Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ATi карта и VPU Recover

Featured Replies

Имам проблем.Значи както си играя на някоя игра и по едно време ми излиза това - http://img208.imageshack.us/img208/8026/problemwo7.jpg

Ако някой може да помогне да оправя проблема ще съм му много благодарен

1. Влез ТУК, намери си видеокартата.

2.Изтегли си драйвери, най-новите.

3.Start->Control Panel->Add or Remove Programs, деинсталираи старите(направи си Back up, ако искаш)

4.Инсталираи новите.

5.Късмет..

Ето какво можеш да опиташ:

- ако си овърклоквал картата или компютъра, върни на стойностите по подразбиране;

- в ATI Control Center намери и изключи опцията Fast Writes;

- провери температурите на компонентите. EVEREST Ultimate 2006 3.50 извежда температурите.

Ъпдейт на драйвери също не е лоша идея, но може да не са те проблем. И все пак няма да е зле да разберем каква ТОЧНО е картата и с какъв друг хардуер разполагаш.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Влез в АТi Catalyst Control Center, предпоследното меню е VPU Recover. Изключи функцията! Намини после и през биоса и спри от там AGP Fast Writes, както те е посъветвал Night_Raven

• Автор

Влез в АТi Catalyst Control Center, предпоследното меню е VPU Recover. Изключи функцията! Намини после и през биоса и спри от там AGP Fast Writes, както те е посъветвал Night_Raven

Направих всичко.Не помага

П.П Видео картата ми е RADEON 9200

П.П2 Дали ще се оправи проблема ако преинсталирам Windows-a /

Редактирано от och (преглед на промените)

Чак пък да преинсталираш Windows не си струва. Опитай първо с нови драйвери, като преди това старателно почистиш старите с Driver Cleaner под Safe Mode и после инсталираш новите на чисто. Един съвет: исталирай само драйвера без CCC(catalyst control center) и позвай за настройки Ati Tray Tools

Чак пък да преинсталираш Windows не си струва. Опитай първо с нови драйвери, като преди това старателно почистиш старите с Driver Cleaner под Safe Mode и после инсталираш новите на чисто. Един съвет: исталирай само драйвера без CCC(catalyst control center) и позвай за настройки Ati Tray Tools

Или инсталирай направо драйверите на Омега , при които още при инсталирането ти предлагат по подразбиране и двете опции - VPU Recover и Fast Writes да бъдат изключени . ( и при които няма CCC(catalyst control center) .

• 1 година по-късно...

Добър ден.Днес ми се появи следния проблем Публикувано изображение

Изписа ми това съобщение след като заредих една онлайн тв.Монитора ми изгасна и направих рестарт.След рестарта се появи въпросното съобщение.Заредих отново онлайн тв и се получи същото,но този път без да се налага рестарт,защото изгасна монитора,но се пусна пак Публикувано изображение Сега съм на 16 бит и картината определено не е приятна.Компютъра ми е нов,а картата ATI Radeon HD 2400.До днес всичко беше без проблем...

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Вариант 1: Оправи си настройките на монитора, после влез в ATi Catalyst и спри VPU Recover. Инсталирай си Everest и следи температурата на графичната карта. Вариант 2: Тей като компютърът е нов, би трябвало да е в гаранция. Занеси го там, от където е купен и ги остави те да си блъскат главите (обзалагам се, че ще направят Вариант 1)

• 2 години по-късно...

Има същия проблем. Махнах драйвърите, почистих с Driver Cleaner инсталирах ги пак без да инсталирам CCC но пак ми забива само че този път не ми излиза VPU Recover прозореца а направо трябва да го рестартирам. Температурата следя с HardWare Monitor и при бездействие е около 50ОC а като играя стига към 65ОC. Какво друго да направя. Този проблем става само при 2 игри за сега. Doom 3 и Euro Truck. Помогнете http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Има същия проблем. Махнах драйвърите, почистих с Driver Cleaner инсталирах ги пак без да инсталирам CCC но пак ми забива само че този път не ми излиза VPU Recover прозореца а направо трябва да го рестартирам. Температурата следя с HardWare Monitor и при бездействие е около 50ОC а като играя стига към 65ОC. Какво друго да направя. Този проблем става само при 2 игри за сега. Doom 3 и Euro Truck. Помогнете http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Провери да не ти е замърсен вентилатора на видео картата (която не е лошо да кажеш каква е). И като цяло почистван ли е компютъра ?

Аз се оправих, махнах си видео драйверите пак но тоя път не съм инсталирал тези от диска ами си изтеглих последните от сайта на ATI. Инсталирах ги, само че без CCC и тръгна. Мерси за помощта все паk :gift:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.