Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко проблема с Windows

Featured Replies

Надявам се за разбиане от ваша страна и да ми помогнете малко.....

Ето и в какво се състоят проблемчетата,започвам с най-важния:

1.Вчера си работя аз спокойно на компа и по едно време мишката и всичко ми забива и ми се показва в долния десен ъгал на монитора иконка...Жълт триъгалник вътре с удивителна и там пишеше..грешка на Windows.....сори,че няма снимка но много бързо се махна...и сега от време на време ми забавя допста работата...мишката ми полудява..ту спира ту тръгва и самата работа из документите ми е бавна...дали е нещо опасно...или е случ. грешка???

2.Тук незнам дали ще може да помогнете ама не пречи да питам...От известно време като си вкл. компа чувам някакво странно измъчено бръмчене...сякаш нещо много грубо стърже...и понякога това продължава и трябва да рестартирам или изкл. а понякога спира само...някаква идея какво може да е???вентилаторите си работят ОК!

3.Възможно ли е антивирусната ми(Касперски 6.0) да забива компа ми...големина та на програмата е общо около 10 mb!Защото като вкл. видео или песен започва едно лудо засичане и бръмчене...и така докато не спре или то или аз...!!!Преди имах този проблем но след преинсталване(по др. причина) се оправи......а сега след като си инстал. новата антивирусна(с нея бях и преди де)..става това???

И едно доп. въпросче....... добре ли е изобщо да съм с Касперски...или си сложа Nod 32....

дано да се позанимяете малко и с мене... :clap:

:clap:

Ами кажи си конфигурацията, ни е не сме баба Ванга...

Иначе Касперски не е много лек, ако ти е слаб компютъра не е добро решение.

За стъргането - на видеокартата имаш ли вентилатор/ако имаш, почисти го/, въпреки, че си писал че работят...

1. "Мирише ми" на проблеми с размера на виртуалната памет - виж от Control Panel -> System -> Advanced-таба -> най-горното Settings -> пак Advanced-таба -> Change от долу-вдясно и виж колко е настроена за различните дялове...

2. Ако си сигурен(/а), че не е от вентилаторите, може да е само от твърдия диск - дефрагментирай го, най-добре и page file-a да дефрагментираш (с рестарт) с някоя от тези програми: O&O Defrag, PerfectDisk или Diskeeper :clap: .

3. Ами най-вероятно просто скенира или целия твърд диск, или много "дълбоко" големите файлове на филмите... Оправи си настройките за това, аз отдавна не съм я ползвал активно и не помня как ставаше... Освен това аз лично предпочитам NOD-32 (Retail-версиите, обновявам ги от мирър-сървъри и така избягвам "лекуването" им biggrin.gif ), но и Kaspersky е добра и заслужено си има доста поддръжници - ти решаваш!

P.S.: Кажи си RAM-a колко ти е, от това зависи колко трябва да е виртуалната памет.

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Твоят проблем ми прилича на недостиг на РАМ памет.Когато Операционната Система изисква повечко РАМ (ако не и достига) се обръща до виртуалната такава, но понеже тя се намира на хард диска достъпа до нея е в пъти по-бавен и се забавя целия компютър като цяло...

pagefile3hc.jpg

Лека антивирусна освен NOD32 е F-prot

http://kaldata.com/comments.php?id=10895&a...ighlight=F-prot

Опс. Shuurfak rai Shedler ме изпревари :clap:

Виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...виртуална+памет

Edit: С Diskeeper може да увеличиш размера на MFT (Master File Table) до препоръчителния размер за по-голяма прозиводителност!

• Автор

Сори....моя грешка..ето конфигурацията..просто забеавих....

направо от картата ти копираам.. biggrin.gif

2445 256 DDR 400 A-DATA BLITZ

2003 2613 A

1294 80 GB EXELSTOR/7200

1906 AMD SEMPRON 2600+/64b/s754/BOX

2662 ASROCK K8NF4G-VSTA/VGA/S754

2485 CD LG GSA-H10 DVD RW/16X BLACK

2498 GO 320(2.0)

2607 HKB 107

79 RTL 8139 10/100 Mbit....Дори част(по-голямата)от нещата незнам какво написах... biggrin.gif

направо съм за бой...

256 DDR 400

Най-лесното - ефективно и сравнително ефтино решение е добавянето на още един такъв модул РАМ....

