Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Надлъгване с махмурлука (за дамите)

Featured Replies

(И за мъжете, но не и за нашите яки българи :))

cocktails.jpg300pxflamingcocktailsrv3.jpgHangover.jpg

Всяка година в края на декември - едно и също. Безкрайни купони, вечеринки и коктейли, офисни новогодишни партита и причие пиянски занимания. След толкова много водка и джин Нова година настъпва някак... тежко.

Ако подходите научно и систематично към празниците през декември, ще се спасите от махмурлука. Започваме поред на номерата.

Какво ще пиеш?

Това е главният въпрос. Tрябва да отговорите преди празника, а не на самият празник. Най-добре си изберете една алкохолна напитка и не я смесвайте с други. Така 50% ще сте сигурни, че няма да се напиете. В краен случай можете да съчетаете две, но, разбира се, такива, които се съчетават помежду си. Три обаче са равносилни на самоубийство!

Коктейли

Ако сте седнали през цялото време, ограничете се най-много до две-три чаши от тези коварниалкохолни бомби със закъснител. И в никакъв случай не ги редувайте с твърд алкохол.

Шампанско

Емблематичната новогодишна напитка не е за напиване. Опасна е, защото е газирана. Мехурчетата й, както впрочем и мехурчетата на безалкохолните газирани напитки, ни водят с бързи стъпки към пиянството, След изпиването на чаша шампанско ви съветваме да изчакате поне 15-20 мин преди да посегнете към втората.

Водка

От гледна точка на физиологията водката е най-подходящият алкохол за дълги и напоителни събирания. Но някак не е дамско питие!?!?(това явно важи за извън БГ :)) Достоен нейн заместител е текилата. Ако обаче сте решили да не употребявате твърд алкохол, заложете на сухите вина.

Бяло вино

То е по-добрият вариант. Червеното съдържа веществото тирамин, което провокира силно главоболие на сутринта.Особено ако се прекали с него..

Ром, Коняк, Уйски и Ликьор

Те са най-коварните питиета. Две-три чаши от тях ви гарантират по-силен или по-слаб махмурлук. Дори и да сте избрали най-скъпите и най-качествените питиета.

Джин

Джинът е единственото изключение сред алкохолите, което е горещо препоръчително да се пие с тоник (газирана напитка). Ако не го смесвате с друг алкохол, празникът ще протече нормално, а на сутринта ще се събудите свежи като краставичка.

Колко?

Всяко голямо момиче знае колко точно алкохол може да "носи". Тази преценка е емпирична. Резулататът може да се изчисли само след многобройни студентски гуляи. Да допуснем, че сте способни да изпиете цяла бутилка сухо вино, без да ви се замае главата. Тя се равнява на 4-5 чаши. Постарайте се да "разтегнете" изпиването им в рамките на 2-3 часа. И, разбира се задължително в компанията на подходящо мезе и на 2-3 чаши минерална вода.

На практика обаче ние изпиваме винаги повече алкохол, отколкото ни се иска. Защото сме в настроение и защото просто държим чашата вино в ръка. Затова ви съветваме да сложите по-близо до себе си чашата с вода. А тази с вино - малко по-далче. Така, когато се протягате за нея, ще си напомняте сами, че не бива да изпивате повече от допустимото за вас.

cocktails_starlight.jpg

Опасни последствия

Не е тайна, че всяка пияна жена се държи различно. Едни усилват децибелите и започват да се надвикват със сътрапезниците си, други ги избива на сълзи, трети - на танци, четвърти започват да изпускат предмети (чупят чинии и чаши, без да искат), а пети се хвърлят на врата на всеки мъж, изпречил се пред погледа им.

И празникът постепенно започва да става все по-мрачен и по-мрачен. А на сутринта - срам, срам..

Затова е по-добре предварително да уведомите присъстващите какъв "вид" е вашето пиянство. Но за да пропуснете всякакви бламиращи ситуации, е най-добре да сложите някъде някакъв знак, който да ви подсеща в какво ще се превърнете ако прекалите с алкохола. Например, ако знаете, че като си пийнете, ви избива на флиртаджийство, залепете на бедрото си (под полата) парче лейкопласт. При всяко посещение в дамската тоалетна този знак ще ви напомня за приличието, което трябва да пазите. Макар и много смешен на пръв поглед, този метод е много ефективен.

