Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

EXPLORE.EXE ми дава грешка

Featured Replies

Когато сканирам онлайн и след това като го затворя ми показватова.Как да го оправя?

На мен ми прилича на проблем с паметта нещо...

Сложил ли си най-новите кръпки за Операционната Система ,браузъра и т.н.

Сканирал ли си за гадинки (вируси ,шпиони ,троянци и т.н. но не online).С какво се опитваш да сканираш - може някой ActiveX да ти прави проблеми...Ако си с Internet Explorer виж кои добавки са пуснати в Menage Add-ons...

Чистил ли си регистрите скоро...Малко повечко инфо няма да навреди.

• Автор
' date='5.11.2006г. в 16:11' post='358389']На мен ми прилича на проблем с паметта нещо...

Сложил ли си най-новите кръпки за Операционната Система ,браузъра и т.н.

Сканирал ли си за гадинки (вируси ,шпиони ,троянци и т.н. но не online).С какво се опитваш да сканираш - може някой ActiveX да ти прави проблеми...Ако си с Internet Explorer виж кои добавки са пуснати в Menage Add-ons...

Чистил ли си регистрите скоро...Малко повечко инфо няма да навреди.

Сканирам със Avast.Преди това със KAV.товаса добавките.Регистрите също са чистени.

Мисля че това ти е проблема.

http://209.85.135.104/search?q=cache:hs_XV...t=clnk&cd=1

Как точно става триенето?

Инструкции за премахване:

Изключи System Restore (Windows Me/XP).

Обнови вирусните дефиниции.

Рестартирайте компютъра в Safe mode или Safe mode with Command Prompt.

Стартирай пълна проверка на системата и изтрийте всички открити файлове.

Изтрий всички стойности, добавени в регистъра.

За по-лесно ти препоръчвам Ewido Anti-Spyware

http://www.kaldata.com/comments.php?id=145...highlight=ewido

Тя ще го намери и блокира.

Също и Spy Sweeper но незнам дали ще можеш да се справиш с дефиницийте при нея.

Важното е да ъпдейтнеш програмката с последните дефиниции,и след това сканираш

О.К. но защо не удариш един скан с някой от тези продукти CounterSpy, SpySweeper, a-squared Free, AVG(ewido) Anti-SPyware...

CounterSpy

http://www.sunbelt-software.com/evaluation.../counterspy.exe

SpySweeper

http://theunderwater.data.bg/Kaldata/Webro...aldata.com).exe

a-squared Free

http://download4.emsisoft.com/a2FreeSetup.exe

AVG Anti-SPyware

http://download.grisoft.cz/softw/70/filedi...up-7.5.0.50.exe

Пробвай и тази програмка да провери за проблеми...

Advanced WindowsCare Personal

http://www.iobit.com/files/AWCSetup.exe

Виж тези две теми:

Mетоди за откриване на подозрителна активност в компютъра!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27960

А тази за да видиш как да тестваш РАМ-а за грешки:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=34723&hl=

• Автор
За по-лесно ти препоръчвам Ewido Anti-Spyware

http://www.kaldata.com/comments.php?id=145...highlight=ewido

Тя ще го намери и блокира.

Също и Spy Sweeper но незнам дали ще можеш да се справиш с дефиницийте при нея.

Точно преди да пусна поста сканиах със Ewido и не намери нищо.Този проблем ми е от няколко дни.

Точно преди да пусна поста сканиах със Ewido и не намери нищо.Този проблем ми е от няколко дни.

Ако не е ъпдейтната няма да намери нищо.Опитай с по-сложните програмки сигорен съм че ще го изтрият.

• Автор
Ако не е ъпдейтната няма да намери нищо.Опитай с по-сложните програмки сигорен съм че ще го изтрият.

Как да я обновя?Сега тегля Spy Sweerer.Пробвах и с a-squared Spybot,Ad-Aware и нищо.

• Автор
Как да я обновя?Сега тегля Spy Sweerer.Пробвах и с a-squared Spybot,Ad-Aware и нищо.

Проверих със Ewido и със Spy Sweerer,не ми откриха нищо.Направих поправка на уиндоуса и пак същият проблем.Някакви други идеи?:lol6:

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Проверих със Ewido и със Spy Sweerer,не ми откриха нищо.Направих поправка на уиндоуса и пак същият проблем.Някакви други идеи?:lol6:

Защо не пробваш по "лесния" начин - даваш Start -> Search, въвеждаш explore.exe и като ти намери файла(овете) влизаш под Safe Mode (рестарт, F8 при зареждането на Windows и Safe Mode) и ги триеш :lol6: ?!

P.S.: Ако така не ти дава да ги изтриеш, форматирай си една дискета с DOS, запиши си точните места на файловете, буутни от нея и ги изтрий :lol6: .

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Може да провериш в Event Viewer за някаква малко по-подробна информация. Ето как да стигнеш до там Start->Дясното на My Computer->Manage->Плюсчето на Event Viewer->Избираш System или Application. Първо погледни горе долу в коклко часа се е получила грешката и след това в Event Viewer виж в същия час в коя от двете категории се е получила грешката. После щракаш два пъти на нея и се надявай да пише нещо смислено. Може и да постнеш какво си прочел, за да потърсиме някакво решение. Успех.

• Автор
Може да провериш в Event Viewer за някаква малко по-подробна информация. Ето как да стигнеш до там Start->Дясното на My Computer->Manage->Плюсчето на Event Viewer->Избираш System или Application. Първо погледни горе долу в коклко часа се е получила грешката и след това в Event Viewer виж в същия час в коя от двете категории се е получила грешката. После щракаш два пъти на нея и се надявай да пише нещо смислено. Може и да постнеш какво си прочел, за да потърсиме някакво решение. Успех.

