Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на AMD Athlon 64 3800+ AM2

Featured Replies

Ако някой е клоквал такъв да пише до колко е стигал. Скоро и аз ще го пробвам на 2x1GB SuperT 800MHz CL4, EPoX AF570 Ultra.

• Автор

Еми с Кулер Мастър ДК8 съм, мисля че ще ми стигне. Плюс това паметта е вземах точно такава ще гоня 1000+ мхз.

ПП процесора е 2.4, само до 3 ли му са възможностите?

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

Еми с Кулер Мастър ДК8 съм, мисля че ще ми стигне. Плюс това паметта е вземах точно такава ще гоня 1000+ мхз.

ПП процесора е 2.4, само до 3 ли му са възможностите?

Вероятно ще може и повече (сигурно ще тръгне на 3.2 - 3.4 ,но това е въпрос на проби ,тестове и търпение ) - но нагоре е екстремен клок и Кулър Мастъра няма да му е достатъчен .

Абе поне 3.2 искам да е. Паметта я взимах точно защото стига до 1100.

Съгласен съм и сигурно ще тръгне - но не мисли ,че охлаждане за 4 $ ще върши работа .Паметта е ОК !

• Автор

Тук значи е по-евтин biggrin.gif

Добре де, ти какво ми препоръчваш? Всеки случай не ми се дават 50$ за залман 9500.

Тук значи е по-евтин biggrin.gif

Добре де, ти какво ми препоръчваш? Всеки случай не ми се дават 50$ за залман 9500.

До към 3000 и Кулър Мастъра ще върши работа( те затова са ти казали,че ще върши работа) -оттам нагоре ако искаш ,щеш не щеш ще ти трябва нещо като Залмана или някое Scythe .

Е дори с хубав вентилатор до колко може дастигне?

Това никой не може да ти каже. Единствения начин да разбереш е като пробваш и тестваш продължително време. Всичко зависи от конкретна бройка дъно, процесор, памет, захранване и не по-малко от уменията и опита на клокващия. Щото лесно мога да ти кажа, че ще работи на 3200 ама ако си случил куца бройка и не ще на повече от 2800, после ще кажеш - ей тоя нищо не разбита. Та такива ми ти работи...

Иначе ето ти един много хубав и евтин вентилатор - клик.

• Автор

Да, но ако ще го поръчвам трябва да го правя от фирмата от която си взех псто. ПСто е ново, а и е в гаранция.

Да, но ако ще го поръчвам трябва да го правя от фирмата от която си взех псто. ПСто е ново, а и е в гаранция.

Сигурен съм, че ще ти се зарадват след репликата: "Поръчайте ми друг охладител, щото с този процесорът, за който сте ми дали гаранция, се пържи при честоти над 3 GHz!"

След като компютърът ти е в гаранция, клоквай до колкото е възможно със сегашния охладител. Като ти изтече гаранцията си купи друг и качи още 200 MhZ. Мисля, че толкова ще е разликата в честотата максимум, а в производителността едва ли ще усетиш нещо (3 GHz така и така не са малко). Това, което можеш евентулано сега да направиш, е да накараш хората от фирмата да ти сложат някой допълнителен вентилатор на кутията, защото с какъвто и охладител да си на процесора, ако топлият въздух остава в кутията, файдата е никаква.

• Автор

Ами ще видя за другия вентилатор, а за клока и аз така мислех да правя след 1 година тогава вече спокойно да се занимавам. А паметта дали ще мога да я кача до 1100? Скоро ще се пробвам.

Ами ще видя за другия вентилатор, а за клока и аз така мислех да правя след 1 година тогава вече спокойно да се занимавам. А паметта дали ще мога да я кача до 1100? Скоро ще се пробвам.

Kазаха го и колегите - въпрос на бройка. Това, че някой е успял с тази памет, не означава, че и ти ще успееш. Трябва да пробваш. При теб виждам друг проблем при клока - какво ще правиш, ако се наложи CMOS-Reset, тоест изваждането на батерията? Бъди внимателен, за да не си загубиш гаранцията заради няколко MHz отгоре :)

• Автор

Какво е cmos ресет? Рестарт на биоса ли?

