Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се работи с "Отдалечен работен плот" (Remote Desktop...)

Featured Replies

ако може някои да обясни моля как да влизам в моя компютер през друг включен в мрежата biggrin.gif

Лесно. Инсталираш си например RealVNC. На машината, към която ще се свързваш, трябва да е инсталирана сървърната част на програмата и да е стартирана (като сървиз или приложение). На другата машина, която ще се свързва към нея инсталираш т.нар. VNC viewer, или по друг начин казано - клиентската част на програмата.

От там нататък ти остава само да стартираш клиентското приложение, да напишеш адреса на машината, към която ще се свързваш, ентер и това е всичко.

Портът за връзка е обикновено 5900, а ако е разрешено стартирането в браузър (Джава клиент) - 5800.

Windows XP има такава опция Start/Accessories/Комуникации/връзка с отдалечен работен плот. cool.gif XP-то ми е на български затова така ти показвам пътя.

и аз съм с XP на български та ако може ми обясни по подробно какво се прави и при двата компютера :)

<{POST_SNAPBACK}>

Собсвеникът на насрещния комп да ти каже административната си парола.Веднъж знаещ я, се въоръжаващ с голямо търпение и прилична връзка и влизащ.Приложението е Remote Desktop Connection.

• 1 година по-късно...

На компютъра на който искаш да се логнеш трябва да му е разрешен RemoteDesktop и да има реален IP адрес.

Най-общо Remote Assistance дава възможност през WindowsMessenger или през mail клиент като Microsoft Outlook или Outlook Express, да изпратиш нещо като искане за помощ до твой приятел. Той от своя страна се свързва към компютъра ти чрез Remote Desktop и ти решава проблема. За да може да изпратиш такава покана трябва да е разрешен Remote Assistance (My Computer -> Properties -> Remote)

На компютъра на който искаш да се логнеш трябва да му е разрешен RemoteDesktop и да има реален IP адрес.

Това с постоянното IP не ми харесва - значили, че не мога да ползвам това през нормален home Adsl ?

:clap:

Не съм казал, че трябва да е постоянно. Трябва да е реално. И аз съм с ADSL и нямам проблем с RemoteDesktop.

Това с постоянното IP не ми харесва - значили, че не мога да ползвам това през нормален home Adsl ?

:clap:

След като имаш достъп до ADSL модема си за Port Forwarding и можеш да изкараш порт за Remote Desctop други грижи сериозни нямаш. За софтуер който да ти казва и рефрешва IPто отиди на www.no-ip.com /http://www.no-ip.com/downloads.php?page=win/ тоя софт е полезен ако си с динамично ИП и искаш да хостваш, трябва и в твоя случай да е полезен. Ако питаш зарежи Remote Desctop ползвай Reamote Administrator 2.2 има го на free.bol.bg с крак... супер е.

Като го инсталнеш, а по добре не ползвай стандартния порт а си измисли твой и тогава активирай Port Forwarding на модема за този порт, правил съм го добре работи този софт.

Бях студент във Вна а във ВТ имах кабелен нет, та от Вна с модем пусках разни неща за доунлоад и си работеше супер:clap:))

Най важното не забравяй да си спресх firewall на вина иначе няма да успеесх да се конектнеш към сървъра на ремоте администратора дори и да е ж exclusion на firewalla или както там беше....

Успех.

Не препоръчвам на никого да си спира Firewall-а по каквато и да е причина, от гледна точка на сигурността.

Неговата работа не пречи при използване на RemoteDesktop или LogMeIn за отдалечен достъп.

Тях използвам за отдалечен достъп и затова мога да говоря само за тях.

Вие си преценете какво ще използвате !

Според мен вариантите са два:

1. Отсрещният компютър (там където искаш да влезеш) е с реално за Интернет IP.

2. Отсрещният компютър е част от LAN, която има една (или няколко) входни точки към Интернет.

Да разгледаме вариант 1 (това е най-лесният начин).

