Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Дара, успехите и думите

Featured Replies

преди 20 минути, Веси Филипова написа:

Тъпотата ти е забавна, но само до време ИВОТОШЕВ. ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХ ДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВАШ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО!

ЗАЩО Е НУЖНО ДА КРЕЩИШ ПОСТОЯННО?!? Някакъв рефлекс от реала ли ти е останал, където никой не ти обръща внимание ако не се разкрещиш? Не бой се. Тук и с нормални букви да пишеш, пак ти забелязваме тъпотията )

• Отговори 286
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нещо в тази тема и коментарите ми се загуби МУЗИКАТА ... По подходящи ще са други раздели на форума. Има -> психология, философия, изповеди и лични драми, празни приказки ... Ако целта на темата е

• Чуйте ,наистина хубавоа песен ,за да може да спите спокойно.Стига с тези евреи,мевреи ,спрете се, темата е за успеха на Дара. И Българския шедьовър.

• България започва подготовката за домакинството на „Евровизия“ 2027

Публикувани изображения

преди 37 минути, ivottoshev написа:

ЗАЩО Е НУЖНО ДА КРЕЩИШ ПОСТОЯННО?!? Някакъв рефлекс от реала ли ти е останал, където никой не ти обръща внимание ако не се разкрещиш? Не бой се. Тук и с нормални букви да пишеш, пак ти забелязваме тъпотията )

преди 40 минути, ivottoshev написа:

а ти и да не крещиш , и да крещиш, пак ти забелязваме робската психика и слугинажа към всичко, което се натрапва изкуствено. Половината България разбра, че Даринка прецака Михаела Маринова за ЕВровизия, и че Мишето е по-талантлива, и че вече слиза надолу в класациите песента на Дара.. Хората псуват твоята героиня, разочаровани, че се е омъжила за братовчеда на Меди, а ти се пениш тука да я хвалиш. ТЯ ако беше стока, нямаше Папи Ханс писателят да я зареже. И да я отстъпи на мургавия алевит.

преди 19 минути, Веси Филипова написа:

Половината България разбра, че Даринка прецака Михаела Маринова за ЕВровизия, и че Мишето е по-талантлива, и че вече слиза надолу в класациите песента на Дара..

Ти и Муца не сте "половин България"

преди 20 минути, Веси Филипова написа:

Хората псуват твоята героиня, разочаровани, че се е омъжила за братовчеда на Меди, а ти се пениш тука да я хвалиш. ТЯ ако беше стока, нямаше Папи Ханс писателят да я зареже. И да я отстъпи на мургавия алевит.

Жълтините и клюките са твоята пътеводна светлина и всичко се пречупва през тяхната призма. Това е типично за чалга средите, към които явно и ти принадлежиш, но не и за нормалните хора.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Жълтините и клюките са твоята пътеводна светлина и всичко се пречупва през тяхната призма. Това е типично за чалга средите, към които явно и ти принадлежиш, но не и за нормалните хора.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

ОКЕЙ, повече не ми се спори за една еднодневка.

преди 8 часа, Веси Филипова написа:

Истината боли най-много. СЕГА ПРЕДСТОИ ДАРА да излезе на сцената с дядо Саймън от Дюран Дюран, нека се радва, че това ще разказва след време на внучета и правнучета-как е пяла с един динозавър на синт-попа.

Да пее!?! Сори, ама на техните песни тя дори не може да се друса, което за нея е пеенето. Какво точно ще изпее. Тя няма и да отиде, тя не си пада по стилни неща.

преди 1 час, Муца Дебелогъзова написа:

Да пее!?! Сори, ама на техните песни тя дори не може да се друса, което за нея е пеенето. Какво точно ще изпее. Тя няма и да отиде, тя не си пада по стилни неща.

преди 1 час, Муца Дебелогъзова написа:

Бях забравила колко е талантлив този човек Саймън-вижте само какво пее и как го изпява. Наистина Нашето Банги няма място там. Той от кумова срама е предложил да пеят. Чакай да си замълча, че за ИвоТошев е болезнена темата Дара. той я боготвори.

преди 8 часа, Веси Филипова написа:

Бях забравила колко е талантлив този човек Саймън-вижте само какво пее и как го изпява. Наистина Нашето Банги няма място там. Той от кумова срама е предложил да пеят. Чакай да си замълча, че за ИвоТошев е болезнена темата Дара. той я боготвори.