Абе аз като ще правя клок ще питам тук или в хардуербг. Така го клокнах старото пс със помощ. Нямаше проблеми макар, че го правих за първи път без грам познание.

Какво е cmos ресет? Рестарт на биоса ли?

Абе аз като ще правя клок ще питам тук или в хардуербг. Така го клокнах старото пс със помощ. Нямаше проблеми макар, че го правих за първи път без грам познание.

Да, това означава. Не бива да разчиташ на това, че няма да ти се наложи. При клок CMOS-Reset е нормална процедура, особено, когато гониш високи честоти, за каквито споменаваш ти по-горе. С когото и да се допитваш в който и да е форум, няма гаранция, че това няма да се наложи.

• Автор

Абе за процесора не чак толкова големи гоня, но искам да стигна високи честоти на рамта иначе си е срамота. Ще мога ли да я наглася като процесора ще е до 3.0-3.2?

http://img408.imageshack.us/img408/2153/img0443bj8.jpg

Ето това е задето някой ме пита за охладителя на кутията. То си има май, на дъното е. И някой знае ли каква е тая жичка на видео картата?

След като установиш честотата на процесора ,започваш и с клок на Рам паметта - и понеже ,за да ти работи паметта в синхронен режим трябва да е на еднаква честота с дъното,умножена по 2 -това означава шина на дъното 500 МХц (съответно на Рам -1000). Ама това няма как да стане ( поне не и при АМД ) и затова с помощта на делители ще гониш по-високата честота на Рам паметта.

• Автор

Не го схванах ама както и да е. На старото пс преди да почна клока свалих паметта и тогава клоквах за да няма проблеми с рамта. След като приключих с ФСБ тогава почнах са рамта, тайминги и др.

Абе като взема другата плочка СуперТ тогава ще пишем тука. Мерси за помощта все пак. :down:

• 2 седмици по-късно...

Вчера с едно приятелче се мъчехме цял ден да му клокнем машината и накрая се получи следното: дъно MSI K9N SLI Diamond, Chipset nForce 590SLI, AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.0GHz, 2x512MB DRR2-800 Patriot, 2x256MB gForce 7800 GT, FSB 10x200MHz тръгна като нищо на 2.8GHz и DDR-a на 500MHz DDR-1000 но небеше стабилна. Така след 5 6 часа тестове и нерви компа го оставихме на 2.4GHz и DDR-800 (400MHz) 4-4-4-12 на 2.1v. Видеото от 400/1000 MHz го покачихме на 440/1120 MHz и на 3DMark06 изкара 7150 точки като за сравнение преди да беше клокнат правеше 6088 в най-добрия случай. Температурата и след клока си остана на 40 градуса на процесора.

Вчера с едно приятелче се мъчехме цял ден да му клокнем машината и накрая се получи следното: дъно MSI K9N SLI Diamond, Chipset nForce 590SLI, AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.0GHz, 2x512MB DRR2-800 Patriot, 2x256MB gForce 7800 GT, FSB 10x200MHz тръгна като нищо на 2.8GHz и DDR-a на 500MHz DDR-1000 но небеше стабилна. Така след 5 6 часа тестове и нерви компа го оставихме на 2.4GHz и DDR-800 (400MHz) 4-4-4-12 на 2.1v. Видеото от 400/1000 MHz го покачихме на 440/1120 MHz и на 3DMark06 изкара 7150 точки като за сравнение преди да беше клокнат правеше 6088 в най-добрия случай. Температурата и след клока си остана на 40 градуса на процесора.

FSB 10x200MHz
-Това е стандартната стартова честота - ако не сте намалили HT ( което by default е на 4х ) на 3х -дъното качва над 1000 и затова не е стабилна машината .
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор
и затова с помощта на делители ще гониш по-високата честота на Рам паметта.

Обясни ми по точно.

ПП сега събирам пари за Noctua UH-U12F и според вас до колко GHz ще стигна с него?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.