Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за кутия Cooler Master Elite 330 (RS-330).

Featured Replies

От известно време ми влезе в главата идеята да си направя компютъра възможно най-безшумен. Имам захранване Fortron PNF 350W с 120мм вентилатор, което си е почти безшумно. Кутията ми е много стара и има място само за 80мм вентилатори и също така от нея се получават много вибрации, затова реших да я сменя с тази от заглавието на темата. Какво може да ми кажете за тази кутия, заслужава ли си парите (мисля, че ще ми излезе около 75лв) и дали ще е достатъчно тиха за целите ми. Според спецификациите кутията идва с 120мм вентилатор отпред и е с опция за още един такъв отзад. Преглеждах и други подобни кутии (Foxconn, Linkworld и др.), но до 100лв не намерих по-добра. Моля хората, които имат такива кутии, имали са достъп до тях или просто знаят нещо по въпроса да пишат. Приемам предложения и за други кутии, които са в рамките на 100лв. Ще спомена само, че охлаждането на процесора също ще го сменям.

Ето и характеристиките на дъното, поцесорът и хард-диска ми (ако има значение за нещо):

MB: DFI Lan Party UT 250Gb (nForce3, s.754)

CPU: AMD Athlon64 2800+ (1.8Gzh, s.754)

HDD: Maxtor SATA 250GB 16MB (предполагам, че ще го сменя със Seagate 320GB SATA 16MB)

Смятам,че за предпочитане са кутиите на FoxCon . Здрави ( ламарината е дебела и кутията не се усуква ) , имат вентилатори х 12 см + необходимите отвори на страничния капак над процесора и видеокартата, удобни за работа и не на последно място красиви като дизайн - въпреки че дизайна е нещо относително , един харесва едно,друг друго . Разгледай няколко кутии на FoxCon тук .

Не искам да кажа че Cooler Master-a не е добър , просто другите са по-евтини на същото качество .

Mоето предложение е Aerocool AeroEngine Jr. Midi-Tower. 2х120мм. и 1х80мм вентилатори, възможност за 4 x 5.25 инчови, 6 x 3.5 инчови вътрешни и 2 x 3.5 инчови външни устройства. На предния панел разполага с 2 x USB 2.0, IEEE 1394 Firewire, Audio букси, управление на вентилаторите. Цена 50?.

6626.jpg

• Автор

Така... kokomil, прегледах кутиите на Foxconn и смятам, че са добри, но като цена идват колкото Cooler Master-а (последният е с метална предна част, която е продупчена за максимална вентилация). iovi, кутията която си ми предложил също е добра, но не ми трябва такава с разни осветления, както и изглеждаща толкова страшно, защото кутията която взема ще е сложена в бюро и ще се вижда само отпред. Като цяло ще избирам между някой Foxconn и Cooler Master-а, но преди това искам да попитам един много важен въпрос: Aerocool AeroEngine Jr. Midi-Tower има управление на вентилаторите, което е много важно откъм шума. За Cooler-Master-а никъде не видях да пише че имат такава регулировка, както и за Foxconn. Ако нямат тази екстра, ще може ли по някакъв друг начин да се регулират оборотите, например от дъното. Не съм напълно наясно с тези неща, но четох някъде, че за да се регулират оборотите трябва вентилаторите да се включат към захранването. Моето дъно поддържа регулировка на оборотите на процесора. Обаче включих един Foxconn вентилатор отзад на кутията (80мм) с конектор към дъното и работеше на 2500 оборото, които май са максималните за него. Прегледах биоса, но неможаш да променя тези обороти. Спомням си, че гледах някъде панел за регулиране на оборотите на вентилаторите, но незнам колко пари струваше и дали става за всички дъна. Моля за помощ и малко разяснение по въпроса!!!

Не е проблем, слагаш нещо такова:

12316.jpg

Специално това струва около 25€, но за 10-15 €, та и по-евтино може да намериш алтернативно без дисплей.

Кутията, която съм ти препоръчал е страхотно охладена (може би само следващият и модел с голямата странична турбина е по-добра) и супер тиха. Но ти решаваш :clap:

Обаче включих един Foxconn вентилатор отзад на кутията (80мм) с конектор към дъното и работеше на 2500 оборото, които май са максималните за него. Прегледах биоса, но неможаш да променя тези обороти.

Имаш избор между два варианта - Първия си го пробвал , но опитай с програмата SpeedFan дали ще можеш да регулираш оборотите на допълнителните вентилатори , ако дъното наистина поддържа такава функция програмката ще ти свърши работа и ще можеш да си нагласяш оборотите както искаш . ( съмнявам се обаче действително да има такава възможност ) Вторият вариант е , както си се сетил , с Fan Controller - продават се по фирмите и са на цени 20-30 $ ( има и по скъпи ,разбира се ) . Разгледай тук и тук , на тази страница пък има доста богат избор от такива панели с контролери . ( Първият например , Thermaltake го има в Лидер ) .

ПС - И аз не съм привърженик на разните светещи шарении , но като ги гледам тези панелчета ,си представям как биха се вписали в някоя от черните кутии било на FoxConn или на CoolerMaster ( особено този 13-999-251-02.JPG Zalman ).

• Автор

Изникна малък проблем, ако взема Cooler Master-а. На снимката на кутията има само едно местенце за флопи => че няма да има къде да сложа Fan контролера (почти съм сигурен, че искам такава екстра) - поправете ме, ако греша.

Изникна малък проблем, ако взема Cooler Master-а. На снимката на кутията има само едно местенце за флопи => че няма да има къде да сложа Fan контролера (почти съм сигурен, че искам такава екстра) - поправете ме, ако греша.

Не грешиш, кутията има само едно външно 3.5 устройство. Ориентирай се в такъв случай или към някой FoxCon oт линка на kokomil, или приеми моята "дискотека" с вграденото управление за вентилаторите (ако твърдо мислиш да купуваш такова, ще ти излезе най-евтин Aerocool-а), или си вземи Cooler Master-а и USB-флопи.

• Автор
Не грешиш, кутията има само едно външно 3.5 устройство. Ориентирай се в такъв случай или към някой FoxCon oт линка на kokomil, или приеми моята "дискотека" с вграденото управление за вентилаторите (ако твърдо мислиш да купуваш такова, ще ти излезе най-евтин Aerocool-а), или си вземи Cooler Master-а и USB-флопи.

Днес гледах, че има платка, която от 3.5" увеличава размера до 5.25" и така Fan контролера може да се сложи на мястото за Cd-Rom. Питах в една фирма за компютри и ще видя дали може да се направи нащо по въпроса за тази врътка. А Aerocool-а няма от къде да го поръчам, инъче наистинаможе да излезе малко по-евтино, защото е с всички екстри. Ще прегледам пак нещата, преди да взема окончателно решение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.