Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва да нулирам биоса.

Featured Replies

Разрешен от Joss Bomon

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Охлаби 3-те болта за захващане на картата към кутията и ги затегни като придържаш картата повдигната максимално нагоре към процесора, като същевременно внимаваш да не излезе от слота на дъното след като явно вече си счупил ключа. Може да оставиш и два да са болтовете в процепените отвори, за да имаш ход за обиране на луфта.

Ииии... не знам защо избърза да маркираш отговора ми за решение, ако написаното в него не ти е решило проблема.

От тела съм и съм. НАтиснал по-погрешка

преди 1 минута, цър-вул написа:

А защо не ползваш джъмпъра за нулиране на BIOS или да свалиш батерията при изключен от контакта компютър?

Защото толкова разбирам. Дал съм снимки по горе ако виждаш джумпера моля те покажи ми го да знам за друг път.

• Отговори 63
  • Прегледи 1,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти сериозен ли си?! 🤣 Линка под снимката не ми отваря други снимки. Батерията никога не е била в захранването, а на дънната платка. Докато си във Windows -> Settings -> System -> Recovery -&

• Как "вертикално" бе пич?! Не виждаш ли на снимката ти, че са 3 пина, а мостчето е на първите два. Хващаш го с пинцета или др. удобен инструмент издърпваш го и го вкарваш на средното и крайното дясно п

• Това не е същото. Батерията минава през защитен диод да не я свържеш обратно и като и дадеш изводите накъсо нищо не става, защото диода "пази". А ресета с пина окъсява кондензатор(и) на които се е нат

Публикувани изображения

Строшено е! Пробвай със секундно лепило... но ме съмнява да се справиш. Трябва да се движи в улея около 5мм. Остави го така, не е кой знае какъв проблем.

image.png

image.png

Ако Windows е променил реда на зареждане → обръщането му го оправя.

Редът на зареждане на UEFI е просто списък като:

Windows Boot Manager

GRUB

UEFI Firmware Setup

USB

SATA диск

Ако Windows се принуди да се постави на #1, фърмуерът може никога да не ви даде време да натиснете F2/Del.

Премести GRUB или „UEFI Firmware Setup“ обратно на #1 → проблемът е решен.

преди 20 минути, Gangosa написа:

Сега е добре биоса лети. Но картина няма видеото върти не е да не работи но монитора казва но сигнал.

Кабела за монитора къде си го включил? Как виждаш биос, като монитора не вади картина? Кабела на захранвнето на картата включен ли е?

• Автор

Преди само да натисна пауър бутона и изключване сега трябва да го задържа 4 сек. За да изгасне следователно успешен ресет. Кабела където и преди. Кабела на захранвнето на картата е включен.

преди 2 минути, Gangosa написа:

Не знам как? И какъв ще е ефекта?

Ама как какъв ще е ефекта?! Нали поне ще видиш какво се случва на екрана. Влиза ли, не влиза ли в БИОС. Нещо друго ли се случва...

Като сложиш кабела от монитора в дъното.

• Автор

То хубаво но някой да покаже къде точно да включа кабела. Аз не разбирам ,но по е снимки съм дал. Къде точно да включа кабела?

преди 2 часа, цър-вул написа:

Вадиш видео картата, а кабела на монитора закачаш на видео изхода на дъното.

Картинка иска човека 😄

Е в тая "дупка" пъхаш кабела от монитора /освен ако не ползваш DP/:

image.png

• Автор

Сега го пробвах същата работа компютъра пали монитора не.

Ура запали. . Сетих се че рлатката с 1то болче много трудно се разви и го затегнах зверски и се управи.

• Автор

Сега помпя esc+tab и ми дава нормално меню American trends press escape or del to enter

НО НЕ МЕ ПУСКА в биоса и това е. Същото положение както преди.

