Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Храни при гастрит

Featured Replies

Скоро не съм виждал истинско краве масло

преди 11 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Не ям неща от които ще имам рефлукс, тотално забравих какво е нормална храна, сега ям със страх и ям предимно препечени филии, защото както споменах по-горе: не ми предписа никакви хапчета освен Еманера при евентуален рефлукс. Когато имам обаче(както бях от доматите), не спя цяла нощ докато не ми поразмине, после лягам и така🤷🏻‍♂️

Рефлукс се получаваи при хора без такива пробреми. Затова говоря за позата на сън.

И аз съм минал през това, като на мен доктора ми беше изписал Нексиум, който пиех по схема. Освен диетата, която е добре да спазваш в началото докато се успокои възпалението, аз престанах да пия кафе на гладно и го замених с чай от лайка, мента или друг билков. След като закуся си пия кафето. От хапчетата винаги си нося с мен и ако усетя дискомфорт вземам едно и всичко е ОК. Може би от 2-3 години не съм вземал или и да съм вземал е било един-два пъти.

• Автор
преди 5 часа, stoy@n написа:

И аз съм минал през това, като на мен доктора ми беше изписал Нексиум, който пиех по схема. Освен диетата, която е добре да спазваш в началото докато се успокои възпалението, аз престанах да пия кафе на гладно и го замених с чай от лайка, мента или друг билков. След като закуся си пия кафето. От хапчетата винаги си нося с мен и ако усетя дискомфорт вземам едно и всичко е ОК. Може би от 2-3 години не съм вземал или и да съм вземал е било един-два пъти.

Аз като цяло кафе не пия - нямам полза от него, на работа до миналата година(нощните смени) лумбарех по 8-9 кафета с някой друг монстър/хел, ма само пари на вятъра, няма смисъл. Въпроса е, че Еманерата не успокоява като твоето, при мен единствено намалява самата киселина в стомаха, че да може лигавицата да се възстанови + също пия по схема, първите 15 дни по 2 таблетки дневно(сутрин и вечер) задължително преди храна, поне 30 минути, след това другите 15 дни по 1 таблетка дневно(предимно сутрин)..

преди 7 часа, jhoro написа:

Рефлукс се получаваи при хора без такива пробреми. Затова говоря за позата на сън.

Аз под рефлукс разбирам киселини. Нямам такива, просто ми се получава едно като гадене(все едно се качва нагоре), те за това нямам никакви хапчета, да прекрати гаденето и да ми спадне корема D

преди 17 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Аз като цяло кафе не пия - нямам полза от него, на работа до миналата година(нощните смени) лумбарех по 8-9 кафета с някой друг монстър/хел, ма само пари на вятъра, няма смисъл. Въпроса е, че Еманерата не успокоява като твоето, при мен единствено намалява самата киселина в стомаха, че да може лигавицата да се възстанови + също пия по схема, първите 15 дни по 2 таблетки дневно(сутрин и вечер) задължително преди храна, поне 30 минути, след това другите 15 дни по 1 таблетка дневно(предимно сутрин)..

Аз под рефлукс разбирам киселини. Нямам такива, просто ми се получава едно като гадене(все едно се качва нагоре), те за това нямам никакви хапчета, да прекрати гаденето и да ми спадне корема D

Това е гастрит. Рефлукса е съвсем различно - все е дно повръщаш.

преди 1 час, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Затова е добре да се използват правилните термини!

Рефлуксът е връщане на стомашно съдържание обратно в хранопровода, което причинява парене, киселини и дразнене. Основните му прояви включват киселини в гърдите, кисело оригване и дразнеща кашлица.

преди 44 минути, Teemo v. X написа:

Това е гастрит. Рефлукса е съвсем различно - все е дно повръщаш.

Айшето отишла на лекар с болки в корема. Прегледал я човекът и поставил диагноза:

- Гастрит на нервна почва.

Прибрала се тя у дома и мъжът и от вратата я пита:

- Какво ти е ма, Айше?

- Какво ми е, какво ми е... Аз като ти викам - "Недей на камъниту, ти - на камъниту." И сега - г*з трит на неравна почва!

преди 4 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Аз като цяло кафе не пия....

И не е необходимо за гастрита 😄 Ментов чай или лайка сутрин действат успокояващо на стомашната лигавица

• Автор
преди 2 часа, stoy@n написа:

И не е необходимо за гастрита 😄 Ментов чай или лайка сутрин действат успокояващо на стомашната лигавица

От всичко, вече да кажа 4 дни не съм пушил цигари, което чак се изумявам, да, агресирам постоянно(супер криво ми е), умирам за сладко, но се надявам, че ако откажа цигарите, ще се възстановя една идея по-бързо. Ще те послушам, но само да видя как да го сместя, преди Еманерата или след нея да бъде, имам чай от лайка и ще наблегна над него🤗

• Автор

Понеже нямам бутон за избутване на темата, нека се счита за ЪП - очаквам все още някакви предложения😖

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.