17200.jpg

Подготовката е половината от успеха

За да се чувствате добре и по време и след запиването, ви предлагаме да си комплектувате "празничка аптечка" и "празнично рафтче" в хладилника. В аптечката сложи активен въглен (по 10 таблетки на човек) и витамин С. А в хладилника - 5-6 сурови пъдпъдъчи яйца, пълномаслено мляко, половин килограм кисело зеле и три литра студен чай против махмурлук. (Рецепта за чая: Направете запарка от слаб зелен чай (за предпочитане без добавка на жасмин). Като изстине, го разбъркайте със сока на един лимон и 1 с.л. мед. Приберете ценната течност в хладилника за сутринта.)

Два часа преди купона изпийте едно малко от напитката, която сте решили да употребите. Това ще провокира в организма ви ускорено отделяне на фермент, който разгражда алкохола.

Половин час преди началото на тържеството изпийте няколко таблетки активен въглен и изяжте суровите пъдпъдъчи яйца. Но не вярвайте на онзи, който ви каже, че след всичко това сте застраховани от пиянство и махмурлук. Нищо подобно. Просто по този начин, ще помогнете на черния дроб да се справи по-лесно с вредните примеси, които присъстват във всеки един алкохол. А суровите яйца (дори и кокошите, макар че те са опасни сурови) пречат на етанола да проникне в кръвта.

Ако целта ви е да не се напивате въобще, изяжте и порция картофено пюре - картофите "попиват" около 40% от спирта.

В процеса...

Пийте повече минерална вода - количеството й трябва да е два пъти по-голямо от количеството консумиран алкохол. Наблягайте на киселите и солените мезета и на плодовете (с изключение на ябълките и гроздето, защото ускоряват процеса на ферментация и могат да развалят празника!).

Оставете си и бележка на хладилника (за всеки случай), че преди да си легнеш. трябва да изпиеш чаша айрян.

Тежка сутрин

Казват, че 1 Януари е ден, който не съществува. За да присъства той във вашият живот, е хубаво да го започнете грамотно - независимо дали е в десет сутринта, или в четири следобед. Даже и ако самочувствието е прилично, даже и главата ви да е в ред, задължително трябва да възстановите в организма баланса на катиони и аниони. Спомнете си за чайчето в хладилника и го изпийте. След педнадесет минути седнете да закусите, независимо колко е часът. Менюто трябва да е съставено от овесени ядки, размекнати с гореща вода (черният дроб много я обича!), кисело зеле с малко олио (възстановява солевия баланс и зарежда организма с антиоксиданти), тост от ръжен хляб (натурална шлурка за стомаха, която ще почисти остатъците от празничния "ураган"). А след това можете да отидете и да се оваляте в снега, стига да е навалял. Годината със сигурност ще започне добре, а?

Казват, че 1 Януари е ден, който не съществува.

Ох,като знам какво ми е било,по добре наистина да не съществува.:)

Важното е да не смесваш различни питиета :)

Аз така го намразих шампанското - до полунощ на водка и после айде шампанско,щото така трябвало за ЧНГ-да му се не знаеше и ЧНГ-тоbiggrin.gif

А бе карай си сладко на водка,кво ги слушаш кво се пиело angry.gif

Не на първи,а първите няколко дни на януари ме нямаше :)

Това за лепенката ми хареса :yanim:, обаче имам съмнения, че в един момент ще престана да я забелязвам. biggrin.gif Абе от личен опит знам, че е най-добре да не се смесват питиета, че после става мноооооооооооого страшно, ама мнооооооооого.