Само да отбележа че Операционната Система WinXP SP2 заема до над 80 МБ при стартиране...Виж горните съвети за да не се повтаряме.

Можеш да видиш какво се случва и в Event Viewer

Start => Settings => Control Panel => Administrative Tools => Event Viewer

• Автор
1. "Мирише ми" на проблеми с размера на виртуалната памет - виж от Control Panel -> System -> Advanced-таба -> най-горното Settings -> пак Advanced-таба -> Change от долу-вдясно и виж колко е настроена за различните дялове...

2. Ако си сигурен(/а), че не е от вентилаторите, може да е само от твърдия диск - дефрагментирай го, най-добре и page file-a да дефрагментираш (с рестарт) с някоя от тези програми: O&O Defrag, PerfectDisk или Diskeeper :) .

3. Ами най-вероятно просто скенира или целия твърд диск, или много "дълбоко" големите файлове на филмите... Оправи си настройките за това, аз отдавна не съм я ползвал активно и не помня как ставаше... Освен това аз лично предпочитам NOD-32 (Retail-версиите, обновявам ги от мирър-сървъри и така избягвам "лекуването" им biggrin.gif ), но и Kaspersky е добра и заслужено си има доста поддръжници - ти решаваш!

P.S.: Кажи си RAM-a колко ти е, от това зависи колко трябва да е виртуалната памет.

по първото..ето какво излезе...151524_orig.jpg

Надявам се за разбиане от ваша страна и да ми помогнете малко.....

Ето и в какво се състоят проблемчетата,започвам с най-важния:

1.Вчера си работя аз спокойно на компа и по едно време мишката и всичко ми забива и ми се показва в долния десен ъгал на монитора иконка...Жълт триъгалник вътре с удивителна и там пишеше..грешка на Windows.....сори,че няма снимка но много бързо се махна...и сега от време на време ми забавя допста работата...мишката ми полудява..ту спира ту тръгва и самата работа из документите ми е бавна...дали е нещо опасно...или е случ. грешка???

2.Тук незнам дали ще може да помогнете ама не пречи да питам...От известно време като си вкл. компа чувам някакво странно измъчено бръмчене...сякаш нещо много грубо стърже...и понякога това продължава и трябва да рестартирам или изкл. а понякога спира само...някаква идея какво може да е???вентилаторите си работят ОК!

3.Възможно ли е антивирусната ми(Касперски 6.0) да забива компа ми...големина та на програмата е общо около 10 mb!Защото като вкл. видео или песен започва едно лудо засичане и бръмчене...и така докато не спре или то или аз...!!!Преди имах този проблем но след преинсталване(по др. причина) се оправи......а сега след като си инстал. новата антивирусна(с нея бях и преди де)..става това???

И едно доп. въпросче....... добре ли е изобщо да съм с Касперски...или си сложа Nod 32....

дано да се позанимяете малко и с мене... :)

;)

Когато четях поста ти, мислех веднага да те посъветвам, първо да провериш за наличие на вируси, червеи, шпиони и други паразити по мрежата,

но щом разбрах, че си с Касперски, този вариант отпадна! Но нека, все пак, да те попитам, ти правилно ли си инсталирал Касперски? Винаги ли ти е била активирана и редовно ли ъпдейтваш вирусните й дефениции? Имаш ли някоя допълнителна програма против шпиони, рекламни приложения и т.н. и ако ДА, сканирал ли си компа и с нея? В случай, че отпаднат всякакви съмнения за ифектирана система, тогава ще ти препоръчам да си оптимизираш Уйндоуса с някоя добра програма, като - WinXP Manager or TuneUP 2006. Добре е да си почистиш машината от всякакви временни файлове и такива, които са останали след деинсталация на софтуер. Почисти и дефрагментирай регистрите, те са нервната система на Уйндоуса! Ако и след това не се подобри бързодействието на операционната система - формат на дисковия дял и чиста инсталация! А за бръмченето, откъде точно го чуваш? Може да е някой вентилатор, който да си "отива" вече, или се нуждае от почистване...ако е така може да ти се дига температурата в кутията, на дъното, да ти загрява видео картата! Много могат да бъдат причините,които водят до "увисване" на системата, скоро почиствал ли си машината?

И още нещо - ролята на анти вирусната програма е да пази машината ти от заплахите по мрежата, а не да забива системата!

Не сменяй Касперски с Нод, това, е като да замениш кон - за кокошка, или да сравниш ладата с мерцедеса! ;):P

по първото..ето какво излезе...

