Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възстановяване на taskbar-а при Windows XP

Featured Replies

Не мога да се похваля, че съм в час с Win XP. За това моля за помощ. Проблемът ми започна когато изведнъж без видима причина лаптопа ми започна да се рестартира периодично със появата на син екран. Съобщението за неправилно инсталиран хардуер или софтуер ме изненада, защото не бях правила нищо такова. Междувременно започна да се чува от някъде странно стържене, което също доста ме притесни. В един момент, ако изобщо се зареди системата, всичко работеше невероятно бавно. Беше почти невъзможно да включа и Save Mode. След няколко дена успях да вляза в системата и разбрах, че видеокартата е напълно изключена и беше активиран VGASave режим. Промених нещата и работата потръгна. Но, за удоволствие, се появи друг проблем: изчезна Старт линията. Сега се чудя и се мая какво стана и как да го оправя. Когато рестартирам лаптопа по някакъв начин се появява, зарежда и пак изчезва. Ще съм искренно благодарна ако някой помогне :baby:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ако при допир на курсора на мишката в края на екрана, където е таскбар-а, тя се поява, то кликни с десния бутон върху нея, избери Properties, махни отметката на Auto-hide the taskbar и потвърди с OK.

В противен случай можеш да опиташ едно от следните неща:

1) Този .reg файл. Кликни върху линка с десния бутон, избери Save target as..., запази го някъде на компютъра си и го стартирай, като потвърждаваш с Yes. После рестартирай компютъра.

2) Този .vbs файл. Кликни върху линка с десния бутон, избери Save target as..., запази го някъде на компютъра си, стартирай го и следвай инструкциите.

• Автор

Пробвах и двата линка. С първия нищо не стана. При втория се появи за секунда и пак изчезна. Появи се и съобщение (не знам дали има връзка): '' When Explorer rebooted, Y'z ToolBar changed into the state in which processing continuation is inpossible. Y'z ToolBar ended ''. Не е активирано автоматичното скриване. Това беше едно от първите неща, които проверих. Благодаря ти, но не можеш ли да изровиш някоя друга идея от чувалчето с подаръците? :lol6:

При стартиране на компютъра лентата за задачи се зарежда, изведнъж изчезва и повече не се появява. Поне до следващия рестарт за този кратък период преди да се скрие пак.

Правилно ли съм разбрал?

Пробвах и двата линка. С първия нищо не стана. При втория се появи за секунда и пак изчезна. Появи се и съобщение (не знам дали има връзка): '' When Explorer rebooted, Y'z ToolBar changed into the state in which processing continuation is inpossible. Y'z ToolBar ended ''. Не е активирано автоматичното скриване. Това беше едно от първите неща, които проверих. Благодаря ти, но не можеш ли да изровиш някоя друга идея от чувалчето с подаръците? :baby:

• Автор
При стартиране на компютъра лентата за задачи се зарежда, изведнъж изчезва и повече не се появява. Поне до следващия рестарт за този кратък период преди да се скрие пак.

Правилно ли съм разбрал?

Много правилно.

Версия на ХР? Инсталирани ъпдейти?

Чист ли е компютърът от вируси, червеи и спай?

Проверила ли си това?

Имаш ли защитна стена освен тази на ОС?

Ситуацията навежда на мисълта за наличие на някаква гадина в системата

Windows XP Profesional. Преди известно време се беше появило нещо, което стоеше в System Volume Information. Но мисля, че успях да го изчистя. Поне от тогава не съм имала проблеми. Файла се казваше svghost.exe. Където знаех, че го има го изчистих, и в регистрите. Беше направил малко проблеми. До сега не се е обаждал. За каква защитна стена става на въпрос?

Ако деинсталираш Y'z ToolBar какво става?

Програмите принципно се премахват като натиснеш Start, след това Setting и после Control Panel. После щракваш два пъти върху Add/Remove programs, намираш желаното приложение и натискаш remove. Доколкото знам Y'z ToolBar служи за персонализиране на toolbar-ите

Не мога да се похваля, че съм в час с Win XP. За това моля за помощ. Проблемът ми започна когато изведнъж без видима причина лаптопа ми започна да се рестартира периодично със появата на син екран. Съобщението за неправилно инсталиран хардуер или софтуер ме изненада, защото не бях правила нищо такова. Междувременно започна да се чува от някъде странно стържене, което също доста ме притесни. В един момент, ако изобщо се зареди системата, всичко работеше невероятно бавно. Беше почти невъзможно да включа и Save Mode. След няколко дена успях да вляза в системата и разбрах, че видеокартата е напълно изключена и беше активиран VGASave режим. Промених нещата и работата потръгна. Но, за удоволствие, се появи друг проблем: изчезна Старт линията. Сега се чудя и се мая какво стана и как да го оправя. Когато рестартирам лаптопа по някакъв начин се появява, зарежда и пак изчезва. Ще съм искренно благодарна ако някой помогне :baby:

Много е оскъдна информацията която си дала...

За проверка за гадинки погледни тези теми:

Специфични средства за борба с вредителите!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=35594

StandAlone Virus Scanners

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41322

Обща инструкция за действия при заразяване с вирус

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=26927

За оптимизиране на Операционната Система ето виж тези теми:

Guide: Оптимизация на Windows Xp

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=22755

Дребни трикове и програми за по-голяма производителност...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41922

За проверка на дефектен хардуер ето погледни това:

Инструменти за тестване на хардуера за грешки!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34723

Проблемите може да се окажат повече от един и в повечето случаи решението им се крие по пътя на елиминациите...Качила ли си всички драйвъри за дъното, видеокартата и т.н.Какво се случва в Device Manager-a има ли удивителни...Какво пише в EVENT VIEWER-a?Какво става в START => RUN => и напишеш dxdiag?

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Да си инсталирал нещо от рода на Brico Pack (програмка, която променя ленти, иконки и т.н. ). Тя си бута Y'z ToolBar без да пита и често срещан бъг е, че премахва лентата със задачи, когато си реши. Ако е така потърси някъде из настройките на програмата Hide Taskbar (или нещо от сорта) и махни отметката.

• Автор
Да си инсталирал нещо от рода на Brico Pack (програмка, която променя ленти, иконки и т.н. ). Тя си бута Y'z ToolBar без да пита и често срещан бъг е, че премахва лентата със задачи, когато си реши. Ако е така потърси някъде из настройките на програмата Hide Taskbar (или нещо от сорта) и махни отметката.

Да ти кажа поразрових се малко и разбрах. Преди доста време инсталирахме Loghorn Inspirat. Съответно си имаме по-интересен изглед. Но никога не съм знаела, че този toolbar е част от него. Къде да ги търся тези настройки?

Всички драйвери са инсталирани, проверени (съвместими са със системата). С диагностиките също всичко е наред.

Редактирано от bonbon_82 (преглед на промените)

Ставам врачка :)

Не си спомням точно, къде беше, на прогнозите ми си отдават тази вечер. Търси в C/WINDOWS/Brico Pack/. Някъде по папките има една иконка (зъбно колело). Поразрови се там :)

• Автор
Ставам врачка :)

Не си спомням точно, къде беше, на прогнозите ми си отдават тази вечер. Търси в C/WINDOWS/Brico Pack/. Някъде по папките има една иконка (зъбно колело). Поразрови се там :)

Намерих го. И.... отново си имам taskbar. Искренни благодарности на всички :);):wors::wors::wors::wors::wors::wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.