На отсрещният компютър първо трябва да му е инсталирана подходяща ОС (Windows XP Pro, Windows 2000, Windows 2003), да му е разрешена опцията Remote Desktop (десен бутон на My computer>Properties>Remote>Allow users to connect remotely to this computer трябва да е активирано и с бутона Slect remote users имаш достъп до списъка с потребителите на които им се разрешава отдалечен достъп - по подразбиране само администратора има достъп дори и да е празен този списък стига опцията да е активна), ако се ползва стандартната защитна стена (вградената в ОС) тя трябва да е изключена и последното, което трябва да се знае е IP-то. От твоят компютър избираш Start>ProgramsAccessories>Communications>Remote desktop connections въвеждаш IP-то на отсрещната машина, попълваш полетата за потребител и парола, след което имаш достъп до съответният компютър съобразно потребителските права (с някои недостатъци породени от невъзможността да се стартират някои услуги отдалечено)

При вариант 2 решението е малко по-сложно (но не и невъзможно). При този вариант възможностите за отдалечен достъп между двете машини са две според мен.

- с междинна връзка през шлюза, зад който е скрит отдалеченият компютър и оттам втора remote конекция към IP от вътрешната мрежа (този вариант е доста рисков от гледна точка на сигурността на локалната мрежа и едва ли някой ще ти го позволи). Тук трябва да знаеш както локалното IP на целевият компютър, така и IP (реалният за Интернет) на шлюза. Оттам нататък как се осъществяват връзките и настройките по горе съм го описал. Последователността е: връзка към шлюза по реалното за Интернет IP; от шлюза връзка към желаният компютър по локалното за мрежата от която той е част IP.

- изгражда се VPN (виртуална частна мрежа), в която участват двете машини като в настройката и се задават IP-та и се връщаме на вариант 1

Редактирано от soul (преглед на промените)

добре (извинявай за въпроса) във втория случай как става 1-во реалното айпи в случая на модема след това на компа от мрежата.ако използваме"ремуут декстоп" със запетаи ли се записват двете айпита с наклонени черти ли дай пример моляте.

Не препоръчвам на никого да си спира Firewall-а по каквато и да е причина, от гледна точка на сигурността.

Неговата работа не пречи при използване на RemoteDesktop или LogMeIn за отдалечен достъп.

Тях използвам за отдалечен достъп и затова мога да говоря само за тях.

Вие си преценете какво ще използвате !

В случая става въпрос за ADSL и комп във вътрешната му мрежа и с firewall и без firewall е все тая, той затова има и нужада от порт forwarding, така в крайна сметка само порта на ремоте десктопа ще бъде достъпен от нета, а във вътрешната мрежа си е сам, така че за него няма проблем но по-принцип си прав.... аз лично от години не съм ползвал firewall, защото за нета си винаги имам някакав рутер който играе тази роля....

Та исках да кажа че ако не успее да се логне към сержера да търси причината във firewalla...

добре (извинявай за въпроса) във втория случай как става 1-во реалното айпи в случая на модема след това на компа от мрежата.ако използваме"ремуут декстоп" със запетаи ли се записват двете айпита с наклонени черти ли дай пример моляте.

Ако правилно разбирам първият ти въпрос мисля, че трябва да прочетеш това

Разделителите на октетите винаги са били "." (точка). Пример 192.168.0.1

Редактирано от soul (преглед на промените)

той си е казал, че става въпрос за ADSL на БТК и комп след модема....

Аз съм го направил така:

Имам root акаунта на ADSL модема си, логвам се и разрешавам remote logina към модема, сложил съм си Remote Admin сървър на един от LAN комповете след модема, знам на този комп IPto da re`em 192.168.0.2 оттук следват два варианта:

1. Всеки път преди логване първо се логвам на ADSL модема разрешавам port forwarding на порта на remote Admina към 192.168.0.2 и след това си се логвам там. Това е от гледна точка да спиш спокойно.

2. Постоянно е активен Port Forwarding и когато и да искаш просто пишеш в клиента IPто на ADSL модема ти и си ремотваш десктопа:))

Изхождаме от това че винаги знаем IPto на ADSL модема ни, забелязах, че динамичните IPта на БТК не са толкова динамицчни при мен, почти винаги е едно и също, освен това със софта на www.no-ip.com е лесно да знаеш винаги кое ти е IPto... не съм го ползвал но вярвам че има начин да е полезен и в случая.

Смятам разбираш как работи Port forward на модема, когато към IPto на модема дойде заявка за порт 9999 например което е порта на Remote Admina /не е този по default/ тогава модема препраща постапилата заявка към машиа с IP 192.168.0.2 ако така си го настроил.

Ако нямаш паролите за модема Rub4o има много подробна тема по въпроса в тия форуми.

