Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Режат ни футбола от Англия по телевизията?

Featured Replies

Днес може да е последният ден, в който голяма част от българските фенове ще гледат английски футбол по телевизията, алармира в. "Труд". Основните кабелни оператори не постигнаха споразумение с "Диема Вижън" за продължаване на договора за излъчване, който изтича на 31 декември. Спират канали, станали популярни най-вече с мачове от Англия, Испания и Франция, както и с филми.

"Няма основание за желаното от "Диема" неколкократно поскъпване на програмите им - каза Венелин Стайков, изпълнителен директор на "Естнет". - Асоциацията на българските кабелни оператори е на това мнение. Никой от членовете й няма да излъчва програмите. Влизането ни в Евросъюза не е основание за поскъпване. Имахме срещи, желаехме спазаряване. Склонни бяхме да приемем поскъпване, например с 10%. Не срещнахме разбиране. Ние защитаваме интересите на клиентите, които няма да са доволни, ако прехвърлим финансовата тежест върху тях."

Петко Стайков, шеф в "Евроком", потвърди спирането, но отказа да коментира повече засега. Сред членовете на Асоциацията са софийските "Естнет", "Евроком" и "Кейбълтел", пловдивската "Евроком България", варненската МСАТ, пазарджишките "Кабелсат" и "Телекабел".

Например в Пловдив единственият кабелен оператор е "Евроком България", чийто управител Георги Барбудев коментира: "Предлагат ни не високи, а изключително високи цени, които не ни устройват." А Драгомир Дойчев, отговорник за кабелните оператори във варненската МСАТ, каза: "Има проблеми, но в средата на януари ще се съберем в Асоциацията да ги обсъдим и дотогава ще излъчваме "Диема"."

Бургаските кабеларки СКАТ и RN засега нямат информация за промени. Програмите на "Диема" остават със сигурност по сателитните оператори "Булсатком" и "Ай Ти Ви Партнерс".

Вчера от офиса на "Диема" казаха, че на 3 януари ще коментират ситуацията. Така на 1-ви "скрит" за феновете остава новогодишният английски кръг. Той стартира в 14:45 ч с мача Ливърпул - Болтън и завършва в 21:30 ч с Нюкасъл - Манчестър Юнайтед.

Източник: sport1.bg

• Отговори 52
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Почнаха да се мислят за голяма работа... angry.gif !Тва според мен е тъпо .Но няма да стане защото ще изгубят яко зрители и ще печелят по малко пари :rolleyes:

Не губят зрители,защото мачовете винаги се гледат.Работя в кабелна телевизия и конкуренцията ни спря диемите.Хората масово взеха да се прехвърлят към нас.Другата телевизия се принуди да плати лиценза,и пусна пакета на Диема.За това казвам,че са алчни изнудвачи.Всичко е на гърба на потребителите,кабелната няма да бачка на загуба,ще си вдигне таксата.

Не губят зрители,защото мачовете винаги се гледат.Работя в кабелна телевизия и конкуренцията ни спря диемите.Хората масово взеха да се прехвърлят към нас.Другата телевизия се принуди да плати лиценза,и пусна пакета на Диема.За това казвам,че са алчни изнудвачи.Всичко е на гърба на потребителите,кабелната няма да бачка на загуба,ще си вдигне таксата.

да, но в случая доста оператори се отказват от диема. тук в пловдив 2-та основни оператора се отказват от диемите (евроком и кейбълтел) т.е. единствената алтернатива за хората остава цифровата телевизия, която за момента не е чак толкова разпространена. мисля, че ако кабелните оператори отстояват позициите си диема ще клекнат, ако не искат да фалират :)

kanar4e-прав си.Обаче не знам дали нашия шеф няма да плати.Кеибълтел ни са конкуренция и ще лапне доста от абонатите им.Ще си плаща на Диема от таксите на новите абонати.

Незнам, но мисля че Диема Вижън няма пари или не дава на своите работници! Като изключим мачовете, филмите които дават все са едни и същи - постоянно ги повтарят и нямат свестна концепция и презентация!! Много слаби аниматори имат!!!

Незнам, но мисля че Диема Вижън няма пари или не дава на своите работници! Като изключим мачовете, филмите които дават все са едни и същи - постоянно ги повтарят и нямат свестна концепция и презентация!! Много слаби аниматори имат!!!

Мдам прав си.Те печелят най-вече от мачовете които дават.За всичко останало са много назад от водещите телевизии :rolleyes:

Абонат съм на Кейбълтел, имам 55 канала, от които поне 3/4 са ми ненужни. Не следя друго футболно първенство освен английското и новината е ужасна. Не вярвам обаче наистина да се стигне до прекратяване излъчванията на Диема Вижън. Да припомня, че държат правата и за Евро 2008 г, но обещаха да няма нито един български гражданин, който да не може да го гледа - това означава национален обхват и лиценз. Трябват пари и сега ще извиват ръце - гадно е, но предполагам, че ще отстъпят.

Имаше подобен проблем с ММ ТВ преди години, когато спряха да излъчват около 90% от музикалните видеоклипове в сървъра на телевизията. Пак за пари ставаше дума, мотаха се месец и се спазариха. Диема им се услади тортата май, първо платени канали, а сега и това! Ай сектир вече.

Не знам, кво ще правя sad.gif

Дано само за следващите неколко мача сме на сухо,пък после да пуснат чужди телевизиии, които дават английското.

