Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесора или Дъното е изгоряло

Featured Replies

Трябва да може да се настрои от биоса , но няма да помогне защото едва дали охладителя загрява толкова поради нарушения топлообмен .

• 1 месец по-късно...

Здравейте!

Макар със закъснение, но все пак....

Машината, слава богу, е ок! След почистване и термопаста, на първото включване не тръгна, но после заработи както си работеше и преди! Вече поддържа прилични температури (с Еверест тест за стабилност - след 20 минути - 50 градуса).

• 10 месеца по-късно...

Здравейте,

понеже проблемът ми отговаря донякъде на заглавието на темата ,реших да не отварям нова а да използвам започнатата вече.

Ситуацията ми е следната .Разполагам със стар компютър със следните компоненти  :

MotherBoard - nFORCE4 - A754 (V1.0)

CPU AMD Sempron 64bit 2800+ 1.6GHz L2 256MB

Видео карта ATI RADEON X300 128 MB( Windows7 Ultimate 64bit я детектва като такава,а под Windows XP64 bit се  виждаше като 256 MB ?!?)

HDS728080PLAT20 ATA HITACHI - Master  80GB

ExcelStor Technology J880 ATA - Slave  80GB

RAM DDR400/333/266/200 DDR SDRAM 2.5GB  (1024 MB Kingston,1024 MB Elexir ,512 MB Kingmax)

DVD RW

захранване 350W - някакво китайско на което пише REXPOWER

Преди седмица си взех употребяван процесор AMD Athlon 3200+ 2.2GHz L2 512MB с намеренбието да заменя Semprona. Изключих системата ,разкачих захранването ,поизчаках малко,след което махнах вентилаторът и радиаторът.Смених процесорите ,намазах с термо паста поставих радиатора и вентилатора и навързах пиноивете от захранването. Като натиснах копчето за стартиране - нищо.Нито вентилатор се завърта нито някакви признаци за затворена верига.Единственната форма на живот е премигването на светодиодите на клавиатурата.   Върнах всичко по старо му и компютърът  заработи . 

Та огледах Аthlona  за някакви макродефекти като изкривени или зацапани крачета и следи от окисление - всичко изглежда нормално. Погледнах дали BIOSa ми го подържа - подържа го (1.1а) .И спеках .Опитвам се да се самозалъжа,че може би не е угаснал завинаги и ми трябва още едно мнение преди да го пратя на купът .  Питам се и дали захранването ми генерира достатъчно мощност за да го захрани,понеже в спецификацията на процесорът е посочено ,че максималната му консумирана мощност е 89W ,a тази на Semprona e 59W. Тази мисъл ме споходи от факта,че предишното ми захранване,което също беше 350W и на него пишеше DELUX в моментът е със подути кондензатоири и когато го бях включил за последно към компютърът ми положенито беше абсолютно същото.Но веднъж го бях свързал към дъно ,което е доста по старо от моето (което също е старо) и с по - слаб процесор за мое учудване то заработи.Просто издаваше специфичен звук - нещо като свистене. 

Та питам ви има ли смисъл да тествам с  400W захранване или да  считам,че процесорът е мъртъв ?

Редактирано от Deimosss (преглед на промените)

Или захранването е замаляло или процесорът е угаснал. Напълно съм съгласен със създалата се дилема . А ако процесорът укасява и направя тестът с 400W захранване има ли вероятност да прецакам дъното,че ако угасне и то създалата се ситуация ще прерастне  към нещо по кардинално - нова конфигурация (натам клони везната) а в момента няма средства за това. Какво ви е мнението  - или зависи от повредата на процесора ?!?

• 2 седмици по-късно...

Имам проблем щайгата ми си изключи сама. Като на монитора нямаше никой. Видях че и преди е имало такава тема ама сега е заключена и затова пускам друга. Някой да ми каже моля как да разбера дали процесора ми е изгорял или дъното . Проблема не е във видеото,рама,харда и др. Реснах биоса и пак ништо.Оставих само дъното и процесора и като пусна пак няма никой нито сигнал за РАМ нито ништо един черен екран само. Иначе дъното е Gigabyte Socket A GA-7ZXE VIA KT133 Chip с една дума много старо.Процесора е котлон. Вентилаторите варваят лампите по дъното светят ,радиатора на просесора загрява предполагам че ше е дъното изгоряло , ама искам чуя вашия коментар. Предварително благодаря.

Имам две дъна със същия проблем, но никъде незабелязах издути кондензатори, таа мисълта ми беше, дали е бъзможно да е преебан BIOS-а понеже за едното дъно съм сигурен, че извадих батерията докато захранването беше включено. Възможно ли е примерно да се изтрие нещо в него. Въпроса ми можеби е глупав но се замислих за това. Поздрави :)

• Автор

Имам две дъна със същия проблем, но никъде незабелязах издути кондензатори, таа мисълта ми беше, дали е бъзможно да е преебан BIOS-а понеже за едното дъно съм сигурен, че извадих батерията докато захранването беше включено. Възможно ли е примерно да се изтрие нещо в него. Въпроса ми можеби е глупав но се замислих за това. Поздрави :)

От къде я изкопа тази тема :) .Тогава през далечната 2006 година проблема беше в процесора, (беше изгорял) тогавашните Атлони много загряваха.

Ако си сигурен, че дъната са проблемните компоненти, то трябва да се замерят за да се разбере къде е проблема, много често проблеми правят транзисторите които отговарят за захранването на процесора, но може да са още стотици причини.

От къде я изкопа тази тема :) .Тогава през далечната 2006 година проблема беше в процесора, (беше изгорял) тогавашните Атлони много загряваха.

Ако си сигурен, че дъната са проблемните компоненти, то трябва да се замерят за да се разбере къде е проблема, много често проблеми правят транзисторите които отговарят за захранването на процесора, но може да са още стотици причини.

При три процесора само за единия не съм сигурен дали работи. При пускане на два от трите компютъра гасне а при третия работи сякаш няма такъв. А относно замерването на елементите, дали има някакво ръководство от къде да се започне какви стойности търсим и прочие. Дъната имат сантиментална стойност за мен затова и си правя труда да открия проблема. Поздрави :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.