Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопът ми не се събужда

Featured Replies

Лаптопът ми се самоприспива и често не се събужда след клик на мишката или по падчето. Тогава го изключвам и включвам от Power бутона, но не ми се иска да продължавам по този начин и търся трайно решение на проблема. Не прави така, когато го приспя от Start бутона.

Моделът е HP Victus, операционна система Widows 11 Home, ползвам го основно за разглеждане на уеб страници и игри.

Това са ми настройките:

Screenshot 2026-07-30 105116.png

Ако имате някакви други въпроси относно лаптопа - пишете.

Моля за съвет.

Разрешен от (:IдioiдI:)

• Grеta промени заглавието на Лаптопът ми не се събужда
  • Отговори 77
  • Прегледи 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Явно не си наясно кое как работи. По-специално хибернирането. При въвеждане в хиберниране системата записва съдържанието на RAM върху диска. След което се изключва. При стартиране от бутона за захранв

• Мъжа на @Greta NX е шматка и го мързи да й го оправи

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Аз предлагам да изключиш хибернацията и бързото стартиране от опциите на захранването. В полето за търсене > cmd > стартираш като администратор и в него пействаш това > powercfg -h off и цъка

Публикувани изображения

Увеличи му времето на заспиване на 15, 20 или повече минути, каква е тая Заспала Гана през 3 минути да заспива? Пробвай за събуждане вместо да го гасиш - Ctrl-Alt-Del

• Автор
преди 1 минута, ined написа:

Увеличи му времето на заспиване на 15, 20 или повече минути, каква е тая Заспала Гана през 3 минути да заспива? Пробвай за събуждане вместо да го гасиш - Ctrl-Alt-Del

Оставила съм го на препоръчителни настройки. 😄

Опитвала съм с Ctrl+Alt+Del - не става.

Ще му увелича времето и ще го наблюдавам, благодаря.

Попаднах на тази тема:

https://www.reddit.com/r/HPVictus/comments/1imtawj/not_getting_awake_from_sleep/

Можеш да опиташ варианта с клавишните компинации , както го е описал потребител < u/Extreme_Anteater_653 > . Дано да помогне и на теб.

Може да се опита и с Power plan - Performance ( което ще изтощава по бързо батерията) ,когато е в режим баланс или запазване на батерията цели спестяване на заряда на батерията и ОС хибернетизира машината.

Първо - не винаги препоръчителните настройки са най-добрите! Преценете според вашето ползване как е най-удачно. Но лично аз гасенето на екрана, не бих го връзвал с приспиване на машината - тоест гаси екрана и ако до още 5-10 мин. не съм се върнал - вече придобива логика, но докато чета някой дълъг пост да ми изгасне екрана и да ми приспи машината - за мен не е ОК.

Също така покажете пълните настройки на енергийния план който ползвате - там може да е ключа т палатката.

И още нещо - при сегашните настройки - когато изгасне екрана и приспи машината - след 1 минута събужда ли се? А след 5?

• Автор
преди 7 минути, Belefor написа:

Мъжа на @Greta NX е шматка и го мързи да й го оправи )

Сигурно го държи гладен. 😉

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Първо - не винаги препоръчителните настройки са най-добрите! Преценете според вашето ползване как е най-удачно. Но лично аз гасенето на екрана, не бих го връзвал с приспиване на машината - тоест гаси екрана и ако до още 5-10 мин. не съм се върнал - вече придобива логика, но докато чета някой дълъг пост да ми изгасне екрана и да ми приспи машината - за мен не е ОК.

Също така покажете пълните настройки на енергийния план който ползвате - там може да е ключа т палатката.

И още нещо - при сегашните настройки - когато изгасне екрана и приспи машината - след 1 минута събужда ли се? А след 5?

Не, не угасва докато го ползвам.

Проблемът не се появява при всяко заспиване, само от време на време.

Кои настройки искаш да видиш, тези ли?

image.png

Или тези?

image.png

преди 17 минути, Greta NX написа:

Не, не угасва докато го ползвам.

преди 25 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ясно е, че той ще направи това след 5 мин. от последното регистриране на потребителско действие ... или от "игрането" на лазера на мишката.

Но когато не го ползвате 5 мин. той изгаси екрана си и би трябвало да се приспи също - тогава събужда ли се - и моето предполоцение е, че има интервал в който ще се буди винаги, до момента в който задеиства другия брояч и тотално изключи машината - тогава вече не можете да го събудите и това също е нормално.