преди 9 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Направо съм потресен, че има такива люде като вас, двете. Да завиждате за щастието и успехите на другия човек. Вместо да се радвате и гордеете, и най-вече да подкрепите сънародник, България, вий голямо плюене, кълнене, жълтини, клюки, завист и толкова негативна енергия.

преди 9 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Що Дюран не се ли друсат? Ми, да дойдат Депеш Моуд тогава.

преди 15 часа, Веси Филипова написа:

чак бездарна не е, но и за първото място не БЕШЕ. ЧАК ЗАВИСТ да изпитвам, не изпитвам нищо даже, само се чудя на овчия български народ, дето преди години така идеализираше по същия начин бате бойко, и го издигна на пиедестал, та чак му даде власт да ограби хората. БЪЛГАРСКАТА НАИВНОСТ И ПРОСТОТИЯ НЯМАТ КРАЙ- и за еврото повярвахте, че ще ВЛЕЗЕМ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ, и на БОКО повярвахте, че ще ви спаси от разрухата, сега повярвайте и На ДАРА- че ще докара милиони приходи на БЪЛГАРИЯ.

Полагаш твърде много усилия да я злепоставиш за някой, който не изпитва нищо. Не я харесваш - добре, това си е твое право; изпитваш неприязън, изразяваш злонамерено отношение - това са си лично твои емоции. Но също така упорито продължаваш да разпространяваш непроверена и непотвърдена информация в публичното пространство, което се води клевета. Като твърдиш нещо с такава убеденост, трябва да можеш и да го докажеш, в случай че ти се наложи.

Nakazatelen_kodeks_2026.pdf

Наказателна отговорност за клевета

В България разпространяването на клевета може да доведе до наказателна отговорност, уредена в Наказателния кодекс. Основните разпоредби са чл. 147 и чл. 148 НК.

Според чл. 147 НК клевета е, когато някой:

• разгласи позорно обстоятелство за друго лице; или

• му припише престъпление,

ако тези твърдения са неистински. Наказанието е глоба и обществено порицание. Ако се докаже, че разгласените факти са истински, наказание не се налага.

Когато клеветата е:

• публична;

• разпространена чрез медии, интернет, публикации или по друг публичен начин;

• или е довела до тежки последици,

санкциите са по-тежки съгласно чл. 148 НК и могат да достигнат до глоба от 15 000 лв. и обществено порицание.

Важно е да се прави разлика между:

• клевета – разпространяване на неистински позорящи твърдения;

• обида – унизителни квалификации или изрази, насочени към честта и достойнството на човек. И двете могат да бъдат наказуеми, но са различни престъпления.

На практика много дела за клевета се образуват по тъжба на пострадалия (частен наказателен характер), а освен наказателна отговорност може да се търси и гражданско обезщетение за неимуществени вреди.

преди 15 часа, Веси Филипова написа:

чак бездарна не е, но и за първото място не БЕШЕ. ЧАК ЗАВИСТ да изпитвам, не изпитвам нищо даже, само се чудя на овчия български народ, дето преди години така идеализираше по същия начин бате бойко, и го издигна на пиедестал, та чак му даде власт да ограби хората. БЪЛГАРСКАТА НАИВНОСТ И ПРОСТОТИЯ НЯМАТ КРАЙ- и за еврото повярвахте, че ще ВЛЕЗЕМ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ, и на БОКО повярвахте, че ще ви спаси от разрухата, сега повярвайте и На ДАРА- че ще докара милиони приходи на БЪЛГАРИЯ.

Никога не съм гласувал и няма да гласувам за ГЕРБ, и никога не съм идеализирал Борисов. Гласувал съм за Слави Трифонов и неговите хора, после за Радостин Василев и неговите хора.

преди 5 минути, Greta Crocheter написа:

Полагаш твърде много усилия да я злепоставиш за някой, който не изпитва нищо. Не я харесваш - добре, това си е твое право; изпитваш неприязън, изразяваш злонамерено отношение - това са си лично твои емоции. Но също така упорито продължаваш да разпространяваш непроверена и непотвърдена информация в публичното пространство, което се води клевета. Като твърдиш нещо с такава убеденост, трябва да можеш и да го докажеш, в случай че ти се наложи.

