Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Двуядрен процесор за или против

Featured Replies

Ще си сменям конфигурацията и се чудя дали процесора да е двуядрен или не,питам понеже не разбирам много от hardware,пък съм чувал и добри и лоши неща за двуядрените.Какво е вашето мнение?

Също така за новия процесор ще ми трябва някакво дъно,но въобще си нямам и на представа какво да си взема има 1000 модела с доста различни характеристики,които нищо не ми говорят :)

Най-важното е да кажеш за какво ще се ползва процесора за да сме най-точни в отговорите. Иначе в момента най-бързите процесори на пазара(и най-скъпите) са двуядрени. Intel Core 2 Duo.

Аз не съм чувал нищо лошо за двуядрените процесори -->от ревюта и бенчмаркове впечатленията са ми положителни.Ето какъв процесор ти трябва:

Core 2 Duo E6300, 1.86GHz, LGA775-->189$ , а ако имаш пари Core 2 Duo E6700, 2.66GHz, LGA775, BOX или Extreme варианта на 2,8Ghz.

Ето ти и много добро дъно за този процесор Asus P5N32-SLI Premium/WiFi-AP with nForce 590SLI™ и пак ако парите не са проблем Asus P5N32-E SLI with nForce® 680i SLI™.Другия вариант който е много добър и бюджетен е MSI 965P NEO-F SKT.775 INTEL -->125,80$.За такава система ти е нужен и бърз хард по възможност с перпендикулярен запис примерно на Seagate от 10 та серия и по възможност няколко вързани в RAID0.Ако парите не са проблем без много да мислиш взимаш Western Digital Raptor 10000rpm по възможност 2 или 3.Но да не забравяме и хубавата памет за такава система определено ще е нужна поне 2ГБ в Dual Chanel добре е да се ориентираш в следните марки Super T , Patriot или Corsair XMS2 най-добрата според мен а и според много експерти.Пак ако ти се намират пари запълни и четирите DIMM слота.Така стигнахме и до видеото ориентирай се към 7 или 8 серия на Nvidia GT или GTX шината гледай да е 256 памета DDR3.Добре е да си вземеш и допълнително охлаждане за видео картата ориентирай се към Zalman Fatal1ty серията.Понеже съм ти предложил две много добри SLI дъна вземи си 2 видео карти.Ако си любител на качествената музика си вземи звукова карта Creative X-FI Fatallty или Platinum нищо ,че на дъното си имаш->то няма да е по-добро от предложеното.Така стигнахме и до захранването при тази конфигурация ще ти трябват 800W или 1000W меже да се довериш на Enermax или ако си намериш сърварно захранване на Delta ще е най-добре.В краен случай може да си вземеш и под 800W вземи нещо от FSP.И накрая си избери и хубава кутия с добро охлаждане може да хвърлиш едно око на Zalman Fatal1ty.

p/s

Похвали се когато си вземеш PC-то.Посочените компоненти освен дъното и процесора които съм ти предложил са за оптимален пърформънс за процесор Конро.

Редактирано от MC12 (преглед на промените)

Аз не съм чувал нищо за двуядрените процесори -->от ревюта и бенчмаркове впечатленията са ми положителни.Ето какъв процесор ти трябва:

Core 2 Duo E6300, 1.86GHz, LGA775 , а ако имаш пари Core 2 Duo E6700, 2.66GHz, LGA775, BOX или Extreme варианта на 2,8Ghz.

Ето ти и много добро дъно за този процесор Asus P5N32-SLI Premium/WiFi-AP with nForce 590SLI™ и пак ако парите не са проблем Asus P5N32-E SLI with nForce® 680i SLI™.Определено горещо ти препоръчвам второто.За такава система ти е нужен и бърз хард по възможност с перпендикулярен запис примерно на Seagate от 10 та серия и по възможност няколко вързани в RAID0.Ако парите не са проблем без много да мислиш взимаш Western Digital Raptor 10000rpm по възможност 2 или 3.Но да не забравяме и хубавата памет за такава система определено ще е нужна поне 2ГБ в Dual Chanel добре е да се ориентираш в следните марки Super T , Patriot или Corsair XMS2 най-добрата според мен а и според много експерти.Пак ако ти се намират пари запълни и четирите DIMM слота.Така стигнахме и до видеото ориентирай се към 7 или 8 серия на Nvidia GT или GTX шината гледай да е 256 памета DDR3.Добре е да си вземеш и допълнително охлаждане за видео картата ориентирай се към Zalman Fatal1ty серията.Понеже съм ти предложил две много добри SLI дъна вземи си 2 видео карти.Ако си любител на качествената музика си вземи звукова карта Creative X-FI Fatallty или Platinum нищо ,че на дъното си имаш->то няма да е по-добро от предложеното.Така стигнахме и до захранването при тази конфигурация ще ти трябват 800W или 1000W меже да се довериш на Enermax или ако си намериш сърварно захранване на Delta ще е най-добре.В краен случай може да си вземеш и под 800W вземи нещо от FSP.И накрая си избери и хубава кутия с добро охлаждане може да хвърлиш едно око на Zalman Fatal1ty.

p/s

Похвали се когато си вземеш PC-то.

