Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Преводи на игри

Featured Replies

Защо тук да не превеждаме игри само в тази тема. Ако някой иска превод на някоя игра защо да не пише тук, за която игра иска превод така ще е по-добре. И ако някой търси някоя игра да влиза тук, а не да търси сред 20 000 програми. Публикувано изображение

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Защо тук да не превеждаме игри само в тази тема. Ако някой иска превод на някоя игра защо да не пише тук, за която игра иска превод така ще е по-добре. И ако някой търси някоя игра да влиза тук, а не да търси сред 20 000 програми. Публикувано изображение

Ми аз не съм в час с игрите,защото никъде в българския нет не съм открил подробно обяснение-стъпка по стъпка как се инсталират-чел съм за нужните програми,за някакви кракове,обаче никъде не съм видял подробно обяснение,което поне на мен ми се струва доста егоистично-на фона на подробните обяснения за торентите(благодарение на които и аз вече си свалям филми с български превод на бит комет).Ето сега се чудя какво значи това превод-дали е игра в която се чува българска реч,или е нещо което трябва да се инсталира в самата игра незнайно как,за да се чува на бг.Ако нягога открия такава тема в която се обяснява всичко подробно и се дават линкове към съответните програми на български-може би и аз ще се включа по активно-дотогава мога само да кажа кои игри имам мерак да играя отдавна и разбира се на бг.-първо всички по нови игри на СПАЙДЪР-МЕН-имаше една ултимейт,и второ не знам дали играта от филма МАТРИЦАТА е преведена,обаче ако не е - съгласете се че е голям резил,при положение че толкова се изписа и изговори за тоя филм.А колкото до първото-ако някой знае или пък реши да направи такава тема-нека да ме извести,ако не го мързи. :)

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Превеждането на игри е много относително. Използват се какви ли не компресий и формати. Примерно StarCraft не може да се преведе(според мен), защото всичко е в архив. След като този архив се разархивира не може да се върне нищо обратно. Разархивирал съм StarCraft и после нищо. Това е проблема. Ако някой може да направи превод на някоя игра да каже как става номера, че ми е интересно. Наистина. Успех от мен.

Превеждането на игри е много относително. Използват се какви ли не компресий и формати. Примерно StarCraft не може да се преведе(според мен), защото всичко е в архив. След като този архив се разархивира не може да се върне нищо обратно. Разархивирал съм StarCraft и после нищо. Това е проблема. Ако някой може да направи превод на някоя игра да каже как става номера, че ми е интересно. Наистина. Успех от мен.

Специално за StarCraft, не съм особено съгласем. Повечето данни на играта се съдържат в т.н. MPQ архиви. Създадени са много програми, които могат да боравят успешно с тези архиви. Проблемът е другаде. Първо трябва да се преработят (основно) шрифтовете на играта, което в случая е проблем, защото става дума за комплицирани шрифтове. Другият проблем е свързан с encoding-а на играта. Той много трудно може да бъде приобщен към семейството на кирилицата Публикувано изображение

Ако човешките единици могат да се сдобият с нормален превод, то как би превел Hydralisk или Zergling?

Да не говорим, че средно закоравелият StarCraft геймър би гледал като марсианец, ако нещата са преведени на български. Не си правете гавра с игрите :)

Много от единиците на вече преведени игри звучат просто абсурдно. Какво ще кажете за буздуганчия или прашконосец?

Съгласен съм с теб. И не знаех за тези програми, които вкърват в архива.

• 5 месеца по-късно...

Има ли превод за тази игра The Secret Files Tunguska, страшно много ми трябва. Видях е в каталога, но не видях превод.

http://adventurescafe.com/catalogue/ 2006 година, там я има, като цъкна два пъти и има картинки и коментари, но не и превод. Ако има много ви моля да ми дадете линк, предварително благодаря.

Редактирано от Lady.Cat (преглед на промените)

Преди се занимавах осърдно с модване на San Andreas. Бях намерил една програма, с която можеше да се превеждат диалозите, надписите, менютата... само че имаше един недостатък - разпознаваше само шльокавица, кирилицата излизаше на маймуница.

• 4 седмици по-късно...

Ами то с каква програма се превежда да речем играта Flat Out2 или NFSC или NFSU2

Не е така,лесен е за модифициране.Само трябва да се оправиш с кирилизацията (трябват ти кирилизиран шрифт),бих се захванал,но няма за кога.

• 1 месец по-късно...
2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Кой игри и експанжаните им от поредицата heroes of might and magic 1,2,3,4,5 имат български превод за 4 и 5 знам но предишните и особено експанжаните на 5 - цата ? - hаmmers of fate i tribes of east да имат такъв или поне да се очаква скоро ?

• 2 седмици по-късно...

Някой може ли да ми каже дали има превод на Стар Уорс K.O.T.O.R. или от къде да дръпна програмата, с която мога да го преведа ;)

Редактирано от mag0 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако можете да се опитате да преведете(защото знам че вие знаете най-добре Публикувано изображение )Tony Hawk's American Wasteland на български език.Ето ви линк за торент.Знам че е ужасно трудна за превод(поне така мисля)но има и нейни фенове които искат да почувстват малко по-българско в компютрите си Публикувано изображение .Ако имате нужда от крак или от нещо за играта пишете ми едно или две ЛС. :)

Редактирано от Ge6ko (преглед на промените)

Кой игри и експанжаните им от поредицата heroes of might and magic 1,2,3,4,5 имат български превод за 4 и 5 знам но предишните и особено експанжаните на 5 - цата ? - hаmmers of fate i tribes of east да имат такъв или поне да се очаква скоро ?

Преведох преди доста време Heroes 3 SOD, бях го качил в Арена.бг като пач(мисля че и в Mininova го качих).За 4-та имам българските версии които пуснаха от Пулсар.Ръчно преведох Winds of War, но не съм качил пача.Ако някой му се превеждат игри като Diablo или Star Craft нека първо намерят руските им версии.Те са с готови кирилизирани шрифтове (нещо което трудно се прави понеже не са True Tape).

• 5 месеца по-късно...

Здравейте.Ако някой може да преведе играта Port Royale 2 ще съм много благодарен

здравейте! някой да е чувал случайно да има превод на ФМ 2008 ?(football manager 2008) и ако може да се преведе ще е .... :))) супер :phone::bye1:;) ;) :wors: :wors:

• 4 месеца по-късно...

Здравейте. От както е излязла Sacred се опитвам да я преведа, но все не ми стига въображение за някои по - специфични думи и термини.

Ако има заинтересовани да помогнат, нека вдигнат ръце Публикувано изображениеПубликувано изображение

ето малък пример:

Публикувано изображение

здрасти някой дали ше може да направи български па4 на играта The Gotfather. надявам се не само ас имам желанието да я играя тая игра на родния ни език. :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.