В България разпространяването на клевета може да доведе до наказателна отговорност, уредена в Наказателния кодекс. Основните разпоредби са чл. 147 и чл. 148 НК.

ако тези твърдения са неистински. Наказанието е глоба и обществено порицание. Ако се докаже, че разгласените факти са истински, наказание не се налага.

Когато клеветата е:

• публична;

санкциите са по-тежки съгласно чл. 148 НК и могат да достигнат до глоба от 15 000 лв. и обществено порицание.

• обида – унизителни квалификации или изрази, насочени към честта и достойнството на човек. И двете могат да бъдат наказуеми, но са различни престъпления.

На практика много дела за клевета се образуват по тъжба на пострадалия (частен наказателен характер), а освен наказателна отговорност може да се търси и гражданско обезщетение за неимуществени вреди.

Ако имаш конкретен случай (например публикация във Facebook, коментар, сигнал до работодател или медийна публикация), мога да обясня дали по принцип би могло да се квалифицира като клевета по българското право.

Просто, не знам, как същестуват такива люде. И мен не ме грабна песента първоначално и също преди ми беше любимка, но после след Х Фактор не ми хареса поведението и, ... но чак такива простотии.... Клевети, обиди..

преди 36 минути, АСПЕКТ написа:

Просто, не знам, как същестуват такива люде. И мен не ме грабна песента първоначално и също преди ми беше любимка, но после след Х Фактор не ми хареса поведението и, ... но чак такива простотии.... Клевети, обиди..

Нямам мнение, не съм я следила за да съм запозната с поведението ѝ, нямам и намерение да го правя. Творчеството ѝ не е в моя предпочитан стил и ритъм. Но какво от това? Мнението на един индивид само по себе си не е меродавно, затова победителят се определя чрез гласуване. Факт е, че на много хора песента им харесва. Виж социалните мрежи - танцови школи продължават да имитират танца, вокални педагози продължават да правят анализи на песента и изпълнението, оценките са позитивни. Какво значение има дали песента ще се окаже еднодневка и как ще се развие от тук нататък кариерата на Дара? Тя ще си живее живота както иска, не дължи нищо на никого. Толкова много агресия, ненавист и зложелателство, направо е плашещо.

преди 3 часа, Greta Crocheter написа:

Толкова много агресия, ненавист и зложелателство, направо е плашещо.

То и за това сме до тука. И като народ и като държава!

преди 1 час, Greta Crocheter написа:

Когато клеветата е:

• публична;

15-52-44-125.jpg

всеки има право на мнение, вие с Иво Тошев сте единствените, които се заядохте с мен. Повечето хора си мълчат, защото още е твърде рано да се определи кой е прав, но като гледам колко хора са разочаровани от хваленето на някои хора без християнски произход, потвърждава вашата наивност. 500 века ТУРСКО РОБСТВО НЕ ВИ ЛИ СТИГА БЕ, ХОРА?

А IVOTOSHEV има наглостта да се обажда и изказва в темата, поставена от мен-' Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица', про положение, че ме обижда от три дена насам. Защо защитавате хора, дето не познавате. Яли ли сте и пили ли сте с тях на една маса.?ВСЕКИ ЧОВЕК СИ ИМА МНЕНИЕ, което няма как да се промени. Останахте само вие двамата с Иво да се правите на закрилници, на някого, който няма нужда от вашата закрила. Тя, певицата си оплете кошницата с гръцка песен и чужд балет, с подарена победа. Имало е уговорка между нея и еврейското жури да и дадат 12 точки, предварително се знаеше , че Ноам ще и отстъпи, като се задоволи с второто място, напук на палестинците в залата. Възхвалявате една песен, която не беше най-добрата, И деята за кукерския костюм е била открадната от Мона. Кипърката, астралийката, чехът, норвежецът , всички са знаели за уговорката да победи нашата, като НАГРАДА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО. ПИРОВА ПОБЕДА, както каза лорд Евгени Минчев.

преди 1 час, Веси Филипова написа:

...

всеки има право на мнение, вие с Иво Тошев сте единствените...

Останахте само вие двамата с Иво да се правите на закрилници...

...

както каза лорд Евгени Минчев.

