Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Internet Еxplorer 7 - кратко ревю

Featured Replies

Нововъведенията в детайл

Както беше предварително ибявенo, Microsoft спази планираната дата и пусна IE7 за download. За сега е само на английски език, но според Microsoft до няколко седмици ще разполагаме с браузъра на различни езици.

За инсталацията под Windows XP е задължителен Service Pack 2. Oт октомври поддръжката на Windows XP със Service Pack 1 е спряна. Microsoft предлага Internet Explorer 7 и за Windows XP x64 и Windows Server 2003. Браузърът се предлага под формата на download, но скоро ще бъде пуснат като ъпдейт със степен "критичен". Тук Microsoft предлага малка програмка, с която можете да блокирате ъпдейта, ако не желаете да преминавате на новата версия.

При Internet Explorer 7 главоното нововъведение са табовете - възможността да се отварят с един браузър повече страници едновременно. С функцията Quicktab потребителят може едновременно да наблюдава всички табове. Функцията се намира от лявата страна на списъка с активните табове, но алтернативно може да се превключи с комбинацията "Ctrl+Q".

1id8.th.jpg

"RSS-Feeds" е друга нова функция, позната от Firefox. Ако страницата, която се разглежда, поддържа "RSS-Feeds", иконата става оранжева и с клик върху нея, могат да бъдат разгледани новините, които ни интересуват. При кликване върху стрелката до иконката, се показва списъка с поддържаните от страницата категории.

2ly8.th.jpg

В лайсната на табовете първата иконка (със звездата) е на Favorites Center, където можете да настройвате бързият достъп до фаворитите, фийдовете и историята на посещаваните страници. Втората иконка (звезда със зелен +) ще ви улесни при довавянето на актуалната страница като фаворит.

Друга голяма промяна в IE7 е изчистената му повърхност, която изглежда по изцяло нов начин. Това, което е останало от старите менюта, се намира в лайстната с табовете. Най-горе се намира Адрес-лайстната и Refresh/Stop-бутоните. Дезайна е ориентиран във Vista-стил, където меню-лайстната изчезва, а функциите, които се ползват най-често, излизат на преден план. В дясно на Адрес-лайстната се намира прозореца за търсене. По default търсачката е Microsofts MSN-Search, но който иска, може с клик върху стрелката до лупата и избор на Find More Providers да си вкара други търсачки. С функцията Find on this page можете да търсите определен термин в актуалната страница.

3pe5.th.jpg

С натискане на къщичката в Tabs-лайстната, можете да отидете на началната страница, а от стрелката до иконата можете бързо и лесно да променяте и добавяте началната страница на повече от един табове. Така при стартиране на IE автоматично се стартирват няколко таба със желаните страници.

4zt0.th.jpg

До къщичката се намира иконата за RSS-Feeds, в която се намират всички предлагани от страницата новини. Може да се направи настройка за това, колко често да бъдат актуализирани абонираните новини и да се издава сигнал при постъпването на нови.

Функцията "Принтиране" е подобрена и е включена функцията "Page-to-Fit", която се грижи за това, страницата, която ще се принтира, да съвпада със стандарта на хартията. Така се избягва нежеланото разделяне при принтиране.

В менюто Tools се намират настройките на Popupblocker и Phishingfilter. Phishingfilter-а предупреждава потребителя, когато е отворил "съмнителна" страница. Това става чрез сверка в база данни на Microsoft относно подобни страници.

Подобрена е и сигурността на браузъра. Така при отваряне на защитена страница, излиза от дясно на Адрес-лайстната катинарче, което информира за това. При кликване върху него може да се види доклад за защитата на страницата.

5eo0.th.jpg]

Може да проседява за "Проблеми" във връзката и трасетата с нета и да ги локализира.

Зарежда страниците значително по-бързо. (за тези за които това е основен проблем в ИЕ6)

Internet Explorer 7

Кралския Галеон при браузарите е превъоражен и по-бърз... да му мислят конкурентите. cool.gif

Някой успя ли да изтегли въпросното IE7BlockerToolkit.EXE, към което води линкът в началото на поста на iovi и къде трябва да се активира?

Фен съм на ИЕ 6 и засега нямам никакво намерение да го сменям само заради табовете, ако и валидацията да не ми е проблем. А и май никой не спомена как се държат менажерите за теглене - DM, DAP, IDM, IDA, FlashGet ... с ИЕ 7.

• Автор
Някой успя ли да изтегли въпросното IE7BlockerToolkit.EXE, към което води линкът в началото на поста на iovi и къде трябва да се активира?

Фен съм на ИЕ 6 и засега нямам никакво намерение да го сменям само заради табовете, ако и валидацията да не ми е проблем. А и май никой не спомена как се държат менажерите за теглене - DM, DAP, IDM, IDA, FlashGet ... с ИЕ 7.

Kaчих го на Rapidshare. Ето ти линка.

Nicky прав си, бях сбъркал файловете при ъплоуда. Коригирах линка и сега работи

Благодаря, а в коя папка да го активирам и кога - сега или след въпросния бъдещ ъпдейт?

П.П. Хм, интересно, на .exe-то пише VGAPluginInstall.exe Windows Genuine Advantage validation plug-in installer, това не се ли отнася до процеса на валидизация? Може ли да е грешка?

Корекция, значи правилно съм забелязал.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор
Благодаря, а в коя папка да го активирам и кога - сега или след въпросния бъдещ ъпдейт?

П.П. Хм, интересно, на .exe-то пише VGAPluginInstall.exe Windows Genuine Advantage validation plug-in installer, това не се ли отнася до процеса на валидизация? Може ли да е грешка?

Корекция, значи правилно съм забелязал.

Да, бях сбъркал файловете, оправих линка и качих това, което ти трябва. Трябва да го стартираш преди ъпдейта, за да не ти досажда. Коригирах и линка в първия ми пост. Сега директно стартира downloada.

Приятно бях изненадан когато в ИЕ-7 дадох командата Full Screen или (натискането на бутон F11)

Готиното е, че при отиване с мишката в най-горната част на екрана се скрулва навигационния панел.

100% свободно от менюта място, само да ореш нета...

а когато искаш да смениш нивата отиваш с мишока горе появява се навигационния панел и набираш новия адрес.

...А и май никой не спомена как се държат менажерите за теглене - DM, DAP, IDM, IDA, FlashGet ... с ИЕ 7.

Бих допълнил и антивирусните програми...

...Браузърът се предлага под формата на download, но скоро ще бъде пуснат като ъпдейт със степен "критичен"...

Хм, това вероятно означава, че ще бъде включен в някой от следващите AutoPatcher-и, може би още в ноемврийския, а това дава много възможности...

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Къде е "FILE" и подменютата му ? сенд шоркут то десктоп ?.....

Това е Menu bar. Ако ти трябва за кратко натискаш ALT и се показва. За да стои перманентно десен бутон върху таб-бара и маркираш Menu bar.

Относно даунлоуд менаджерите - флашгет специално и IDM бачкат на 100%.

За мен IE7 си е еднакво бърз спрямо IE6.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.