@MC12, cool.gif така както си тръгнал, ще минеш и бюджета на Tom's :) 10 000 EUR Ultimate PC...... :)

Инак, ако мислиш да взимаш двуядрен процесор, което е по - доброто решение в момента, се ориентирай към дъно, поддържащо Core 2 Duo архитектурата, и си вземи Pentium D 9xx серията. За сега се държи добре, като с падането на цените на Интел може и да се намери и евтино. Малко грее, ама като си вземеш хубаво охлаждане за нея, то ще ти охлажда и бъдещото Conroe, да не говорим че след време / 1 година приимерно /, когато многопроцесорната архитектура навлезе навсякъде, може би дори ще можеш да си закупиш евтино и Quad Core. Цените падат, взимай дъно, което подлежи на ъпгрейд, което все пка струва пари, и никога най-скъпият процесор. Рам - да, видео - не се блъскай много. С излизането на DX10 и появата на R600 на ATI/AMD и 8ххх серията на nVidia, цените ще се поуталожат, та всичко с времето си.

Успех, надявам се да съм бил полезен.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

• Автор

Мерси много в крайна сметка мисля да се спра на Core 2 Duo E6300, 1.86GHz, LGA775 не ми трябва самолет все пак :) Чувам доста добри отзиви за него,един познат си взе такъв наскоро и е много довлен

Във форума има достатъчно информация за двуядрените процесори Core2Duo ! Достатъчно е да поразгледа човек и ще намери купища информация - например -

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=35376

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=36475

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=36938

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=36510

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=31083

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=36107

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34761

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34701

Има и още .....стига някой да иска да прочете

( .....Аз не съм чувал нищо за двуядрените процесори -- ...)
В първия посочен линк има немалко информация и за процесорите , и за новата микроархитектура Core , и за паметите за тези процесори , и за дъната за тези конфигурации и т.н. ( и упътване за клок вкл.)

.....и си вземи Pentium D 9xx серията.....
- При положение че Интел ги сваля от производство , не виждам смисъл от такъв процесор -

cut_01.gif

cut_02.gif

Миналата седмица Интел обяви на клиентите си че процесорите могат да бъдат поръчвани до 9 март 2007 год. ,а последната партида ще е на 8 юни 2007 год. ............

Съвет : Никога не купувайте Extreme версиите на продуктие, освен ако не сте мега гъзари и супер богати.

Аз съм с Pentium D 915 3.0GHz. Разбира се, че щях да си взема Конро Е6300 ако имах финансова възможност де. Занататък може и да го сменя, но който ще си слага Уин Виста да си купува двуядрен. :ph34r:

• 1 година по-късно...
Мерси много в крайна сметка мисля да се спра на Core 2 Duo E6300, 1.86GHz, LGA775 не ми трябва самолет все пак :rolleyes: Чувам доста добри отзиви за него,един познат си взе такъв наскоро и е много довлен

ама 1.86GHz само за едното ядро ли са или за двете

Баща ми си взе Intel Core Duo II 4,3 gHz и дъно ASUS, ама моделът му не го помня.

Бту, Компът му:

Processor Core Duo II - 4,3 gHz

RAM: 2GB

HDD: nearly 500 GB

Viedeo - GF (забравих модела- абе от новите е)

Sound - uknow

& ASUS (uknow model)

+ DVD/CD recorder

----------------------------------------------------

1 200 лв или 1400.

Май 1 400 със монитора.

Баща ми си взе Intel Core Duo II 4,3 gHz и дъно ASUS, ама моделът му не го помня.

Бту, Компът му:

Processor Core Duo II - 4,3 gHz

RAM: 2GB

HDD: nearly 500 GB

Viedeo - GF (забравих модела- абе от новите е)

Sound - uknow

& ASUS (uknow model)

+ DVD/CD recorder

----------------------------------------------------

1 200 лв или 1400.

Май 1 400 със монитора.

От всичко това дато изписа нищо не разбрах. Първо такъв процесор не съществува, а на всичко останоло не знаиш модела или производителя ... да ти има поста!

И откъде я изровихте тая тема отпреди година :speak:

Като мишки се ровят biggrin.gif Темата се затваря...

Като мишки се ровят biggrin.gif Темата се затваря...

Нямаш ли домашни за писане, ми се караш на хората, че спамят biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.