това,е последната грешка която ми показва,а това тук е първата.Не знам дали става въпрос за същата грешка.

това,е последната грешка която ми показва,а това тук е първата.Не знам дали става въпрос за същата грешка.

Не е същата, но не е и тази на explore.exe :wors: .

Виж следващия път, когато ти се появи прозореца и тогава провери (за точно този час) последната грешка, която ти дава в EventViewer-a...

P.S.: freelancer, каква по-точно "подобна" грешка ти дава?!

на мястото на EXPLRER.EXE ми изписва RRT III или TRS 2004, предполагам че числата ще са различни, но беше преди няколко месеца и вече забравих, но пак има end u debug.

Редактирано от freelancer (преглед на промените)

на мястото на EXPLRER.EXE ми изписва RRT III или TRS 2004, предполагам че числата ще са различни, но беше преди няколко месеца и вече забравих, но пак има end u debug.

Това най-вероятно е било проблем на самата програма (игра) с някои драйвери, пък и в случая става дума не за EXPLORER.EXE, а за explore.exe :baby: (или EXPLORE.EXE) - което почти винаги е файл на някоя зловредна програмка (вирус), който се опитва "да мине" за част от операционната система (Windows) :angry: ...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Автор

Ммненията май се изчерпаха и аз все още не зная дали имам червей :wors:

Ммненията май се изчерпаха и аз все още не зная дали имам червей :wors:

Пробва ли да го изтриеш ?

• Автор
Пробва ли да го изтриеш ?

Пробвах всички програми които ми препоръчаха и те не намериха нищо.

Аз ти казах какво да направиш......

Последен ъпдейт на програмката и ще изчисти проблема.

• Автор
Аз ти казах какво да направиш......

Последен ъпдейт на програмката и ще изчисти проблема.

Така направих и програмата не намери нищо.

Така направих и програмата не намери нищо.

А пробва ли ръчно да го изтриеш :) ?! Да го намериш с търсачката на Windows-a и да го изтриеш, ако се налага през Safe Mode, така както предложих в предишния си пост ;) ? Може да се наложи да направиш всички файлове видими преди търсенето (това става като отвориш някой прозорец на харда - примерно С:\ - и дадеш на Tools -> Folder Options -> View и сложиш чавка пред Show hidden files and folders и махнеш чавката пред Hide protected operating system files (Recomended)), но така е сигурно, че ще ти открие "натрапника" и после ще можеш спокойно да го изтриеш...

Щом SpySweeper с последни дефиниции не го намира,което мен много ме съмнява.

Дай го тоя червей да го тествам,и ще ти кажа как се маха.Дай файла с който си се заразил,ако го знаеш кой е.

За него чета че и Panda го оправяла,затова съм сигорен че не е толкова опасен.

Ето малко инфо

Наричан още: ExploreZip, ZippedFiles, I-Worm.ZippedFiles

Открит на: 08.01.2003

Почиства се с дефиниции след: 08.01.2003

Ниво на риск: Високо

Скорост на разпространение: Средна

Метод на заразяване: Чрез заразени писма с прикрепен файл

Злонамерен товар: Разрушава данните във файлове с разширения: .DOC .XLS .PPT .ASM .CPP .C .H

Дължина: 210432

ZippedFiles ('ExploreZip') е подобен на червея Melissa, но за разлика от него Zipped_Files има по-страшен злонамерен товар. Начинът, по който се разпространява по електронната поща, също е различен. Червеят преглежда съобщенията, получени от Microsoft Outlook, и отговаря автоматично на техните изпращачи.

Червеят се копира в два файла:

\WINDOWS\_SETUP.EXE

\WINDOWS\SYSTEM\EXPLORE.EXE

• Автор
А пробва ли ръчно да го изтриеш :whist: ?! Да го намериш с търсачката на Windows-a и да го изтриеш, ако се налага през Safe Mode, така както предложих в предишния си пост :shake_puter: ? Може да се наложи да направиш всички файлове видими преди търсенето (това става като отвориш някой прозорец на харда - примерно С:\ - и дадеш на Tools -> Folder Options -> View и сложиш чавка пред Show hidden files and folders и махнеш чавката пред Hide protected operating system files (Recomended)), но така е сигурно, че ще ти открие "натрапника" и после ще можеш спокойно да го изтриеш...

Пробвах.Дава ми това.Долното го изтрих.

Щом SpySweeper с последни дефиниции не го намира,което мен много ме съмнява.

Дай го тоя червей да го тествам,и ще ти кажа как се маха.Дай файла с който си се заразил,ако го знаеш кой е.

За него чета че и Panda го оправяла,затова съм сигорен че не е толкова опасен.

Ето малко инфо

Наричан още: ExploreZip, ZippedFiles, I-Worm.ZippedFiles

Открит на: 08.01.2003

Почиства се с дефиниции след: 08.01.2003

Ниво на риск: Високо

Скорост на разпространение: Средна

Метод на заразяване: Чрез заразени писма с прикрепен файл

Злонамерен товар: Разрушава данните във файлове с разширения: .DOC .XLS .PPT .ASM .CPP .C .H

Дължина: 210432

ZippedFiles ('ExploreZip') е подобен на червея Melissa, но за разлика от него Zipped_Files има по-страшен злонамерен товар. Начинът, по който се разпространява по електронната поща, също е различен. Червеят преглежда съобщенията, получени от Microsoft Outlook, и отговаря автоматично на техните изпращачи.

Червеят се копира в два файла:

\WINDOWS\_SETUP.EXE

\WINDOWS\SYSTEM\EXPLORE.EXE

Бих ти дал файла но не знам кой е.Когато сканирам онлайн с Bitdefender Не ми дава грешка.Дали наистина е червей?

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.