Ами с тези "хилави" 256 MB нищо чудно да ти забива :P , особено при ХР с Kaspersky, а като пуснеш и примерно Winamp 5.xx и "работата свършИна" :) ... Направи я виртуалната от 512 до 1024 и ако не се появява "оплакването", я остави така, а ако пак "мрънка" - закови я от 768 до 768 и би трябвало да се оправи... Задължително след окончателното фиксиране на размера я дефрагментирай, а ще е добре и да послушаш B-boy[styLe] и да увеличиш размера на MFT (Master File Table-а) с Diskeeper.

Та, обадиха се и гореспоменатите "поддръжници", но пак казвам - ти избираш... F-Prot също е добра алтернатива, особено ако не влизаш по "подозрителни" сайтове...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Ами с тези "хилави" 256 MB нищо чудно да ти забива :P , особено при ХР с Kaspersky, а като пуснеш и примерно Winamp 5.xx и "работата свършИна" :) ... Направи я виртуалната от 512 до 1024 и ако не се появява "оплакването", я остави така, а ако пак "мрънка" - закови я от 768 до 768 и би трябвало да се оправи... Задължително след окончателното фиксиране на размера я дефрагментирай, а ще е добре и да послушаш B-boy[styLe] и да увеличиш размера на MFT (Master File Table-а) с Diskeeper.

Та, обадиха се и гореспоменатите "поддръжници", но пак казвам - ти избираш... F-Prot също е добра алтернатива, особено ако не влизаш по "подозрителни" сайтове...

Съмнявам се това увисване да е от недостиг на оперативна памет. Аз преди бях с 256 RAM и Селерон на 2 GHz, а като защита си бях пак с Касперски, но 5-та версия, която наистина много товареш системата, защото си беше тежичка...въпреки това, на компа си имах още две програми за борба с шпиони и рекламни приложения. Не ми се е случвало да ми забива Уйндоуса, или да не ми достига RAM, компа си ми работеше добре. А при KIS 6.0.0.*** този проблем с тежестта на програмата и товаренето на системата е отстранен... ;)

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Нека и аз да си кажа мнението:

Сигурен/на ли си, че всички вентилатори са наред и по какво разбва? Не ми се вярва хард дискът да "стърже измъчено" и да функционира както трябва. По-вероятно ми се вижда да е някой от вентилаторите. При следващото "стъргане" отвори кутията и погледни от къде идва, ако е вентилатор, помага смяна. Почистване, смазване или каквито и да е други трикове, са временно решение, което не вреди и е хубаво да се прави от време на време, но един вентилатор не струва кой знае колко, за да не бъде сменен с нов.

По въпросът за Кaspersky и XP мога да кажа само, че имам една стара щайга с Pentium III на 800 MhZ и 256 MB рам, на която посочената комбинация функционира безпроблемно. Въпреки това още малко рам няма да ти навреди. Последвай и съветите на колегите относно виртуалната памет и оптимизацията с някоя от посочените програми.

И последно: тази тема ми се вижда предимно софтуерна, така че с висока парабула я забивам директно в раздел Софтуер > Операционни системи. Ще оставя за известно време и препратка. :)

Съмнявам се това увисване да е от недостиг на оперативна памет. Аз пред бях с 256 RAM и Селерон на 2 GHz, а като защита си бях пак с Касперски, но 5-та версия, която наистина много товареш системата, защото си беше тежичка...въпреки това, на компа си имах още две програми за борба с шпиони и рекламни приложения. Не ми се е случвало да ми забива Уйндоуса, или да не ми достига RAM, компа си ми работеше добре. А при KIS 6.0.0.*** този проблем с тежестта на програмата и товаренето на системата е отстранен... ;)

Според мен трябва да се спре с офтопика хвалбата на определен продукт.И аз съм за Касперски, :) но наистина не е от най-леките.В работата сме на F-PROT и може да няма такъв добър резидентен скенер, но е в пъти по-лека а доскоро беше на второ място при засичане на гадинки при вече инфектиран компютър след Касперски...А и Мел проблема не е точно с липсата на РАМ памет а по-скоро неправилно зададен размер на виртуалната такава.Аз също не съм с много РАМ 512 ДДР 400 и при пускането на игра от рода на разочароващата Heroes V се появиха същите симптоми :P

Може да се тестват компонентите с определени програми за да се изключи хардуерен дефект...