Това за лепенката ми хареса :wors:, обаче имам съмнения, че в един момент ще престана да я забелязвам. biggrin.gif

Никакви лепенки не помагат след 2-рата или 3-тата чаша водка ;)

За вас не знам, но аз никога не съм имала проблеми с махмурлука ;)

Не пийте много, разреждайте редовно.. и няма да имате проблеми с главичката на сутринта :wors:

А аз съм имала много проблеми и с пиянството, и с махмурлука. Особенно второто - два дни ме няма. Преди година и половина си обещах никакво напиване повече. И си спазвам обещанието. Седне ли се на маса - пие се само едно и не се смесва. Първо се пие, пие, пие, после се яде, след това пак се пие, пие, пие и пак се хапва, после пак се пие, пие, пие, и на края се ляга. :clap:

А на сутринта - пил, ял и е**л - всичко си ти е наред :down:

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

Най-важното е да "провериш" дали ти е ден.Това става след като изпиеш 2-3 питиета-ако леко почва да те хваща,значи не ти е ден.Аз така правя и тактиката е мн успешна.Така преценявам ще има ли маратон тая вечер-яко пиене от всичко,с бира за мезе,или по-кротко само с 1 вид алкохол.Това е единственото спасение,иначе хванало ли те е по-здраво може да не рабереш кога си вкарал още 200 грама и после мани,мани...

• Автор

Като няма на кой да се оплача, на вас ще е. Сега ставам, вчера беше една от репетициите за Нова Година - почти половин кило водка (златен Absolut), 10 "златни" (с канела и портокал) текили, "хероин", "оргазъм", "лепкави пръсти", "подводница" и още един дето не го помня (коктейли и шотове) и за завършек 3 Staropramen-а... Главата ми си е на мястото, но ефекта беше почти смъртоносен. Сега пия един фреш, малка закуска и кафе и отивам да репетирам в Дай-дай! Успех на всички и весело изкарване на празниците!

Помага на всеки пол следното.. да не се бърза с пиенето без значение на вида алкохол, другото което е да си сит.По възможност да се пуши възможно най-малко (тук пушачите ще ме разберът винаги е най-сладко да се пуши по-много когато се пие или ако може да не се гаси най-добре :brick wall: ) да не се заседяваме на едно място да сме в движение било танци или каквото и да е(But could you walk and talk at the same time ), но не и да се седи на масата 3 4 часа без да се става, ефекта е убийствен тогава.Следват ли се тези инструкции 1ви януари няма да е проблем за никои, пък може да го направите като 31 декември.

пс.. винаги в компанията има един които е емоцията на вечерта съм забелязал, на тези празници дано не сте вие.

Аз смятам по празниците да я карам по-леко, защото три дена пихме за 3 празника, напих се много злобно и нещо ми се губи уикенда. :angry: Махмурлук няма, свежарка съм си, защото се спуках от кълчене и планински разходки, но реших да почина предпразнично (е, и пари вече няма... biggrin.gif )

Та...при мен има ли движение няма махмурлук, следователно - в 90% от случаите няма махмурлук. Аз напия ли се така и така не ме свърта. :clap:

ПП:Всичко ми мирише на ракия. :speak:

• 1 година по-късно...

Как да се преборим с махмурлука?

След всеки купон със сигурност усещате “хубавото” въздействие на сутрешния махмурлук.

Ето няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза:

1.Внимавайте какво количество алкохол консумирате, това е основната причина за “хубавата” утрешна сутрин. Силата на махмурлука би била по-малка, ако консумирате по-малко алкохол в по-дълъг период от време с използването на храна (мезе).

2.Внимавайте какъв алкохол консумирате. При някои алкохолни питиета, махмурлукът се изразява по-силно. Например, питиета които съдържат метанол, като уиски, коняк, вино имат по силен ефект при махмирлукът, докато питиетата, които не съдържат метанол, например водка, джин.

3.Пийте повече вода, преди, по време и след напиването! Няколко чаши вода преди лягане, могат да направят чудо и да ви спаси от главоболието

сутринта.

4.Починете си! Времето най-добре лекува махмурлука, обикновено той отминава напълно, след около 24 часа. Махмурлукът не можете да го “изгоните” с тичане или тренирвки, но пък много добра работа би свършила разходка сред природата.

5.Пийте натурални сокове и яжте плодове!