Всъщност, не са само те. Така ти се струва, щото те са представители на една мижава (като бройка, но не и като качество) част от... ъъ, така наречените от теб "закрилници". Останалите не вярваме (за разлика от тях), че е възможно еманацията, на форумния интелект, талант и патриотизъм да проумее ... каквото и да е, ко трее да бъда откровен... Така че... по-скоро трее да си им благодарна. Участието им в тая тема е комплимент за теб.

Между другото... с позоваването си на пишман лорда, загуби хетеросексуалната част от подкрепящите те в темата. И ако бех по-гаден, щех да предложа да се преброите... публично...

лорд Евгени Минчев. Майко Божия. Каквито ни лордовете, такива ни и хейтърите.

преди 6 минути, lebel написа:

Всъщност, не са само те. Така ти се струва, щото те са представители на една мижава (като бройка, но не и като качество) част от... ъъ, така наречените от теб "закрилници". Останалите не вярваме (за разлика от тях), че е възможно еманацията, на форумния интелект, талант и патриотизъм да проумее ... каквото и да е, ко трее да бъда откровен... Така че... по-скоро трее да си им благодарна. Участието им в тая тема е комплимент за теб.

Между другото... с позоваването си на пишман лорда, загуби хетеросексуалната част от подкрепящите те в темата. И ако бех по-гаден, щех да предложа да се преброите... публично...

преди 6 минути, lebel написа:

отговорът ти е завоалиран, все едно лорд Евгени Минчев се е изказал. Боравиш с неговите изразни средства в момента. Никакъв комплимент не е за мен някой да харесва алевити и други членове на ДПС във всякаква версия на тази пишман -партия.

а ето и мнението на влогъра Георги Лазаров за думите на Евгени Минчев към Дара,.

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

Възхвалявате една песен, която не беше най-добрата, И деята за кукерския костюм е била открадната от Мона. Кипърката, астралийката, чехът, норвежецът , всички са знаели за уговорката да победи нашата, като НАГРАДА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО. ПИРОВА ПОБЕДА, както каза лорд Евгени Минчев.

Чакай че се обърках вече. Маджо ли е подкупил всичките телевизии, или победата на Дара е награда заради приемането на еврото 🤣

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

Кипърката, астралийката, чехът, норвежецът , всички са знаели за уговорката да победи нашата

Ми не. Сега им писах и те ми казаха да не вярвам на някакви си олигофрени, които приемат желаното за реално.

Думите им бяха: "Дара беше най-добрата и заслужено спечели"

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Чакай че се обърках вече. Маджо ли е подкупил всичките телевизии, или победата на Дара е награда заради приемането на еврото 🤣

Ми не. Сега им писах и те ми казаха да не вярвам на някакви си олигофрени, които приемат желаното за реално.

Хем МАджо им е платил, хем са преценили, че еврейчето

преди 24 минути, ivottoshev написа:

ето виж долу как са те поздравили бангаранговците.

Маджо отиде до Виена да плати рушвета, щото ако не беше дал тия пари, нашата щеше да е на 20 то място , И отделно организаторите , за да им е мирна главата .,, прецениха, че еврейчето не БИВА ДА ПЕЧЕЛИ ПЪРВОТО МЯСТО, за да не стане война. И вече след първите полуфинали се натъкмили предварително нещата-на Ноамчо да дадат второто място, а на навата с богатив вуйчо да и отредят победата. ХЕМ ВЪЛКЪТ СИТ< ХЕМ АГНЕТО-ЦЯЛО. а това, че песента цял народ не я хареса, а и цялото жури там и публика, това няма значение.

извинявам се за печатните грешки, бързах много, че проверявам едни домашни.

преди 19 минути, Веси Филипова написа:

Маджо отиде до Виена да плати рушвета, щото ако не беше дал тия пари, нашата щеше да е на 20 то място , И отделно организаторите , за да им е мирна главата .,, прецениха, че еврейчето не БИВА ДА ПЕЧЕЛИ ПЪРВОТО МЯСТО, за да не стане война.

Занчи ако не бил дал парите Дара щяла да е двайста.

Какво стана с твърдението ти, че тази победа била награда за приемането на еврото? Защо толкова бързо я пратихме в коша D

преди 22 часа, ivottoshev написа:

Тоя път не си разбрал ) За веска! половин България и цяла България означава хората във Фейсбук какво са казали!