Успех... Принципно избора на софт за това си е изцяло твое решение, принципа е по-важен и не се тревожи за firewall ако имаш само един комп закачен след модема, самия модем е добър firewall...:bye1:)

инсталирах си VNC Viewer

защо като напиша айпито на модема в първоначалния прозорец в графата "server" и ми изписва VNC Viewer:Error

unable to connect to host: Connection refused(10061)

• 5 месеца по-късно...

Въпросът ми е следния. Как да вляза в компютъра на един мой познат чрез т.н. "Отдалечен Работен Плот" ? Акаунтът за гост е разрешен. И другият ми въпрос отностно това е ще стане ли чрез тови акаунт да инсталирам програми на компютъра му?

П.С. Това си деяние го правя чрез изричното съгласие на дадения човек, чиито е компютъра в който се опитвам да вляза.

Въпросът ми е следния. Как да вляза в компютъра на един мой познат чрез т.н. "Отдалечен Работен Плот" ? Акаунтът за гост е разрешен. И другият ми въпрос отностно това е ще стане ли чрез тови акаунт да инсталирам програми на компютъра му?

П.С. Това си деяние го правя чрез изричното съгласие на дадения човек, чиито е компютъра в който се опитвам да вляза.

Малко вероятно е да стане защото Гост е лимитирана сметка и по подразбиране няма права да инсталира програми

Най-лесно ще е човекът отсреща да ти създаде един акаунт (с парола задължително).

На отдалечената машина трябва да се позволи връзването от друг компютър

Control Panel > System > Remote

Allow users to connect remotely... чекваш го и цъкаш бутона select remote users. Там пишеш username, на който ще се даде право да се вързва.

На твойто PC pак от там трябва да чекнеш "Allow Remote Assistance to be sent... "

Ще е хубаво и защитни стени и екстри ако има на отдалечената машина да се настроят.

А по принцип можеш ли да ми кажеш как да вляза и през този акаунт или изобщо как става?

Само да добява че ако връзката към отдалечения компютър е през интернет трябва да е с ИП което се "вижда" от твоя от компютър.

Редактирано от dual_OS (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

тук има обяснено

laugh.gif

• 2 месеца по-късно...

Със remote administrator също имаш достъп до хард диска си.Свали си най-новия remote admin и като опция за влизане има файл транфер фул контрол и т.н. ти избираш файл трансфер,излиза ти един прозорец в който едната страна ти е пс-то там където си в момента,а от другата това в БГ.Обаче мисля,че трансфера няма да е много голям така,че сигурно пак ще го дършащ доста бавно.

• 1 месец по-късно...
Най-лесно ще е човекът отсреща да ти създаде един акаунт (с парола задължително).

На отдалечената машина трябва да се позволи връзването от друг компютър

Control Panel > System > Remote

Allow users to connect remotely... чекваш го и цъкаш бутона select remote users. Там пишеш username, на който ще се даде право да се вързва.

На твойто PC pак от там трябва да чекнеш "Allow Remote Assistance to be sent... "

Ще е хубаво и защитни стени и екстри ако има на отдалечената машина да се настроят.

Здавейте. Направих всичко горепосочено но не се получава. Издава ми следната грешка- Remote connections might not be enabled or the computer might be too busy to accept new conections. Please try connecting again later. if the problem continious to accur, contact your administrator. Моля помогнете.

• 1 месец по-късно...
Лесно. Инсталираш си например RealVNC. На машината, към която ще се свързваш, трябва да е инсталирана сървърната част на програмата и да е стартирана (като сървиз или приложение). На другата машина, която ще се свързва към нея инсталираш т.нар. VNC viewer, или по друг начин казано - клиентската част на програмата.

От там нататък ти остава само да стартираш клиентското приложение, да напишеш адреса на машината, към която ще се свързваш, ентер и това е всичко.

Портът за връзка е обикновено 5900, а ако е разрешено стартирането в браузър (Джава клиент) - 5800.

Мен ми предложиха RemoteAdministrator коя е подобра?

Обяснете как става с RealVNC щото нещо не схванах имали някъде където се пише по подробно? А и когато я стартирам ми излиза един прозорец "VNC Viewer : Connection Details" после има две полета и на първото ми иска да напиша някъв "Server" Какво да напиша там ?

Редактирано от david.emk (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.