Инструменти за тестване на хардуера за грешки!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=34723&hl=

• Автор

Като цяло ми стана горе долу ясно какво да направя...но да ви питам...

добре ли е да ползвам тая програмка да си чистя ненужнотиите....->SuperCleanerИ как да разбера че това което ми показва след сканиране наистина не ми трябва и да трия...??

Иначе благодаря...

Като цяло ми стана горе долу ясно какво да направя...но да ви питам...

добре ли е да ползвам тая програмка да си чистя ненужнотиите....->SuperCleanerИ как да разбера че това което ми показва след сканиране наистина не ми трябва и да трия...??

Иначе благодаря...

По-горе съм посочила най-добрите програми за тази цел!

WinXP Manager - http://kaldata.com/comments.php?id=18203&a...t=WinXP+Manager

TuneUP 2006 - http://kaldata.com/comments.php?id=16596&a...ighlight=TuneUP

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Аз ти препоръчвам тази програмка...Непременно я прабвай и виж дали има разлика в бързодействието на машинката ти:

Link: Advanced WindowsCare Personal 2.30 Beta

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=12148&hl=

Виж и тази статия на Night_Raven

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...55&hl=guide

Оставете я рам паметта. Като обем си е предостатъчно.

Хубаво щеше да е ако знаехме какво точно е пишело в онази грешка с триъгълничето долу в дясно... Може да пробваш един скандиск - даваш бутона старт -> run -> chkdsk c: /f -> enter, като те попита даваш yes и рестартираш и оставяш да сканира.

Другото нещо, което подозирам е да ти прегрява системата. Сподели какви са ти температурите (от биоса или в някоя програма като Еверест). Това бръмчене, за което говориш, не знам от какво друго може да е освен от вентилатори. Провери си всичките вентове и ако се наложи ги почисти от прахта. ;)

Когато четях поста ти, мислех веднага да те посъветвам, първо да провериш за наличие на вируси, червеи, шпиони и други паразити по мрежата,

но щом разбрах, че си с Касперски, този вариант отпадна!

Ти да не си някой рекламен агент на Касперски под прикритие? :rolleyes::clap:

• Автор

Така..така!В краина сметка се оказа че това бръмчене си е от вентилатора..просто преди незнам защо не съм разбрал...гледах но не жидях нищо подозрително..пък си чистих компа преди около 2 месеца...но тая сутрин включвам и започва пак едно неистово бръмчене и аз от яд си цапнах кутията и тва бръмчене спря.... angry.gif Отворих..почистих но въпреки тва ще го сменям че продължавам да го усещам некъв измъчен...след малко ще пробвам един скандиск за който ми говориш GFreeman...и ще пиша !

Редактирано от guruni (преглед на промените)

• Автор

Ето какво се случи..направих си виртуалната от 512 до 1024 ...!дефрагментирах!Почистих си системата като за световно от разни ненужнотийки...за сега тва забиване не се е обаждало..и чесно казано не ми се вярва да е от медостик на RAM!Кажи речи всичките ми приятели са с толкова и е добре...пък и аз не си ползвам компа за кой знеа какво :rolleyes:

Незнам дали сгреших ама си смених антивируса с NOD 32 и чесно казано сега ми е по-удобно макар че е малко по-завъртяно!!!!!Сега ще видя дали да сменям вентилатор защото ще отварям пак да чистя pc-то(тоя път като хората) и ще видим дали остава тоя проблем със стържнето....а онова странно съобщение за грешка Windows не ми се е обаждало....

Редактирано от guruni (преглед на промените)

Тези странни шумове които чуваш вероятно се дължат на някой от вентилаторчетата ти (поне при мен е така) това че мишката ти мърда може да зависи също така и каде и върху какво е поставена тя, за антивирусната е добре да си с касперски но ако може ползвай някоя от последните му версии които не бавят компютъра и може да си ползваш дори и firewalla на windowsa няма да е зле също и ако сложиш още малко рам памет както казаха другите. Ако искаш да не ти бави работата в офиса или където работиш може да опиташ с линукс той по принцип е създаден за работа може да ти свърши работа, бих ти препоръчал SuSE лесно се свиква с него и не е сложен.Успех.

Касперски е по добър от NOD32 не беше нужно да го сменяш може просто по нова версия на касперски да сложиш.Щом пропблема не е в рам паметте ще е добре да се погледне охлаждането и да се почисти добре от прахоляци :)

Редактирано от street_haker (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.