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Но когато не го ползвате 5 мин. той изгаси екрана си и би трябвало да се приспи също - тогава събужда ли се - и моето предполоцение е, че има интервал в който ще се буди винаги, до момента в който задеиства другия брояч и тотално изключи машината - тогава вече не можете да го събудите и това също е нормално.

Чак толкова не съм го анализирала - да го наблюдавам, ама и време да засичам... но наистина не се събужда, когато размърдам мишката след по-продължително "спане".

Аз предлагам да изключиш хибернацията и бързото стартиране от опциите на захранването.

В полето за търсене > cmd > стартираш като администратор и в него пействаш това > powercfg -h off и цъкаш Enter.

Някои машини се събуждат от клавиатурата с цъкане на Enter или произволен клавиш, други само с бутона за включване...

Device Manager > десен на клавиатурата> Properties > Power Management > отмяташ Allow this device to wake the computer

Ако я няма отметката, същото в BIOS.

• Автор
преди 41 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ясно е, че той ще направи това след 5 мин. от последното регистриране на потребителско действие ... или от "игрането" на лазера на мишката.

Как така е нормално? Той е в режим Sleep, а не е изключен. Power бутона свети; включвам охладителната подложка, която се захранва от лаптопа - тръгва. Само лаптопа не тръгва. Не мисля, че това е нормално.

преди 52 минути, Greta NX написа:

Чак толкова не съм го анализирала - да го наблюдавам, ама и време да засичам... но наистина не се събужда, когато размърдам мишката след по-продължително "спане".

Оставянето на компютъра да заспи след 3 минути е кофти идея и със сигурност би причинило проблеми. Освен това, когато хибернацията е активна, само натискането на бутона „Старт“ я задейства тоест провери.Нека устройството ми за заспива след е нагласено на нещо повече от 3 минути.

image.png

• Решение

image.png

п.п. От хибернация няма как да се събуди посредством мишката. Ползва се power бутона!

преди 3 часа, Greta NX написа:

Оставила съм го на препоръчителни настройки.

Ама не ти се виждат малко идиотски ?
Решението ще дойде като решиш да се отнесеш сериозно към това животно Боза 11 Home и го дресираш да ти се подчинява на твоята воля.
Иначе тези които те съветват, мислят само от тяхната гледна точка, не ти изнасят цялостна лекция за смисъла на всяка от настройките.
Това е както в африканската поговорка:
„Ако дадеш една риба на един човек, той ще се нахрани един ден. Но ако го научиш да лови риба ( в морето при тях) , тогава той ще е сит цял живот.“
Та пробвай се да му намериш цаката ама с разбиране.
Иначе други лаптопи ще ти лазят по нервите през следващите десетилетия, докато има прокиснала Боза на пазара.

преди 6 минути, Greta NX написа:

увеличих ги:

Или направи никога да не заспива или изпада в хибернетизация. Но, по-добре да е Pro, Щото на Home имаш по-малко опции за захранването, т,е. аз съм с pro и виждам, че нямаш опция за хибернетизация.

image.png

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Ама не ти се виждат малко идиотски ?
Решението ще дойде като решиш да се отнесеш сериозно към това животно Боза 11 Home и го дресираш да ти се подчинява на твоята воля.
Иначе тези които те съветват, мислят само от тяхната гледна точка, не ти изнасят цялостна лекция за смисъла на всяка от настройките.
Това е както в африканската поговорка:
„Ако дадеш една риба на един човек, той ще се нахрани един ден. Но ако го научиш да лови риба ( в морето при тях) , тогава той ще е сит цял живот.“
Та пробвай се да му намериш цаката ама с разбиране.
Иначе други лаптопи ще ти лазят по нервите през следващите десетилетия, докато има прокиснала Боза на пазара.

