Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви колони (2.1) да си купя за PC?!?

Featured Replies

Бих искал да ви помоля за съвет какви колони да си купя за PC?

Избрал съм си няколко модела в средния ценови клас:

Creative I-Trigue 3400

Creative I-Trigue 3600

Logitech Z-3

Logitech Z-4

и най-вече JBL Creature II

Моля да споделите вашите впечатления и препоръки!

Благодаря!

Не съм нито аудиофил, нито спец в тази област, но JBL са си JBL cool.gif ... Logitech Z4 също са много добър модел, само при много динамични звуци в най-високите честоти имат изкривявания sad.gif , но това си е направо "бял кахър" на фона на великолепните им иначе качества :baby: ...

JBL са си JBL cool.gif ...

И аз така си си мислех, но след като чух JBL Creature II как звучат и честно казано останах леко разочарован. Добре си свирят тонколоните определено, но за продукт, на който пише JBL, очаквах повече.

От останалите в списъка бих се спрял на I-Trigue 3600 или Z-4, като по-висши модели спрямо другите два. Като показатели и двете системи са еднакви. Ако имаш някаква възможност да чуеш системите, ЗАДЪЛЖИТЛЕНО го направи. Аудио апаратура се слуша преди да се купи. Все пак ти ще я слушаш и е важно на теб да ти звучи добре. И I-Trigue, и Z-4 са много добри системи. При още по-скъпите модели басите на Logitech са по-бумтежни, докато при Logitech са по-ударни и стегнати. Предполагам тази тенденция се запазва и при по-евтините модели.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

благодаря за информацията!

някой има ли някаква информация относно Bose Companion 2 и Bose Companion 3?

Качеството на звука наистина ли е невероятно? Струват ли си ?

• Администратор

Важен въпрос...каква аудио карта имаш и какво точно слушаш. Защото ако си пускаш "MP3-ци" на вградено аудио каквото и да купиш ефект голям няма.

Важен въпрос...каква аудио карта имаш и какво точно слушаш. Защото ако си пускаш "MP3-ци" на вградено аудио каквото и да купиш ефект голям няма.

Добър въпрос наистина. Alenn, каква ти е звуковата карта?

И все пак: звуковата карта има значение и вградените са доста за отбиване на номера, но все пак най-важният компонент в една аудио инсталация си остават говорителите. Дори и звуковата да е вградена, не мисля, че система от рода на I-Trigue или Z-x е изсилване. За Bose вече може да е, но за предните две не мисля.

Колкото до mp3, форматът си е доста способен да запази качеството, така че ако не се използват кофти енкодирани песни, не виждам особени проблеми.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

ами имам лаптоп SONY Vaio FS series...мисля че е със AC'97 ,в спецификацията пише:

Multimedia

Intel® High Definition Audio compatible - YES

3D Surround - YES

Built-in Stereo Speakers - YES

Windows® Sound System Compatible - YES

кои колони според теб са най-подходящи за такъв тип лаптоп?

• Администратор

I-Trigue изглежда добре, но ми се струва малко скъпо за вградена карта. Все пак Night_Raven е прав...колонките имат решаващото значение за звука.

Само още едно предложение по което да размишляваш: Logitech X-230. Свирят добре.

Общо взето опитай се да чуеш всеки един модел или поне 2-3 към които си се насочил. Усили звука до края, за да видиш дали няма да започнат да кривят. Задължително при средно усилен бас. Ако не кривят, това ще ти гарантира плътен бас при по-нормално ниво на звука.

Погледни ако имаш въможност и системите на Teufel.За момента ги дават във всеки един клас за най-добрите колони за компютър и доколкото знам всички имат THX-сертификат.Вярно е ,че са немски и аз чета немски тестове ,но все пак трябва все нещо хубаво да има в тях,за да са по-скъпи от съответните на Creativ и Logitech.Аз лично съм с един от по старите модели на Creativ ,но дори и с вградената ми карта вадят убийствен звук.

• Автор

Благодаря за информацията!

Купих си Creative I-Trigue 3400...звука ми харесва...смятам че общо взето са добри...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.