6.Ако ве се появат киселини, можете да вземете “сода бикарбонат”.

7.Употребата на витамин “B” преди и след напиването , групите витамин “B”, които трябва да вземете са “B1”, “B2” и “B6”.

8.При гловоболие не взимайте “аспирин”, защото той би ви раздразнил още повече стомаха.

9.Пийте кафе или други напитки , които съдържат кофеин! Въпреки, че научно не е доказано доброто въздействие на кофеина в такива случай, той е традиционно употребяван от векове.

10.Преди консумацията на алкохол, консумирайте храни богати на белтъчини.

9.Пийте кафе или други напитки , които съдържат кофеин! Въпреки, че научно не е доказано доброто въздействие на кофеина в такива случай, той е традиционно употребяван от векове.

О не,само кафе не-става ми още по-зле и кратуната ми ептен забива

Признавам само Алка Зелцер - и съм готова за нови подвизи

:rolleyes:

Мен ако питаш, единствения лек е....... да се отрежеш наново

(това в кръга на майтапа)

Една проверена рецептра - 3-те 'С'

1. Спане

2. Сране

3. Супа (по възможност шкембе, може и с 2,3... бири)

biggrin.gif

Махмкрлук ли? В събота го усетих. Липсваше в словореда ми месеци наред. Едни месеци на неуморно прескачане от маса на маса. От чаша на чаша. Така го бях изтрил, че сигурно нямаше да се сетя за съществуването му. 31-ви 12 на летото 2007 го изкарах ТРЕЗВЕН, щото ми се повръщаше от алкохол. Не заради количеството, а просто ми бе писнало.... да ти писне да се наливаш. И така до петък. А петък... малиий..... единствената рецепта, 100% помагаща срещо махмурлука е редовната употреба на алкохол. Но това води до по-лоши последствия, за това - по добре с махмурлук, отколкото без черен дроб. Айде, и със здраве!

Наздраве :whist:

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

И аз да кажа моето меню за вечерта:

1- ракия със салатка (ракия Бургас 63)до две ракии наи-много.{1-ва и 2ра точка да са в някоя кръчма}

2- бира с някоя пържолка,за предпочитане бирата да е каменица или загорка до 4 бутилки.

3- след този марато на дискотека задължително питието е водка финландия(1-2 чаши) с 1 ред бул.

4- и за да нямате главоболие на сутринта отидете на някое заведение(Михаела в моя случаи в гр.Русе до Икономическия) две бири с една шкембе чорба с много чесън и лута чушка.

И ето часът вече е 4-5 време за лягане.След няколко часа сън няма да ви има нишо.

Това е мойта рецепта когато излизам.:whist:

Мен ако питаш, единствения лек е....... да се отрежеш наново

(това в кръга на майтапа)

Една проверена рецептра - 3-те 'С'

1. Спане

2. Сране

3. Супа (по възможност шкембе, може и с 2,3... бири)

biggrin.gif

Е те тва е! Кратко и ясно. :whist:

на заем от друг форум:

аз практикувам така след тежка вечер:

-чикия

-сране

-още една чикия

-къпане

-безмозъчно драпане по мъдете в чудене дали да се почна пак на алкохоли (щото съм чувал че сутрин 100гр от снощното питие оправят главата) или да пия една/2 бира/и.

понякога пия ефералган и ям хляб с кис мляко(помага много, особено като съм на бач, щото тука бира не върви)

-телевизия до пълен разплох

-спане

и добре дошъл нов ден

понякога нямам време за гореописаните процедури и си се шмингям

махмурлузест в нас или навън

единствения абсолютно 100% лек за главоболието и махмурлука е .....гилотината!

Иначе само ти остава да се гърчиш,да те обливат топли и студени вълни се едно че те гони климакса,да имаш дъх се едно си ял говна и след това си ги повърнал, да сереш мазни пиянски черни тафтаци които не се отмиват и след три пускания на водата и на всичкото отгоре да си зверси възбуден и да ти се кеца якo

Аз не пия много често и нямам такива проблеми с този прослувут махмурлук..... :huh:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.