за скоростта на интернет?

Провери и мрежовата си свързаност колко казва - 100 или 1000 (т.е. 1 Gbit/s)

преди 2 минути, attj написа:

Безжично като със смартфона.

И защо да си вкарва лаг до домашния си сървър?

Я покажи един ping до DHCP сървъра си и един до желан от теб външен адрес!

В момента съм с прокси от Лоз Анджелиз и си ровя свободно в САЩ. Безжично.

преди 19 минути, attj написа:

В момента съм с прокси от Лоз Анджелиз и си ровя свободно в САЩ. Безжично.

Лос Анджелис

Повдигни си малко антената, да вижда по-вярно буквите ...

преди 11 часа, plamen_petrov_80 написа:

Лос Анджелис

Повдигни си малко антената, да вижда по-вярно буквите ...

Кабелните технологии са морално остарели.

преди 3 часа, attj написа:

Кабелните технологии са морално остарели.

Така и така в момента имаш интернет - ползвай го!

Виж там онези кораби дето плават и полагат кабели ... и после ако имаш нещо умно да кажеш използвай кабелния интернет на сървъра на Kaldata.com за да постнеш поредното ... как да го нарека ... абе те хората си знаят.

У дома вече са за предпочитане безжичните възможности. Никой не кърти и не пробива за да полага кабели. Това е останало в миналото.

преди 3 минути, attj написа:

У дома вече са за предпочитане безжичните възможности. Никой не кърти и не пробива за да полага кабели. Това е останало в миналото.

Слаби проектанти ... какво да ти кажа ... а и изпълнителите са едни ...

преди 27 минути, plamen_petrov_80 написа:

Слаби проектанти ... какво да ти кажа ... а и изпълнителите ...

Имам окабеляване от 15 години - осигурява ми кабелен интернет до 95 Мегабита, като сам си го тествам. Навремето си е било супер. А1 по договор сега трябва да ми осигуряват 300. Обикновено е 240-270. Мешсистемата с два рутера е хубаво нещо. Нека съфорумците осмислят и новите възможности.

преди 5 минути, attj написа:

Имам окабеляване от 15 години - осигурява ми кабелен интернет до 95 Мегабита, като сам си го тествам. Навремето си е било супер. А1 по договор сега трябва да ми осигуряват 300. Обикновено е 240-270. Мешсистемата с два рутера е хубаво нещо. Нека съфорумците осмислят и новите възможности.

Кабелите преди 15 години прокарваха 1000 - грешката е при теб - казах ти го вече ама ти не искаш да чуеш и уж разбираш и си тестваш кабела ама какго тестваш и с какво - божа работа!

преди 7 минути, attj написа:

Нека съфорумците осмислят и новите възможности.

Хората правят дву портови LAN карти, NAS устройства за дома и средния бизнес с LAN ...

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Кабелите преди 15 години прокарваха 1000 - грешката е при теб - казах ти го вече ама ти не искаш да чуеш и уж разбираш и си тестваш кабела ама какго тестваш и с какво - божа работа!

Двама техници тогава са го натворили. Сега други двама ми инсталираха Мешсистема. Казах им -да забравят за всякакви къртения и пробивания. Можело значи и без жици.

преди 37 минути, attj написа:

Двама техници тогава са го натворили. Сега други двама ми инсталираха Мешсистема. Казах им -да забравят за всякакви къртения и пробивания. Можело значи и без жици.

Значи си хвърляш парите на вятъра - разбрах.

Какво стана с онзи ping?

Значи си хвърляш парите на вятъра - разбрах.

Човек се простира според чергата си.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Еми време е да избереш буса за пича ...

Само за два компютъра - за какво му е ? Той дори и само с един рутер вероятно би могъл да се справи ? Ако имаш 4-5 стаи - тогава е за предпочитане Мешсистема с два рутера. A1 дори ти ги предоставят без да ги купуваш. Предоставиха ми по погрешка 4 рутера. Сега трябва да ги съхранявам. Не мога дори да им ги върна. Те са уникално непредвидим доставчик. Поне не пробиват дупки за нови жици.

преди 7 минути, attj написа:

Само за два компютъра - за какво му е ? Той дори и само с един рутер вероятно би могъл да се справи ? Ако имаш 4-5 стаи - тогава е за предпочитане Мешсистема с два рутера. A1 дори ти ги предоставят без да ги купуваш. Предоставиха ми по погрешка 4 рутера. Сега трябва да ги съхранявам. Не мога дори да им ги върна. Те са уникално непредвидим доставчик. Поне не пробиват дупки за нови жици.

Нещо включваш на задна ... какво стана с чергата .. а с ризите? Кога имаш две ризи дай едната ... а ти 4 рутера и са ти излишни ... еми Марийчето каза, че ще е честно да предостъпиш поне два от тях на пича ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.