""Маджо отиде до Виена да плати рушвета, щото ако не беше дал тия пари, нашата щеше да е на 20 то място , И отделно организаторите , за да им е мирна главата .,, прецениха, че еврейчето не БИВА ДА ПЕЧЕЛИ ПЪРВОТО МЯСТО, за да не стане война.""

Тя тази е бетер КГБ/МИ6 и Мосад взети заедно. веска следи Маджо къде ходи, колко пари носи и на кого ги дава )

Аман от болни и завистливи смешници!

преди 1 час, Веси Филипова написа:

а това, че песента цял народ не я хареса

Това да се разбира - цял завистлив фейсбук не я харесва!

На таланта никой не завижда. Освен ако не е конкурент в дадената сфера.

Като не следите шоубизнеса в България и не знаете как от 10 години бутат тази Дара навсякъде и дава интервюта по десет пъти в годината по всички предавания, защо ни твърдите, че ние които НЕ я харесваме, й завиждаме за нещо.

Направиха я жури в най-престижното Бг музикално риалити "Гласът на България" на 22 години и вече 5 години си пази мястото тази и не отстъпва. С какво на 22г. е заслужила да оценява и да е ментор на други. Тя нямаше ни една слушаема песен. Вечно имитира някой друг, първо беше Риана, после Били Айлиш, сега май Оливия Родриго. Тя е фалш.

преди 2 часа, Greta Crocheter написа:

Учителка ли си?

Май да. Което само по себе си е тъжно, но ако прибавим това, че май - по смятане, както (още едно май) беше споменато в темата за еврото*, напрао ме обзема (без никакво май) неква безутешна печал.

* - не че информацията ми е жизнено-необходима, но... на Иво отнеха ли му визата за темата на Весето (за еврото)?

пп винаги страдат децата!

преди 4 часа, lebel написа:

на Иво отнеха ли му визата за темата на Весето (за еврото)?

Веска си живее в свой собствен свят. Аз обаче за там виза така или иначе не искам no-no

преди 11 часа, Муца Дебелогъзова написа:

На таланта никой не завижда. Освен ако не е конкурент в дадената сфера.

Като не следите шоубизнеса в България и не знаете как от 10 години бутат тази Дара навсякъде и дава интервюта по десет пъти в годината по всички предавания, защо ни твърдите, че ние които НЕ я харесваме, й завиждаме за нещо.

НапА равиха я жури в най-престижното Бг музикално риалити "Гласът на България" на 22 години и вече 5 години си пази мястото тази и не отстъпва. С какво на 22г. е заслужила да оценява и да е ментор на други. Тя нямаше ни една слушаема песен. Вечно имитира някой друг, първо беше Риана, после Били Айлиш, сега май Оливия Родриго. Тя е фалш.

преди 2 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Какво лошо има да си учителка!?! Не можеш да изразиш своето мнение във форум, ако е негативно по даден въпрос? 🤔

остави ги тези, дето нямат реална представа от компютърни измами. Ние сме първи по компютрите в света и за един най-обикновен математик и ИТ специалист е все едно задача на началното школо, да манипулира вота. Може в комисиите да имало наши хора. ВСЕ ПАК се знае че наши мозъци има навсякъде-световни банки, комисии, компютърна обработка на филми и филмова музика. ЯСНО Е, че връзките са се задействали. Нека се оправя младата звезда както може-тежко е постоянно да се носи корона.Трябва да имаш и умна глава на раменете си, за да я носиш. ПРИКЛЮЧВАМ С МОЕТО УЧАСТИЕ В ТАЗИ ТЕМА. Достатъчно им помогнах да се осъзнаят, но те не мислят с главите си, а с нещо друго явно.

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Веска си живее в свой собствен свят. Аз обаче за там виза така или иначе не искам no-no

ДА< ПОЗНАХТЕ, че съм учителка. На горен курс по математика 8-12 клас ми е специалността. синуси, косинуси, неравенства , пирамиди, конуси, прав пресечен конус, паралелепипед, уравнения н. неревенства, системи линейни уравнения, с едно, две, три , неивестни. Та затова всичко ми се вижда пресметнато. Победата на нашето момиче се движеше по алгоритъм-всичко беше пресметнато още след първите полуфинали, когато фаворит е бил Ноам. Пресметнаха, че е опасно той да победи, и пробутаха нашата, която съм не заспива, за да е световна звезда. НЕКА се радва момичето.ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЩАСТИЕ!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.