Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да влезна в Телеграм!

Featured Replies

Разрешен от Magas

току-що, nusho73 написа:

Примерно го знаеш ,обаче по- лесно е друг да го пише за секунди и само да го копираш . И това не е критерий.

Добре де, но сложи го в цитат, за да не те упрекват поне, че говориш с чужди думи и изрази. Това е моето виждане по въпроса, защото не е едно и също да носиш отговорност за собствените си думи и знания или да заблуждаваш аудиторията, че авторството на написаното е твое.

Потвърждавам - аз съм явно трети човек, който има същия проблем.
Не съм инсталирал нови версии, но на единия ми телефон просто като влязох в Телеграм (инсталиран там от месеци) ми поиска регистрация с СМС. Това стана вчера.
Платих ги тези 1,40 евро и всичко се активира - стана Премиум за седмица, изписа ми че е много скъп СМС на българските компании и затова ми дава премиум в замяна.
И най важното - на другия телефон и на лаптопа - без да съм правил нищо - се появи същия този премиум.
Така, че и на трите устройства на които имам Телеграм със един акаунт станаха Премиум и със същата история, контакти и чатове, които си бяха преди това.
Повтарям - не съм инсталирал нови версии, нито преинсталирал. Съобщението и плащането си бяха от самата програма Телеграм.
Реално акаунта е свързан с телефонен номер от оператор в България и всички приложения и десктоп също са свързани с този телефон!
Това означава, че не е хакнат акаунта, а си е някакъв проблем на самия Телеграм.
Получих и разписка от Google play като фактура официална за платените пари и в нея е упоменато, че са дадени точно на "Telegram FZ-LLC"
Има и описание "по правата в Евр.Съюз" че мога да си върна парите и да се откажа от споразумението...
Имам платена сериозна антивирусна програма на лаптопа и телефона, която не е засякла нищо подозрително при плащането и по инсталираните версии.
Изрично сканирах десктоп версията на лаптопа - и ми каза че е последна версия на официалния Телеграм! Не е "хакната".
Антивирусната ми ежедневно проверява всичко инсталирано и ми предлага самата тя новите официални работещи версии на програмите и приложенията.
И самата антивирусна ги инсталира, включително и ъпдейтите на Уиндоса...

Затова питам - какво реално е станало? Има ли някой истинска информация, а не "предположенията" на ИИ?
Реално хакнат ли съм или всичко си е наред? Ако съм хакнат - как е станало без да преинсталирам нищо?
Трябва ли да изтрия Телеграма от трите устройства и да го инсталирам отново?

.
(актуализация) 17:58 часа
Питах Джемини и той ми обясни че всико си е наред: цитирам:

.

2026-08-24_180017.jpg

.

преди 42 минути, 100names написа:

Не съм инсталирал нови версии, но на единия ми телефон просто като влязох в Телеграм (инсталиран там от месеци) ми поиска регистрация с СМС. Това стана вчера.
Платих ги тези 1,40 евро и всичко се активира - стана Премиум за седмица, изписа ми че е много скъп СМС на българските компании и затова ми дава премиум в замяна.
И най важното - на другия телефон и на лаптопа - без да съм правил нищо - се появи същия този премиум.
Така, че и на трите устройства на които имам Телеграм със един акаунт станаха Премиум и със същата история, контакти и чатове, които си бяха преди това.
Повтарям - не съм инсталирал нови версии, нито преинсталирал. Съобщението и плащането си бяха от самата програма Телеграм.
Реално акаунта е свързан с телефонен номер от оператор в България и всички приложения и десктоп също са свързани с този телефон!
Това означава, че не е хакнат акаунта, а си е някакъв проблем на самия Телеграм.
Получих и разписка от Google play като фактура официална за платените пари и в нея е упоменато, че са дадени точно на "Telegram FZ-LLC"
Има и описание "по правата в Евр.Съюз" че мога да си върна парите и да се откажа от споразумението...
Имам платена сериозна антивирусна програма на лаптопа и телефона, която не е засякла нищо подозрително при плащането и по инсталираните версии.
Изрично сканирах десктоп версията на лаптопа - и ми каза че е последна версия на официалния Телеграм! Не е "хакната".
Антивирусната ми ежедневно проверява всичко инсталирано и ми предлага самата тя новите официални работещи версии на програмите и приложенията.

Затова питам - какво реално е станало? Има ли някой истинска информация, а не "предположенията" на ИИ?
Реално хакнат ли съм или всичко си е наред? Ако съм хакнат - как е станало без да преинсталирам нищо?

.

.

2026-08-24_180017.jpg

Telegram от края на 2024 г. въвежда платени SMS-и при „рискови“ логини, а през 2026 г. това вече се среща често в Европа. Това не е вирус, не е хак, а официална анти‑спам мярка.

ригери, които активират платения SMS:

логин от ново устройство или нова инсталация

чести смени на IP / мрежа

много resend-и за код

номер от регион със скъпи SMS-и (България влиза точно тук)

И да — Telegram понякога предлага 1 седмица Premium вместо платен SMS, което точно съвпада с описаното от вас.

Защо изглежда като спам?

Защото:

Няколко човека в рамките на часове получават еднакво поведение.

