Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GeForce 8800 GTX/GTS

Featured Replies

А HD ще подържа ли?

А HD ще подържа ли?

Поддържа. При това е очудващо, че натоварва процесора колкото и Radeon X1950 XTX (малко повече от GeForce 7950 GX2).

Не можете да сравнявате технологиите от преди години със съвременните. Производството на G80 с тези си 681 милиона транзистора е доста сложно и съответно скъпо. В теста, който съм пуснал беше описано и това-за момента по-малко от половината чипове след производството си могат да бъдат пуснати като G80, затова е и тази цена. Трябва да сте свикнали вече, че всичко ново е и по-скъпо, а това, което миналата година е било топ продукт, вече е средна класа и цаната му е паднала с пъти.

Fixt00l след няколко месеца и твоето Conroe ще е смешно евтино в сравнение с момента, когато си го купил, но съм сигурен, че не съжаляваш нито сега, нито ще съжаляваш след 1 година, че си го купил. За двата kW захранване още е рано, но с под 700 вата едва ли може да се захрани подобна машина. Според теста G80 се нуждае от 217 W в спокоен режим и от 310 W при натоварване. Но хората са го казали - от пръдня боя не става!

Но аз му изкарвам парите,затова съм го купил,и затова така съм го "нагрухал',както се изцепи myd.А и не е Conroe,а Allendale.Аз му изкарвам парите за 2 Месеца,а го ползвам 8-10 месеца.За цената си напълно прав-ATHLON 64 X2 4200+ струваше $618,когато го купих,а тази година вече беше...$250,едва го продадох за толкова.За видео си карам със SAPPHIRE RADEON X300SE 64-BIT :ph34r:,тъй като наистина не ме вълнуват новите игри,аз си играя конзолните игрички Online (Който ме бие там-подарявам му машината си).Освен това е с пасивно охлаждане,а аз държа на това,а и почти нищо не "смуче" от захранването-FSP 400W-PNF,което остава почти изцяло за Overclock-а на процесора.При "нагрухан" процесор с моята карта постигнах над 7500 в 3DMARK 2001,без да съм "пипал" картата.

Още подробности за характеристикикте на картата в табличен вид -

DirectX 10 -

DX10_specs.png

Пак за техническите характеристики ( в допълнение на iovi )

G80_specs.png

Енергопотребление -

8800gtx_power.png

Принципна схема на Lumenex Engine - отговарящ за подбора и филтрацията на текстурите,за пълноекранното заглаждане ,поддръжката на HDR и извеждането на резултата от рендеринга на екрана на монитора.На общата блокова схема на G80 се вижда ,че 128 поточни процесора са организирани в 8 групи по 16 процесора във всяка .На всяка такава група се пада 1 блок на подбор и филтрация на текстурите ,който се състои от 4 TMU.По такъв начин G80 съдържа 32 TMU ,всеки от които е съставен по такъв начин -

streaming_and_texture.png

Нека изчакаме излизането на DX10 приложения(игри), излизането на конкурентния R600 и тогава да видим кой кого. А че на тестовете се представя повече от добре е ясно, иначе едва ли щеше да е нещо ново. Само да не се случи като с пета серия на nVidia - голям шум при излизането на 5800(в последствие бързо заменен с 5900), но когато от Ati пуснаха R300(по-късно и R350) се оказа че чипа на Nvidia не е чак токоз добър, a даже че DX9 подръжката му доста куца. Не вярвам пак да повторят старата си грешка, но така или иначе до излизането(официалното) на Vista и съответните игри купуването на 8800 e излишно. Пък до тогава ще излезе някоя и друга нова ревизия на чипа, ще пуснат и карти от средния клас(8600, 8300) и т.н. Има едно нещо обаче което не ми е ясно - масовия режима на игра сега, поради високото разпространение на 17 и 19" LCD монитор е 1280х1024, а за игра в такъв режим ми стига и карта от сегашно средно поколение - 7600GT или X1650XT и не виждам причина поради която трябва да сменям картата, поне докато не започнат масово да излизат игри ползващи DX10, което ще стане най-малко след около година. В сметките не включвам супер богати хора които сменят хардуера с всяко излизане на нов такъв и не ги интересува колко пари ще похарчат - това са едва около 5% от всички клиенти. Та такива ми ти работи... :)

п.п.

joke

Закупуването на 2 8800GTX в SLI може да ви свали доста сметката за отопление, стига да спите в стаята която е компа и нощем да пускате да върти някакви маркове. biggrin.gif

/joke

Доста подробна информация сте събрали тук с дружни усилия. Браво. Според мен тези продукти просто не са точно за българския пазар. Тук са единиците хора, които имат възможност да сменят примерно през 1 година компоненти на компютъра си с най-новите и добри. 600евро са 1200лв. Да не говоря за последните процесори на Intel. Да, страхотни са, мечта за всеки компютърен фен, но колко хора познавате, които могат да си го позволят ?

Иначе страхотна производителност, ядра и всичко останало, евала на nVidia, ногато имаш много пари и възможности правиш чудеса :) Сигурен съм, че ATI ще отговорят. Поне в най-високия клас нещата са поизравнени и битката продължава ужесточено! :)

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

........Да не говоря за последните процесори на Intel. Да, страхотни са, мечта за всеки компютърен фен, но колко хора познавате, които могат да си го позволят ?

Не виждам да са кой знае колко скъпи - цък . Друг е въпроса обаче за дъната (качествените ) за тях .

А иначе за видеокартите съм съгласен - но все пак 8800 GTX/GTS са high-end ,нормално е да са и скъпи .Все пак nVidia планира да пусне 8 продукта в тази серия - между тях вероятно ще има и такива с не толкова солена цена .

Освен ако не ираеш Black&White 2 на някой огромен LCD монитор-тогава може и R580+ да не ти стигне :clap::wors:

Въпреки че първоначалната информация беше, че следващите GPU от 8-ма серия ще се произвеждат по 80 nm технологичен процес, някои специалисти изказаха мнение, че Nvidia директо ще минат на 65 nm процес, за да снижат консумацията (150-200W са си доста откъдето и да се погледне),топлоотделянето и съответно да намалят размерите на чипа. Най-вероятните модели на бъдещите карти, които ще бъдат пуснати са 8200, 8400, 8600, 8850 и 8875, като последните два най-вероятно ще бъдат с GDDR4.

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.