Запази си философстването за философския подраздел, Белгиец. Аз тук задавам технически въпрос и всеки се опитва да помогне, с изключение на теб. Явно толкова са ти възможностите. Иначе казано, ако се уповаваме на аналогията с рибата - ти не можеш нито да ми дадеш риба, нито да ме научиш да ловя. Според твоите собствени твърдения, у вас "рибата я лови" жена ти, а ти скучаеш по цял ден. 'Айде със здраве! 🌻

преди 37 минути, Greta NX написа:

Запази си философстването за философския подраздел, Белгиец. Аз тук задавам технически въпрос и всеки се опитва да помогне, с изключение на теб. Явно толкова са ти възможностите. Иначе казано, ако се уповаваме на аналогията с рибата - ти не можеш нито да ми дадеш риба, нито да ме научиш да ловя. Според твоите собствени твърдения, у вас "рибата я лови" жена ти, а ти скучаеш по цял ден. 'Айде със здраве! 🌻

Охлаждащата подложка не може да събуди лаптоп от хибернация, защото тогава захранването на USB портовете е прекъснато. В този режим компютърът запазва работата си на твърдия диск и се изключва напълно, което означава, че не получава сигнали от външни устройства. Причините са две: липса на захранване – хибернацията спира електричеството към USB портовете, така че подложката спира да работи; липса на сигнал за събуждане – охлаждащите подложки са просто вентилатори и не изпращат команди като клавиатура, мишка или мрежа. Понякога силните магнити в някои подложки дори могат да задействат сензора на капака и да приспят лаптопа, вместо да го събудят.Освен товаСпира USB устройствата, когато екранът ми е изключен, за пестене на батерията мисе вижда излишно да е включено.

• Автор
преди 7 минути, Magas написа:

Охлаждащата подложка не може да събуди лаптоп от хибернация, защото тогава захранването на USB портовете е прекъснато. В този режим компютърът запазва работата си на твърдия диск и се изключва напълно, което означава, че не получава сигнали от външни устройства. Причините са две: липса на захранване – хибернацията спира електричеството към USB портовете, така че подложката спира да работи; липса на сигнал за събуждане – охлаждащите подложки са просто вентилатори и не изпращат команди като клавиатура, мишка или мрежа. Понякога силните магнити в някои подложки дори могат да задействат сензора на капака и да приспят лаптопа, вместо да го събудят.Освен товаСпира USB устройствата, когато екранът ми е изключен, за пестене на батерията мисе вижда излишно да е включено.

Аз не очаквам охладителната подложка да ми събуди лаптопа, споменах я със съвсем различна цел. Подложката се захранва от лаптопа. При включен лаптоп, подложката тръгва, а при изключен - не. Щом тръгва, значи самият лаптоп е включен, но е заспал и никакво движение по клавиатурата и мишката не е в състояние да го събуди. След това аз го изключвам и включвам от Power бутона. При стартирането на браузъра става ясно, че не е бил изключен както трябва - предлага да ми възстанови отворените страници. Не искам да продължавам да го правя по този начин.

преди 16 минути, Greta NX написа:

Как така е нормално? Той е в режим Sleep, а не е изключен. Power бутона свети; включвам охладителната подложка, която се захранва от лаптопа - тръгва. Само лаптопа не тръгва. Не мисля, че това е нормално.

В какъв режим е, все още не знаем, това, че първо е приспан, не осначава, че ти от такова състояние го будиш неуспешно. Светещия бутон го казваш чак сега, а колкото до постоянното подаване на ток на USB портовете - това не е екстра от днес!

Иначе за анализа - ще свикнеш.

И не - не са тези настройки!

Имате два основни варианта - давате го на някой който може да го оправи или забранявате приспиването и когато няма да го ползвате го гасите ръчно - ако и там има проблеми - пишете или направо се ориентирайте към план А.

преди 8 минути, Greta NX написа:

Аз не очаквам охладителната подложка да ми събуди лаптопа, споменах я със съвсем различна цел. Подложката се захранва от лаптопа. При включен лаптоп, подложката тръгва, а при изключен - не. Щом тръгва, значи самият лаптоп е включен, но е заспал и никакво движение по клавиатурата и мишката не е в състояние да го събуди. След това аз го изключвам и включвам от Power бутона. При стартирането на браузъра става ясно, че не е бил изключен както трябва - предлага да ми възстанови отворените страници. Не искам да продължавам да го правя по този начин.

Няма и да тръгне докато Stop usb when screen is Off е включен щото тва сроред проучването ми е Modern Stanby опция а твоя компютър го поддържа.

image.png

• Автор
преди 2 минути, Magas написа:

Няма и да тръгне докато Stop usb when screen is Off е включен щото тва сроред проучването ми е Modern Stanby опция а твоя компютър го поддържа.

image.png

Ще го променя, благодаря.

Но тъч пада и клавиатурата са вградени, не са свързани чрез USB.

преди 12 минути, Magas написа:

image.png

Кое няма да тръгне?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.