Е, слухът се превърна в лоша новина - Кейбълтел от днес не излъчва програмите на Диема Вижън, сега ще чакаме да се договорят (преди 1-2 години пак имаше подобен пазарлък) и се надявам са се сложи край на мъките ни. На Острова няма да отлагат мачовете, защото на Диема й се навири носът - държи правата до 2010 г за английските мачове (това го каза Борислав Борисов преди мача Ливърпул-Болтън в понеделник).

Не знам как е при останалите големи оператори, но едва ли е по-различно sad.gif.

Аз си имам Диема,не знам дали е за добро,по-добре всички да не ги излъчват за да им дойде акъла в главата.

Аз съм на ЕСТ нет и нямам Диема! Ужас! sad.gif Така или иначе рядко гледам мачовете на Реал(Мадрид), а сега съвсем няма да ги гледам. Сега остава въпроса - кой е по-алчен - Диема или ЕСТ Нет?

Редактирано от Simona777 (преглед на промените)

Диема са алчни, защото те са искали повече пари за програмите си.

Отрязаха Диема за жълти стотинки

Кабеларките вдигнаха цените на абонатите, нo отказват да плащат за продукта

Кабелните оператори Естнет, Евроком и Кейбъл тел вече четвърти ден не излъчват 8-те тв канала на Диема Вижън, въпреки че от 1 януари вдигнаха с 20% цените за абонатите. Така зрителите не могат да гледат програмите на няколко от най-качествените български телевизии, включително мачове от шампионата на Висшата лига на Англия. От екрана на практика отпаднаха и футболните първенства на Испания и Франция.

Кабеларките отказват да подновят договорите с Диема Вижън за 2007 г. заради поискано увеличение на таксата с 10-15 стотинки на абонат. Телевизионната компания оправдава по-високата такса с поскъпването на сумите за тв права. Така например правата за испанския шампионат за сезон 2006/2007 струват 1 200 000 евро - с 6 пъти повече, отколкото за сезон 2005/2006. Тези суми бяха оповестени публично за първи път вчера пред "7 дни спорт" от шефа на Диема Вижън Емил Славчев.

До Нова година зрителите в София можеха да гледат програмите на Диема Вижън чрез кабелните оператори Евроком кабел МБ, Кейбъл тел, Центрум Груп, Софийска кабелна компания и Инсайт Ком или чрез сателитните оператори ITV Partner и Булсатком.

В обявяваната от Евроком кабел програма още фигурират каналите на Диема, въпреки че операторът не ги излъчва от 17 ч. на 1 януари.

7дни СПОРТ

Отговора на Диема.

Наистина ли са вдигнали цените кабелните оператори?

Много ми се ще да вярвам, че поредното надхващане ще трае ден до пладне. Диема Вижън най-малко за втори път правят подобни опити за изнудване, ама и кабеларките си ги бива - вероятно плащат луди пари за пакети, които малцина гледат, а пък тук за няколко стотинки се опъват. В крайна сметка ощетени са само зрителите. След някой и друг ден ще се обяви "споразумение", което вероятно е прието от доста време, и то ако наистина е имало проблем, кабеларките ще вдигнат абонамента - ще имат "официално" оправдание, а Диема Вижън отново ще се окажат добрите самаряни, ние пак ще попсуваме и пороптаем срещу новите тарифи, ама ни се гледа качествен футбол и -> бегом към касите.

тук за няколко стотинки се опъват

50 000 абоната х 0.15 стотинки=7500 лева

7500 х 12 месеца=90 000 лева

И ти да си собственик на кабеларка няма да ти се губят толкова много пари,и то само за 3 програми.Това е само увеличението,смятай какви суми се плащат.Както казах,кабелната никога няма да е на загуба,парите ще дойдат от абонатите.

50 000 абоната х 0.15 стотинки=7500 лева

7500 х 12 месеца=90 000 лева

И ти да си собственик на кабеларка няма да ти се губят толкова много пари,и то само за 3 програми.Това е само увеличението,смятай какви суми се плащат.Както казах,кабелната никога няма да е на загуба,парите ще дойдат от абонатите.

Сметката ти е точна, но собствениците на кабеларките крият в миша дупка броя на абонатите си, че да минават "по-тънко". Все повече се замислям дали да не се ориентирам към ITV или Булсатком, ама и тях си ги бива - вярно, че осигуряват несравнимо по-добро качество, ама и кожи дерат. Наоколо са повечко към Булсатком - има куп уловки и дребни букви в договора, а и купища едва ли нужни на някого кипърски телевизии и радиа.

Както и да е, не ни остава друго, освен да чакаме "лудите да се налудуват, а мъдрите - да се намъдруват"... пък после и да видим някой як английски мач за разтуха (наближават двата мача Ливърпул-Арсенал).

Аз гледам на АйТиВи и мога да ти кажа,че няма да съжаляваш.Мачове-колкото ти душа иска.Качество-много по-добро от кабеларките.Както казват в рекламата все едно гледаш ДВД. :rolleyes:

Голяма работа,че ви режат футбола от Англия.

Да видите на мен какво ми е като няма къде да гледам Калчото и Ла Лига :rolleyes:

Голяма работа,че ви режат футбола от Англия.

Да видите на мен какво ми е като няма къде да гледам Калчото и Ла Лига :)

Калчото върви по Ring TV, ама ми е далеч от интересите, пък и Валентин Михов плаща само за опашкарски дербита.

Ако спрът Диемата си спирам и кабелната.Защото реално погледнато няма какво да гледам.

Редактирано от FrAnKY (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.