съобщението е странно формулирано („скъп SMS от българските оператори“)

Telegram не обяснява публично механизма → хората мислят, че е измама

Но според източниците това е официална функция, не фишинг.

Хакнати ли са Акаунтите

Не — ако Premium се появява на всички устройства със същия акаунт, това означава, че:

логинът е бил легитимен

плащането е минало през Google Play към Telegram FZ-LLC (официално)

Какво да правите?

Не преинсталирайте Telegram – това увеличава риска да ти поиска платен SMS.

Ако ви изхвърли и поиска код → избери „Call me instead“ (безплатно).

Ако имате друг логнат телефон/лаптоп → потвърди логина от там (също безплатно).

Ако все пак ви поиска платен SMS → това е официално, не е спам.

Не, не е само за ЕС.

Но ЕС е най‑удареният регион, защото точно тук операторите имат най‑високи тарифи за международни SMS-и към Telegram.

Къде се случва това?

По данни от последните случаи и репорти:

България – масово

Гърция

Румъния

Унгария

Хърватия

Словакия

Чехия

Германия (по-рядко)

Австрия

Извън ЕС:

Турция – също има случаи

Сърбия

Албания

Грузия

Армения

Тоест: не е само ЕС, но ЕС е най‑скъпият регион за Telegram SMS-и → затова точно тук най-често се появява „платен SMS → даваме ти Premium“.

Защо изглежда като спам?

Защото:

съобщението е странно формулирано

не е обявено официално

удря много хора едновременно

Telegram не комуникира публично тази политика

Но механизмът е реален и официален.И да тази път аз лично групирах жтговопите на Copilot, Напълно съм съглакен с казаното по горе AI не замества общуването ,но със сигурност ако го ползваш умно е много полезна програма се оказва )

преди 2 часа, Magas написа:

. Това не е вирус, не е хак, а официална анти‑спам мярка.

Значи там в предишният ти пост,маркиран като „решение“ беше спам,вирус,хак и какво ли не,а сега твоят ИИ казва,че вече не е вирус? Хайде спирай...

преди 43 минути, Димитър 59 написа:

Значи там в предишният ти пост,маркиран като „решение“ беше спам,вирус,хак и какво ли не,а сега твоят ИИ казва,че вече не е вирус? Хайде спирай...

Защото нямахме липсващата информация D

преди 24 минути, Magas написа:

Защото нямахме липсващата информация D

Кои сте ВИЕ ?

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Кои сте ВИЕ ?

преди 5 часа, 100names написа:

.

.

2026-08-24_180017.jpg

.

Едва когато видях това питах Copilot за това и той го написа аз не твърдя,че това е или не е факт само разгледах проблема от всички страни .Сега разбра ли?

преди 8 часа, Magas написа:

Едва когато видях това питах Copilot за това и той го написа аз не твърдя,че това е или не е факт само разгледах проблема от всички страни .Сега разбра ли?

Разбрах,че „вие“ сте ти и Copilot. Ти си този,който не е прочел(разбрал) постовете,а той първоначално е отговорил на непълно или грешно подадена информация от теб. И на всичко отгоре ти си получил маркирано „решение“ на проблена,за грешния отговор изкопиран от него

на 24.08.2026 г. в 13:44, Joss Bomon написа:

Това правите, но не е коректно "с чужда пита помен да се прави" ! Така олеквате вместо да натежавате със знания и опит.

Ама те нямат нито знания, нито опит. Освен това са неуверени в собствените им способности и им е трудно да се изразяват писмено.
На повечето читатели на изкуствените глупости AI просто им е невъзможно да отсеят кое е вярно и кое са тъпотии от отговорите на чатботовете.
Пример от вчера, един AI се опитва да ме учи как да инсталирам драйвери за Wi-Fi на лаптоп Asus щото Xubuntu 26.04 не показва иконка, все едно че няма сигнал. Ама няма акъл да ме пита дали съм пробвал с последната 24.04.4, с която се оказа днес че всичко си работи.
Е, за какъв животински интелект става въпрос когато ползват AI ?
Това са просто едни тъпи алгоритми, понякога повтарят като папагал верни неща, друг път ръсят пълни глупости.
Същият тоя тъп AI не знае че може да се маунтне текстов файл от допълнителна флашка в xubuntu когато се ползва USB само за проба, без инсталация. Пак команди иска да ме кара да пиша, а то Disks го прави с клик клик готово.

Сега, относно Телеграм, който има акъл няма да им плаща никога, ама никога.
И какъв е тоя зор точно пък Телеграм да се ползва ???
Едно време когато Скайпан ползваше компютрите на потребителите за да прекарва през тях разговори на други лица, масово се бяха юрнали да го ползват точно него. И като му станеше компютъра на някой ентусиаст super node и почва да реве по форумите на английски. Иди му обяснявай че е P2P тъпотия Скайпан, той не може да разбере какво е това. После като го купиха микромеките и си пуснаха техни сървъри, се оправи проблема. Ама пък нова мода излезе с Вибратора, щото видите ли у тъпите телефони по-добре работел почти без интернет. По телепатия направо работел, ха ха ха ...
Какъв Телеграм, какви 5 € бе ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.