Ядосах се много и с комбинацията esc+tab извикаха пак нормалното меню и като почнах от ляво f1 до f12 за бързо ги натиснах и влязох в боот меню. Сега инсталирам 10 вече рестартира 1 път и зарежда. Мисля че 1вия рестарт е критичен ,но си разпозна инсталацията и продължава..

Ще пиша след малко.

• Автор

Инсталирах уин и Линукс всичко е добре . Само ме дразни че не излиза груб меню и да ме пита уин или Линукс да зарежда и трябва да бутвам ръчно дисковете с опер. С-ма

Но сега , като ъпдейтна Линукс може да инсталира груб у да засече уина. Като имам време ще покажа какво направих за да стигна до това положение.

• Автор

Сега даже влизам в биос обаче не по стария начин с дел бутона ами от буут менюто. Мисля , че е компрометиран биоса и трябва да го флашна.

Та да ви помоля някой ако знае буутващо исо с уин 7 32 бит от къде да си изтегля . Не е важно да е точно 7 може да е нещо като хиренс или стрелец но да зарежда 7 32 битова

Изтеглих 2 исота със 7 но нито мишката работи нито клавиатурата. Така че ще съм много доволен ако ми дадете само името на исото без линк аз ще нямеря от къде да го изтегля ако има такова нещо изобщо.

Ето и мануала за точно моето дъно ,от което мисля , че ще ми подскажете как точно да постъпя с джъмпера за да ресетна биоса . Като светне ще направя снимка за да ми я нарисувате и да видя къде е тоя джъмпер. https://www.huananzhi.com/attach/book/User/%E4%B8%AD%E8%8B%B1%E6%96%87B85%E8%AF%B4%E6%98%8E%E4%B9%A6.pdf

Предварително благодаря . Ако стане от джъмпера няма смисъл да тегля уин 7 32 битов.

• Автор

Не ми трябва уин 7 пробвах с дос както трябва и не ми дава да флашна. Казва че е грешен. Сега ще възвърна оригиналните имена и няма да преименувам файлове да видим.

large.1.jpg.fff20cc40ff1fd9d647e04891240

• Автор

Тука защо ми се струва , че всичко трябва да е disabled ? Не било съвместимо с ром идентификацията дрън , дрън ярина. Будалка ме яко системата ,но не може така да ме будалкат. 100% съм сигурен , че флашвам правилния ром. Явно биоса е от производителя и е модифициран лимитиран. Ето снимката която мисля че ще реши проблема.

large.bioslock.png.558f5f64edf4639c61f4d

Питах джемини и ми каза , че това е сми е ключа към палатката ,но ще изчакам ваше мнение да чуя.

Gemini3.1Flash-LitePreview.png.8c2602518

• Автор

Най накрая след ,като направих снимка видях cmos 1 надписа. То много дребно и навряно на тъмно нищо не се вижда. Добре че измислиха въоръженото око че да светкаме и да виждаме хубаво. Какво се прави с тоя джъмпер? Как се ресетва?

b1.jpg.be3d199db88f7f6c3e868cf34fb914de.

b2.jpg.18b3f0698561764ce2329baefce9422f.

преди 51 минути, Gangosa написа:

Какво се прави с тоя джъмпер? Как се ресетва?

Изключете напълно компютъра от контакта, преместете малката пластинка/мост от нормалните пинове (1-2) на съседните (2-3) за 10 секунди, след което я върнете обратно в изходна позиция

• Автор

Благодаря . С пиесата ли да преместя тоя джъмпер ? Значи както разбирам както е в хоризонтално положение трябва да го сложа във вертикално или как?

А относно за тоя биос къде съм изтеглил баш оригиналния ако дам disable всичко от горните снимки дали ще ме пусне да го флашна. Че тоя биос ми се струва лабав. Не може детето да казва на майката кой е баща му. Ще ме прощават много ,но преди да изтегля биоса 5 пъти проверявам. Както знаете едно леново ми заключи биоса при флаш тотално защото ми го продадоха със заключен биос. Писна ми да ми дават амнезия тези брокери и да казват вронг биос айди.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.